torsdag 22 december 2011

POLISENS STATISTIK = EPIC FAIL?

Polisens statistik för de senaste åren är inte direkt lysande för att uttrycka det försiktigt... Här presenteras lite siffror och berättelser om hur våra folkvalda använt skattepengarna för att skipa lag och ordning i Sverige...

2010, 4 av 10 poliser anmälda
för tjänstefel under
1 år

*


SVT - Publicerad 28 april 2010
I dag presenterar Polisförbundet en undersökning där 4 av 10 poliser uppger att de blivit anmälda för tjänstefel.

Under 2009 gjordes över 4.800 brott och tjänstefelanmälningar mot poliser.
*


Polisen efterlyser därför en egen Lex-Maria där poliser själva blir
skyldiga att anmäla fel och brister för granskning.


Dessutom lanserar Polisförbundet ett nytt sällskapsspel för att få poliser att prata mer om etik och moral på jobbet. Exemplen är hämtade från verkligheten.

-Det här är ett bidrag för att vara så professionella som möjligt och kunna diskutera svåra frågor, säger Jan Karlsen, ordförande i Polisförbundet till Rapport. Jan Karlsen hoppas att poliserna ska använda sig av spelet när de har behov att diskutera svåra frågor.
*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*
Poliser inblandade i
*3 212 krockar* (2009)

“Polisbilen är ett livsfarligt vapen”

Förra året var över hälften av landets polisbilar inblandade i trafikolyckor, visar statistik från Kammarkollegiet.


– Polisbilen är ett livsfarligt vapen, men det verkar svensk polis ha glömt, rasar Jörgen Lundälv, docent i trafikmedicin vid Umeå universitet. I fjol krockade svensk polis 3 212 gånger. Ibland rörde det sig om till exempel parkeringsolyckor, men oftast krockade polisen med andra trafikanter.

I ett par hundra fall handlade det om allvarliga trafikolyckor med personskador.Värst är det i Stockholms och Skåne län, som tillsammans svarar för över hälften av trafikolyckorna med polisbil i landet, enligt siffror från Kammarkollegiet.

– En övervägande majoritet av olyckorna orsakas av polisen, inte motparten, säger Lundälv.



De senaste tre åren har kraschade polisbilar kostat skattebetalarna 119 miljoner kronor.



Pengar som i stället borde gå till att ge poliserna bättre trafikutbildning, anser Lundälv.
– På polishögskolan blir det allt färre timmar med polisbilskörning. För en aspirant är det därför ett stort steg att ägna sig åt avancerad körning bakom ratten vid utryckning, säger Lundälv.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mannen till höger på bilden var en av få poliser som dömdes 2011...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Anmälda poliser döms sällan

2011-11-14, TT
Poliser som anmäls för våld i tjänsten behöver
sällan oroa sig för straff...


Endast 10 av drygt 2 500 poliser som anmälts för våld i tjänsten de senaste fyra åren har dömts, rapporterar
TV 4 Nyheterna Göteborg.


-Poliser får använda våld mot våldsamma personer och eftersom många av dem som anmäler vid tillfället var berusade så har poliser och vakter mycket högre trovärdighet, säger chefsåklagaren Lars Göransson till nyhetsprogrammet. källa: / TT


Amnesty kritiserar Sverige för bristande polisgranskning. 


I Sverige finns ingen effektiv och oberoende instans som utreder klagomål mot polisen, menar Amnesty.
Allvarlig problematik finns också i Sverige.

Starka politiska intressen gör att ingen ställs till svars för brott mot mänskliga rättigheter.

*

Detta menar Amnesty i sin årsrapport 2010.

”2008 gjordes 4 400 anmälningar där polisanställda misstänktes för brott men bara 64 åtal väcktes. Bara åtta (8) poliser har avskedats på grund av tjänstefel på nio (9) år. ”

“2010 anmäldes 5.283 fall, men endast 38 av dem ledde till fällande dom.” (Fällande domar innebär sällan att poliser avskedas.)


“2011 har uppemot 6.000 anmälningar gjorts, enligt statistik från polisens internutredningsenhet i Umeå.”

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2011 - Anmälningar mot poliser ökar...

