onsdag 5 oktober 2011

Predator VS Terrorist

Fallet al-Awlaki är samtidigt kontroversiellt, han är amerikansk medborgare. Människorättsaktivister har ifrågasatt om Vita Huset har rätt att beordra avrättningar av sina medborgare - utan att det prövas i någon domstol.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Predator VS Terrorist,
- New game online...

Källa: Sveriges Radio den 30 september 2011
En av de främsta al-qaida-ledarna, den amerikanska medborgaren Anwar al-Awlaki, har dödats i Jemen. al-Awlaki stod som nummer två på USA:s dödslista efter Usama bin-Laden.



Anwar al-Awlaki dödades i ett anfall med ett förarlöst amerikanskt flygplan, en så kallad drönare, säger tjänstemän i Washington till olika nyhetsbyråer.

al-Awlaki var född i USA och var amerikansk medborgare. Han anses ha varit medskyldig till några av de planerade men misslyckade terrorattentaten i USA på senare år.

Men han ska också ha stått i direkt kontakt med den armémajor som dödade tretton soldater på militärbasen Fort Hood i Texas 2009.

al-Awlaki anses inte ha varit en viktig operativ chef inom al-Qaida men genom sin amerikanska bakgrund var han mycket betydelsefull för att värva anhängare och propagera i väst och i den rollen är han svår att ersätta.

Dödandet av al-Awlaki passar väl in i president Obamas antiterrorpolitik. Han har börjat dra ner på trupperna i Afghanistan men i gengäld har han kraftigt trappat upp anfallen riktade mot olika al-Qaida-ledare, inte minst med förarlösa flygplan.

WASHINGTON — Pentagon chief Robert Gates says President Barack Obama
approved the use of armed Predator drone aircraft in Libya.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: Vill man bli återvald som USA:s president kan det vara smart att skjuta ihjäl en flock terrorister i valupptakten.

- Alla stolta fredspristagare skall naturligtvis ha sina egna dödslistor för att fredspriset riktigt skall få avsedd betydelse...

*

"- Tänk vad USA sparar pengar genom att skippa en massa onödiga mellanhänder…
(Kallas även för domstolar och rättegångar.)"



När man hoppar över dessa mellanhänder har man också gett upp rätten att kallas sig en civiliserad stat.

- Man blir själv de terrorister man bekämpar.

Det finns också andra nackdelar med dödslistor i stater som tidigare utgett sig för att vara demokratiska.

Har man väl avrättat sina första egna medborgare med sina modellplan (Predators) så blir det också väldigt frestande att expandera dödslistorna okontrollerat.

Man sätter samtidigt välvilligt en ny standard för hela världen att följa, där alla stater kan avrätta vem som helst, var som helst, när som helst.

Israel, Kina, Ryssland m fl experimenterar givetvis också med ”drones”. Dessa länder följer tacksamt USA:s exempel och avrättar gärna sina fiender på distans. Att ”dronerna” väldigt ofta tar död på oskyldiga civila får man väl ha överseende i den nya världsordningens tidevarv.



*Vi på Under Mattan har av en händelse kommit över en Top-secret skiss på
terroristernas svar på USA:s Predator program.
-----------------------------------------------------------------------------------------------


Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.