tisdag 20 december 2011

USA: Direkt länk mellan Manning och Assange


...Manning, Assange och flickorna...

Källa: Al Jazeera 20 december 2011
Amerikanska arméns utredare har för första gången lagt fram bevis för en direkt länk mellan Bradley Manning, soldaten som anklagas för att sprida försvarshemligheter till Wikileaks, och Julian Assange, grundare av Wikileaks hemsida.

Utredarna sade under ett militärförhör på måndagen att kontaktinformation till Assange fanns på en hårddisk som tillhör Manning.



Åklagaren försökte länka samman de båda männen vid förhöret för att påvisa att Manning bör ställas inför en krigsrätt över hans misstänkta roll i det största läckaget av sekretessbelagda handlingar i USA: s historia.



Mark Johnson och David Shaver, kriminaltekniska IT-utredare inom den amerikanska arméns Computer Crime Investigative Unit (CCIU), berättade vid förhöret att de hade hittat loggar från en online-chatt mellan Mannings konto och ett konto som vid tillfället påstods tillhöra Assange.
I loggarna diskuteras det att skicka och ta emot information om USA:s regering.

På frågan om Manning och Assange verkade känna varandra, säger Johnson på CCIU att; det gjorde de. 
"Vid ett tillfälle uppfattade jag deras samtal enligt följande:" Har du fått informationen?
”Varför skulle de säga så om de inte var bekanta sen tidigare, " sa Johnson.



De kriminaltekniska IT-experterna sade också att de funnit uppgifter från Statsdepartementet, Amerikanska militära rapporter från Irak, Afghanistan och annat hemligstämplat material på Mannings datorer och hårddiskar.

  • Manning åtalas på 22 punkter, bland annat för att ha"hjälpt fienden"och olagligen spridit hemligstämplat material på Internet.
Manning är misstänkt för att ha läckt hundratusentals hemliga dokument till Wikileaks. Han riskerar livstids fängelse om han fälls för de allvarligaste anklagelserna.


Editors notes: - Om Häxan sjunker och drunknar är hon/han oskyldig! - Om Häxan däremot flyter är hon skyldig! ...Då bränner vi henne/honom på bål..!?




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


UPDATE 23 Februari 2012


Wikileaks-källa åtalas i USA


SR 23 Februar 2012

Soldaten Bradley Manning, som misstänks ha förmedlat hundratusentals amerikanska militär- och diplomatrapporter till Wikileaks, åtalades på torsdagen i militärdomstol.

Åtalet mot 24-årige Manning omfattar 22 punkter, varav "medhjälp till fienden" är den allvarligaste. Målet handlar om den mest omfattande läckan av hemligstämplat material i USA:s historia.

Manning anklagas för att ha skickat militära fältrapporter och diplomatpost till Wikileaks, sajten som specialiserat sig på att lägga ut hemligstämplat material på nätet. Informationen skaffade han sig under arbetet som underrättelseanalytiker i Irak. Han greps i maj 2010 och har sedan dess hållits fängslad på amerikanska militärbaser.

Utredarna sade i december 2011 att spår på en hårddisk visar att militären Manning stod i kontakt med Wikileaks grundare Julian Assange.

I en av Mannings datorer ska utredarna ha hittat ytterligare omkring 10 000 försändelser från USA:s utrikesdepartement som uppenbarligen inte skickats vidare till Wikileaks på grund av en trasig fil.

Om Manning fälls i militärdomstolen, riskerar han livstids fängelse.

Julian Assange har i USA än så länge inte formellt anklagats för något brott men en talesman för USA:s justitiedepartement bekräftade i december att en utredning pågår.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Manning riskerar livstid
för läckor till Wikileaks

SR 2012-02-24

I USA har en militärdomstol inlett den rättsliga prövningen av Bradley Manning, den 24-årige soldat som anklagas för att ha lämnat över hundratusentals hemliga dokument till Wikileaks. Han riskerar livstids fängelse.

Manning svarade inte på frågan i domstolen om han är skyldig eller icke skyldig.

Det är en militärdomstol med speciella regler så Manning var iklädd sin uniform, de få gånger han öppnade munnen talade han klart och tydligt.

Han har suttit inspärrad sedan han greps i maj 2010; han anklagas för att under sin tid i Irak ha lämnat över kanske 700 000 datadokument till Wikileaks, den största läckan i USA:s historia.

Wikileaks menar att dokumenten kastar ljus över bland annat vad som skett i krigen i Irak och Afghanistan och Mannings anhängare anser att han är att betrakta som en politisk fånge.

Militäråklagarna hävdar istället att det han gjort är liktydigt med "hjälp till fienden", dvs landsförräderi, vilket kan ge livstids fängelse, det är en av 22 åtalspunkter.

Det här är bara andra gången som Manning visat sig offentligt, i december var det en första mycket preliminär domstolsförhandling.

Nu har den rättsliga processen tagit ytterligare ett viktigt steg - men själva huvudförhandlingen kommer att inledas senare, I sommar vill militäråklagarna, tidigare säger advokaterna och hänvisar till hur länge Manning suttit isolerad.

*******************************************************************************************

----Åtalet mot Manning----






*


2011 INSIDE STORY AMERICAS
Dokumentär om Manning från: Al Jazeera news

*

Länkar på SR:




http://undermattan.blog.com

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.