tisdag 25 oktober 2011

Petzäll - fem gånger för mycket…

1. Petzäll tvångsomhändertagen

Publicerat i dagspressen: 2011-10-24

Den avhoppade sverigedemokraten William Petzäll, som numera sitter i riksdagen som politisk vilde, omhändertogs förra veckan enligt Lagen om vård av missbrukare, LVM. Det skriver flera nyhetsmedier i dag.

  
Just nu befinner han sig på ett LVM-hem i Varberg.

Det var det förvaltningsrätten i Göteborg som i fredags beslutade att Petzäll ska tvångsvårdas enligt LVM, lagen om vård av missbrukare. Anledningen var att Petzäll tidigare i veckan kommit in i med ambulans till Varbergs sjukhus. Han vårdades på intensiven efter att ha tagit olika preparat.

Socialnämnden i Varberg hade fattat beslut om tvångsvård men detta hade Petzäll enligt Aftonbladet överklagat. Därför tog Förvaltningsrätten beslut om tvångsvård. Petzäll omhändertogs för att förhindra överdosering av valium och metadon, något som kan vara livshotande.

William Petzäll har tidigare vårdats på behandlingshem för sitt missbruksproblem och föll i somras tillbaka i missbruk. I september valde Petzäll att lämna Sverigedemokraterna men att sitta kvar som politisk vilde i riksdagen för att jobba med missbruksfrågor.



2. SD-ledamöternas taxiresor - en svindyr historia

2011-09-28

Sverigedemokraternas entré i riksdagen har kostat skattebetalarna en halv miljon i extra taxikostnader. Det visar en granskning som Dagens Nyheter har gjort.

Den totala kostnaden för SD-ledamöternas taxiresor uppgår till 626.369 kronor för de 20 ledamöterna - i snitt drygt 31.000 kronor per person.
”Flitigast av alla är avhopparen William Petzäll som åkt taxi för 107.000 kronor. Om inget annat beslut fattas så får Petzäll fortsätta åka taxi som politisk vilde under de närmaste tre åren.”

 Som en jämförelse har Vänsterpartiets 19 ledamöter åkt taxi för 164.611 kronor, eller 8.663 kronor per ledamot. Det innebär att Sverigedemokraternas ledamöter kostat nästan en halv miljon kronor mer i kostnader än Vänsterpartiet.


3. Petzäll: Jag har inte alkoholproblem

Publicerat 07 feb 2011

Sverigedemokraternas framtidslöfte, riksdagsledamoten William Petzäll, tvingas efter fylleskandalen ta timeout från alla sina politiska uppdrag.  - Jag gjorde ett misstag. Det blev en snedfylla, säger han.

SD-ledamoten William Petzäll, 22, omhändertagits under natten mot söndagen i sin och exflickvännens lägenhet i Trelleborg. - Han var för berusad för att kunna ta hand om sig själv, säger Peter Martin vid polisens länskommunikationscentral i Skåne.
- Han drack lite för mycket bara. Det var rätt mycket folk där. Sen råkade han välta tv:n, säger exflickvännen. Vid sextiden på morgonen kunde Petzäll lämna polisens fyllecell.

Ur pressmeddelandet där Petzäll med egna ord beskriver orsaken till fylleskandalen:


Upprinnelsen till nattens händelse ligger drygt ett år tillbaka i tiden. Under en tågresa till Lund blev jag oprovocerat attackerad av en psykiskt sjuk man som försökte hugga ihjäl mig med en kniv och jag lyckades med nöd och näppe undkomma med livet i behåll. Händelsen, som för mig skulle visa sig bli mycket svårbearbetad, gjorde att jag drabbades av återkommande panikångestattacker.

