lördag 8 oktober 2011

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 19

”Rattfulla trafikfarliga poliser som kör i diket, in i garageportar och krockar på motorvägar... 
- Samtliga
behåller
de sina jobb.”

 För att läsningen inte skall vara allt för betungande har redaktören tagit sig friheten att kort kommentera vissa artiklar…  (Personerna på bilderna har antagligen inget med de aktuella fallen att göra.)

Målsättningen med publiceringen är att informera om hur det faktiskt ser ut i dagens samhälle där polismakten har sina egna lagar. För att upprätthålla en trovärdig demokrati krävs en total utrensning av rötan inom poliskåren.  Alla rättigheter till bilder och text tillhör respektive upphovsmän.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DEL 19

2011, Rattfylleridömd polis får behålla sitt jobb

- Den polisman i Jönköping som dömdes för grovt rattfylleri får vara kvar på sin tjänst, det har Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd beslutat.

15 juni 2011 kl. 16:41
En 63-årig polisman i Jönköping dömdes i mars av Jönköpings tingsrätt för grovt rattfylleri efter att han kört i diket med 1,72 promille alkohol i blodet. 

Det var förra sommaren den 25 juli som polismannen, som då inte var i tjänst, tappade kontrollen och åkte av vägen på en grusväg vid Västrabysjön i Tenhult.

När en polispatrull kom till olycksplatsen var mannen påverkad och när han genomgick ett alkoholutandningsprov visade det att han var kraftigt berusad.
Mannen åtalades av riksenheten för polismål i Malmö och riskerade vid en fällande dom att få sparken.

Fick sitt körkort tillbaka

Trots att mannen riskerade fängelsestraff dömde tingsrätten honom till samhällstjänst och för vård av sitt alkoholmissbruk. Transportstyrelsen som först drog in hans körkort i samband med domen valde sedan att ge honom körkortet tillbaka.

- Nu står det även klart att han får behålla sitt jobb hos polismyndigheten i Jönköping. Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd, PON, har beslutat att avskriva ärendet.

(Editors notes: Det finns tydligen bara två titlar man kan få tänkas behålla i Sverige, efter att ha kört av vägen med 1.72 promille. Den ena är ”Livsfarlig Alkis” och den andra är Polis…)
*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, JO kritiserar åklagare och polis i Växjö

Växjö 2008-03-06 | Uppdaterad 2008-03-06
Justitieombudsmannen, JO, kritiserar såväl Kronobergspolisen som åklagaren för att utredningen om ett utpressningsförsök tog för lång tid. Trots att den misstänkte direkt erkände brottet dröjde det över tre år innan åtalet väcktes.

I beslutet fastslår Justitieombudsmannen att det är "helt oacceptabelt att en förundersökning av sådant slag som den aktuella tar så lång tid att slutföra". Det var i mitten av december 2004 som en 50-årig man via SMS kontaktade en företrädare för behandlingshemmet Resurs i Väckelsång. Mannen krävde 50 000 kronor för att inte sprida negativa uppgifter om företrädaren.

Mannen greps direkt men släpptes efter förhöret sedan han erkänt brottet. Förundersökningen slutredovisades i februari 2005.


- Det var början på en uppseendeväckande utredningskarusell som JO alltså är kritisk till.

- Bland annat försvann hela utredningen under en period.


I maj 2005 beslutade åklagaren att förundersökningen skulle återupptas. Några månader senare kallade polisen 50-åringen till förhör om en ny brottsmisstanke, men det förhöret hölls aldrig
Enbart målsägaren fick berätta om brottet och hösten 2007 slutdelgavs 50-åringen den kompletterande utredningen.

Mannen protesterade då och förklarade att han aldrig hörts om den andra brottsmisstanken.
Åtalet för en dryg månad sedan gällde slutligen ändå enbart utpressningsförsöket från 2004.
Åklagare Magnus Hanssons förklaring till JO är att han haft många ungdomsärenden som prioriterats samt att det tagit tid att överväga en juridisk knäckfråga.

