tisdag 18 oktober 2011

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 20

”Polisen stoppade Bröllop med pepparsprej”
*
 
För att läsningen inte skall vara allt för betungande har redaktören tagit sig friheten att kort kommentera vissa artiklar…  (Personerna på bilderna har antagligen inget med de aktuella fallen att göra.)


Målsättningen med publiceringen är att informera om hur det faktiskt ser ut i dagens samhälle där polismakten har sina egna lagar. För att upprätthålla en trovärdig demokrati krävs en total utrensning av rötan inom poliskåren. 
Alla rättigheter till bilder och text tillhör respektive upphovsmän.


*

2009, Bröllop stoppades med pepparsprej

19 december 2009
Polisen grep brudgummen och sprutade pepparsprej på den gråtande bruden. Den 24-årige mannen skulle utvisas. Men först ville han gifta sig i stadshuset. 



- Då stormade polisen in – grep brudgummen och sprutade pepparsprej i brudens ögon. –

- Hon blev helt chockad och bara grät och skrek, säger vittnet Rebecka, 24.


"Ett bröllop på Stadshuset i Malmö förhindrades i sista stund av polisen på lördagen. Brudgummen var en flykting som skulle avvisas. Polisen använde pepparspray vid gripandet."

MALMÖ. Mannen är 24 år. Han var efterlyst sedan han fått avslag på sin ansökan om politisk asyl och har hållit sig gömd. Bruden är svensk medborgare. Malmöbon David Endre är vän till henne och var med som bröllopsvittne.

– Vi kom in i foajén och satte oss. Då kom det fram fyra civilklädda poliser och ville gripa brudgummen. När vi ställde oss i vägen började de slita och dra i oss. När vi inte flyttade oss sprutade de pepparsprej, säger David Endre.

Han är chockad och har fortfarande ont i ögonen, nio timmar efter händelsen.

*
”Gjorde tummen upp”
*

Bruden sprang gråtande fram till poliserna. Då tog en av polismännen fram sin pepparsprej och sprutade rakt i ögonen på henne. – Han riktade den mot henne och när hon grät så sa polisen, nästan föraktfullt, gå och tvätta av dig det där i stället för att stå här och tjuta. 
*



– Poliserna i bussen gjorde tummen upp när vi gick därifrån, det var vidrigt, säger Rebecka.

Men Anders Kristersson, inre befäl vid Malmöpolisen ser inget anmärkningsvärt i ingripandet på lördagen. – De tvingades använda sprej eftersom mannen gjorde motstånd.Anders Kristersson ser heller inget fel i att bröllopet förhindrades.
– Det gällde att agera innan de hunnit gifta sig.

På Migrationsverket tror kommunikationschefen Jonas Lindgren inte sina öron när han hör vad som hänt i Malmö Stadshus.


– Ett giftermål med en svensk medborgare har ingen betydelse när asylärendet avslutats. Varför skulle han inte kunna få gifta sig innan han avvisas? Det låter som ren och skär elakhet från polisen sida. Så här bör man inte få använda sin makt.

Jonas Lindgren förklarar att giftermålet däremot hade kunnat ha betydelse för asylärendet om bruden kom från ett annat EU- eller EES-land.
– Då hade det funnits vissa möjligheter att ärendet skulle tas upp igen i det andra landet. Men ett giftermål med en svensk påverkar alltså inte. Ärendet är avslutat i vårt system. Det borde polisen också känna till.

(Editors notes: Vissa Poliser behöver träna ännu hårdare för att bli så extremt människofientliga och ondsinta som de tydligen strävar efter. Poliserna verkar faktiskt ha glömt att misshandla bruden med sina batonger. Bruden kunde ju fortfarande stå upp när brudgummen kördes bort. Aja, baja, vilket slarv… Att vänta en halvtimme med ingripandet hade väl krävt åtminstone normalintelligens och normal anständighet... Polisen har verkligen tur att dom är verksamma i ett land där folk inte bryr sig längre…)
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 2009, Polisen slog till – mot blindkäppen

Halmstad. Patrik Olsson stod och pratade utanför nöjesstället när två poliser rusade fram och grep tag i honom. Men han var inte beväpnad, det var hans blindkäpp de sett. 