SVT Publicerad 4 december 2011
Anmälningarna mot svenska poliser ökar ständigt, men de allra flesta utredningar läggs ner.

2010 anmäldes 5.283 fall, men endast 38 av dem ledde till fällande dom.


Fram till den 2 december 2011 har 5.831 anmälningar gjorts, enligt statistik från polisens internutredningsenhet i Umeå.


*SLUTRESULTAT FÖR  2011-2012*


Anmälda poliser - Hela landet:


•    Anmälda poliser i hela landet förra året:
6 376.


•    Nedlagda direkt av åklagare:
3 209.


•    Nedlagda efter utredning på utredningsenhet:
3 077.


•    Åtalade poliser:
102.


•    Fällande domar:
38.


Källa: Rikspolisstyrelsens avdelning för internutredningar


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2011, Fler poliser klarar upp färre brott

22 februari 2011
Regeringens miljardsatsning på fler poliser har blivit ett fiasko. Färre brott klaras upp och det tar längre tid för polisen att rycka ut, skriver Dagens Nyheter.


- Signalerna om bristande polisiär effektivitet är oerhört starka. 

Det har helt enkelt inte blivit bättre, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet, till tidningen.


DN exemplifierar med att uppklarade ekonomiska brott har sjunkit från
30 till 7 procent mellan 2006 och 2010.



Andelen stölder och inbrott ligger på oförändrade nivåer; DN:s granskning visar att 39 av 40 fall under perioden inte klarats upp. Samtidigt fick polisorganisationen 3,4 miljarder kronor mer i anslag via statsbudgeten, och antalet anställda poliser har ökat från 17 423 till 20 292 personer.

DN skriver också att polisen dröjer längre med att rycka ut. Beräkningar, som bygger på uppgifter från Rikspolisstyrelsen, visar exempelvis att vid 65 procent av våldtäktslarmen tar det polisen längre tid än 15 minuter att rycka ut. Tre år tidigare var motsvarande siffra 60 procent.
*
------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Riksrevisionen:   
Polissatsningen har inte hjälpt


SVT Publicerad 15 december 2011
Regeringen har gjort miljardsatsningar på rättsväsendet men problemen är kvar. För många polisutredningar läggs ned, för få brott klaras upp och rättegångar ställs in.

Mellan 2003 och 2010 har rättsväsendets anslag höjts från 24,5 miljarder till 36 miljarder. Men satsningarna har inte gjort polis, åklagare och domstolar effektivare. 

Den kritiken levererar riksrevisionen i en rapport.



På åtta år har Sverige fått nästan 3.000 fler poliser.

Samarbetssvårigheter
Polisen kan bara vid 18 procent av de anmälda brotten knyta en misstänkt till gärningen. Otillräckligt, anser riksrevisionen. Den genomsnittliga tiden från det att en polisanmälan görs till att ärendet avslutas av polisen har bara kortats med en dag, till 44 dagar. Dessutom efterlevs inte kravet på en skyndsam hantering av ungdomsärenden.

Orsaken till bristerna anses vara många: Samarbetssvårigheter mellan myndigheter, problem att ta till sig nya arbetsmetoder, dåligt utnyttjande av lagutrymmet. Tiden från att ett ärende lämnats till åklagaren till att åklagaren fattat ett beslut har ökat. År 2005 var den tiden 111 dagar. År 2010 var den 121 dagar.

Inga förändringar
-De problem som man diskuterade och försökte komma åt i början av 2000-talet är fortfarande kvar, säger riksrevisorn Jan Landahl. -Det var mycket fokus på det här. Man sade att det var vikitgt att effektivisera, säger han.

-Man måste agera snabbare med att kalla in vittnen till exempel så att man inte lägger ärenden på hög. -När vi tittar på den här tioårsperioden kan vi inte se några förändringar, säger Jan Landahl. -Man har tillfört väldigt mycket resurser. Det återstår att verkligen åstadkomma det som regering och riksdag bestämde.


2010, Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap:

– Vi har en katastrof till internutredningsverksamhet i Sverige. 