Hela utredningen var dessutom spårlöst försvunnen under flera månader innan den hittades i polismyndighetens arkiv.Misstaget att 50-åringen inte förhördes om en av brottmisstankarna är enligt JO svårförståeligt och något som även polismannen borde ha uppmärksammat.

(Editorn notes: “Business as usual” on the Police-Planet Remulack…)
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polis får inte arbeta extra som trafiklärare

MARS 2008 12.38
SKÅNE. En polis överklagar nu att han inte också får arbeta som trafiklärare. Polismyndigheten i Skåne menar att ett sådant yrke kan innebära att privata och statliga intressen kan kollidera.

Polismannen började arbeta som trafiklärare under 70-talet, men började sin utbildning till polis 1984 och arbetade enbart som detta till 1999, då han i stället började arbeta på ett skolveckohem.
För några år sedan började han arbeta som trafiklärare igen, men i höstas återanställdes han som polis. Han ansökte då om att få fortsätta som fritidsledare på skolveckohemmet och trafiklärare "i mycket begränsad omfattning".

Polismyndigheten i Skåne säger nej till båda bisysslorna.
Som fritidsledare skulle hans roller kunna kollidera genom att han där får reda på förhållanden som ligger under socialsekretessen, men som han som polis är skyldig att rapportera som brott.

(Editors notes: Med tanke på Polisernas skicklighet i trafiken kan detta vara ett av de få beslut inom polismyndigheten som någon utanför densamma begriper och har glädje av…)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Polisen kommer inte att jaga nedskräpare

*
Med varmare väder och många som vill sitta ute och äta, ökar nedskräpningen i Uppsala. 


- Ny lagstiftning gör det möjligt att bötfälla skräpsyndare på plats.

Men hos Uppsalapolisen tror man på andra lösningar på problemet.Kommunen måste se över sina rutiner för renhållning, säger presstalesmannen Christer Nordström.

Riksdagen väntas den 1 juni klubba igenom ett nytt lagförslag om nedskräpning.
Enligt förslaget, som ska träda i kraft den 1 juli, får polisen möjlighet att på plats bötfälla dem som skräpar ner, något som inte varit möjligt tidigare. Den som skräpar ner riskerar böter på mellan 200 och 4 000 kronor.

Hos Uppsalapolisen är man positiv till förslaget, men tror att en av orsakerna till den ökande nedskräpningen är att folk helt enkelt inte har någonstans att slänga sitt skräp. Det är nog bra att det finns en möjlighet att bötfälla folk på plats, men jag tror inte att det är en metod som kommer att få stopp på nedskräpningen långsiktigt. Många försöker att slänga sitt skräp i papperskorgar, men de är ofta fulla och töms för sällan.

Med det tryck som finns i city i dag med människor som vill sitta ute och fika är papperskorgarna otillräckliga. Kommunen måste se över sina rutiner för renhållning, och de måste ha folk även på kvällarna som tömmer papperskorgarna, säger Christer Nordström.

(Editors notes: - Kära Politiker och Kommunalrådet, att sätta fram fler papperskorgar vore alldeles för lätt… Likaså att regelbundet tömma dom som redan finns. - Vi får inte skämma bort folk med enkla lösningar. Då inser dom kanske att vi inte behövs… 

- Jag tycker, herr Minister, att vi i stället tar bort några papperskorgar, anställer fler Poliser och bötfäller så många medborgare som möjligt. Synd bara att Polisen enda vettiga problemlösning efter millennieskiftet måste skrotas… )
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2008, Polisförbundet kommenterar Holgerssons rapport: Lyssna på poliserna i yttre tjänst

Fem procent av svenska poliser i yttre tjänst är riktiga stjärnor. Men 40 procent gör ytterst få ingripanden på egen hand. Det visar en färsk rapport* som polisforskaren Stefan Holgersson tagit fram.

- Polisarbete i yttre tjänst är mycket viktigt. Det är här det initiala och utåtriktade polisarbetet sker. De som styr polisverksamheten måste därför ta till sig budskapet om att vissa förhållanden måste utvecklas, säger Polisförbundets ordförande Jan Karlsen.