- Jag slet mig loss, det var en ren reflex. Jag förstod inte vad som hände. De grep tag i mig igen och både jag och min ledsagare ropade att jag var blind, att jag är synskadad.

Situationen lugnade sig en smula när Patrik Olsson tog sig loss och drog fram sin vita käpp ur byxlinningen. Utfälld är den nästan två meter och går inte att ta miste på. Saken kunde ha varit ur världen om Patrik känt att poliserna som gjorde ingripandet förstått hans reaktion och hans upprörda känslor. Men det blev ingen ursäkt eller ens förklaring till det som skedde.

Därför har han gjort en anmälan om tjänstefel. Den är överlämnad till riksenheten för polismål i Göteborg.

Det var helt lugnt på platsen. Vi stod och pratade med vakten utanför stället när poliserna ingrep. Det var helt oprovocerat. Jag vill inte att det ska hända igen. När de kommer bakifrån på det viset ska de säga ifrån att de är poliser.

(Editors notes: Visst kan det vara bra om poliser ser till att folk inte har vapen på sig. Men... som polis måste man också kunna läsa situationer. Om poliserna tycker att de agerat rätt bör de klara av att säga något till den upprörde blinde mannen och även ge honom en förklaring till händelsen och agerandet...Innan de lämnar platsen .
- Jag säger det igen: - Mannen de grep tag i var: B L I N D.
Om poliserna inte är kapabla till detta, säger erfarenheten mig att dessa poliser inte heller är kapabla att läsa situationer och således ej heller lämpliga som poliser…)

*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Sju poliser slog till mot ogiltig biljett

Forsbacka Bussen var tre minuter försenad och därför var det för sent för omstigning på Gösta Bloms biljett. När han vägrade betala tvingades han ut ur bussen av sju poliser. Anledningen: bussens kommunikationsradio gick sönder.

Gösta Blom brukar ta bussen från Forsbacka till Valbo för att uträtta ärenden. Han ser alltid till att åka tillbaka inom en timme, på samma biljett. Men i fredags var hans buss tre minuter försenad – därmed gällde inte omstigningen längre.

– Busschauffören tänkte trycka ner mitt värdekort ändå, men då hade jag ju fått betala fullt pris en gång till, berättar han. Gösta tog därför tillbaka sitt kort och gick helt sonika och satte sig i bussen. Då larmade chauffören.

Tvingades ut ur bussen.


- Snart anlände tre polisbilar, med blåljusen på.

- En ställde sig framför bussen, en bakom och en vid sidan av bussen så att ingen trafik kunde passera. 


Gösta tvingades ut ur bussen, inför alla andra resenärer, och fick förklara sig för minst sju poliser.

– Det var väldigt obehagligt att schavotteras framför de andra på bussen och alla som stod och väntade vid hållplatsen på andra sidan gatan.

- Det slutade med att han fick promenera nästan två timmar hem till Forsbacka.

En resa mellan Valbo och Forsbacka kostar 17 kronor med värdekortet. Gösta medger att det kan verka som en futtig sak att bråka om, men eftersom han är sjukpensionär måste han vända på varje krona för att få det att gå ihop.

– Den här gången var det också principen som var det viktiga. Jag tyckte inte att jag skulle betala för att bussen var försenad. Och jag ska inte behöva förnedras för det heller.

(Editors notes: ”Old man, you will pay when I tell you… or I’m calling the cavalry…)
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Polis slog till mot biograf i Helsingborg

Publicerad 18 oktober 2010 6.30 Uppdaterad 22 oktober 2010 12.012010-10-18 06:30:00
Polisen gjorde under söndagen en husrannsakan på Filmstaden i Helsingborg och tog en filmkopia i beslag. Enligt bolaget Fusion Edge Media rör det sig om en insmugglad ­kopia av den indiska stor­filmen ”Endiran – The ­Robot” som skulle ha ­visats på biografen igår förmiddag. SF förnekar att det var aktuellt att visa filmen.

”Endiran – The Robot” är en indisk science fiction-film, där bland annat superstjärnorna Aishwarya Rai Bachchan och Rajinikanth medverkar. Amerikanska bolaget Fusion Edge Media, som nyligen dragit igång sin svenska filial, har distributionsrätten för biografvisning för filmens tamilska och hindiska versioner i Sverige.

