tisdag 25 oktober 2011

US Suicide Soldiers - fler amerikanska soldater begår självmord än stupar i strid

- Your own worst enemy...

För andra året på rad (2010), har fler Amerikanska soldater begått självmord (468) än stupade i strid (462). Dessa nya data antyder att Amerikanska soldater numera är större fara för sig själva än fienden är.

***
Ett av de problem som hindrar militärens försök att reda ut orsaken till självmorden är att det inte går att fastslå vilken typ av soldat som är benägen att begå självmord. Medan många självmordsoffer verkligen lidit av Post Traumatisk Stress efter tunga strider i Mellanöstern, hade många andra aldrig ens varit i strid.



Av de 112 i vaktstyrkan som begick självmord förra året hade mer än hälften aldrig ens lämnat amerikansk mark."Om du tror att du vet vad som får våra soldater att begå självmord, kontakta oss gärna," säger Army vice stabschef general Peter Chiarelli, vi inom militären har ingen aning.

- Från invasionen av Afghanistan fram till sommaren 2009, hade den amerikanska militären förlorat 761 soldater i kamp där.



- Men ett ännu högre antal i tjänsten - 817 - hade tagit sitt eget liv under samma period.



Faktum är att självmord, som ökat fem år i rad, har blivit ett förargligt problem som arméns högsta befäl har ännu inte hittat en lösning på, trots att hundratals mentala hälsoexperter och miljontals dollar investerats i problemlösningen.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Självmord bland soldater

växande problem i USA


Antalet självmord i den amerikanska militären är rekordhögt, visar en ny rapport från försvarshögkvarteret Pentagon. I genomsnitt har en amerikansk soldat om dagen tagit sitt liv under 2012.

Antalet självmord inom den amerikanska militären har fördubblats de senaste tio åren, sedan USA påbörjade sin krigföring i Irak och Afghanistan.

Problemet har blivit allt mer uppenbart, framför allt de senaste åren. Nu är antalet självmord bland de amerikanska militärerna uppe i en person om dagen, i genomsnitt. Det visar de nya siffrorna från militärhögkvarteret Pentagon.

Under 2012 har de soldater som dött för egen hand varit betydligt fler än de som dukat under i strid.

En talesman för Pentagon säger i en kommentar att militären fortfarande har svårigheter med attityder kring psykiska problem, trots flera års försök att förändra inställningen hos framför allt de amerikanska befälen.

USA betalar ett högt pris för de senaste årens krigföring, och inte bara i ekonomiska termer.

Antalet hemvändande soldater som söker hjälp för psykiska och fysiska skador har ökat markant, och enligt New York Times väntar nästan 900 000 på besked om kompensation.

Krigstrauman och det faktum att det blivit allt vanligare att soldater får tjänstgöra många gånger i krigszoner, anses också vara de troligaste förklaringarna till det stora antalet självmord inom militären.

Samtidigt finns problemen också bland soldater som aldrig skickats ut i strid, och siffrorna har ökat, trots att USA dragit sig ur Irak och förbereder för att lämna Afghanistan.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5144708


Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Blackwater-vakter fortsatte i Irak
***
DN Publicerad 2011-09-04 23:16
Hundratals tidigare Blackwater-anställda fortsatte att arbeta som vakter åt amerikanska diplomater i Irak, via andra säkerhetsbolag, sedan Blackwater stängts av i landet.

***

Det visar dokument från USA:s ambassad i Bagdad vilka Wikileaks offentliggjort.

Nyligen kom den amerikanske journalisten Jeremy Scahills bok ”Blackwater – världens mäktigaste armé” ut på svenska. 

I denna tegelsten varnar han för ”början på en ny världsordning där krig är en multi­nationell affärs­idé.”

Han tar också upp hur Blackwater och andra före­tag i krigsbranschen numera, för att sänka kostnaderna, har börjat vända sig mot Asien och Afrika för att hitta billigare fotfolk.

- Blackwater rekryterade bland annat Filippinska legoknektar till farliga specialuppdrag i Irak.



- Dessa arbetade för halva priset mot vad Amerikanerna tjänade.


Läs mer om Blackwater, företaget som gjorde Irakkriget till en enormt lönsam affär.
De möjliggjorde också att ockupationen av Irak kunde fortgå under alla år utan att den amerikanska hemmaopinionen reagerade. Blackwaters inhyrda legoknektar från hela världen ingick inte i den officiella "bodycounten..."

 *

BLACKWATER USA… del 1

BLACKWATER USA… del 2

***

Blackwater guards convicted for slaughtering Iraqi civilians


Iraq Deaths Estimator

undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
US Suicide Soldiers - fler amerikanska soldater begår självmord än stupar i strid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.