Enligt rapporten är det fyra saker som utmärker de fem procenten som klassas som riktigt bra poliser. De har hög motivation, hög kompetens, hög integritet och god fysik. I snitt har de duktiga poliserna arbetat i nio år.Ska vi få fler poliser med hög kompetens är det viktigt att fler stannar kvar i yttre tjänst.

Det är först när du har ett antal år ute som du har en gedigen kunskap. Detta kräver i sin tur att status på polisarbetet i yttre tjänst höjs, säger Karlsen som också vill se kompetensförsörjningsplaner för alla poliser.

*Om rapporten Drygt 100 poliser som tjänstgjort som utrycknings- eller närpoliser har studerats via deltagande observation eller intervjuer. För att belysa den kvalitativa aspekten av polisarbetet delades poliserna med ledning av de insamlade uppgifterna in i tre olika grupper:


Kravnivå 1: För att uppfylla kriterierna för kravnivå 1 måste poliserna bemöta personerna de kommit i kontakt med på ett godtagbart sätt. De måste också lösa och avrapportera tilldelade uppdrag med en acceptabel kvalitet.

Drygt 40 procent av poliserna klarade enbart kravnivå 1.


Kravnivå 2: Kraven för nivå 2 innebar att poliserna dessutom i tillräckligt hög utsträckning skulle genomföra egeninitierade ingripanden.


Drygt 40 procent av poliserna klarade kravnivå 2.

Kravnivå 3: I den högsta kravnivån 3 skulle poliserna ta hand om situationer på ett mer långsiktigt och problemorienterat sätt. Utmärkande för de högpresterande poliserna är att de har hög motivation, hög kompetens, god integritet och fysisk kondition. I genomsnitt har de arbetat i nio år och är i snitt 35 år gamla. Drygt 5 procent av poliserna klarade kravnivå 3.


Ca 10 procent av poliserna klarade inte ens den lägsta kravnivån.

Editors notes: För att få med hela Poliskåren i denna test krävs att vi inför ännu en nivå…

Nämligen Kravnivå 0: För att uppfylla kriterierna för kravnivå 0 får polisernas utandningsluft inte får överstiga 2.7 promille. Ej heller får de ha doppat snoppen i en smörgåstårta den senaste halvtimmen.

Likaså får de inte ha misshandlat något fruntimmer under dagen, med undantag för egna flickvänner förstås...

Man får inte ha krockat sin Polisbil under dom senaste två timmarna. Om man har klätt av någon naken under dagen måste denna person ha varit över 15 år för att klara kravnivå 0…

Dessvärre fick vi inte med hela kåren här heller… :)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2008, Polisen anlitade kriminella byggare

Publicerad 28 februari, 2008 12:01
Det låter som en historia för en film. Men i Norrköping har det hänt. Ombyggnaden av polisens arrestlokal gjordes nämligen av byggarbetare med kriminell bakgrund.

– Det är pinsamt.Oavsett om det ger utslag eller inte, så måste vi ha koll på de som jobbar här, säger skyddsombudet hos polisen, Jessica Hermann, till Norrköpings Tidningar.Enligt polisen handlar det främst om två fall.

I höstas skickade byggföretaget ut personer som inte var säkerhetskontrollerade till polishuset. Det visade sig att de hade ett kriminellt förflutet. Alla som arbetar i polishuset ska godkännas innan de får tillträde till lokalerna. Men det gjordes ingen kontroll.

– Den säkerhetsansvarige i Linköping, som gör alla kontroller, visste inte ens om att det pågick ett arbete i arresten, säger Jessica Hermann till Norrköpings Tidningar. Även Polisförbundets ordförande i Östergötland, Thomas Agnevik, är kritisk till polisens slarv.

– Jag tycker att det är allvarligt att vi inte kan hålla koll på vilka som finns i polishuset. De som arbetar där måste kunna känna sig trygga, säger han i en kommentar.

(Editoes notes: Måste ändå vara en ”Grekisk tragedi” att som byggnadsarbetare att hamna i en arrestlokal man själv byggt…)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polis dödshotade kvinna med sms

En polisman i Katrineholm åtalades i dag för upprepade hot mot en kvinna han haft ett förhållande med. 