Filmen har visats lagligt på biografer i Sverige ett antal gånger, bland annat i Malmö. Men Fusion Edge Media fick också reda på att en annan filmkopia ska ha smugglats in i landet, och skulle visas för betalande publik på en biograf i Helsingborg som abonnerats för ändamålet. – Vi visste om att det var under uppsegling redan i tisdags, säger Niclas Ribbarp på Fusion Edge Media, som lämnade in en polisanmälan för några dagar sedan.

Enligt Niclas Ribbarp var visningen planerad till igår förmiddag, men ställdes med kort varsel in. Filmkopian hann dock levereras till Filmstaden och igår vid lunchtid när biografen öppnade gjorde polisen en husrannsakan. – Vi körde ner där vid halv ett-tiden och tog filmen i beslag, säger Joakim Ekstrand, inre befäl på polisen i Nordvästra Skåne.

Polisen har fått uppgifter på vem som kan ligga bakom den planerade illegala visningen, men ingen är ännu gripen. Niclas Ribbarp säger att det tidigare varit en illegal visning på en biograf i Tumba och man ska nu försöka knyta den beslagtagna kopian till även den visningen. Enligt honom har arrangörerna av de illegala visningarna troligen fått filmkopian från Tyskland, där den visats legalt men sedan skickats vidare till Sverige.

SF:s regionchef Måns Engquist säger till Sydsvenskan att det aldrig var aktuellt att visa filmen eftersom man fått påtalat att den inte fick visas.

(Editors notes: ”Crime of the century”. Filmvisningen ställdes antagligen in för att alla 3 i den tilltänkta publiken blivit förkylda. Polisen är så angelägen att den inte ens kan vänta till filmen har visats. -Om någon fortfarande inte fattat hur polisen prioriterar så kommer förklaringen här. -De lägger först alla polisanmälningar på golvet. Sen har de en tam höna som går omkring och skiter planlöst. Anmälan med mest skit är den viktigaste. Och ju mer oviktigt något verkar för vanligt folk desto viktigare för polisen…

Ett tips är: Om du skall anmäla något, säg alltid att du är ifrån USA och VD i Hollywood så ska du se att hönan skiter mest på din anmälan…)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Polis misstänkt för smitning

Malmö En polisman har anmälts för smitning efter en trafikolycka i centrala Malmö den 19 februari.

— Det finns ett påstående att han skulle ha avvikit från platsen, säger chefsåklagare Kristian Augustsson vid riksenheten för polismål i Malmö till Sydsvenskan. Eftersom det finns anledning att anta att brott har begåtts har Augustsson inlett en förundersökning mot polismannen.
- Sekretess gör att uppgifterna kring olyckan är starkt begränsade.

(Editors notes: Det senaste inom ”police crimes” är att precis som i Nordkorea utnyttja sekretessen till max…)
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 2008, Polis misstänks för misshandel på Stadsfesten

Skellefteå.  Ärendet handläggs av internutredare i Umeå - snart fattar åklagare beslut om det blir åtal. Polismannen från ett annat polisområde var på besök i Skellefteå och gick på Stadsfesten.

 Nu misstänks han för misshandel. Snart lämnar åklagaren besked om det blir åtal eller inte.

Polismannen är anmäld för misshandel som ska ha inträffat på Strandgatan i Skellefteå fredagen den 27 juni i år i samband med Stadsfesten. Polismannen var inte i tjänst när den påstådda misshandeln inträffade, utan på tillfälligt besök i Skellefteå.

Målsäganden, en man, menar att han misshandlats av polismannen.
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Sluta jaga knarkare - för vårdens skull
(fr. Expressen)

Varje samhälle ska bedömas efter hur det behandlar sina mest utsatta. Med det måttet är Sverige på många sätt ett gott samhälle. 

Vi har omfattande system för att stötta människor i svåra stunder i livet, där politiken genom socialförsäkringar och arbetsmarknadsåtgärder ger en hjälpande hand.

Men när det gäller narkotikamissbrukare har vi tyvärr en politik som ofta stjälper mer än den hjälper. Regeringen drar nu i gång en informationskampanj, 50 miljoner kronor ska stävja det ökande cannabismissbruket bland ungdomar. Det vinner sannolikt politiska poäng, men lär få liten samhällseffekt.