Den är pinsamt dålig såväl nationellt som vid internationell jämförelse.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Uppblåsta siffror över uppklarade brott

DN / Publicerad 2011-10-02
Polisen framhåller ofta att de löser fler brott. Men DN:s granskning visar att statistiken är en glädjeredovisning.


Polisen räknar nämligen även avskrivna ärenden som ”uppklarade brott” – och här skenar antalet fall. 

I verkligheten har andelen uppklarade brott stått och stampat.


Om och om igen upprepar polisen: Fler brott klaras upp. Argumentet återkommer i debattartiklar och informationsmaterial. Senast i en artikel på den egna hemsidan i förra veckan framhävs denna bild. Antalet uppklarade brott ökade med totalt 28 procent mellan 2006 och 2010, framhåller polisen.

DN kan i dag ge en mer rättvisande bild av de ”uppklarade brotten”. Polisen använder ett statistiskt grepp så att siffrorna stiger – ett grepp som får stark kritik av forskare och experter. Genom att lyfta fram en äldre definition av begreppet ”uppklarade brott” ser det ut som att polisen löser många fler brott än vad de egentligen gör.



I polisens version av ”uppklarade brott” ingår många brottsanmälningar som i själva verket har avskrivits, utan att någon åkt fast.


Polisen anser nämligen att många brott som har avskrivits har fått ett ”polisiärt klarläggande”, exempelvis när man inte kan binda en gärningsman till brottet på grund av bristande bevisning.


Såväl statistiker som kriminologer dömer ut begreppet uppklarade brott eftersom det inte säger särskilt mycket. Till och med myndigheten Brottsförebyggande rådet rekommenderar att man använder ett annat begrepp, så kallad personuppklarning. Där tittar man enbart på andelen brott som lett till åtal, strafföreläggande (böter) eller åtalsunderlåtelse (prick i belastningsregistret).

Om polisen skulle redovisa som experterna rekommenderar framträder en bild som inte är lika smickrande. Enligt detta sätt att redovisa har andelen uppklarade brott snarare varit stabil det senaste decenniet. Faktum är att andelen personuppklarade brott till och med minskade i samtliga elva övergripande brotts­kategorier mellan 2006 och 2010.


DN:s granskning visar i stället att det är de avskrivna brotten som ökar – och det rejält. 

Antalet brott som har avskrivits men ändå räknas som uppklarade har ökat med hela 44 procent sedan 2006.

Till allra största del är det alltså de avskrivna brotten som ligger bakom ökningen av polisens ”uppklarade brott”. Från och med 2006 är det fler brott som avskrivs än som klaras upp.
Gapet har växt för varje år.


Polisen borde ändra metod, enligt kritikerna.

– Ledningen vill visa upp en fin bild – och uppgifterna pendlar mellan att vara förskönande och direkt felaktiga. Man lyfter fram saker på ett vinklat sätt så att allmänheten och politiker inte får hela sanningen, säger Stefan Holgersson, polis och forskare vid Linköpings universitet.

Varken forskare eller Brottsförebyggande rådet har någon förklaring till varför de avskrivna brotten har ökat de senaste åren. Förutom brottsutredningar som saknar gärningsman, ingår även andra kategorier i de avskrivna brotten. Det kan handla om fall där den misstänkta är under 15 år, där gärningsmannen har avlidit eller när gärningen inte är brottslig. Men det handlar om relativt sett få fall och de har inte ökat nämnvärt de senaste åren.

Även kriminologen Leif GW Persson – själv knuten till Rikspolisstyrelsen – tycker att begreppet ”uppklarade brott” är missvisande. – Det finns så många uppklarade brott som egentligen inte är det. Ej spaningsresultat kan i bland till och med räknas som uppklarat – och det är märkligt, säger han.

Vad tycker du om att avskrivna brott
räknas som uppklarade?

– Det är naturligtvis alldeles åt helvete. 

Det är kosmetika. 

Man har lagt på ett tjockt lager puder – det håller inte. 

Det andra begreppet, personuppklarade brott, är det vi i folklig mening egentligen menar, säger Leif GW Persson.