- Enligt åtalet ska polismannen flera gånger i sms-meddelanden till kvinnan hotat att ta livet av henne.

Chefsåklagare Monica Mimer vid Riksenheten för polismål anser att polismannens agerande syftat till att kvinnan skulle känna allvarlig fruktan för sin säkerhet. Och det har hon gjort, enligt förhören som polisens internutredare hållit.

Den brottsmisstänkte polismannen medger omständigheterna i åtalet, men säger sig inte ha något minne av att ha skickat hoten. Både text-sms och ljudfiler har dock säkrats och blir en del av bevisningen i målet.

(Editors notes: Utan att bli nostalgisk måste man ändå påstå att: Minnet nuförtiden är inte vad det brukade vara…)

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisbefäl smet från jobbet för att golfa

Skyllde på föräldramöte, långlunch och sjuklighet Ett polisbefäl i Stockholm smet flera gånger från jobbet för att spela golf.

Föräldramöte, långlunch och sjuklighet angavs som alibi. Nu riskerar han disciplinpåföljd. Polisbefälet som arbetar vid Söderorts polismästardistrikt i Stockholm har anmälts till Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd.

Skälet är att mannen vid tre tillfällen ska ha smitit från sin arbetsplats för att bland annat spela golf.
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisstudent åtalas för misshandel och olaga hot

Var kraftigt berusad på fest • ”Han ville bråka”

UMEÅ. En 26-årig polisstudent åtalas för två fall av misshandel och ett olaga hot.
Han riskerar fängelse.



Händelsen inträffade i slutet av januari då polisstudenter i Umeå arrangerade insparksfest på restaurang Vildmannen. Flera vittnen och studentkamrater berättar att 26-åringen var kraftigt berusad och uppträdde provokativt. – Känslan var att han ville bråka, säger en festdeltagare.

Uppträdde illa.

- När studentkamraterna till sist tröttnade på 26-åringens uppträdande och försökte föra bort honom från dansgolvet ska mannen ha slagit sönder näsan på en studentkamrat och skallat en annan.


Polis som anlände till Vildmannen och omhändertog 26-åringen uppger i förhör att han uppträdde illa även mot dem, både vid omhändertagandet och på polisstationen. Själv minns mannen inget, men 26-åringen tolkar det faktum att knappar fattas på hans skjorta som en indikation på att något måste ha hänt. Polisstudenten uppger samtidigt att han aldrig slår folk utan anledning.

(Editors notes: Det finns egentligen bara en yrkesgrupp som kan slå folk av en anledning och samtidigt bli uppskattade för det. Detta är dock inte Poliser utan dessa kallas för boxare…)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Dömdes för dataintrång - polis får inte sparken

22 december 2009 kl. 17:20
En polisman i Jönköping får behålla sitt jobb - trots att han dömts för dataintrång i tjänsten. Det har Rikspolisstyrelsen beslutat.

Polismannen i Jönköping dömdes tidigare under året till 30 dagsböter för att han gjort otillåtna sökningar i polisens eget register. Ändå får han behålla sitt jobb. I ett yttrande från Rikspolisstyrelsens ansvarsnämnd tar man allvarligt på det som har skett och det finns skäl att ifrågasätta mannens lämplighet som polis.

Personalansvarsnämnden anser att det skadar polisens förtroende när det gäller att föra integritetskänsliga register, men eftersom straffvärdet ligger på lägsta möjliga bötesnivå och att mannen har fortsatt förtroende inom polismyndigheten kommer han inte att sparkas. Ansvarsnämnden konstaterar också att slagningarna i polisregistret har gjorts under en kortare tid.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2011, Polisman i Jönköping utreds för misshandel

11 juli 2011 kl. 14:13
En polis anställd hos polismyndigheten i Jönköping misstänks för misshandel. Riksenheten för polismål i Malmö har beslutat att inleda en förundersökning.

Riksenheten för polismål i Malmö har beslutat att inleda en förundersökning om misshandel i två fall sedan en polisanställd i Jönköping anmälts. Händelsen ska ha skett den 22 juni då polismannen inte befann sig i tjänst. Nu riskerar han att åtalas.