Folkhälsoinstitutet, som fått ansvar för kampanjen, konstaterade så sent som 2006 att undervisning för unga "inte har någon styrkt förebyggande effekt" när det gäller riskbeteenden som cannabisrökning.
Därmed sätts fingret på en i Sverige utbredd myt - att det är narkotikapolitiken som avgör huruvida människor missbrukar narkotika eller inte. Både erfarenhet och ny forskning visar att kopplingen är mycket svag mellan hur hård narkotikapolitiken är i ett samhälle och hur utbrett missbruket är.



"- USA, vars narkotika- politik hör till världens hårdaste, har också en av de högsta andelarna missbrukare."

I en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) framgår att narkotikapolitiken spelar en begränsad roll för missbruksutvecklingen i ett samhälle, medan arbetslöshet och sociala klyftor är helt avgörande.

Detta förklarar varför Sverige har en internationellt sett relativt låg andel narkotikamissbrukare. Endast sex procent av niondeklassarna har prövat droger, jämfört med europasnittet på dryga 20 procent.
Trots detta har vi ändå allvarliga problem med tungt narkotikamissbruk. Antonio Maria Costa, chef för FN:s drog- och brottsbekämpningsorgan UNODC, bekräftar bilden i en rapport. Han skriver att Sverige är bra på att motverka att människor testar droger, men ineffektiva när det gäller att motverka missbruk och narkotikaberoende.

"Den främsta anledningen är att missbrukare betraktas mer som brottslingar än som sjuka - och att lösningen är mer straff än vård."

Rädslan för polisen håller missbrukarna borta från den vård och terapi som faktiskt skulle kunna hjälpa dem. Kriminaliseringen av missbruket har också bidragit till en stigmatisering som förvärrar de sociala faktorer som driver det.


- Hundratals människor dör i onödan varje år på grund av att vi tycker att det är viktigare att straffa missbrukare än att vårda dem.

Nu i juli är det tio år sedan Portugal avkriminaliserade bruk av narkotika - vilket inte är detsamma som att knarket legaliserades. Narkotika är fortfarande förbjudet, men enskilda brott mot lagen är inte längre primärt en fråga för det portugisiska rättsväsendet.

(Editors notes: Poliser som tar droger är sjuka och skall vårdas. Alla andra som tar droger, är kriminella och skall straffas…Detta är enkelt att påvisa genom att endast1 av 100  Polismän som tagits drogade i trafiken blir av med sitt jobb. )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Polis utreds för tillslag mot rörelsehindrad bilist
Göteborg/TT
Ett polisingripande mot en 44-årig bilförare i Göteborg ska utredas av åklagare. Mannen är delvis rörelsehindrad efter en olycka. Han stoppades på väg till sjukgymnasten, och anklagades för att ha kört mot rött och tagit droger.


- Enligt 44-åringen slets han ut ur bilen, utan att få ta sina kryckor, och trycktes mot en polisbuss. Sedan kallades han "idiot" och "knarkare".

Polisen raderade också kontaktboken i mannens telefon, skriver tidningen GT.
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2011, 22-åring på mc dog efter extrem polisjakt

Stockholm/TT
En polisjakt och hastigheter på över 250 kilometer i timmen föregick en mc-olycka i Stockholm sent på onsdagen. Den 22-årige mc-föraren avled på sjukhus. Natten till torsdagen fanns inga planer på granskning av polisinsatsen.

En passagerare, en 17-årig flicka, klarade sig nästan utan fysiska skador när mc:n kraschade in i bommarna till ett vägarbete, enligt polisen. Mc:n upptäcktes när den körde mot enkelriktat och mot rödljus i centrala Stockholm på onsdagskvällen. En civil polispatrull startade efterföljandet.

- Då gick det fort, men inte sådär jättefort, säger polisens presstalesperson Diana Sundin. Färden gick mot Trollbäcken i Tyresö kommun söder om Stockholm. Där vände mc-föraren tillbaka mot city, men sedan ändrade han åter riktning och fortsatte på E 4 mot Södertälje. Eftersom hastigheterna då var extrema beordrade länsvakthavande polisbefälet stopp för efterföljandet.

