lördag 29 oktober 2011

ÖVERKÖRD av SJUKVÅRDEN?


Ambulans backade på patient

Text: TT, dagspress Publicerad 26 oktober 2011 22.27, Falun.

En ambulansförare i Dalarna har åtalats sedan han i januari backat på den person han kommit för att hjälpa, rapporterar lokala medier. Den skadade låg på en cykelväg och för att komma intill med ambulansens bakdörr började ambulansföraren att backa. 



- I mörkret körde han för långt och körde på den redan skadade mannen.

Händelsen inträffade i Persbo i Dalarna i början av året. Ambulansföraren skulle hämta en man som låg skadad vid en cykelväg. 

För att komma till platsen blev föraren tvungen att backa längs vägen. Manövern slutade med att ambulansföraren backade på patienten som bröt flera revben.

Den person som larmade SOS fanns också på plats och kunde till slut få ambulansföraren att stanna genom att banka på bakluckan. 

Den skadade mannen fick vårdas på sjukhus i en månad efter händelsen. Patienten fick nu vårdas för både förfrysningsskador och brutna revben.


- Nu har sjukvården antagit nya rutiner för att förhindra att något liknande ska hända igen... 



– Man ska be sin kollega att gå ut och titta så att man ser direkt om det är något hinder i vägen när man backar, säger läkare Annica Lindell Lang.


Nu åtalas föraren för vållande till kroppsskada. Åklagaren rubricerar händelsen som vållande till kroppsskada och hävdar att brottet inte kan bedömas som ringa.  

- Ambulansföraren förnekar brott.

*

Editors notes: Ambulansservicen i Sverige blir aldrig riktigt 100% bra, eller hur?  Först fick SOS Alarm massiv kritik för att man inte brydde sig om vissa patienter vilket orsakade ett och annat dödsfall…

... Till slut verkar de ändå ha lärt sig den läxan...

-Nu, i sin iver att hämta patienten, kör man istället över honom?

-Nåja, ambulansen kom åtminstone, man  kanske inte skall hänga upp sig på de små detaljerna i dagens samhälle?

... Istället kan man låta sig imponeras av de nya diaboliskt listiga rutinerna sjukvården infört för att ambulanstjänsten inte skall upprepa sitt misstag.

För alla oss andra som inte hittat våra körkort i cornflakes-paket känns dessa rutiner ändå inte särskilt nya

(… Det hela påminner lite om att be brandkåren släcka en brand i din trädgård, varefter de stolt anländer i sina skinande brandbilar och istället bränner ner ditt hus…
... Och som tur var för den omskrivna patienten, blev han inte hämtad av Ambulansen på översta bilden..)

*



LÄS OCKSÅ: SOS-ALARMS DÅLIGA DAGAR

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.