- Det är ett förlopp med flera personer inblandade och en av dem var polis i det fallet, säger Christian Augustsson, chefsåklagare vid Riksenheten i Malmö.
Förhör med den misstänkte polisen ska genomföras inom kort. Vad som har orsakat polisanmälan är däremot oklart eftersom förundersökningen är belagd med sekretess.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polisman riskerar sitt jobb

En polisman som åtalats i Jönköping för dataintrång och brott mot tystnadsplikten kommer att mista sin anställning om han fälls för bägge brotten. 

Det skriver Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd i ett yttrande till tingsrätten. Nämnden ser mycket allvarligt på de gärningar som åtalet omfattar.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2010, Polis blev hotad - fastnade i bilbältet

En polis i Jönköpings län har anmält en hotfull situation som uppstått när han var ute i tjänst. Det var i samband med att polismannen skulle gripa en knivbeväpnad man som denne gick till angrepp och högg med kniven i bilrutan. 

När polismannen skulle knäppa loss sitt bilbälte för att komma undan angreppet lyckades han inte komma loss.


"Jag var fastlåst och hade inte kunnat ta mig ur om attacken om den fortsatt", skriver polismannen i sin anmälan till polisens system för tillbudsrapportering, kallat LISA där han även konstaterar hur viktigt det är att bilbältet fungerar som det ska.
Attacken fortsatte dock inte och polismannen blev inte skadad.

(Editors notes: Jepp… Och dom har inte heller hittat personen som samtidigt hällde en liter vatten på polismannens bilstol…)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polis låg för nära - får böter

Publicerat: torsdag 05 november 2009 kl 11:15, Nyheter P4 Jönköping
En polisman i Jönköping får nu böta för att han körde in i en bil som låg framför honom.

Han har därmed inte hållit tillrcäklgit stort avstånd till fordonet framför, konstaterar åklagarenPolismannen får böta 2 000 kronor genom ett strafföreläggande som åklagarmyndighetens enhet för polismål beslutat om. Olyckan inträffade i Jönköping i juni.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2011, Polis misstänkt för misshandel

En polis riskerar nu åtal för misshandel i Jönköping. Den 22:e juni anmäldes polisen för två fall av misshandel. Det ska ha skett på fritiden och alltså inte i tjänst.

Det är oklart om polisen i fråga tillhör just jönköpingspolisen men de misstänkta fallen av misshandel ägde rum i Jönköping och just nu pågår en förundersökning och åtal kan komma att väckas.
*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polis får böta

Publicerat: torsdag 25 juni 2009 kl 07:13, Nyheter P4 Jönköping
En polis från Jönköping får böta 2800 kronor för att han körde 24 km/h för fort på E4:an vid Huskvarna i maj. Det har åklagaren beslutat.
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 2011, Rattfulla trafikfarliga poliser som kör i diket, in i garageportar och krockar på motorvägar. 
Samtliga behåller de sina jobb.

Under de fem senaste åren har endast en polis av totalt 55 rattfylleridömda förlorat sin anställning.

– Finns det en sjukdomsbild och en behandlingsplan kan vi generellt sett inte besluta om avsked enligt fastställd praxis, säger chefsjurist Lotta Gustafsson vid Rikspolisstyrelsen.

Antalet rattfylleridömda poliser har ökat klart de två senaste åren och av 216 lagförda poliser 2005–2010 hade 55 av dessa, en fjärdedel, kört rattfulla. 

Av de 55 rattfylleridömda poliserna avsåg en tredjedel grovt rattfylleri, ofta med korta fängelsestraff som följd. 

I några fall hade poliserna även varit inblandade i krockar med andra fordon och även misskött behandlingsplanen.

Trots detta har alla utom en fått behålla jobbet av Pan, polisens personalansvarsnämnd, som yttrar sig efter Arbetsdomstolens praxis. Det finns också exempel de senaste åren på poliser som inte bedömts ha missbruksproblem och som på grund av engångsföreteelsen och den relativt låga promillehalten, fått behålla jobbet.

