onsdag 28 december 2011

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 26


- Poliser tillrättavisade
efter dödsskjutning

För att läsningen inte skall vara allt för betungande har redaktören tagit sig friheten att kort kommentera vissa artiklar… (Personerna på bilderna har antagligen inget med de aktuella fallen att göra.)

Målsättningen med publiceringen är att informera om hur det faktiskt ser ut i dagens samhälle där polismakten har sina egna lagar. För att upprätthålla en trovärdig demokrati krävs en total utrensning av rötan inom poliskåren. Alla rättigheter till bilder och text tillhör respektive upphovsmän.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

DEL 26
2010, Polismän dömda sedan kollega vittnat

Av TT. Publicerad 2010-06-30
Stockholm. En ung kvinnlig polisaspirant tyckte inte om sina manliga kollegors arbetsmetoder och anmälde dem. Nu döms två polismän för tjänstefel respektive misshandel.

Det var i september 2008 som polisaspiranten reagerade mot kollegornas beteende vid två tillfällen. Vid det ena underlät en 36-årig polisman enligt domen att ta upp anmälan från en kvinna som hade blivit misshandlad i hemmet. Han döms nu av Solna tingsrätt för tjänstefel till böter.

Ytterligare två polismän stod åtalade för tjänstefel och misshandel vid ett polisingripande mot en kvinna. En av männen, 29 år gammal, döms för misshandel till villkorlig dom. Enligt domen har mannen tryckt ned kvinnans ansikte i marken och dragit åt hennes handfängsel vid gripandet.

Den andre mannen har visserligen uppträtt på ett olämpligt sätt vid gripandet men hans gärning bedöms av tingsrätten som ringa och åtalet ogillas. Samtliga polismän nekar till brott. Inget av åtalen hade kunnat väckas om inte polisaspiranten vänt sig till sin handledare, som såg till att anmälan upprättades.

_________________________________________________________________________

2010, Polisen ska utreda barn under 15 år

Publicerad 28 jun 2010
Straffmyndig eller inte, nu ska polisen börja utreda fall där barn under 15 år misstänks för brott. Detta för att tidigare kunna koppla in sociala myndigheter.

Christian Lindahl, Sundsvall, började sin brottsliga bana när han var 11 år. Han är skeptisk till om detta räcker Christian Lindahl, 29 år, har varit kriminell i nästan hela sitt liv. Redan som 11-åring började han snatta. – Morsan och farsan hade inga pengar och man ville ju ha det alla andra ungar hade. Då fick man ju stjäla det man ville ha istället, berättar han för TV4Nyheterna Sundsvall.

Ska kunna drogtestas

Den nya lagändringen, som innebär att polisen ska börja utreda fall där barn under 15 år misstänks för brott, kan förhoppningsvis bryta ett kriminellt mönster redan från unga år.
Bland annat ska barn kunna kroppsvisiteras och drogtestas. Dessutom ska utredningarna göras snabbt och vara klara inom tre månader.

Det handlar inte om att straffa unga, utan om att tidigare kunna koppla in sociala myndigheter. Men Christian Lindahl, som just har muckat från ett fängelsestraff, tror inte att det räcker med sociala insatser och polisutredningar. Han tycker det är viktigare att få in ungdomar i olika typer av aktiviteter i stället.
– Man måste göra saker som ungdomar gillar så att de har något annat att tänka på, säger han.

Bättre samverkan

– Regeringen jobbar på att myndigheter ska bli bättre på att samverka så att en reaktion på ett begynnande kriminellt liv kommer tidigare, säger Martin Valfridsson, pressekreterare på justitiedepartementet.

_____________________________________________________________________________

2010, Vanligare att poliser straffas?

Publicerad 25 maj 2010 18:59
Antalet poliser som får varningar, löneavdrag och avskedas blir fler. Även om det fortfarande rör sig om ganska låga siffror är ökningen de senaste åren tydlig.

För två år sedan var Lars Nilsson på Överkalix marknad. Kvällen slutade i arresten. Lars greps och fick handbojor på sig - sedan sprutades han med pepparsprej. - Det gjorde fruktansvärt ont. Polisen hanterade mig aggressivt och vårdslöst. Gjorde mig illa både fysiskt och psykiskt, säger han till TV4Nyheterna.

