torsdag 29 december 2011

Lagen om terroristbrott


PARANOID TERRORJAKT

Hittills har SÄPO inte övertygat i sin jakt på USA:s hjärnspöke nr 1: -Terrorister. SÄPO:s insatser i Göteborg har en tragisk likhet med "Monty Python's Flying Circus" för de stackars oskyldigt drabbade.  

 
Men övning ger färdighet så någon gång i framtiden träffar kanske SÄPO rätt, även om sannolikheten är väldigt, väldigt låg.

Att både SÄPO och Rikskriminalpolisen i framtiden även ska få gulla med killarna på FRA är en nationell tragedi vilket alla med någon form av intelligens redan förstått.

Det officiella skälet till att SÄPO och Rikskriminalpolisen ska få möjlighet att ta del av vad alla svenskar gör på nätet är den misslyckade självmordsbombare som förra året sprängde sig själv till döds i Stockholm.

Säpo anser att de absolut måste kunna avlyssna all kommunikation på nätet för att kunna förhindra liknande dåd. Vad SÄPO ofta glömmer att tala om för alla är att:


– Självmordsbombaren mejlade SÄPO i förväg och talade om vad han tänkte göra.

- Problemet var inte att de saknade tillgång till alla andras mejl, problemet var att de inte läste sina egna...



Detaljer, detaljer som vanligt folk inte bör hänga upp sig på eftersom de i så fall inte är sanna patrioter.




Lagen om terroristbrott

Lagen om straff för terroristbrott omfattar olika brott, som till exempel mord, dråp, grov misshandel och människorov.

För att klassas som terroristbrott krävs att gärningen allvarligt kan skada en stat eller mellanfolklig organisation och att gärningen på något sätt riktas mot viktiga samhällsfunktioner.

Gärningen ska ha företagits i vissa syften, antingen injaga allvarlig fruktan hos befolkningen eller en viss befolkningsgrupp, tvinga offentliga organ att vidta vissa åtgärder, eller allvarligt destabilisera grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala funktioner.

Källa: Åklagarmyndigheten


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes:

Ett viktigt tillägg till lagen
är att gärningsmannen helst bör vara muslim och ha invandrat från ett land utanför Europa för att fullt ut omfattas av lagen och erhålla SÄPO:s intresse.


Vit-makt-grupper består, som alla vet, mest av små busiga pojkar och dessa förtjänar varken att betraktas som terrorister eller att uppmärksammas av SÄPO.

Att flera 1000 högerextremister med Breiviks kapacitet och motivation springer runt på gatorna i Sverige är inget problem eftersom de har vapenlicens.

Om Malmöskytten, Mangs, hade varit en muslim som uteslutande skjutit blondiner hade Malmö dygnet om belägrats av polisiära specialstyrkor ända till han infångats. 


Så här ser Säpos hotnivåskala ut:

  • 1. Inget hot

  • 2. Lågt hot

  • 3. Förhöjt hot

  • 4. Högt hot

  • 5. Mycket högt hot

Det finns en annan hemlig terrorskala som inte är lika känd och den ser ut så här:


  • 1. Ingen paranoia
    - Inga inkomster för krigsindustrin och begränsat maktutövande för eliten

  • 2. Begränsad paranoia
    - Låga inkomster för krigsindustrin och normalt maktutövande för eliten

  • 3. Paranoia minimum
    - Stora inkomster för krigsindustrin och brutalt maktutövande för eliten

  • 4. Paranoia medium
    - Perverst höga inkomster för krigsindustrin och diktatoriskt maktutövande för eliten

  • 5. Paranoia maximum - Jackpott för krigsindustrin & makthavare

  • 6. Nutid...

  

___________________________________________________________________________

2011, Misstänkta för mordplaner mot Vilks släpps


SR-SVT / onsdag 28 december 2011
De tre män som åtalats misstänkta för planer på att mörda konstnären Lars Vilks har släppts, uppger Göteborgs tingsrätt.



Samtliga tre åtalade släpptes av tingsrätten vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen, enligt ett protokoll från Göteborgs tingsrätt.

Domen väntas den 20 januari och att de tre släpps fria ur häktet är en fingervisning om att de inte kommer att fällas för något grövre brott.

Ekot/TT

__________________________________________________________________________

2010, Åtta män låstes in i moské


Åtta män frihetsberövades under flera timmar inne i en moské i Gårdsten vid polisens “terroraktion” den 30 oktober.

Tungt beväpnad polis bankade in dörrar, grep flera personer och förhörde barn. Insatsen efter det påstådda bombhotet i Göteborg, innehåller dock ännu en sensationell ingrediens:

Tre av de män som misstänktes för förberedelse till terrorbrott, lördagen 30 oktober, greps i sina bostäder. En av dem skulle visserligen endast plockas med för vittnesförhör, men han fick ändå utstå samma omilda behandling.

- Det är naturligtvis väldigt olyckligt att ett ingripande av den här typen äger rum i en helig lokal. Människor i Angered är upprörda och det har jag full förståelse för, betonar kommissarie Bertil Claesson, chef för polisenhet Nordost.