Det finns inte någon risk att poliser missbrukar praxis då man nästan inte riskerar sparken första gången man ertappas?

 – Jag tror och hoppas att man inte gör det, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.
- Den ende rattfulle polis-man som avskedats sedan 2005 smet två gånger, misstänkt rattfull, från två poliskontroller i Göteborg och dömdes totalt för elva olika brott.

De dömda poliserna körde rattfulla på fritiden.

(Editors notes: Kära Lena Nitz; Man hoppas och tror att det inte blir regn. Däremot korrigerar man uppenbara felaktigheter i ett system. Om man inte gör det,  fast man har möjligheten, är man en del av problemen i samhället…)
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2008, Polisbil i trafikolycka

HELSINGBORG. En polisbil kolliderade med en annan bil i samband med en polisinsats vid ett rapporterat inbrottsförsök.

Klockan 21.45 gick ett larm om ett pågående inbrottsförsök vid GA-skolan ut. Uppgifter fanns att fem till tio personer var inne på skolan. När polisen kom till platsen kunde inget brott konstateras. I samband med att polisen lämnade platsen backade en polis in i en annan bil på Magistergatan. Ingen person kom till skada.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2008, Falupolis får böta för barnporr
Falun.
- En polis från Falun har dömts för barnpornografibrott.
Mannen ska betala 4 000 kronor i böter.


- Polismannen hade omkring 950 barnpornografiska bilder sparade i sin hemmadator och på diskett.


Det är Riksenheten för polismål i Göteborg som nu skrivit ett strafföreläggande till mannen. Han döms till villkorlig dom och dagsböter. Mannen ska betala sammanlagt 4 000 kronor.


*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2008, Polis dömd för
att ha slagit barn

2008-02-21 00:23:10 Läst 10 ggr. Källa: Blekinge Läns Tidning
En polisman från Mellansverige med sommarbostad i Ronneby kommun döms för ofredande och misshandel av barn och hustru. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Umeåpolis åtalas efter trafikolycka

UMEÅ.Polismannen körde mot rött. Då krockade han med en annan polisbil. Nu åtalas han, misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Det var den andra december i fjol som den nu misstänkte polismannen var på väg till ett bråk på Skolgatan. Han och en kollega körde söderut längs Östra Kyrkogatan.  Längs med Järnvägsallén kom en annan patrull som var på väg österut mot Krogen Krogen.  De hade grönt ljus och fortsatte rakt.
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Tre Polisbilar bilar förstörda

I samband med efterföljandet av en 18-årig biltjuv förstördes tre av polisen bilar. En polisbuss blev påkörd av 18-åringens bil och två andra polisbilar skadades i samband med att de skulle preja bilisten.

 Nu är 18-åringen misstänkt för försök till våld mot tjänsteman och drograttfylla. Bilen han körde är han dessutom misstänkt för att ha stulit i Svärtinge under natten.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2008, Polisbil fick sladd och rammade kopplingsskåp.


En polisbil fick sladd och rammade ett kopplingsskåp på Samuel Permans gata i stersund på eftermiddagen. Avkörningen gjorde att boende i området blev utan bredband, telefon och tv.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2008, Polisbil kraschade under utryckning

Publicerat: lördag 26 januari 2008 kl 08:41, Nyheter P4 Jönköping
En polisbil körde sent igår kväll rakt in i en balkong i ett hyreshus på Liljeholmen i Jönköping i samband med en utryckning.


Det var ett inbrottslarm på A6 som flera patruller var kallade till, men den här polisbilen kom aldrig fram. Bilen fick sladd, körde av vägen och rakt in i hyreshuset. Poliserna i bilen klarade sig undan med blåmärken. Inbrottslarmet på A6 var dessutom falskt.

Enligt polisen var det snömodd på vägbanan vid olyckstillfället.
*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2008, Polis dömd för kvinnomisshandel

Publicerat: torsdag 24 januari 2008 kl 12:29, Nyheter P4 Radio Stockholm
Svea Hovrätt har dömt en 44-årig polisman från Täby till villkorlig dom och dagsböter för att han misshandlat sin hustru. Han kommer också att avskedas från sitt jobb.