Läkarintyg

Nu åtalas polismannen för misshandel. Enligt polisen uppträdde Lars stökigt och var så berusad att de var tvungna att omhänderta honom, men ett läkarintyg från morgonen efter visar att han hade noll promille i blodet. Själv säger han att han druckit ett halvt glas vin och att gripandet var helt oprovocerat.

Kan förlora sitt jobb

Polismannen nekar till brott, men polisens personalansvarsnämnd ser allvarligt på det här och har redan fattat beslut att om polismannen fälls för misshandeln kommer han att bli av med jobbet. Det sker bara med en handfull poliser varje år, men personalansvarsnämnden som hanterar de här frågorna fär allt fler ärenden på sitt bord.

Anmälningarna blir fler och antalet poliser som varnades för tjänsteförseelser ökade förra året kraftigt. Och de senaste siffrorna från i år visar att varningarna ligger kvar på samma nivå. Vad gäller poliser som straffas med löneavdrag har också de öka och var redan under årets fyra första månader uppe på samma nivå som under hela förra året.

Enligt polisfacket KAN ökningarna bero på ett tuffare klimat med mer pressade poliser. - Det blir svårare att agera som polis. Det gör att du begår misstag. Det ska vi jobba med så klart, säger Jan Karlsen, ordförande för Polisförbundet till TV4Nyheterna.

 __________________________________________________________________________



2010, Polisbil i krock med buss

2010-05
En polisbil under utryckning krockade natten till lördagen med en lokalbuss på Kungsholmen i Stockholms innerstad.

______________________________________________________________________________

2010, Polis riskerar åtal för misshandel

2010-05-29
En polis i Hallands län riskerar att åtalas för misshandel. Åklagarmyndighetens enhet för polismål i Göteborg har inlett en förundersökning mot en polis i Halland.

______________________________________________________________________________

2010, Fler ska få bot direkt

Stockholm/TT
Polisen ska kunna lagföra fler brott omedelbart på plats, och utfärda till exempel en ordningsbot. Åklagare ska också försöka att oftare utfärda så kallade strafföreläggande för att minska trycket på domstolarna, föreslår Rikspolisstyrelsen, Domstolsverket och Åklagarmyndigheten i dag.

De allra flesta brott som begås är mängdbrott, som exempelvis stöld, skadegörelse och trafikbrott. En förutsättning för att effektivisera arbetet med dessa brott är att myndigheterna ska samverka bättre än i dag, men för det krävs bland annat ny, effektivare, IT-teknik på myndigheterna.

Justitieminister Beastrice Ask är i princip positiv till förslagen, men säger att det krävs ordentliga utredningar innan man kan införa ordningsbot för den här typen av brott. - Men tanke på rättssäkerheten krävs det ett gediget underlag och beslut i riksdagen.

______________________________________________________________________________

2010, Dyrt med samtalsspårning för polisen

Nyheter 2010-05-27 | Uppdaterad 2010-05-27
Det kostar minst 1 500 kronor när polisen ska spåra ett telefonsamtal för kunna att lösa allvarligare brott. Nu riktar polisen kritik mot att operatörerna passar på att tjäna pengar för att polisen ska kunna få fram bevis, uppger SVT:s Rapport.

– Jag tycker att det är pinsamt att vi måste köpa oss bevis för att få en rättvis bedömning om ett brott är begånget eller inte, säger Stefan Holmén, chef på Citypolisens spaningsrotel i Stockholm, till programmet. I fjol kostade telefonspårningen i Skåne cirka 2 miljoner kronor, Västra Götaland 8,5 miljoner och i Stockholm 4 miljoner.

Även polisstyrelsens ordförande i Stockholms län är kritisk och säger att det är oacceptabelt utifrån ett medborgarperspektiv att så stora resurser går till att betala telefonbolagen. Ingen av telefonoperatörerna vill kommentera fråga

______________________________________________________________________________


2010, Poliser tillrättavisade efter dödsskjutning

Publicerad 28 maj 2010 6.30
Trelleborg. Två poliser tillrättavisas efter dödsskjutningen av en man i Böste förra året. En av poliserna såg mannen sitta i en fåtölj men meddelade inte sina kollegor. 