- Det gick fruktansvärt fort; över 250 kilometer i timmen, säger Sundin. Polispatruller i bilar avvaktade i stället vid påfarter längs E 4, och högt upp i luften följde en helikopter mc:n via kameror.

17-åringen, liksom den nu avlidne 22-årige mannen, är hemmahörande i Stockholmsområdet.
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Biljakt slutade i lekpark för polisbil

Jönköping/TT
Föraren till en polisbil på jakt genom Huskvarna i Jönköpings kommun miste på onsdagen kontrollen över fordonet - och brakade genom ett staket och in på en lekpark. Ingen människa kom dock till skada, rapporterar jnytt.se.

Polispatrullen skulle kontrollera ett mötande fordon. Fordonet vände dock och körde från polisbilen. Det var när polisen hade tagit upp jakten på den flyende bilen som den hamnade på lekplatsen.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisen väjde för cyklist och rammade stolpe

Växjö 2008-01-09 | Uppdaterad 2008-01-09
En polispatrull som var på väg till en smitningsolycka på Araby körde på eftermiddagen - mitt i rusningstrafik - upp på refugen och mejade ner stolpen uppe på refugen.

När polismannen skulle svänga vänster från Storgatan in på Arabygatan fick han syn på en cyklist som han väjde för. På så vis hamnade bilen uppe på refugen mellan filerna och frontade stolpen med gatunamnet på. Både föraren och dennes kollega klarade sig undan oskadda och tog sig själva ur bilen. Däremot demolerades fronten på polisbilen.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polis åtalas för grov rattfylla

En polis i Alingsås har åtalats för grovt rattfylleri vid tingsrätten i Alingsås. Något polismyndigheten inte ser lätt på.

- Det finns ingen försvar för det här. Det är förkastligt, det är bedrövligt, säger Alingsåspolisens inre befäl Birger Knutsson. Det var i december, sju dagar före julafton, som polisen ifrån Alingsås körde rattfull.

Mannen, som är i 60-årsåldern, stannades av sina kollegor på E20 utanför Alingsås. Han hade druckit så mycket alkohol att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft uppgick till 0,54 promille. Så pass mycket att de motsvarar grov rattfylla.

Polismannen som ertappades rattfull har erkänt brottet.
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Kvinna påkörd av polisbil
Publicerat: lördag 29 december 2007 kl 08:07, Nyheter P4 Jämtland

- En yngre kvinna skadades och fick föras med ambulans till sjukhus efter en trafikolycka i centrala Östersund vid 21.30-tiden på fredagkvällen.

Kvinnan blev påbackad av en polisbil i korsingen Kyrkgatan-Törnstensgränd. Föraren skulle vända för att följa efter en misstänkt bil och upptäckte då inte att den kvinnliga fotgängaren befann sig bakom bilen.

Kvinnan har lindriga skador och mår efter omständigheterna väl, uppger man vid Östersunds sjukhus nu på morgonen.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Polisbil i krock – tre till sjukhus

En polisjakt i natt slutade med att poliserna krockade och flyktbilen försvann.

Det började vid 01.30 med att en butik på Örbyvägen i Skene fick besök av tjuvar som bland annat stal snus. De lämnade platsen i en falskskyltad bil – som en halvtimme senare upptäcktes på Göteborgsvägen i höjd med Mölndals sjukhus.

Då tog polisen upp jakten.

– De fick häng på den stulna bilen och krockade sedan med ett betongfundament, säger polisens presstalesman, Björ Blixter. Vad det var som gjorde att poliserna krockade är oklart. – Det blir en särskild utredning, säger Björ Blixer. De tre poliserna fördes till Mölndals sjukhus med lindriga skador. – De är mest chockade över det som hände, säger Björ Blixter.

Hur fort körde de?

– Det vet jag inte. Lite fortare än normalt kan jag tänka mig. Flyktbilen är inte påträffad.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Polisbil i krock

Publicerad 17 mars 2011 10.29 Uppdaterad 17 mars 2011 10.462011-03-17 10:29:36
Malmö. En polispatrull krockade idag i korsningen Danska vägen och Scheelevägen i Malmö.

Olyckan inträffade vid 10-tiden på torsdagen. Omständigheterna är oklara, men ingen person ska ha skadats. Polisbilen ska dock ha fått plåtskador. Fordonet var inte under uttryckning.