- Det var nyårsafton 2004/2005 som misshandeln skedde. Polismannen sparkade sin hustru i ryggen och slog henne i ansiktet, bland annat med en fjärrkontroll så att en av kvinnans tänder sprack.


Tingsrätten friade tidigare polismannen sedan den kommit fram till att våldsutövningen inte var uppsåtlig, och inte hade till syfte att skada hustrun.Men Svea hovrätt kom på torsdagen fram till raka motsatsen, och dömer alltså mannen. Straffet blir villkorlig dom i kombination med 120 dagsböter. Rikspolisstyrelsens ansvarsnämnd har också beslutat att polisen ska avskedas.

(Editors notes: Bara en POLIS kan sparka en kvinna i ryggen och slå sönder hennes tänder med en fjärrkontroll utan att, som enligt ”tingsrätten”, vilja skada kvinnan. Den enda yrkesgrupp som har fler ”airheads” än poliskåren är tokstollarna på Tingsrätten.

Undrar hur dom tänkte? Kanske typ; ”Möjligheten finns att Polismannen tillfälligt förväxlade kvinnan med en TV-apparat. I ett desperat försök att stänga av Bingolotto, upptäckte då den åtalade att batterierna i fjärrkontrollen var slut. Hans enda möjlighet i det läget var då en hård rak spark mot TV:n. Eftersom TV:n fortfarande gnydde svagt, fann den åtalade det lämpligt att avsluta jobbet genom att upprepade gånger slå fjärrkontrollen mot TV:n. Detta fungerade tydligtvis då inga fler ljud hördes ifrån TV:n”...)
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Känsliga polisuppgifter ute på nätet

Publicerat: söndag 13 januari 2008 kl 09:21, Nyheter P4 Norrbotten
Känsliga uppgifter från bland annat polisutredningar har spridits på internet efter en dataintrång på webbplatsen Bilddagboken. Detta efter att en hackare kommit åt e-postadresser och krypterade lösenord för närmare 235 000 medlemmar och sedan spridit uppgifterna vidare.

Orsaken till att polismaterial kunnat spridas vidare beror på att en polisanställd hade samma lösenord till Bilddagboken som till sitt webbmailkonto där utredningsuppgifter fanns lagrade.

Uppgifter från ungefär 3 000 konton fanns ute på sajter som Flashback och Pirate Bay där hackare lyckades knäcka många av de krypterade lösenorden. I de fall där personen hade samma lösenord till andra ställen på internet, som MSN, Facebook och olika slags webbmejl, fick hackare fritt tillträde till personliga mejlkonton. Många fick personliga uppgifter utlagda på nätet och hackare skickade mejl från deras adresser.

Misstänkta våldtäktsmän


Hackarna har också kommit över information om utredningar från en polismans dator. Också det var möjligt eftersom den östgötske polisen använde samma lösenord till Bilddagboken som till sitt webbmejlkonto.

Uppgifterna lades sedan ut på olika sajter på internet. Det ska bland annat handla om namn, personuppgifter och bilder på misstänkta våldtäktsmän. En förundersökning om dataintrång inleddes på lördagen. Robert Kalmendal, som är enhetschef för kriminalavdelningen i Östergötland, leder utredningen.

-Det här är oerhört allvarligt, men vi vet ännu inte vilka av de uppgifter som har lagts ut på internet som verkligen kommer från polismannens dator, säger han till TT. Polismannen kan ha gjort sig skyldig till regelbrott när han har hanterat materialet på sin dator men han är i nu inte misstänkt för något brott. Hackarna har heller inte kommit in i polisens vanliga datasystem.

Kränkt och bedrövad



Enligt Kalmendal är polismannen mycket bedrövad över det som hänt. -Han känner sig lika kränkt som alla de andra som har blivit utsatta för det här, säger Robert Kalmendal. Under fredagen var Bilddagboken, som är en välbesökt webbplats för att visa bilder, stängd under tiden som alla 660 000 medlemmar fick nya lösenord. -Det är personer som har hört av sig till oss och sagt att de ligger bakom attacken, men de verkar inte ha något syfte.