- Piketpolisen gick sedan in i bostaden och sköt ihjäl den framrusande mannen.
______________________________________________________________________________

2010, Kritik mot dåliga brottsutredningar

TT inrikes 2010-05-26 | Uppdaterad 2010-05-26

Polis och åklagare misslyckas med att utreda så kallade mängdbrott - misshandel, ringa narkotikabrott, bostadsinbrott och liknande. Kritiken kommer från Riksrevisionen, som granskat hanteringen av mängdbrotten. (TT)

Polis och åklagare misslyckas med att utreda så kallade mängdbrott - misshandel, ringa narkotikabrott, bostadsinbrott och liknande. Det beror bland annat på att beslut som polisen själv fattat inte fått genomslag i organisationen och på att regeringen och myndigheter inte gjort vad de ska.

Kritiken kommer från riksdagens myndighet, Riksrevisionen, som granskat hanteringen av mängdbrotten, som är över en miljon varje år. "Det är angeläget att det nu vidtas åtgärder som ger resultat", säger riksrevisor Eva Lindström i ett pressmeddelande.

Samtidigt med Riksrevisionens utredning publicerar Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi (ESO) inom finansdepartementet en rapport till regeringen om effektivitet och resultatstyrning inom polisen.
I rapporten, som gjorts av professor Jerzy Sarnecki, konstateras bland annat att man bör koncentrera sig på att uppnå långsiktig effektivitet inom polisen och att metoderna för att mäta denna måste utvecklas.

Sarnecki föreslår också att granskningen och utvärderingen av hur polisen arbetar skulle kunna placeras utanför polissfären, till exempel i en egen separat myndighet.
För Rikspolisstyrelsen (RPS) är de problem med långa utredningar av mängdbrott som Riksrevisionen pekar på naturligtvis inte okända.

Ett av de problem som revisorerna uppmärksammar är de regionala skillnaderna. Så tar det till exempel i genomsnitt knappt 40 dagar att utreda trafikbrott, ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen och snatteri i Gävleborgs län. För samma brott tar det i Kalmar län i genomsnitt över 100 dagar.

Att genomsnittstiden för att avsluta en misshandelsutredning ligger på 117 dagar tycker Ask låter "väldigt länge" Det handlar dock, enligt Ask, inte om att det behövs mer resurser utan om att uppmärksamma arbetet med mängdbrott mer och att få poliser mer engagerade i det arbetet.

 Tidningarnas Telegrambyrå

_____________________________________________________________________________

2010, Bedragare gick fri – polisen får kritik

Under flera års tid lurade den 22-årige Stenungsundskillen ett 30-tal privatpersoner och företag – minst. Nu får polisen skarp kritik för sitt långsamma utredningsarbete.

GP har varit i kontakt med åtta av de drabbade, och samtliga vittnar om att det har varit svårt att få polisen att ta deras anmälningar på allvar. Flera fick i första läget sina fall nerlagda, trots att det var uppenbart att den nu åtalade 22-åringen legat bakom.

Under tiden fortsatte Stenungsundsbon sin brottsliga verksamhet. - Jag önskar att polisen hade satt fart och tagit in honom. För varje dag som han gick fri så kunde han ju lura fler personer, säger Åke Stendahl, vd för Stendahls Bil i Lilla Edet. Åke Stendahls företag leasade för ett par år sedan tre bilar till 22-åringen.

- Han betalade i tre månader men sen fick vi inga mer pengar, konstaterar Åke Stendahl. Bilföretaget lämnade in tre polisanmälningar mot 22-åringen men i samtliga fall lades förundersökningen ner. Åke Stendahl misstänker att polisen inte haft full koll på vidden av 22-åringens brottslighet eftersom offren är spridda över hela Sverige.

- Det är ju väldigt förvånande att man från polisens sida inte har haft en samlad bild av hans verksamhet, säger Åke Stendahl. Det skånska dansbandet Ezzex tillhör också dem som råkat illa ut. Kapellmästaren Roger Nilsson berättar att bandet köpte en turnébuss av 22-åringen. Trots att bandet försökt kolla att bussen var fullbetald visade det sig senare att det fanns en skuld till en gammal ägare på 80 000 kronor.

Ezzex hade stora problem att få polisen att över huvud taget ta emot en anmälan – de uppmanades i stället att driva saken på egen hand i tingsrätten. - Polisen borde ha uppmärksammat detta mycket mer. Han hade ju lurat så många människor. Man undrar faktiskt vart rättsväsendet är på väg, säger Roger Nilsson.

