onsdag 26 oktober 2011

Var får Moderaterna sina pengar ifrån?

- NYA MODERATA HISTORIER...


Troligtvis har Moderaterna under alla år, utöver miljarderna från svenskt näringsliv via bulvaner, även fått sina partibidrag från så vitt skiljda källor som rika nazister till amerikanska högerfanatiska kristna lobbygrupper inom den globala vinstdrivande krigsindustrin.


*

Moderaterna har varit aktiva krigshetsare och stödde folkrättsbrottet i samband med senaste Irakkriget. Amerikanska krigshetsande lobbygrupper sprider ofta dollar omkring sig och en del har troligtvis även hamnat i moderaternas fickor.

 (M):s politik har också möjliggjort för nazismen att på nytt få fotfäste i Sverige. Genom ett dolt riksdagssamarbete med Sverigedemokraterna genomför man idag sin politik. Historiskt sett har också Moderaterna problemfritt samarbetat med nazistiska grupperingar i motsats till de andra Svenska politiska partierna. (...En del av dem åtminstone...:)

 Partiet har aldrig på ett trovärdigt sätt förnekat något av detta, eller funnit det meningsfullt att helt enkelt redovisa sina partibidrag för att öka trovärdigheten. Inom de flesta andra verksamheter är det grovt olagligt att inte redovisa varifrån man får pengar till sin verksamhet.

Inom Politiken, den absolut viktigaste verksamheten för befolkningen, är det inte så. Varför?


”- Europarådets organ för korruptionsbekämpning (GRECO) har flera gånger uppmanat Sverige att fastställa regler om öppen redovisning av partibidrag och att besluta om effektiva och avskräckande sanktioner om dessa regler inte följs.”


USA tvingar Sverige att terroriststämpla alla pengatransaktioner de anser suspekta. Vanligt folk idag kan inte ens sätta in en hundralapp på ett konto utan att visa leg. Däremot kan moderaterna och andra politiker handskas med massor av miljoner utan att ursprunget behöver redovisas.


- VEM STÅR FINANSIELLT BAKOM MODERATERNA?


Hur skall allmänheten i Sverige kunna veta att (m) inte får sina bidrag från kriminella organisationer eller får tvättade pengar från högerfundamentalistiska terrororganisationer?


I dagens smurf-media är alla utom (m) skyldiga ända tills samma media bevisar att de verkligen är skyldiga (utom (m) förstås).  Var det egentligen så journalister skulle arbeta? Kanske dags för dessa journalister att undersöka sina egna herrar?



- Det finns bara ett sätt att garantera Svenska folket ett politiskt system som inte är genomkorrupt och det är att redovisa var pengarna kommer ifrån, ...precis som de flesta andra civiliserade länder redan gör…



Moderaternas partistyrelse med moderatledaren själv i spetsen svarar Europarådets organ för korruptionsbekämpning GRECO, att lagstiftning i Sverige inte behövs eftersom de inte ser något problem. Korrupta regimer ser sällan korruption som ett problem då man själv sitter överst i näringskedjan.

Moderaterna anser tydligen som vanligt att lagar bara är till för undersåtar och inte för de styrande. Det politiska arbetet i de flesta länder som vi överlägset kallar för bananrepubliker, bygger på att partibidrag där inte behöver redovisas.
*

- Svenskt Näringsliv har via åtskilliga miljonsatsningar banat väg för flera borgerliga valsegrar.


Nyligen avslöjades att moderaterna bedriver en organiserad insamling av privata donationer för att finansiera delar av sin partipolitiska verksamhet. Insamlingen sker bland annat genom ”sällskapet Tornet”.


Som ”belöning” får de som skänker pengar träffa moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt och den moderata partiledningen vid särskilda möten. Moderaterna uppger själva att denna och annan insamlingsverksamhet under de senaste åren inbringat nästan 50 miljoner kronor...


- Varför motsätter sig moderaterna konsekvent varje lagförslag om att öka öppenheten kring partiernas kampanjbidrag??


I Sverige verkar alla utom just moderaterna numera kunna acceptera Europarådets uppmaning för att minska korruptionen här i landet…

Inget annat än skarp lagstiftning kan åstadkomma de effektiva och avskräckande sanktioner som Europarådet efterlyser.

(Tidningen Aftonbladets journalistiska analysmetoder har naturligtvis inspirerat till denna artikel.)
 *


Kvinnan bakom rut-avdraget lämnar Moderaterna


Aftonbladet 2011-10-21
Profilen Anne-Marie Pålsson, kvinnan bakom rut-avdraget, lämnar Moderaterna efter tio år som medlem och åtta som riksdagsledamot.


Hon lämnar partiet i protest mot att ledningen inte offentliggör vilka företag eller privatpersoner som stödjer partiet ekonomiskt.

– Jag vill inte vara medlem i ett parti som inte berättar var man får sina pengar i från. Jag tycker att det är direkt oanständigt, säger hon till SvD-bloggen Politik direkt.

Lanserade idén bakom rut-avdraget

Anne-Marie Pålsson är docent vid Lunds universitet och den som lanserade idén om avdrag för hushållsnära tjänster, det som blev rut-avdraget, på 1990-talet.


- Hon lämnade riksdagen vid förra valet och ger inom kort ut boken ”Knapptryckarkompaniet, Rapport från Sveriges riksdag”.


Kritiseras i egna leden

Även riksdagsledamoten Maria Abrahamsson kritiserar i dagens DN Debatt Moderaternas mörkning av bidragen. ”Hur ska vi moderater kunna behålla, utveckla och stärka förtroendet i väljarkåren om vi samtidigt motsätter oss tvingande regler om hur partiets verksamhet finansieras?

Partistyrelsens invändningar till M-stämman faller platt till marken. Regeringen måste föreslå riksdagen en lagstadgad skyldighet för partierna att redovisa finansieringen av sin verksamhet”, skriver hon.
*


Another great Under Mattan Opinion

undermattan.blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.