Terrorärendet, nuvarande status:

- Alla brottsmisstankar är, avskrivna gällande samtliga gripna, anhållna och förhörda personer.

________________________________________________________________________________

2010, Svensk Polis terroriserade
4 oskyldiga barnfamiljer


Källa: SR 2011-12-15
Maskerade poliser med automatvapen stormade förra året in hos fyra barnfamiljer i Göteborg där männen felaktigt misstänktes för terrorbrott. Ekot har granskat tidigare hemliga dokument och kan nu avslöja vad som egentligen låg bakom terrorhotet mot Göteborg.

 Nizar är en av dem som hämtades av polisen.

– Det här är så barnsligt. Hur kan man bedöma att det här är så trovärdigt och att det här är en mycket säker källa? Mer förvirrat vittne finns nog inte.

Terrorhotet mot Göteborg byggde på trovärdiga vittnesuppgifter, det har polis och åklagar upprepat även efter de felaktiga gripandena som skedde under våldsamma former. Men terrorhotet grundades på enbart en källa, en drygt 30-årig kvinna som sa att hon hört en man prata i mobiltelefon om en bomb.

- Ekot kan nu avslöja att polisens högst trovärdiga källa lämnar mängder med motstridiga och förvirrade uppgifter i förhören, det gäller bland annat beskrivningen av den man hon säger sig sett. 

Det förekommer till och med att motstridiga uppgifter lämnas i samma förhör. Vittnet beskriver dels en "lång man, mörkhyad man, afrikan, han var jättelång". Det konstateras i förhöret att mannen citat har "afrikanskt krulligt hår".

Men kvinnan beskriver också en man som inte var mörk i hyn, som inte var afrikan, som är ganska kort och som inte har afrikanskt krulligt hår. Polisen sammanfattar vid ett tillfälle: Mannen var afrikan för att senare sammanfatta: Mannen var inte afrikan.

Men det här är något som förundersökningsledaren i fallet, chefsåklagare Thomas Lindstrand inte känner till. – Det här känner jag definitivt inte till. Det låter oerhört svajigt.

Ingemar Johansson är länspolismästare i Västra Götaland. Han tycker fortfarande att vittnet är trovärdigt. – Eftersom det låg till grunden för föredragningen till åklagaren, då har hon bedömts som trovärdig.

Nizar säger att både han, frun och de fyra barnen mått dåligt det senaste året. Särskilt barnen drabbades av polisens våldsamma inbrytning.

– Att se pappan ligga där, helt naken med bakbundna armar. Polisen tar honom och förnedrar honom och siktar med sitt vapen. Och pappa kan inte göra något.
Ett barn när de ser sådant, det är väldigt svårt att tänka sig hur de reagerar.

 ________________________________________________________________________________

2011, Åklagare kritisk till terroringripandet i Göteborg

Nu kommer kritik från den ansvariga åklagaren mot polisens arbete vid terrorhotet i Göteborg. Efter Ekots granskning av polisens arbete veckan innan det våldsamma ingripandet mot fyra barnfamiljer säger nu chefsåklagare Tomas Lindstrand att det inte får gå till så.

– När jag hör om de här förhörsuppgifterna och ser hela arbetsveckan framför mig på din skiss, så är det klart att man inte borde ha hamnat i den här tidsnöden, säger Tomas Lindstrand.

Maskerade poliser med dragna automatvapen bröt sig in hos flera barnfamiljer i Göteborg förra året, där papporna i familjerna misstänktes för terrorbrott. Det visade sig alla var helt oskyldiga. Polisen har försvarat sitt agerande med stark tidspress.

Ekot har rekonstruerat vad som hände i Göteborg veckan innan tillslaget. En kvinna hör av sig på måndagen till polisen och säger att hon hört ett samtal om en bomb, som skulle sprängas på lördag.

Det är först på torsdagen som polisens utredning drar igång på allvar. Då inleds en förundersökning och flera utredningsåtgärder sätts igång.

Det är så dags då, säger åklagaren Tomas Lindstrand. Själv informerades han om fallet natten mot lördag. Bara timmar innan tillslaget mot barnfamiljerna skedde. – Det som börjar måndagen den 25:e och som jag får i knäet natten till den 30:e; det ska inte behöva vara på det sättet. Det ska inte fungera på det sättet, säger Lindstrand.

Åklagaren i fallet är alltså kritisk mot polisens agerande. Den åklagare som ledde polisens internutredning, Björn Ericson, har lagt ner ärendet. Han förklaring var bland annat att polisen agerat under svår tidspress. Så här sa han i ekot i våras

– Det är nästan en nödsituation för dem, de misstänker att det ska bli ett attentat i göteborg dagen där på och har stora krav på sig att handla snabbt, sa han.

Ekot har sökt Björn Ericson för en intervju sedan förra veckan men han säger att har tid att medverka.

Ingemar Johansson är länspolismästare i Västra Götaland, han medger nu att det dröjde innan utredningen kom igång. – Att det kom att dröja så här länge berodde sannolikt på att man försökte komma fram till att det inte var seriöst, säger han.

