tisdag 27 december 2011

Polisen avrättade vår familjekatt



Polisen dödade Kajsa...
(
2011-07-07 Östersund originalartikel i ÖP)


Polisen ryckte ut – och avrättade en fridstörare bland Odensalas kolonistugor. Kattens ägare har anmält poliserna för tjänstefel.



En 58-årig kvinna ringde polisen. Själv har hon en av stugorna i koloniområdet och hon berättade att en katt varit en olägenhet i området den senaste veckan. En dag hade katten tagit sig in i kvinnans stuga och när hon skulle slänga ut den rev och bet den kvinnan, så att hon började blöda.

Därför ringde hon till polisen som efter viss möda fångade in katten. Eftersom man inte hittade någon märkning beslutades på platsen om avlivning.

- Nu blev det inte någon diskret spruta hos veterinären utan katten fördes lite avsides, likt ett maffiaoffer, och sköts helt enkelt rakt i huvudet.

Någon dag senare tyckte kattens ägare att det var besynnerligt att Kajsa, som katten hette, aldrig kom hem. Därför kontaktade de i sin tur polisen – som då kom med det dramatiska beskedet. Matte och husse fick åka till polisstationen och identifiera sin hädangångna familjemedlem.

- De blev upprörda över handläggningen och har därför anmält poliserna för tjänstefel.

...Ärendet ligger nu hos internutredningen i Stockholm...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Redaktörens svammel

UnderMattans redaktör dricker några öl och löser världens problem!


Rubrik och text i tidigare artikel är helt och hållet ÖP:s egen originalprodukt och artikeln var inte  publicerad på 1:a april av "katthatande äldre damers förening." - 4 stycken poliser släppte faktiskt allt annat och begav sig på kattjakt...)




Every day life in the "SWEDISH TWILIGHT ZONE"

Ibland
får man känslan av att man befinner sig i ett parallellt universum där allt man trott sig veta inte stämmer.


På TV kallas det ibland för ”the Twilight Zone” I detta sagouniversum jagar poliser, som inte har tid att lösa vanliga brott eller rycka ut vid riktiga larm, istället katter som bitit någon ond gammal tant i ett finger så blodvite uppstått.

Om 200 år kommer historieböckerna att förtälja följande:

…Den gamla onda tanten som bodde i stugan långt, långt in skogen kallade på den Svenske Kungens män eftersom en terroristliknande jättekatt utfört ett ”kattentat” i hennes stuga.  Kungens män släppte naturligtvis allt annat och 4st polisknektar skyndade till undsättning för att rädda den gamla onda tanten i den lilla stugan från den livsfarliga terror-katten.

Efter en besvärlig men lyckad kattjakt tog så kungens stolta jägare omgående sin kattrofé (även kallad KAJSA, som ännu var vid liv) lite diskret avsides och enligt en otroligt skakande beskrivning från en engagerad tidningsredaktör, utförde kungens män där en maffialiknande kattavrättning av terrorkatten KAJSA.

Sedan informerade en budbärare, till ljudet av trumpeter, de närmaste anhöriga bönderna om att en fyrbent terrorutövande jättekatt dräpts. Kungens män tog med sin jakttrofé till slottet, för att imponera på alla de andra storviltjägarna bland kungens knektar...


- Där fanns nu den dräpta terrorkatten "KAJSA" till allmän beskådan inför pöbeln…



Självklart blev matte, husse och även alla barnen i bondfamiljen väldigt besvikna över att ”fabbo kungens män” på kallblodigt maffiamanér avrättat deras bästa vän KAJSA. När familjen sen på kungens order tvingades bevittna den brutalt maffialikt avrättade terrorkatten och tillika familjemedlemmen KAJSAS kvarlevor på nära håll så var måttet rågat.

”Fabbo kungens män” anmäldes till Sheriffen av Nottinghams lokalkontor i Stockholm, och sen levde de alla olyckliga i alla sina dar…

 - Tillbaka till nutiden..?

Jag tror att jag fick med allt, och tilläggas kan att ingen av de inblandade säger sig ha intagit otillåtna substanser oralt eller i andra lämpliga kroppsöppningar för ändamålet.
(Öl är givetvis tillåtet.)