Den psykiska stress som följt med valrörelsen och riksdagsinträdet har tyvärr förvärrat situationen och försvårat mitt tillstånd. För att lättare kunna bearbeta mina problem och för att kunna fullgöra min uppgift som riksdagsledamot har jag av läkare fått utskrivet starka ångestdämpande mediciner. Jag borde ha förstått att dessa mediciner inte bör kombineras med intag av alkohol, men detta var ändå vad som skedde under gårdagskvällen.

(Editors notes: Alla alkisar och knarkare har givetvis en bra historia att berätta. Inte ett öga är torrt...)


4. Petzälls konto uppges kapat

2011-10-25

På William Petzälls Twitter-konto avslöjar någon lösenord som kan tillhöra politiska journalister. Men enligt Petzälls advokat är kontot kapat.

"Jag tänker nu avslöja spelet inom SD", skriver William Petzäll eller en person som uppger sig vara honom på Twitter i dag. Enligt Twitter-uppdateringarna har SD:s partiledning haft tillgång till politiska reportrarnas mejl.

"Jag kan berätta att Söder och Åkesson har haft full insyn i allt som AB och Expressens reportrar hade i sin mail under mängder av år", skriver någon med tillgång till Twitter-kontot. Men William Petzälls advokat förnekar att det är SD-avhopparen som skriver på Twitter. Petzäll tvångsomhändertogs nyligen på grund av sitt missbruk.

– Jag har precis pratat med William Petzäll. Det är inte han. Han har vare sig tillgång till dator eller telefon, säger hans advokat Anna Heurlin, till Aftonbladet. Sverigedemokraterna förnekar att de har haft tillgång till lösenorden. - Den slutsatsen vi själva drar är att kontot verkar vara kapat, säger Martin Kinnunen, pressansvarig för Sverigedemokraterna.

Nu söker partiet efter William Petzäll eller personer i hans närhet för att ta reda på om det är han som står bakom meddelandena. - Vi kommer inte ha några särskilda möten på grund av detta. Det räcker med att vi går ut och säger sanningen. Vi har inget med de påstående som ligger ute på Twitter att göra, säger Kinnunen.

Kvällstidningarna utreder

Expressen och Aftonbladet har nu startat utredningar om dataintrånget och båda tidningarna har gjort polisanmälningar. Enligt Expressens chefredaktör Thomas Matsson kan det stämma att någon har gjort intrång i tidningens databas.

– Vi har gjort en polisanmälan om ett misstänkt dataintrång. Vi har i vår egen utredning kommit fram till att flera uppgifter kan stämma, nämligen att det har varit ett intrång i våra datasystem, säger Matsson till TT. Någon har i dag mejlat lösenorden till berörda journalister och enligt Expos hemsida bekräftar flera reportrar nu att lösenorden stämmer. Aftonbladet skriver dock att det i deras fall endast är gamla lösenord som har avslöjats.

Twitter-uppdateringarna i Petzälls namn började tidigt på tisdagsmorgonen. Vidare publicerades uppgifter om att det är Sverigedemokraterna Martin Kinnunen, Kent Ekeroth och Linus Bylund som ligger bakom sajten Politisk Inkorrekt (PI) och Avpixlat, som meddelat att de ska ta över sajten PIs roll. PI var en blogg som av Expo har beskrivits som främlingsfientlig och rasistisk.

5. "William är inte inblandad i det här"

2011-10-25
- Jag är helt chockad. Det är någon som inte har empati överhuvudtaget. William ligger redan ner. Alla bör förstå hur han mår, säger William Petzälls mamma Annika.


"Jag tänker nu avslöja spelet inom SD", skrev William Petzäll på tisdagsmorgonen.

Enligt Twitter-uppdateringarna hade SD:s partiledning haft tillgång till politiska reportrars mejl. Men liksom William Petzälls advokat, säger hans mamma Annika Petzäll, att kontot är kapat. Hon är upprörd över att hennes son inte lämnas i fred när han är i en svår situation. William Petzäll tvångsomhändertogs nyligen på grund av sitt missbruk.

