onsdag 12 oktober 2011

62-årig SJUKPENSIONÄR dömd för Fildelning

*
2011 Sverige:
-
62-årig fildelare från Partille fick villkorlig dom och dagsböter


62-åringen och hans fru överraskades halv nio på morgonen av sex poliser som kom in och gjorde en husrannsakan. Paret tilläts inte ens borsta tänderna innan de tvingades in i olika polisbilar och fördes till polisstationen för förhör.

*

– Det är inte svårt att föreställa sig hur traumatisk denna upplevelse måste ha varit för paret, säger Troberg. Det måste finnas viktigare saker för polisen att göra än att skrämma slag på äldre par som delar med sig av kultur. Hetsjakten på kulturdelare är ett rent och skärt slöseri med polisens knappa resurser.

Rätten beslutade också att den dator som 62-åringen använt för att dela kultur ska förverkas. Man tog ingen hänsyn till om 62-åringen hade andra filer än de som berördes av åtalet på datorn.– Alla har saker man inte vill förlora på sin dator.

Det kan röra sig om semesterbilder, personliga mejl och annat med stort affektionsvärde. Det finns ingen praktisk anledning till att förstöra hela datorn och inte bara de filer som berörs av åtalet. Att förbehållslöst förverka datorn med hela dess innehåll är att betrakta som ännu ett straff, avslutar Troberg.

Den 62-årige sjukpensionären stod åtalad för fildelning av omkring 3000 låtar och dömdes av Göteborgs Tingsrätt till villkorlig dom och 40 dagsböter. Piratpartiets partiledare Anna Troberg kommenterar domen:

–Varje fällande fildelningsdom är en personlig tragedi för den som drabbas, säger Troberg. Det är dessutom ett stort steg bakåt för kulturen. Fildelning gynnar kulturlivet. Kultur som delas är kultur som köpes. Kultur som inte delas är kultur som ingen köper.

*


Another great Under Mattan Opinion

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.