Det är helt obegripligt att man vill hacka sig in på en 15-årig tjejs Hotmail och skicka sexbrev, säger Marcus Gners, marknadsansvarig på Bilddagboken.

(Editors notes: Jepp, lika obegripligt som att en polisman har sex med sina underåriga småsyskon, eller att polisaspiranter doppar snoppen i en smörgåstårta eller att en polis kan framföra en bil vid 2.7 promille eller att en frihetsberövad man får hänga med ett lakan om halsen och självdö i 14 minuter när 4 poliser ser på eller att… Nej vänta, helt plötsligt verkar det inte särskilt obegripligt längre…)


SLUT PÅ DEL 19



MISSA INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN:





-------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:


IP: 159.190.251.56 [Trace] April 23, 201202:09:12 PM
ISP: Domstolsverket
Landed: undermattan.blog.com/2011/10/08/svenska-polisens-daliga-dagar-del-19
------------------------------------------------

http://undermattan.blog.com

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 31, 2012 12:09:18 PM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/30/unga-vill-ha-diktatur-i-sverige-istallet-for-demokratur
    ———————————————————-
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 31, 2012 12:10:45 PM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/31/us-seals-bin-laden-begick-sjalvmord
    ———————————————————–
    IP: 213.115.0.83 ISP: Bredbandsbolaget AB August 30, 2012 02:53:29 PM
    Organization: Fria Tidningar
    Landed: undermattan.blog.com/2012/04/04/vapenexport-direkt-till-maffian-ar-bra…
    ——————————————————-
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 31, 2012 12:15:48 PM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Landed: undermattan.com
    —————————————————–
    IP: 194.15.212.33 August 31, 2012 11:16:06 AM
    ISP: Sveriges Television AB
    Page Viewed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 31, 2012 12:06:11 PM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/31/amerikanska-militarer-planerade-morda-obama-och-utfora-en-statskupp-i-u…
    —————————————————–
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige August 31, 2012 09:34:41 AM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/31/amerikanska-militarer-planerade-morda-obama-och-utfora-en-statskupp-i-u…
    —————————————————–
    IP: 194.15.212.33 August 31, 2012 11:16:10 AM
    ISP: Sveriges Television AB
    Landed: undermattan.com/2012/01/12/usa-soldater-urinerar-pa-stupade-talibanreb…
    ————————————————————————–
    IP: 193.180.56.60 ISP: Resilans AB August 31, 2012 08:24:37 AM
    Organization: Expressen AB
    Landed: undermattan.com/2011/12/24/ryssland-demonstrationer
    ————————————————————————————————-
    IP: 194.15.212.34 August 30, 201210:45:11 AM
    ISP: Sveriges Television AB
    Landed: undermattan.com/category/dagens-bild
    —————————————————-
    IP: 194.15.212.34 August 30, 2012 10:42:10 AM
    ISP: Sveriges Television AB
    Page Viewed: => No Landing Page Data
    —————————————————-
    IP: 194.15.212.34 August 30, 2012 10:43:22 AM
    ISP: Sveriges Television AB
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/30/statsminister-reinfeldts-pappa-fyllekor-igen
    —————————————————–
    IP: 194.15.212.34 August 30, 2012 10:41:17 AM
    ISP: Sveriges Television AB
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/30/statsminister-reinfeldts-pappa-fyllekor-igen
    —————————————————–
    IP: 147.186.254.241 August 30, 2012 11:12:54 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Landed: undermattan.com/2012/08/30/statsminister-reinfeldts-pappa-fyllekor-ige…
    —————————————————–
    IP: 193.241.8.211 September 07, 2012 09:11:27 AM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/30/statsminister-reinfeldts-pappa-fyllekor-igen
    —————————————————–
    IP: 136.163.44.102 August 30, 2012 06:03:01 AM
    ISP: Saab Scania Aircraft
    Host: proxy7.saabgroup.com
    Landed: undermattan.blog.com/2012/06/03/israel-dronare-sverige-gazakriget
    ——————————————————————–

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.