tisdag 11 oktober 2011

SVENSK MEDIA 2011



P R O B L E M E T

 Manipulation  är en process som brukar ta en ganska lång tid. I början, handlar manipulation om löften om att vinna något. Allteftersom tiden går, kommer manipulationen att handla allt mera om olika hot.



Det är viktigt att man lär känna sig själv och att man är medveten om vad man vill ha, vad man är rädd för, och om vad man vill undvika. I den manipulativa processen, kommer löftena och hoten oftast att vara mycket subtila, i synnerhet då manipulatören är skicklig.




Man blir lätt vilseledd  och man inser inte att man blir manipulerad, i synnerhet sedan den manipulativa personen har börjat få kontroll över offret.

Alla människor kan bli manipulerade eftersom vi har alla våra drömmar och våra rädslor. Man kan drömma om ett bättre jobb eller ett bättre liv och man kan vara rädd för att bli gammal eller sjuk, förlora jobbet eller den som man älskar.

I mötet med en manipulativ person, handlar däremot allt, om manipulatörens behov och aldrig om offrets behov. Att komma ihåg är att, när man hamnat i en sådan relation, är det inte så klokt att ge sig in i spelet: Man kommer aldrig att lyckas övermanipulera en skicklig manipulatör. 



 L Ö S N I N G E N

Att stoppa  en manipulativ person handlar i stort sett om att göra metoderna som han använder sig av ineffektiva. 

Manipulatören kommer att försöka förbättra sina metoder, men har en tendens att hålla sig till enkla strategier. Ser du igenom dessa  slipper du att bli manipulerad.
Text: twicebloggar.blogspot.com

Another great Under Mattan Opinion





undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.