söndag 4 december 2011

Anmälningar mot poliser ökar

Amnesty kritiserar Sverige för bristande polisgranskning.

I Sverige finns ingen effektiv och oberoende instans som utreder klagomål mot polisen, menar Amnesty. Allvarlig problematik finns också i Sverige.


- Starka politiska intressen gör att ingen ställs till svars för brott mot mänskliga rättigheter.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Anmälningar mot poliser ökar


SVT Publicerad 4 december 2011 - 10:43

Anmälningarna mot svenska poliser ökar ständigt, men de allra flesta utredningar läggs ner. 2010 anmäldes 5.283 fall, men endast 38 av dem ledde till fällande dom.

Fram till den 2 december i år har 5.831 anmälningar gjorts, enligt statistik från polisens internutredningsenhet i Umeå.

Vi  på bloggen har samlat artiklar om händelser som den svenska ordningsmakten helst vill glömma och sopa under mattan. De som utsätts för denna typ av polisarbete glömmer förmodligen aldrig.

Artiklarna visar på inget sätt alla incidenter polisen kunde skött bättre, men ger en viss överblick på tillståndet här i landet och på vad som är fel med ordningsmakten idag.

Vi har valt att inte sätta ut så många länkar till källmaterialet. Orsaken är att Internet städas flitigt nuförtiden, speciellt inom denna typ av information, så länkarna blir lätt brutna. Det mesta går ändå att hitta och verifiera genom att Googla på rubrikerna.

Många händelser är tragedier för dom utsatta. Man kan kräva mycket mer av männen och kvinnorna som lever av våra skattepengar och utger sig för att vara poliser.

Målsättningen med publiceringen är att informera om hur det faktiskt ser ut i dagens samhälle där polismakten har sina egna lagar. För att upprätthålla en trovärdig demokrati krävs en total utrensning av rötan inom poliskåren och rättsväsendet.





-------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:
IP: 147.186.255.124 [Trace] May 10, 201201:28:00 PM
ISP: Rikspolisstyrelsen
Page Viewed: undermattan.blog.com/2011/12/04/anmalningar-mot-poliser-okar
-----------------------------------------------------------


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.