tisdag 4 oktober 2011

TRÄNA MED CHOKLAD!


2011, Ny undersökning: Lika bra att äta choklad som att träna


Källa: Nyheter 24
Studier visar att choklad höjer prestationsförmågan lika mycket som träning.

*

- Mörk choklad i små mängder är lika bra för hälsan som motion. Det visar en ny amerikansk studie som presenterades i dagarna. Studien fokuserade på mitokondrierna - kraftpaket i kroppen som genererar energi inne i cellerna. 

Ju fler mitokondrier - desto mer energi. Wayne State University i Detroit studerade möss för att få fram resultatet. Forskarna upptäckte att ämnet epikatekin som finns i choklad, stimulerade mössens muskler på precis samma sätt som träning gör.

Sara Raske på Åre Chokladfabrik har inte hört talas om undersökningen, men håller med om att choklad är bra för hälsan.– Det är en liten sanning i det, du får energi av att äta choklad. Den innehåller ju vitaminer och mineraler. Endorfinerna ökar, säger hon till Nyheter24.

Matade möss med choklad

Det är sedan tidigare känt att träning ökar antalet mitokondrier i kroppens celler. Nu har forskarna upptäckt att epikatekin verkar ge samma effekt, speciellt i skelettmuskulaturen och hjärtat, skriver The Telegraph.

Studien utfördes genom att man två gånger om dagen, i 15 dagar gav en del av mössen en viss typ av katekin från kakao. Resten av mössen fick motionera i 30 minuter varje dag, på små löpband. Det upptäcktes att mössen som endast fått epikatekin hade precis samma prestationsförmåga som de som tränat.

Ökar ämnesomsättningen

– Choklad är bra för ämnesomsättningen, det har jag själv mycket erfarenheter av. Alla vi som jobbar på fabriken äter choklad dagligen, och här förekommer knappast någon fetma, säger Sara Raske.Hon menar att det hör ihop med att choklad bevisligen ökar välmåendet.

– Mår du bra och har mycket endorfiner så ökar energin och du blir mer sugen på att träna, säger Raske till Nyheter24.Så för att motverka höstdepression - spring på löpbandet och frossa i choklad. Det borde ju resultera i oerhört mycket energi.
 *

Äta choklad – lika bra som att träna

SVD
Choklad är lika hälsofrämjande som motion, visar en amerikansk studie.

- Less på träning? Ät en chokladkaka istället! Ska man tro en aktuell amerikansk studie är nämligen mörk choklad i små mängder lika bra för hälsan som motion. Studien hade fokus på mitokondrierna, kroppens små kraftpaket som genererar energi inne i cellerna. 

Fler mitokondrier innebär alltså att mer energi genereras och mer arbete kan utföras. Forskarna fann att ämnet epikatekin, som finns i choklad, stimulerar musklerna hos möss på samma sätt som hård fysisk aktivitet gör.

- Löpning, cykling och annan aerobisk träning vet man ökar antalet mitokondrier i muskelcellerna. I vår studie fann vi att epikatekin tycks ge samma effekt – särskilt i hjärtat och skelettmuskulaturen, säger doktorn och forskningsledaren Moh Malek, från Wayne State University i Detroit, till The Daily Telegraph.

I studien fick en del av djuren en typ av katekin från kakao två gånger om dagen under 15 dagar. Andra möss fick samtidigt motionera 30 minuter på ”löpband” varje dag. Man fann att endast de möss som matats med epikatekin visade samma prestanda som de som sprungit på löpbandet. De möss som både hade tränat och ätit epikatekin fick en ännu bättre effekt. Dock är det för tidigt att säga om man skulle kunna uppvisa samma effekter hos människor, menar doktor Malek.
 *


----BREAKING NEWS!----

"Under Mattan" gör en exklusiv chokladtest och tränar tillsammans med CHOKLAD-EXPERTER och HOLLYWOOD STJÄRNOR!


