fredag 9 december 2011

IRAN VISAR UPP NEDSKJUTEN USA-DRÖNARE


USA medger att de förlorat
en drönare till Iran

Al Jazeera, web-info,  2011, 12 DecemberWashington säger att de fruktar Teheran kan få sekretessbelagd information från det förarlösa stealth-flygplan som Iran säger sig ha skjutit ner.




Amerikanska tjänstemän har erkänt att deras militär tappat kontrollen över en av sina stealth-drönare medan det flög på ett uppdrag över västra Afghanistan.

 Irans officiella nyhetsbyrån IRNA rapporterade på söndagen att Irans väpnade styrkor skjutit ner en RQ-170 Sentinel  och är nu i besittning av den. Iran har också anmält händelsen till FN och kallar det för en "fientlig handling" mot landet.

Enligt uppgifter från EPA skall idag minst 50 länder förfoga över obemannade drönare och siffran stiger för varje månad. USA har själv minst 60 drönar-baser som drivs antingen
av den amerikanska militären eller CIA runt om i världen.

De flesta av dessa anläggningar har hållits hemliga och förblivit okända ända tills nu. Washington Post rapporterade nyligen, att surret från drönare regelbundet ingår i  vardagslivet för civila på Gazaremsan och de hotas ständigt av attacker från dödsbringande drönare.


EU-kandidaten Turkiet planerar att ha Predator drönare i drift i juni 2012. Polis världen över använder redan GPS för spårning av mobiltelefoner. Drönarna blir deras nästa mäktiga vapen för övervakning. 

Experiment pågår redan med drönare som utrustats med ansiktsigenkännings-kameror, värmekameror, och öppna Wi-Fi sniffers.

Även om dessa drönare påstås vara utvecklade främst för  övervakningsändamål  så erkänner tillverkarna att de också är rustade för att bära vapen.

Oavsett om drönarna används för privat övervakning eller militära ändamål, kommer de snart innebära allvarliga risker för alla världens medborgare. Drönarna kan erbjuda regeringar, polisen eller mäktiga privatpersoner och företag oöverträffade resurser för spioneri och maktutövande.


--UPDATE 13 December 2011--

USA ber Iran att återlämna
nedskjuten drönare


USA har officiellt uppmanat Iran att återlämna den övervaknings-drönare som enligt USA kraschade på Iranskt territorium förra veckan.


Begäran kom under en presskonferens i Washington med president Barack Obama, angående avslutningen på USA: s ockupation av Irak.

"Vi har bett om att få det igen. Vi får se hur Iranierna svarar," sade Obama på måndagen under presskonferensen som hölls tillsammans med Nuri al-Maliki, Iraks premiärminister, efter att de två mötts i Vita huset.

I en intervju på Venezuelas statliga television sade Irans president, Mahmoud Ahmadinejad, att Irans bästa experter håller på att analysera flygplanets alla system.
Att planet skulle återlämnas är uteslutet säger också officiella Iranska källor.



Video: Al Jazeera, web-info,  2011, 12 December


Similar/Related Articles/InfoWars

  1. Iran reveals new data about downed US drone

  2. Russia, China seek info on US drone held by Iran

  3. Iran Releases Details On Captured CIA Drone

  4. Iran military says copying U.S. drone

  5. Obama asking Iran to return captured US drone aircraft

  6. Iran says it’s pulled ops data from U.S. drone

  7. Iran to Display Numerous Captured Israeli and U.S. Drones

  8. Iran TV: US Spy Drone Shot Down By Military

  9. Debka: Whoever hacked the drone, hacked the CIA

  10. Iran Air Force ready to counter threats

  11. Iran ready to clone US drone

  12. Obama Wants Iran to Return Downed Drone

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.