_________________________________________________________________________________

Fakta: Bombhotet mot Göteborg (Källa:SR)


  • Fredagen den 29 oktober berättade polisen om ett bombhot på okänd adress i centrala Göteborg som gällde lördagen den 30 oktober.

  • På morgonen lördagen den 30 oktober greps ett antal personer misstänkta för förberedelse till terrorbrott i Göteborg. Två av dem, en 28-åring och en 48-åring, anhölls under eftermiddagen. De andra släpptes på fri fot.

  • Göteborgspolisens beredskap var trots gripandena hög även under söndagen och man uppgav att "situationen kan kvarstå i veckor".

  • På söndagskvällen släpptes de båda anhållna eftersom "misstankarna inte är tillräckliga för häktning". Polisen konstaterade att hotbilden mot Göteborg nu var över.

  • På måndagen uppgav Säpo att misstankarna mot de fyra männen kvarstod. På onsdagen klargjordes det att endast tre av dem varit misstänkta. Den fjärde mannan skulle ha hämtats till förhör.

  • På onsdagen uppdagades det att gripandena polisanmälts samt att en femte person hämtades till förhör på lördagen.

 _________________________________________________________________________

2011, Skrivelse kunde
stoppat kritiserat terrorgripande


- Dagen innan polisens kritiserade terroringripandet i Göteborg förra året fanns en skrivelse som signalerade att polisen fokuserade på fel personer i terrorjakten.

Skrivelsen stoppade ändå inte insatsen med våldsamma inbrytning hos fyra barnfamiljer.

Förundersökningsledaren i fallet, chefsåklagare Tomas Lindstrand, säger att han inte har sett det dokumentet: – Jag kan inte tänka mig att jag fått reda på det och om jag inte fått reda på det kan jag än mindre svara på varför, säger han.

Terrorhotet mot Göteborg förra året och de felaktiga gripandena byggde på en enda källa; ett vittne som i förhör lämnar förvirrade och motstridiga uppgifter, det har ekot avslöjat tidigare i dag.
Den våldsamma polisinsatsen mot de fyra muslimska barnfamiljerna hade inte behövt ske.

Dagen innan ingripandet upptäcker en analytiker på polisen att vittnets fasta telefon använts i lägenheten samtidigt som hon sa att hon varit ute på en gata och hört en man prata om en bomb i sin mobil. Det här är alltså uppgifter som den ansvariga åklagaren säger sig inte känna igen. – Jag har inget minne av det, jag tycker att jag borde ha reagerat.

På vilket sett skulle du ha reagerat?

– Då vill man nog gärna veta tidslinjen brast. Enligt Tomas Lindstrand hade det kunna ge en indikation på att tiden för observationen var fel och att det därför rörde sig om fel personer.

Eftersom det bara var kvinnas små barn i lägenheten som tittade på teve, signalerade upptäckten att polisen åtminstone fokuserat på helt fel tid. Därmed borde också alla misstankar fallit gällande de män som polisen sen ingrep mot.

Länspolismästaren i Västra Götaland, Ingemar Johansson, kan inte förklara varför skrivelsen inte stoppade insatsen mot familjerna.  – Jag kan inte svara på vilka saker som föredragits för åklagaren, säger han.
*


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. Sveriges Television AB *2012-03-15 10:43
    Page Viewed: undermattan.com/2012/01/15/23-aring-utlamnas-usa-lankat-till-webbsajter
    ————————————————————–
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 06, 2012 11:28:16 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/01/15/23-aring-utlamnas-usa-lankat-till-webbsajter
    ————————————————————-
    undermattan.blog.com *2012-03-07 13:04
    Gota Media AB
    ——————————————–
    undermattan.blog.com *2012-03-07 13:04
    Gota Media AB
    ——————————————–
    IP: 193.183.16.24 ISP: Resilans AB June 23, 201204:55:46 AM
    Organization: Landstinget Halland
    Landed: undermattan.blog.com/2012/02/27/puppy-news-27-feb-2012
    ——————————————–
    Bonnier Tidskrifter AB *2012-03-01 14:10
    Landed: undermattan.com/2012/02/20/spoken-tog-mina-pengar
    ————————————————–
    IP: 194.17.116.198 ISP: TeliaSonera AB September 10, 2012 09:58:31 AM
    Organization: Kunskapsskolan i Sverige AB
    Landed: undermattan.com/2012/02/20/spoken-tog-mina-pengar
    ————————————————-
    TV4 AB 2012-02-28 06:49
    Landed: undermattan.blog.com/2011/11/07/fredrik-reinfeldts-son-i-slagsmal-utan…
    ————————————————–
    IP: 192.44.242.18 July 24, 2012 02:46:12 PM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: undermattan.blog.com/2011/11/07/fredrik-reinfeldts-son-i-slagsmal-utan…
    ————————————————–
    IP: 145.235.0.6 [Trace]June 08, 201210:16:21 AM
    ISP: Kriminalvarden
    Landed: undermattan.blog.com/2011/09/05/svenska-polisens-daliga-dagar-del-5
    ——————————————–
    IP: 147.186.254.98 September 03, 2012 09:42:42 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Page Viewed: undermattan.com/2011/09/05/svenska-polisens-daliga-dagar-del-5
    ——————————————–

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.