En alternativ lösning på det enorma problemet med tant-bitande blodtörstiga lösspringande katter är att någon annan statlig personal än polisen fångar in djuren, förvarar de levande djuren ett tag och inte avrättar dem genast på plats genom nackskott.

Men vad vet jag, det är ju trendigt att va psyko så avvikande idéer kanske snart också bestraffas med nackskott..?  

 Over and out / UnderMattan / Red.



Katten KAJSA - FÖRE  och EFTER...


- Polis sköt ihjäl katten Kajsa

"Ägarna förtvivlade":

-Nästan hela huvudet på Kajsa var bortskjutet...


Katten Kajsa skulle bara ut på sin dagliga upptäcktsfärd. Det slutade med att hon sköts till döds – av polisen.

– Det var en ren avrättning, säger matte Malin Jansson.

Katten Kajsahade varit en trofast familjemedlem hos Malin och Martin Jansson i elva år. I måndags hade hon inte varit hemma på två dygn, så Östersundsparet kontaktade polisen. Men där fick de ett fasansfullt besked: Kajsa var död.

- Hon hade skjutits ihjäl av en polispatrull.

– Det var en ren avrättning.

Skotten hade träffat i huvudet, säger Malin. Dramat hade utspelat sig när Kajsa var ute på ett av sina vanliga strövtåg i lördags. När hon kom in bland några kolonilotter i Odensala i centrala Östersund bet hon av okänd anledning en kvinna i armen.

Kvinnan fick ett ytligt sår och larmade SOS, som snabbt skickade ut två polispatruller till området.


- Katten fångades av
fyra poliser!!


Kajsa försökte ta sin tillflykt till en av stugorna, men kolonilottsägarna var så rädda för 1,5-kiloskatten att de inte vågade sig nära den. Utrustade med skyddshandskar och snaror lyckades de fyra poliserna dock fånga in den misstänkta.

– Vi upplevde att hon var aggressiv och förvildad. Eftersom vi inte hittade någon märkning på katten beslutade vi att den skulle avlivas, säger Lars Eriksson på Östersundspolisen.

Kajsa togs till en avlägsen plats och sköts med polisens vapen. Drygt hundra meter därifrån väntade Malin och Martin förgäves på att deras katt skulle komma hem.

– Vi åkte till stationen för att identifiera Kajsa.

...Nästan hela huvudet var bortskjutet, men vi såg direkt att det var vår katt, säger Malin.


- Paret är mycket kritiskt till polisens agerande.

– Kajsa har varit en innekatt i tio år och var jättelugn.

Men det är klart att hon blir stressad när det kommer en grupp människor med snaror som försöker fånga henne.Paret har anmält Östersundspolisen och händelsen utreds nu av polisens internutredningar i Stockholm.

– Att det får gå till så här är fruktansvärt. Malin och Martin Jansson hade haft Kajsa i elva år.

- De gav henne inte ens chans att leva.

Kajsa var med oss i elva år, vi har massor av fina minnen och så slutar det så här hemskt.


--Bonushistoria 2012!--


- Polis sköt familjehund inne i

privat villaträdgård!


SR 2012-07-23Arild. En villaägare vid Arild i nordvästra Skåne fick sin hund skjuten i trädgården i morse när poliser jagade smitande inbrottstjuvar. Hunden träffades i huvudet och fick senare avlivas.


Det var vid fyratiden i morse som vakter från ett vaktbolag upptäckte tjuvarna som gjort inbrott i St. Arilds golfklubb.

Männen sprang därifrån till en bil och vakterna följde efter. När polis kom till hjälp lyckades man få stopp på bilen och tjuvarna försvann in i en villaträdgård med polisens hundförare i hälarna.

- I trädgården är det en annan hund. Den här hunden och tjänstehunden börjar bråka och senare går även den här hunden mot hundföraren som då blir tvungen att dra sitt tjänstevapen och skjuta hunden, säger Jimmy Modin på polisens kommunikationscentral.

Hunden en korsning mellan Newfoundland och Berner togs till djursjukhuset av polispatrullen. Men fick senare avlivas, och givetvis är ägaren upprörd.

- Ja, ägaren var ju på plats, säger Jimmy Modin

Såg de det som hände?

- Jag vet inte om de har sett eller inte, men ägarna har blivit kontaktade i alla fall. Jag har ingen om exakt information vad som har sagts eller gjorts efter skottet, säger Jimmy Modin.