Med statistik kan man visa mycket, och bilden som träder fram beror på hur man räknar. Man kan räkna i procent och ställa de uppklarade brotten i relation till alla brott. Det går också att räkna antalet personuppklarade brott utan att ställa dem i relation till alla brott. Och då ökar de, med 13 procent mellan 2006 till 2010 – i ungefär samma takt som antalet anmälda brott ökar.

Stefan Holgersson känner till flera verksamhetsområden där polisen dribblar med statistik. När en privatperson nyligen hittade 32 cannabisplantor i skogen, kodades varje planta som ett brott. Det slutade därmed med att det i statistiken såg ut som om polisen lyckats upptäcka 32 narkotikabrott.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2011, DN:s Artikelserie om poliskåren...

Detta har hänt:

19 september

DN avslöjar att polisen missar tusentals larm om året – på grund av resursbrist. 

Det sker samtidigt som svensk polis har genomfört en av de största rekryteringarna i modern tid.


20 september

Rikspolisstyrelsen inleder en utredning om larmen och vill få en totalbild av problemen med resursbrist.

21 september

Många polis­anställda är missnöjda med att de inte hinner rycka ut på alla larm. Anställda berättar för DN att de ofta är underbemannade.

23 september

Folkpartiet kräver att en helt ny fristående tillsynsmyndighet upprättas som övervakar polisen.

24 september

Övriga allianspartier ställer sig positiva till FP:s förslag. Justitieminister Beatrice Ask (M) vill att frågan ska granskas i en statlig utredning.

26 september

DN granskar vad som händer med polisanmälningarna. Av 848 anmälningar under ett dygn ledde endast en bråkdel till straff.

27 september

Stockholmspolisen struntade i att rycka ut på larm om skottlossning. 

Senare visade det sig att en man hade blivit ihjälskjuten...



30 september

Flera chefer på Stockholmspolisen har aktivt letat efter uppgiftslämnare till DN:s artikelserie. Sådan efterforskning är olaglig.

2 oktober

Polisens siffror över uppklarade brott är uppblåsta. En stor del av brotten är i själva verket avskrivna.

5 oktober

Den stora rekryteringen av nya poliser har inte gett bättre resultat. 

Det konstaterandet gör Rikspolisstyrelsen (RPS) själv i en ny rapport.



”Polisen har under senare år fått allt bättre förutsättningar, sett till såväl antalet poliser som arbetsmetoder, för att effektivisera verksamheten.

Bland annat finns ett stort problem med hur ledningen och ansvarsfördelningen fungerar. RPS uppger att de ska fortsätta granska frågan och ”återkomma till polismyndigheterna”.

------------------------------------------------------------------------------------------------


”Man har rätt att kräva

mer av oss poliser”

DN - Publicerad 2011-10-06
Rikspolischefen Bengt Svenson medger vissa fel och brister i polisorganisationen. Efter DN:s granskning lovar han att missade larm ska följas upp och att polisen ska bli bättre på att lösa brott. ”Man har rätt att kräva mer av oss”, säger han.


I Östbergamordet fick ni larm om skottlossning över en timme tidigare – mannen hann dö. Borde ni inte åkt på det?

– Det specifika ärendet måste du ta med Stockholmspolisen.

39 av 40 anmälda stölder och inbrott klaras inte upp. Varför?

– Det är viktigt att vi gör rätt saker vid rätt tillfälle. Brott är i huvudsak färskvara – vi ska bli duktigare på förstahandsåtgärder. Vi ska se till att ta dna när det är möjligt, men också ta spår i större utsträckning. Vi kan göra mer.

Varför har andelen uppklarade brott legat stabilt det senaste decenniet?

– Det vittnar om att det finns en stor utvecklingspotential. Vi har fått förutsättningarna och vi måste göra bättre. Men vi ska komma ihåg att ökningen av antalet anställda har skett de senaste åren. Utredningsverksamheten är det område där man tydligast ser att erfarenhet leder till framgång.

Varför räknar ni ofta in avskrivna brott som uppklarade?

– Det ska aldrig finnas på vår hemsida något om så kallad teknisk uppklarning. Det är något vi ska titta på. Det handlar om olyckliga omständigheter.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2011, Inget misstänkt insiderbrott ledde till åtal...