En bärgningsbil är nu skickad till platsen.
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2011, Polisbil i krock

En polisbil har krockat med en personbil på Stockholmsvägen. Fyra personer har förts till sjukhus.

Räddningstjänsten blev tvungen att klippa upp taket på personbilen för att kunna få ut föraren och en passagerare, bägge i 60-årsåldern. Även de båda poliserna åkte med ambulans till sjukhuset. Enligt läkare på Centrallasarettet ska alla inblandade ha fått lindriga skador.

Olyckan skedde vid 20.40 på torsdagskvällen i korsningen mellan Stockholmsvägen och Österleden. Polisen vill ännu inte uttala sig om någon är misstänkt för brott eller hur olyckan gick till.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2010, Polisbil i krock med personbil

Klockan 13.40 krockade en polisbil med en personbil i korsningen Flemmingsbergsleden/Huddingevägen i Stockholm.

Vad som orsakade olyckan är ännu okänt men ögonvittnen rapporterar att polisbilens front är kraftigt skadad. Enligt polisen ska personerna i personbilen fått lindrigare skador men poliserna klarade sig utan skador. I personbilen satt enligt de första uppgifterna två vuxna och två barn.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2011, Allvarlig krock mellan polisbil och personbil

Sex personer skadades i en krock mellan en polisbil och en personbil på länsväg 255 under torsdagen. Ingen av de inblandade uppges ha livshotande skador.

Polisbilen var under utryckning när de två bilarna, av okänd anledning, krockade på länsväg 255 vid den södra infarten till Sävja. Det var i samband med att personbilen gjorde en vänstersväng från länsväg 255 mot Sävja som de två bilarna kolliderade. Polisbilen ska enligt polisens uppgifter ha haft blåljus och sirener påslagna när krocken inträffade. 

- I personbilen färdades fem personer, varav tre barn, och enligt uppgift ska minst en person varit fastklämd och fick tas loss av räddningstjänst.

- Samtliga inblandade fördes till Akademiska sjukhuset.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2009, Polisbil i krock med lastbil

Poliserna fick föras till sjukhus.

SURTE. Det var tidigt på tisdagsmorgonen som en polisbil kolliderade med en lastbil på E 45 i höjd med Surte i Västra Götaland. Flera filer har stängts av, men i södergående riktning är ett körfält öppet. Det är fortfarande oklart vad som orsakat olyckan.

De två poliserna i polisbilen fick föras till sjukhus, skriver Göteborgs-Tidningen.
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2009, Någon lossade polischefs muttrar

På vägen hem började det att skaka i ratten.

När polischefen i Värmland var på väg hem ensam från jobbet med bil upptäckte han efter några kilometer att det började skaka i ratten. Det visade sig att någon hade lossnat muttrarna på framdäcken. Polisen har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

På vänster framdäck var samtliga fem muttrar lossade, och på höger sida var två muttrar lossade.

(Editors notes 1: Vad jag kan förstå måste polischefen misstänka en annan polis, eftersom han bara anmäler till arbetsmiljöverket och inte gör en egen polisanmälan för t. ex. mordförsök??

Välkommen till Arbetsmiljöverket: Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklande arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Editors notes 2: Det verkar således ha funnits någon som ville bidra i miljöarbetet på ett lite väl kreativt sätt…)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 2009, Polisbil voltade i centrala Stockholm

Två poliser skadade.

STOCKHOLM. Strax efter klockan 21.00 i korsningen Fleminggatan-S:t Eriksgatan på Kungsholmen voltade polisbilen. Polisbilen var under utryckning och två poliser skadades.

–Det var en singelolycka. Alltså polisbilen slog runt och la sig på sidan av sig själv. Inget annat fordon var inblandat. I nuläget vet vi inte vad som orsakade olyckan. Ett befäl är på plats och undersöker omständigheterna kring vad som hänt, säger Towe Hägg vid polisens ledningscentral till Nyheter24.

Vad hände med poliserna?

–De är lindrigt skadade, man kan väl säga att de fått en ordentlig träningsvärk. De är just nu på sjukhuset för en rutinkontroll. Enligt ett ögonvittne gick det riktigt fort. –De såg ut att köra i över 100 km/h, säger ett vittne till Nyheter24.