Per-Olof Strömberg är utredningschef på polisen i Stenungsund. Han bekräftar i stort sett kritikernas bild.
- Utredningen har tagit väldigt lång tid och det beror bland annat på att samordningen mellan olika polisdistrikt har fallerat.

En annan bidragande orsak är att vi inte har haft resurser helt enkelt. Det här är en komplex utredning och man kan inte sätta en aspirant på den, säger han. Just nu är en central enhet för bedrägeribrott under uppbyggnad i Göteborg. - Om den hade varit fullt utbyggd då så hade det nog gjort skillnad, säger Per-Olof Strömberg.

 Fakta: Detta har hänt

• I slutet av förra veckan åtalades en 22-årig man från Stenungsund, misstänkt för en lång rad bedrägerier mot privatpersoner och företag.

• I åtalet tas tolv fall upp, men enligt polisen finns det många fler som åklagaren valt att lämna utanför.

• Bland de drabbade finns flera bilföretag som mannen lurat att lämna ut bilar, trots att han aldrig haft för avsikt att betala dem.

• Mannen har erkänt brott i de flesta av fallen.

• Eftersom åklagaren har rubricerat flera av bedrägerierna som grova talar mycket för ett fängelsestraff om mannen fälls.

 _____________________________________________________________________________

2010, Rätt att ta lagliga droger i beslag

Tull och polis ska få rätt att beslagta droger som ännu inte är klassade som olagliga. Enligt regeringens lagförslag ska Folkhälsoinstitutet också få rätt att köpa misstänkta substanser via internet.

Regeringen antar på torsdagen ett lagförslag som innebär att polis och tull ska kunna beslagta misstänkta substanser som inte är klassade som olagliga, men som kan vara på väg att klassas som narkotika, uppger Ekot i Sveriges Radio.

I dag ligger myndigheterna ofta ett steg efter när det gäller klassningen av olika kemiska substanser. – Vi känner att vi måste ha en lagstiftning som är mer snabbfotad än den vi har i dag, säger folkhälsominister Maria Larsson (KD).

Folkhälsoministern erkänner att det finns en risk att medel som inte borde beslagtas ändå tas om hand men tycker att det är en risk man får ta. – Annars kommer vi att vara hjälplöst förlorade mot en helt ny marknad som breder ut sig, säger Maria Larsson till Ekot.

Hon vill också att Folkhälsoinstitutet ska få rätt att söka och köpa misstänkta substanser via nätet så att de kan analyseras. Dessutom föreslås att det högsta straffet för handel med dopningsmedel ska höjas från fyra till sex års fängelse. Förslaget skickas nu till Lagrådet för granskning

_______________________________________________________________________________

2010, Polis förd till sjukhus efter biljakt

Biljakten slutade i diket och en polis fördes till Sundsvalls sjuhus. Av polisbilen blev det bara skrot, bilen de följde efter lyckades undkomma.

– Just nu har jag inga detaljer om vad som hände, och olyckan utreds av trafikpolisen, säger Robert Svedberg vid Sundsvallspolisen.

Det var strax efter halv tio på söndagskvällen som de två poliserna fick syn på en mötande bil i Sundsbruk som de bestämde sig för att kontrollera. De vände och började köra efter, men när föraren i den förföljda bilen insåg att han hade polisen efter sig gasade han på längs Malandsvägen. Rymlingen svängde upp på Fyrväpplingsvägen, men när poliserna också skulle göra det gick något fel.

För bilen gled ut på vägrenen, slog runt och hamnade i diket. När räddningstjänsten kom till platsen hade de två poliserna tagit sig ut ur bilen, men båda var omskakade och en av dem fördes till Sundsvalls sjukhus.
– Jag har pratat med dem och de mår efter omständigheterna bra, men båda har ont i ryggen och nacken, säger Robert Svedberg, chef för ingripandeenheten vid Sundsvallspolisen.

Några närmare detaljer om vad som egentligen hände har han inte och det är trafikpolisen som utreder olyckan. Bilen som poliserna följde efter lyckades undkomma.