- Vi har samlat de bästa av experter som naturligtvis vet allt om den nya chokladträningen. Vi tittar också in på ett hårt  träningspass och får veta alla hemligheter om hur man lyckas hålla sig i form med hjälp av choklad. Först träffar vi LITTLE MARY som tränat med choklad under ett flertal år...


Vi ställer genast frågan;
- Little Mary, hur lyckas du hålla dig i sån fin form, är det chokladträningens förtjänst?

-Naturligtvis! Jag har chokladen att tack för allt. Den har gjort mig till den jag är idag. Men jag har verkligen tränat hårt varje dag. 

I första passet på morgonen äter jag 3 kilo mörk choklad. Sen ökar jag takten stegvis för att på eftermiddagen sätta i mig upp emot 17 kilo blandad choklad. Om chokladträningen utvecklas till OS-gren är jag redo att försvara mitt lands ära...

*

Här har vi Little Marys lilla-syster "Tiny Nelly" som också tränat hårt med choklad. Även hon hoppas att få delta i OS-sammanhang när chokladträning blir en officiell OS-gren.

- Tiny Nelly, kan du avslöja hemligheten bakom detta fantastiska resultat??

-De e inge konstigt, de e bare å ät... Tack för intervjun Tiny Nelly, även om ditt svar påminner lite om en gammal Ingemar Stenmark-intervju.

*

Först ut bland våra Hollywood stjärnor är Nicole Kidman som bara tränat med choklad i några månader.

- Miss Kidman, hur tror du den nya träningsformen kommer att påverka din framtida karriär?

-Jag kommer antagligen att fylla ut vissa roller bättre än tidigare. Tack för det chokladträningen!

*

Här har vi lilla Shakira som tränat hårt med choklad hela sommaren.

- Shakira, vad är det bästa med chokladträning?

-Jag tycker man studsar upp lättare när man slår rumpan mot golvet. Min dans har verkligen utvecklats sen jag började träna. Tack för det chokladträningen!

*

Allas vår Angelina Jolie kommer till ett chokladträningspass i sin bästa Tomb Raider -dress. Kläderna har specialdesignats för att passa den nya träningen.

- Angelina, hur kommer din nya chokladtränade kropp att passa i nästa Tomb Raider film?

-Jag kommer att bli betraktad som ännu farligare nu när jag inte behöver slåss med skurkarna utan bara kan sätta mig på dom. Tack för det Chokladträningen!

***

"UNDER MATTAN" EXTRA BONUS SPECIAL

- Vi bjuder på sensationella ocensurerade bilder på:

DJUREN SOM CHOKLADTRÄNAT!

Här har vi Rosa som tränat med 18 kilo choklad om dan...

Bra jobbat Rosa!!!

*

Herr Boxer visar tydligt skillnaden på före och efter chokladträningen. Matte och Husse måste vara väldigt stolta över en så vältränad hund!

*

Mr Monkey, ännu en stolt chokladtränare...

*

Missy Kat har tränat i sig 2 kilo mörk choklad varje dag...

*

Även får kan ha nytta av den nya chokladträningen...

*

När man ska vakta huset krävs det att man är chokladtränad, tycker hunden på bilden.

*

Som gnagare kan chokladträningen komma väl till pass om någon försöker stjäla ens nötter...


*Och här är musen bakom hela chokladhysterin! Detta är musen som slapp motionera och  istället helt kunde koncentrera sig på att träna med choklad. Imponerande, Mr Mouse!

*

Vi höll ju nästan på att glömma Kylies chokladträning... Kylie Minogue är så nöjd med sitt träningsresultat att hon släpper ett nytt alternativt omslag till sin CD, Fever.

*

*

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

1 kommentar:

  1. http://www.svt.se/nyheter/sverige/socker-direkt-skadligt-for-kroppen


    Om man undviker allt socker och äter kött, fisk, fågel, ägg, potatis, ris och grönt. kan man nånsin bli fet då?

    självklart ingen sprit eller övrig alkohol.

    Svaret är att man förmodligen har magrutor synliga hela tiden.

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.