Inbrottstjuvarna hann undan, men fick inte med sig något byte. Men enligt uppgift greps en kvinna som skulle ha agerat som bilförare. Rutinmässigt görs nu en internutredning kring polismannens skott.




http://undermattans.blogspot.se/p/lankar-till-serien-svenska-polisens.html


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

5 kommentarer:

  1. IP: 147.186.254.98 [Trace] June 18, 201201:47:23 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen Host: surf.police.se
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/05/26/avlyssning-terror-inkompetens-och-paranoia
    ———————————————-
    IP: 160.67.69.110 September 10, 2012 11:10:10 AM
    ISP: Norwegian Broadcasting Corporation
    Page Viewed: undermattan.com/2012/05/26/avlyssning-terror-inkompetens-och-paranoia
    ———————————————-
    IP: 193.241.9.197 September 17, 2012 06:22:53 AM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Landed: undermattan.com/2012/05/26/avlyssning-terror-inkompetens-och-paranoia
    ———————————————-
    IP: 147.186.254.98 [Trace] June 18, 201201:48:32 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen Host: surf.police.se
    Landed: undermattan.blog.com/om-under-mattan/kontakt
    —————————————-
    IP: 147.186.254.98 [Trace] June 18, 2012 01:47:56 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen Host: surf.police.se
    Page Viewed: undermattan.blog.com/category/polisen
    —————————————
    IP: 147.186.254.98 [Trace] June 18, 2012 01:47:08 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen Host: surf.police.se
    Page Viewed: undermattan.blog.com/category/polisen
    ————————————–
    IP: 193.182.190.129 ISP: Resilans AB June 20, 201206:38:12 AM
    Organization: Myndigheten for Samhallsskydd och Beredskap MSB
    Landed: undermattan.blog.com/2012/06/18/signalspaning-polis
    ————————————-
    IP: 194.103.14.67 [Trace] ISP: Resilans AB June 18, 2012 06:40:37 AM
    Organization: Fortifikationsverket
    Landed: undermattan.blog.com/2012/06/17/krishantering-300-000-kronor
    ————————————————
    IP: 147.186.254.98 [Trace] June 18, 2012 11:14:25 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Landed: undermattan.blog.com/2011/12/22/svenska-polisens-daliga-dagar-del-24
    —————————————–

    SvaraRadera
  2. leif svensson skriver:
    april 2, 2012 kl. 12:35 f m

    Varför sänka kraven för polisutbildning, den verkar vara så låg
    som det går att komma.

    SvaraRadera
  3. Under Mattan skriver:
    april 2, 2012 kl. 2:11 f m

    @leif svensson, Det kan verka som en svår uppgift, men tror faktiskt att Beatrice Ask kan lyckas utan att anstränga sig alltför mycket…

    SvaraRadera
  4. zeke skriver:
    april 2, 2012 kl. 9:51 f m

    Polisen borde ha omfattande utbildning i att lösa brott och hjälpa allmänheten. Det är vad de är till för.

    Själv tror jag inte ett dugg på varken högskoleprov eller att ta de med högst betyg från gymnasiet. Detta säger inget alls om lämpligheten att bli polis, det enda gymnasiebetygen säger om de är höga är att personen är en kollektiviserbar idiot. Ingen vettig person jag träffat under min forskningskarriär hade 5.0 i betyg, snarare tvärtom.

    SvaraRadera
  5. Under Mattan skriver:
    augusti 20, 2012 kl. 4:29 e m

    IP: 194.103.185.17 ISP: Resilans AB August 20, 2012 11:20:38 AM
    Organization: Orebro lans landsting
    Landed: undermattan.blog.com/2011/12/27/polisen-avrattade-var-familjekatt
    —————————————————————-
    IP: 194.103.189.40 ISP: Resilans AB August 28, 2012 12:07:50 PM
    Organization: SE-REGIONSKANE
    Landed: undermattan.blog.com/2011/12/27/polisen-avrattade-var-familjekatt
    —————————————————————-
    IP: 130.237.226.22 ISP: SUNET/NORDUnet August 29, 2012 12:28:55 PM
    Organization: Royal Institute of Technology
    Landed: undermattan.blog.com/2011/12/27/polisen-avrattade-var-familjekatt
    —————————————————————-

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.