_____________________________________________________________________________

2010, Polisen självkritisk efter rymningarna

2010-06-21
Efter den senaste rymning från polisarresten i Norrköping har nu länspolismästare Mats Löfving gett polismästare Stefan Mann i uppdrag att göra en ny översyn av lokalerna - och arbetsrutiner samt larm.

_____________________________________________________________________________

2010, Problem med polisens
kommunikationssystem utreds


2010-06-28
Polisen utreder nu varför kommunikationssystemet Rakel inte fungerade när en MC-polis begärde hjälp genom ett prioanrop. 

Detta sedan en bil med tre brottslingar backat över polisens motorcykel.

_____________________________________________________________________________


2010, Polisbil 
stannade under biljakt

2010-07-08
Mitt under en biljakt i 140 kilometer i timmen efter en bilist utan körkort fick polisbilen motorstopp.

_____________________________________________________________________________


2010, Polisbil fick vattenplaning
2010-07-25
Strax innan nio på lördagskvällen fick en polisbil vattenplaning på riksväg 55, mellan Uppsala och Enköping, och körde ner i ett dike. Ingen skadades allvarligt men polismännen har legat inne för observation under natten.

______________________________________________________________________________


2010, Polis kraschade in i träd

LUDVIKA. Två manliga poliser skadades när de jagade en motorcyklist natten till lördagen.

På cykelvägen vid badplatsen Hällarna, bakom ABB, for polisbilen av vägen. – De körde in i en tall. Det måste ha gått ganska fort, säger Torbjörn Berg som är brandförman i Ludvika. Räddningstjänsten fick larmet ett par minuter före klockan 01. Den civila polisbilen, en Saab, var illa tilltygad och föraren satt fastklämd.

– Det tog nog cirka 20 minuter att klippa loss honom, uppger Berg. Föraren och hans kollega fördes till Falu lasarett. På lördagsförmiddagen uppgav vakthavande befäl vid dalapolisen att de båda Ludvikapoliserna undkommit allvarligare skador.

– Föraren är lindrigt skadad och är fortfarande kvar på lasarettet medan passageraren fått lämna lasarettet, säger Mattias Skarp. Poliserna ska ha följt efter och försökt få stopp på en motorcykel då det fanns misstanke om någon form av trafikbrott.

______________________________________________________________________________

2010, Polisbil i diket vid ingripande

Det blev stor dramatik utanför Storvretaskolan på onsdagseftermiddagen när polisen grep två misstänkta inbrottstjuvar. Både en polisbil och de misstänktas bil hamnade i diket i samband med gripandet.

______________________________________________________________________________

2010, Polis körde för snabbt - åtalas

2010-09-17 09:50:00

En polis på Rikskriminalen i Stockholm åtalas för att ha kört i 81 kilometer i timmen på en 50-väg i Norrköping i maj i år. Eftersom han nekar till brott, kommer en rättegång att hållas angående hans eventuella skuld.  

______________________________________________________________________________


2010, Polis åtalad för vårdslöshet i trafik

2010-09-17 07:47:00
En polisman åtalas för vårdslöshet i trafik sedan han under utryckning krockat med en bil i korsningen mellan Hamngatan och Drottninggatan.

______________________________________________________________________________

2010, Mc-polis körde in i sidan på buss

2010-09-13
En mc-polis krockade strax före klockan 14 på måndagen med en buss i Eskilstuna.

______________________________________________________________________________

2010, Polis krockade med moped - åtalad för vårdslöshet och tjänstefel

Borås 2010-10-13 | Uppdaterad 2010-10-13
En polisman som körde på en mopedist som han jagade har åtalats för vårdslöshet i trafik och tjänstefel.

I juli förra året jagade en polisbil ifatt en moped med två ungdomar på Gotlandsgatan i Borås. Jakten slutade med att polisbilen körde in i mopeden så att personerna på mopeden blev mörbultade.

Polisen hade följt efter vad han trodde var en stulen moped ända från Varbergsvägen via Regementet till Parkstaden. Ungdomarna var dock inte intresserade av att stanna, men av en helt annan anledning: mopeden gick för fort.

– Han (polisen) började blinka med blåljus och då vinkade min kompis: Ja, men vi smiter undan bakom hörnet genom tunneln (under järnvägen vid Gotlandsgatan) så slipper vi få böter, har mopedens ägare berättat i förhören.