- Det är helt omöjligt att han har skrivit dessa inlägg på nätet. Han har ingen som helst tillgång till varken telefon eller dator. De är stenhårda på behandlingshemmet. Det är ungefär som en anstalt med taggtråd, säger Annika Petzäll.

Hon berättar att inte ens hon kan ringa direkt till sin son. Samtalen går via behandlingshemmets växel och därefter kopplas hon fram till honom. Samma sak är det om han vill ringa till henne. - Därför kan jag säga att William inte är inblandad i det här. Det måste vara någon person som vill SD illa och har goda kunskaper då det gäller dataintrång. Jag hoppas verkligen att Säpo spårar den här människan.

Annika Petzäll har ännu inte talat med sin son, men ska ringa upp honom för att höra hur han mår. - Som anhörig är det självklart jobbigt. Williams bild är överallt trots att han inte gjort något, säger Annika Petzäll.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: Vad gulligt att SD-rasisterna skickar ut både sina små Mammor och sina Advokater till media samtidigt, för att försvara sin förlorade heder. Sen kan de ju be Säpo att servera kaffe med empati, när de som de tvångsintagna knarkare de är, ligger inne för avvänjning på behandlingshem.
Dessvärre finns det ingen heder att försvara och ingen tycker synd om rasister utom just andra rasister eller deras mammor.

  • Annika Petzäll får här ett gratis smakprov på den E M P A T I
    hennes son och  hans parti utsatt 1000tals andra för, håll tillgodo.
Denna man och många, många andra Sverigedemokrater belastar skattebetalarna i Sverige 100 gånger mer, än de personer som han och SD hängt ut i sina paranoida nazistiska hatkampanjer…

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ett smakprov från Petzälls blogg...

http://williampetzall.wordpress.com

Det finns en politisk korrekthet som på allvar utmanar det fria samtalet. I vårt grannland Danmark ser man med skräck på hur människor i Sverige, med vad som för det politiskt korrekta etablissemanget uppfattas som kontroversiella åsikter, tystas ner, fryses ut ur det politiska och mediala finrummet.

Men med Sverigedemokraterna i riksdagen kommer denna politiskt korrekta giftgas sakta med säkert vädras ut och jag kommer att göra allt i min makt för att bryta de tabun och den censur som råder i det här landet så att vi kan få ett öppet debattklimat där inte bara en liten handfull grupp proffstyckare tillåts sätta agendan och diktera med pekpinnar till folket om vad som är rätt respektive fel åsikter.
William Petzäll

Förbundsordförande
Sverigedemokratisk Ungdom

_______________________________

Editors notes: Väl talat Petzäll! Du har definitivt brutit ner de flesta tabun och normer som omger en riksdagsman i Sverige. Dock bör det påpekas att partier som har ett stort antal nazister i leden kanske inte skall tala så mycket om giftgas? Det kan ju missuppfattas av känsliga personer som fått sina släktträd nedsågade just med hjälp av nazisternas giftgas.


Vi på UnderMattan hoppas ändå att vi gjort folk uppmärksamma på lite av SD:s giftgas genom den här artikeln...


Another great Under Mattan Opinion

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Petzälls döms för ringa narkotikabrott


Riksdagsledamoten och politiske vilden William Petzäll, från Varberg, tidigare medlem i Sverigedemokraterna Varberg, fälls för ringa narkotikabrott av Varbergs tingsrätt.


Han döms till 30 dagsböter, vilket innebär en ekonomisk smäll för Petzäll på 17 100 kronor.

Enligt domen har tre otillåtna och narkotikaklassade substanser, bland annat morfin, hittats i ett urinprov som Petzäll gjorde i januari i år. Ytterligare två substanser hittades i urinprovet, men för dessa har Petzäll kunnat bevisa att han fått läkemedel utskrivet av läkare.

William Petzäll har trots att han dömts kvar sin plats i riksdagen. Reglerna för uteslutande kräver att straffet ska vara två års fängelse.



undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.