SR 2011-12-23

Under året har närmare hundra misstänkta insiderbrott anmälts till Ekobrottsmyndigheten – men inte en enda anmälan har lett till åtal. 

Likadant såg det ut förra året.


Men det är inte så konstigt, anser Martin Tidén, chefsåklagare på Ekobrottsmyndigheten.

– Om man tittar på misstänkta affärer så är det ju ingen skillnad på en affär där man handlat

på egna analyser, eller på tur, mot en där man handlat på insiderinformation. Därför blir utredningsläget lite speciellt när det gäller den här typen av brottslighet, säger Martin Tidén.

Insiderbrott, att man vid till exempel aktieaffärer har utnyttjat information som inte är allmänt känd, kan vara svåra att bevisa. Ändå finns det en frustration bland anställda på Ekobrottsmyndigheten att det i flera fall inte har lyckats att få personer dömda som man är övertygad om är skyldiga.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Anmälningar mot poliser utreds inte!!!

DN -  2011-09-27

En majoritet av alla anmälningar mot poliser avskrivs utan utredning. 

Även om inget brott har begåtts borde anmälningarna granskas bättre, anser forskare bakom en ny studie.


Forskare vid Linnéuniversitetet i Växjö har tittat på 1 200 anmälningar från åren 2004—2006. Bara ett fåtal av fallen har gått till åtal och de flesta utreds aldrig närmare. Men huvudproblemet är ändå inte att ärendena inte utreds, menar Rolf Granér, lektor vid polisutbildningen. Ofta handlar det om händelser som inte kan ses som olagliga.

Granér anser däremot att polisen borde använda anmälningarna för att lära sig vad som kan förbättras i organisationen. Lars Göran Carlsson, chef för internutredningar vid Rikspolisstyrelsen, säger att anmälningarna som kommer in skickas tillbaka till berörd polismyndighet när de är avslutade.

– Sedan är det deras ansvar att ta vara på kunskapen och använda den i verksamheten, säger han. Men Carlsson säger att det borde finnas någon form av nationell incidentrapportering. Många vill med sin anmälan påpeka ett missförhållande, få en förklaring eller en ursäkt.

– Polisen borde bemöta de som anmäler på ett sjyst sätt. I dag får de bara ett meddelande i brevlådan om att det inte anses vara ett brott som faller under allmänt åtal, säger Rolf Granér.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Brotten blir INTE fler...

SVT 2011-12-16
Många tror att brotten bara ökar men hur är det egentligen? I dag öppnar Svt:s Brottspejl
där du enkelt ser utvecklingen av anmälda brott där du bor. Och även polisens uppklaringsprocent. SVT Pejl vill ge dig en bättre bild av en verklighet som angår oss alla.


Så hur ser den egentligen ut, brottsligheten? Ja, nivån på de sammanlagda anmälda brotten i Sverige ligger ganska konstant mellan år 2000 och 2010, den period som Brottspejl täcker.

Det senaste året har anmälningarna till och med minskat en aning.

Och någon dramatisk förändring av den bilden ser vi inte i preliminär statistik från Brottsförebyggande rådet från januari till november i år heller. Ändå finns en spridd uppfattning att brotten ökar, alternativt, att de blir grövre.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Svensk polis
är en pyramidal katastrof

Aftonbladet 2011-12-21
I decennier har det varit uppenbart att den svenska ordningsmakten är ineffektiv, inkompetent och inkrökt. Jag talar inte om individuella poliser, det finns en hel del skickliga och ambitiösa, utan om organisationen som sådan.


Svensk polis är en pyramidal katastrof. På toppen finns Palmeutredningen, en svart fars som pågick år efter år tills den dränktes i ett Sargassohav av meningslösa papper som flöt runt, runt. Pyramidens bas består av cykelstölder och inbrott i sommarstugor – vardagsbrott som plågar allmänheten och som polisen förmår reda ut lika lite som ett mord på statsministern.

Rikspolischefer kommer och går, katastrofen består.

För närvarande plågas nationen av Bengt Svenson med ett s. Riksrevisionen levererade förra veckan en förödande kritik av rättsväsendet. Sverige har fått 3 000 fler poliser på åtta år. Rättsväsendet har fått 12 miljarder extra av skattebetalarna. Ändå har utredningar av brott inte blivit effektivare.