Mopeden gick i 50-60 kilometer i timmen har både ungdomarna och polismannen vittnat om. – Så kommer vi körande mot en tunnel och 20-30 meter innan tunneln så hör jag att han (polisen) gasar på och medan jag kollar bakåt så smäller det och så körde han rakt in i oss, fortsätter han.

Vid krocken fastnade mopedens skärm i polisbilens grill och knuffades 20-30 meter framåt innan ekipaget tog stopp. Ungdomarna hävdar att de hade fullgas vid smällen men polismannen har en annan version:
– Plötsligt bromsade mopeden in hårt varvid polisbilen inte hann stanna helt.

Åklagaren anser att polismannen körde för fort och inte höll tillräckligt avstånd till mopeden, vilket polismannen förnekar.

- Mopeden visade sig inte vara stulen och misstankarna om trimning har avskrivits.

 _____________________________________________________________________________


2010, Polisbil och lastbil i svår krock
2010-10-28
Borås. En polisman skadades när en polisbil och en lastbil kolliderade på riksväg 42 i Sparsör på torsdagseftermiddagen.

______________________________________________________________________________


2010, Polisbil krockade med vildsvin
2010-10-17 06:34:0
En polispatrull på uppdrag stötte vid 20.30-tiden på fredagskvällen på patrull i form av ett vildsvin.

______________________________________________________________________________


2010, Polispatrull till sjukhus efter krock

2010-11-08 17:07:00
Malmö. Två poliser fick föras till sjukhus sedan de kört in i en rondell. Klockan var 03.44, natten mot måndag, när olyckan inträffade´.

_______________________________________________________________________________

2010, Polis åtalas efter mc-jakt

Växjö 2010-11-04 | Uppdaterad 2010-11-04

Inspelningen från polisbilens egen kamerautrustning är åklagarens viktigaste bevis – mot polismannen. En polisman inom Kronobergspolisen åtalas för tjänstefel sedan han jagat en motorcyklist i över 200 km/tim.

Överåklagare Jörgen Lindberg i Malmö har fattat åtalsbeslutet som bygger på att polismannen vid upprepade tillfällen försökt preja den flyende motorcyklisten utan att först rapportera till vakthavande befäl.
"Trots att vakthavande befäl därefter har beordrat att förföljandet skulle avbrytas har NN fortsatt detta.

I stället för att falla tillbaka har han påtagligt ökat hastigheten och kört ikapp motorcyklisten, som slutligen kört av vägen", skriver Jörgen Lindberg i sitt beslut. I och med åtalet har fallet tagit en helt ny vändning. En annan åklagare beslutade i april att lägga ned förundersökningen mot polismannen, ett beslut som på begäran överprövades.

Händelsen som fått rättsligt efterspel inträffade den 19 augusti förra året och blev mycket uppmärksammad. Hela jakten finns dokumenterad genom polisbilens kamerautrustning på dvd.
Allt började med att en polispatrull försökte stoppa två motorcyklister för en närmare kontroll, men enbart den ene stannade.

Den nu åtalade polismannen tog upp jakten på den flyende motorcyklisten, en 30-åring från Växjö. Jakten pågick i mycket höga hastigheter på Teleborg, från Torparvägen via Trummenvägen och Teleborgsvägen till Rinkaby där motorcyklisten tappade kontrollen och körde av vägen.

- DVD-upptagningen visar att polisbilen kördes i 174 km/tim på Torparvägen och att vakthavande befäl vid Skir vägskäl gav patrullen order om att avbryta jakten.

Patrullen slog då av blåljuset och poliserna hävdar i förhör att man fortsatte färden för att se vart motorcyklisten körde. Men inspelningen visar också att föraren av polisbilen, efter ordern om att avbryta, i stället ökade farten.

På raksträckan innan vägskälet mot Vederslöv körde polismannen i som mest 213 km/tim, vid själva korsningen saktade han ned till 195 km/tim. Under den kommande rättegången i Växjö tingsrätt kommer hela den dokumenterade jakten på motorcyklisten att visas.

När den jagade 30-åringen körde av vägen med den här motorcykeln skadades han svårt. Flera staketstolpar mejades ned innan ekipaget voltade och motorcykelns front demolerades.