Men polis på plats försäkrar att det gick i 65 km/h.

(Editors notes: Polis på plats med ovanligt långa näsor har också observerats enligt ett ögonvittne...)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2009, Polisen krockar för miljoner

- Trafikolyckor med polisbilar inblandade blir allt vanligare.

- En ny forskningsrapport visar skrämmande statistik, på elva år den svenska polisen krockat bilar för 300 miljoner kronor.

Nu riktas hård kritik mot polisens förarutbildning. Forskaren Jörgen Lundälv, författare till den nyligen presenterade rapporten ”Polisbilen som aldrig kom fram”, oroas över att poliserna i Sverige är dåligt utbildade på att köra polisbil.

Han har studerat trafikolyckor med polisbilar inblandade under perioden 1997-2007 och kommit fram till att de blir allt vanligare.

– Jag är skrämd av resultatet av min egen undersökning. Den visar att Rikspolisstyrelsen misslyckats med att få fram bra bilförare. Olyckorna är vanliga över hela landet och inom alla polismyndigheter.

Detta hade jag inte väntat, säger Jörgen Lundälv, docent i trafikmedicin vid Umeå universitet, till TT.

Enligt rapporten uppgick kostnaderna för skadade polisfordon och polismän under den undersökta perioden till drygt 300 miljoner kronor. Totalt inträffade 1 763 personskador under de elva åren. Ett tecken på att olyckorna ökar är att det bara under 2008 inträffade 3 000 incidenter med polisfordon och att kostnaderna för skadorna uppgick till 45 miljoner kronor.

Studien visar också att merparten av olyckorna inträffar när polisbilarna körs under patrullering, alltså inte i samband med utryckning.


- I över hälften av fallen är det polisbilens förare som har varit vållande.

Jörgen Lundälv säger till TT att han är bekymrad över det ökande antalet olyckor inom polisen.
– Polisen ska leda vår strävan att nå nollvisionen på vägarna men det har de inte gjort. Polisen ligger efter och har glömt bort sig själva i det nationella trafiksäkerhetsarbetet.
*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2010, Polisbil i krock med buss

Text: TT Publicerad 15 maj 2010 9.25 Uppdaterad 15 maj 2010 9.282010-05-15 09:25:00
En polisbil under utryckning krockade i natt med en lokalbuss i Stockholm. Två flickor i 16-årsåldern som befann sig på bussen fick föras till sjukhus, men klarade sig utan allvarliga skador. Inte heller poliserna skadades.

STOCKHOLM. En polisbil under utryckning krockade natten till lördagen med en lokalbuss på Kungsholmen i Stockholms innerstad. Två flickor i 16-årsåldern som befann sig på bussen fick föras till sjukhus, men klarade sig utan allvarliga skador. Inte heller poliserna skadades.
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2010, Polisbil i krock i Haparanda

16 augusti 2010 Uppdaterad: 16 augusti 2010
HAPARANDA: Strax före klockan 16 idag inträffade en krock i Haparanda mellan en polisbil på utryckning och en personbil. Krocken inträffade i korsningen Grankullevägen/Sågenvägen.

 Föraren i privatbilen hann inte observera polisbilen som kom körande från höger och kollisionen var ett faktum.

En av polismännen och föraren i privatbilen fick föras till vårdcentralen med lindrigare skador.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2011, Polisbil orsakade krock i Ilmajoki

Fyra bilar var inblandade i en krock som orsakades av en polisbil på utryckning på måndagen. Olyckan inträffade på morgonen i Ilmajoki i Södra Österbotten.

(Editors notes: Nej nu får det räcka med krockande polisbilar. Det finns inget slut på eländet. Det blir, utan att anstränga sig, 1000 tals sidor. Jag hänvisar istället till den tidigare redovisade statistiken från 2009. Notera gärna att även efter det att polisledningen informerats om sin perverst dåliga trafiksäkerhet så fortsatte olyckorna likväl att öka markant…)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Poliser inblandade i 3 212 krockar
"- Polisbilen är ett
livsfarligt vapen"
Förra året var över hälften av landets polisbilar inblandade i trafikolyckor, visar statistik från Kammarkollegiet.


SLUT PÅ DEL 20
*

MISSA INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN:



Ladda ner Serien som PDF från divShare eller Scribd
20.