I Aktuellt svarade herr rikspolischefen på kritiken med ord som dessa:
”Vi ska prioritera ärenden utifrån angelägenhetsgrad.”


Ja, vad annars!

”Vi kommer att utveckla polisverksamheten hela tiden. Det är det bästa sättet vi kan göra för att möta en ny organisation, det är att vi hela tiden utvecklar i den organisation vi i dag har.”

Att svara på tung kritik med innehållslösa fraser är ett taktiserande för skydda den egna gruppen. Det är inte första gången Svenson agerar så. I september, till exempel, trummade han ihop sina underlydande länspolismästare för att underteckna en debattartikel. De skrev bland annat:

”Förtroendemätningar visar att allmänhetens förtroende för polisen är högt.”

Blir verksamheten effektiv därför att polisledningen beställt en undersökning som visar att befolkningen gör tummen upp? Självklart inte. Sådan argumentation visar att Svenson prioriterar försvar framför förändring.

Servicenäringen i Sovjetunionen var ökänd för inkompetens och fientlighet mot kunderna. 

När Radisson tog över hotell i S:t Petersburg efter kommunismens fall var kravet att den nya personalen aldrig hade arbetat med service över huvud taget.


Något liknande bör ske med myndigheten
Bengt Svenson leder.


Lägg ner polisen! 

Sparka ledningen!

Börja om från början.

Peter Kadhammar
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------



--------------------------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:
IP: 156.49.126.246 [Trace] March 07, 201209:50:33 AM
ISP: Aklagarmyndigheten
Landed: undermattan.blog.com/2011/12/22/polisens-statistik-epic-fail
---------------------------------------------------------------------------


http://undermattan.blog.com

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB June 19, 2012 06:20:22 AM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Landed: undermattan.blog.com/2012/01/02/kent-ekeroth-counterjihad-keyplayer-si…
    ——————————————————
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 21, 2012 01:10:00 PM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/01/02/kent-ekeroth-counterjihad-keyplayer-sionismens-riddare
    ———————————————————
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 21, 2012 01:00:14 PM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/01/02/kent-ekeroth-counterjihad-keyplayer-sionismens-riddare
    ———————————————————
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 21, 2012 12:57:45 PM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/01/02/kent-ekeroth-counterjihad-keyplayer-sionismens-riddare
    ———————————————————
    IP: 192.44.242.18 June 19, 201210:04:36 AM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: undermattan.blog.com/2011/12/04/assange-i-sverige
    ———————————————-
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 05, 2012 08:35:17 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada & United States
    Page Viewed: undermattan.com/2011/12/04/assange-i-sverige
    ———————————————
    IP: 193.241.250.12 September 10, 2012 11:40:37 AM
    ISP: Swedish Armed Forces
    ———————————————
    IP: 217.21.232.237 September 22, 2012 11:55:34 AM
    ISP: Stadsledningskontoret
    Page Viewed: undermattan.com/2011/12/04/assange-i-sverige
    ———————————————
    IP: 137.61.234.225 June 19, 2012 02:45:03 PM
    ISP: Swedish Tax Agency
    Landed: undermattan.blog.com/2012/04/29/high-crimes-minnesportalen
    ——————————————————————
    IP: 147.186.254.98 July 09, 2012 11:48:04 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Landed: undermattan.blog.com/2012/04/29/high-crimes-minnesportalen
    ——————————————————————
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 07, 2012 10:34:13 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/04/29/high-crimes-minnesportalen
    ——————————————————————-
    IP: 193.181.1.138 ISP: Resilans AB June 19, 201203:04:12 PM
    Organization: Luftfartsverket
    Landed: undermattan.blog.com/2012/04/30/thailand-sverige-censurerar-internet
    ————————————————
    IP: 194.236.206.140 ISP: TeliaSonera AB June 19, 201206:36:24 AM
    Organization: Newsmachine AB
    Landed: undermattan.blog.com/2011/10/02/eric-the-lizardman-underhaller
    ———————————————

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.