fredag 2 december 2011

Syrien - nya blodspengar att tjäna...

Sverige stoppar
hårdare tag mot Syrien


SVT Publicerad 2 december 2011 - 12:14

På grund av Sverige blev EU:s sanktioner mot Syrien svagare än de annars varit.
Alla övriga EU-länder stod bakom ett förbud mot att handla med syriska telefonbolag men Sverige vill tillåta fortsatta affärer med diktaturen, det uppger flera samstämmiga källor för SVT.



Redan förra veckan kunde SVT avslöja att svenska Ericsson förser Syrien med teknik som gör det möjligt att följa allt som oppositionen gör via mobiltelefoner. SVT kunde också berätta att Sveriges handel med diktaturen slår rekord.

Svaga sanktioner på grund av Sverige
I går möttes EUs utrikesministrar i Bryssel. De kom överens om att införa nya sanktioner mot Syrien som gäller bland annat viss övervakningsutrustning. Men sanktionerna hade kunnat bli mycket mer kraftfulla, om det inte vore för ett av medlemsländerna, nämligen Sverige.

Regimen skjuter med artilleri
Regimen i Syrien bekämpar demokratiaktivisterna med alla medel. De skjuter med artilleri och de använder övervakningsutrustning för att hitta och gripa oppositionella. En möjlighet att övervaka finns inbyggd i det mobiltelefonsystem som bland annat svenska Ericsson varit med och byggt upp.

På grund av regimens sätt att jaga oppositionella fanns det ett förslag inför veckans utrikesministermöte som gick ut på att förbjuda leveranser till syriska telefonbolag, det berättar flera källor för SVT. Det skulle hindra utveckling och underhåll av de system som regimen kan dra nytta av i sin jakt på oppositionella.

"The Ericsson factor"
Förslaget möttes av ovanligt bred uppslutning. Alla EU-länder stödde förslaget. Alla utom ett. Sverige gjorde klart att man inte tänkte acceptera såna sanktioner. Därmed föll också förslaget, eftersom varje land har vetorätt i EUs utrikesfrågor.

Enligt SVTs källor har Sveriges ställningstagande orsakat stor förvåning i EU. Andra diplomater är inte så förvånade. De kallar det "the Ericsson factor".


*

Editors notes: Sverige av idag är definitivt inte lösningen på världens problem. Sverige är istället orsak till lidande och konflikter världen över. När man säljer militär teknologi och vapen till de värsta diktaturerna har man tveklöst blod på sina händer.


Vi hade inget emot att sälja högteknologisk övervakningsutrustning till Gaddafi 2010 trots att Amnesty och alla andra människorättsorganisationer fördömde det.

Sveriges regering bör kunna ställas till svars i internationell domstol för brott mot de mänskliga rättigheterna eftersom vi ständigt förser folkmördare med medel till att utöva terror mot befolkningarna. Per capita säljer vi mest vapen i hela vida världen.

Nu har vi redan en utrikesminister som misstänks vara delaktig i ett folkmord på över
10 000 människor, så det är väl bara att fortsätta på den inslagna vägen.

I Syrien har hittills över 4000 människor mördats under protesterna, många säkert med hjälp av svensk teknologi. Att Sverige samtidigt sätter rekord i sin handel med de ansvariga folkmördarna i Syrien är inte bara skam utan helt klart ett brott som bör utredas.

… Men vad kan man egentligen vänta sig av en regering som har sin tydliga historia i att stödja Apartheid, Folkrättsbrott, Krig och Antidemokrati. Förväntningarna är ytterst låga. ...Däremot bör man kunna ha högre förväntningar på Svenska folket.
*



 


undermattan.blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.