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. IP: 80.63.57.71 August 30, 2012 07:33:36 AM
    ISP: Tele Danmark
    Organization: UNOPS
    Landed: undermattan.blog.com/2012/08/29/over-600-nya-fartkameror-pa-gang-i-sve…
    —————————————————————————-
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 29, 2012 04:15:07 PM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Landed: undermattan.blog.com/2012/08/24/usa-pressar-england-att-storma-ecuador…
    ————————————————————
    IP: 194.18.73.70 ISP: TeliaSonera AB September 11, 2012 01:41:54 PM
    Organization: National Police Board of Sweden
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/24/usa-pressar-england-att-storma-ecuadors-ambassad
    ————————————————————
    IP: 217.21.232.237 September 22, 2012 11:53:25 AM
    ISP: Stadsledningskontoret
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/24/usa-pressar-england-att-storma-ecuadors-ambassad
    ————————————————————
    IP: 129.16.107.19 August 29, 2012 02:59:22 PM
    ISP: Chalmers University Network Host: phc.chalmers.se
    Landed: undermattan.blog.com/2012/06/13/svenska-soldater-de-sista-som-forsvara…
    ——————————————————
    IP: 193.241.8.242 August 28, 2012 01:22:22 PM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/08/23/informationskriget-nar-nya-hojder-gar-cia-pa-droger
    ———————————————————–
    IP: 193.241.8.242 August 28, 2012 01:20:08 PM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/08/23/informationskriget-nar-nya-hojder-gar-cia-pa-droger
    ———————————————————–
    IP: 193.241.8.242 August 28, 2012 01:19:56 PM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/08/23/informationskriget-nar-nya-hojder-gar-cia-pa-droger
    ———————————————————–
    IP: 159.190.251.57 August 28, 2012 01:49:33 PM
    ISP: Domstolsverket
    Landed: undermattan.blog.com/2012/02/22/kriminell-domare-avslog-schurrers-resn…
    ————————————————-
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 06, 2012 09:45:02 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/02/22/kriminell-domare-avslog-schurrers-resning-i-hd
    ————————————————-
    IP: 193.188.156.17 September 11, 2012 10:50:33 AM
    ISP: Regeringskansliet
    Landed: undermattan.com/2012/02/22/kriminell-domare-avslog-schurrers-resning-i…
    ————————————————
    IP: 81.216.27.2
    ISP: TDC Sverige AB August 28, 2012 09:03:27 AM
    Organization: Jamtlands Lans Landsting
    Landed: undermattan.blog.com/2012/04/17/usa-terrorist
    ————————————————————-
    IP: 193.241.244.134 August 28, 2012 08:53:25 AM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Landed: undermattan.blog.com/2012/04/28/foa-svensk-atombomb
    ——————————————————–
    IP: 195.58.125.163 ISP: Telenor AB August 28, 2012 10:23:28 AM
    Organization: Netblock of Bonnier Tidskrifter AB
    Landed: undermattan.com/2012/08/25/anna-ardins-hamndskola
    ————————————————————-
    IP: 212.105.84.108 ISP: Telenor AB August 28, 2012 12:21:04 PM
    Organization: Netblock of Karolinska Institutet AB
    Landed: undermattan.blog.com/2012/08/25/anna-ardins-hamndskola
    ————————————————————-
    IP: 212.105.84.108 ISP: Telenor AB August 28, 2012 12:14:16 PM
    Organization: Netblock of Karolinska Institutet AB
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/08/25/anna-ardins-hamndskola
    ————————————————————-
    IP: 193.180.56.50 ISP: Resilans AB September 04, 2012 09:46:37 AM
    Organization: Expressen AB
    Landed: undermattan.com/2012/08/25/anna-ardins-hamndskola
    ————————————————————-
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se September 04, 2012 03:29:17 PM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/25/anna-ardins-hamndskola
    ————————————————————–
    IP: 193.241.250.12 September 10, 201211:44:05 AM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Landed: undermattan.com/2012/08/25/anna-ardins-hamndskola
    ————————————————————-
    IP: 217.21.232.237 September 22, 2012 11:48:34 AM
    ISP: Stadsledningskontoret
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/25/anna-ardins-hamndskola
    ————————————————————-

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.