_____________________________________________________________________________

2010,Polisbilen krockade med lastbil – larmades kanske till fel plats

2010-10-31
Kan polisbilen som krockade ha dirigerats mot Fristad när den egentligen skulle till Sjöbo? Den frågan ska granskas efter torsdagens olycka i Sparsör.

 ______________________________________________________________________________


2010, Polisbil körde av vägen
2010-10-30
Huddinge. Två poliser fördes till sjukhus – efter att ha kört av vägen under utryckning. Tre ambulanser var snabbt på plats.
*




SLUT PÅ DEL 26

*

MISSA INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN:


*


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. IP: 147.186.254.98 Host: surf.police.se August 13, 2012 01:41:04 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Page Viewed: http://www.undermattan.blog.com
    —————————————————————-
    IP: 156.49.126.246 August 13, 2012 09:40:19 AM
    ISP: Aklagarmyndigheten
    Landed: undermattan.blog.com
    —————————————————————
    IP: 156.49.126.246 August 13, 2012 09:40:01 AM
    ISP: Aklagarmyndigheten
    Page Viewed: undermattan.blog.com/category/sverige
    —————————————————————
    IP: 156.49.126.246 August August 13, 2012 09:38:59 AM
    ISP: Aklagarmyndigheten
    Page Viewed: undermattan.blog.com
    —————————————————————
    IP: 147.186.254.98 Host: surf.police.se August 13, 2012 01:41:04 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/05/11/ny-pervers-fascistlag-ny-lag-om-elektronisk-kommunikation
    ———————————————————————-
    IP: 147.186.254.98 Host: surf.police.se August 13, 2012 01:38:25 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/05/11/ny-pervers-fascistlag-ny-lag-om-elektronisk-kommunikation
    ———————————————————————-
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 05, 2012 08:16:07 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada & United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/05/11/ny-pervers-fascistlag-ny-lag-om-elektronisk-kommunikation
    ———————————————————————-
    IP: 147.186.254.98 Host: surf.police.se August 13, 2012 01:42:12 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2011/10/09/las-radio-polisens-blogg
    ————————————————————
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se September 04, 2012 03:42:21 PM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: undermattan.com/2011/10/09/las-radio-polisens-blogg
    ————————————————————
    IP: 157.56.229.76 August 13, 2012 07:50:12 AM
    ISP: Microsoft Corp
    Landed: undermattan.blog.com/2012/07/15/clinton-usa-demokratiprocess-egypten-t…
    ——————————————————————————
    IP: 192.44.242.18 August 12, 2012 07:56:00 AM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: undermattan.blog.com/2012/02/28/hund-balanssinne
    ——————————————————————
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se August 10, 2012 03:18:37 PM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.blog.com
    ——————————————————————-
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se August 10, 2012 03:19:57 PM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.blog.com
    ——————————————————————-
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB September 11, 2012 09:05:09 AM
    Organization: Stockholms Lans Landsting | Host: addr.tdcsong.se
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/10/varlden-enligt-alex-jones-och-infowars-com
    ——————————————————————
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se August 10, 2012 03:14:58 PM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.com/2012/05/17/bidragsmedia-2012-socialfall
    ————————————————————————-
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se September 04, 2012 03:34:10 PM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.com/2012/05/17/bidragsmedia-2012-socialfall o
    ————————————————————————-
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se August 10, 2012 03:12:37 PM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: undermattan.blog.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef
    ——————————————————————–
    IP: 147.186.254.98 September 20, 2012 01:39:04 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen Host: surf.police.se
    Page Viewed: undermattan.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef
    ——————————————————————-
    IP: 147.186.254.98 October 12, 2012 11:47:03 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Host: surf.police.se
    Landed: undermattan.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef
    ——————————————————————–
    IP: 147.186.254.98 October 12, 2012 11:43:59 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Host: surf.police.se
    Landed: undermattan.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef
    ——————————————————————–
    IP: 147.186.254.98 October 12, 2012 11:40:50 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Host: surf.police.se
    Landed: undermattan.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef
    ——————————————————————–
    IP: 193.235.173.250 ISP: Resilans AB October 18, 2012 09:43:01 AM
    Organization: Landstinget Gavleborg | Host: roltip.lg.se
    Landed: undermattan.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef
    ——————————————————————-

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.