torsdag 15 december 2011

Krigsskadad libyer sköts på nytt av svensk polis

Krigsskadade i Libyen som inte fick vård i Sverige...

"Krigsskadad" både i Libyen och Sverige...

*
Artikelkälla SDS : Martin Brusewitz, 14 december 2011

Nyligen läste vi i media om hur Sverige stolt skulle ta emot ett 20tal skadade krigshjältar från inbördeskrigets Libyen för trygg sjukvård i det svenska folkhemmet.



"Den empatiska svenska folksjälen skulle ännu en gång få visa omvärlden att vi verkligen bryr oss om våra medmänniskor. Dessvärre har det tåget lämnat stationen för länge sen och kört av rälsen mot ett stup…"


Åhus. Mannen kom till Sverige för att få vård för skadan han fått i inbördeskriget i Libyen. Efter ett bråk i måndagskväll, där mannen drog kniv, sköts han av svensk polis.


I en stugby
i Åhus bor ett antal libyska soldater i väntan på att tas emot av sjukhuset i Kristianstad. De har alla skadats i inbördeskriget i Libyen och sänts till Sverige för att få vård. I måndags kväll blev det bråk i stugbyn.

– Det är oklart vad som startade bråket. Men det var inom gruppen med libyska män, ingen utifrån har varit inblandad, säger Stefan Åkesson, pressinformatör vid Kristianstadpolisen.

Den ensamma väktare som på uppdrag av Region Skåne befann sig på platsen kände att han började tappa kontrollen över situationen och kallade på polis. 

När polisen anlände var en av männen beväpnad med en kniv.


- Mannen, som är i 30-årsåldern, vände sig mot polisen.

- Varningsskott ”sägs” ha avlossats, enligt Stefan Åkesson, men mannen fortsatte mot poliserna som då sköt honom i benet.


– Han skadades lindrigt. Skottet träffade varken ben, kärl eller senor, säger Rolf Ohrlander, ansvarig för säkerhet och krisberedskap på Region Skåne. 

Den 30-åriga mannen fördes till sjukhus där han opererades. På tisdagen anhölls han misstänkt för försök till grov misshandel och hot mot tjänsteman. Klockan 11.35 hävdes anhållan av åklagare, men mannen är fortfarande misstänkt för brott.

Riksenheten för polismål, en del av Åklagarmyndigheten, utreder nu om något fel begåtts när polisen sköt mannen. En internutredning görs alltid när en polis använt sitt tjänstevapen. 


- Totalt har 21 män från Libyen tagits emot av Region Skåne för att få vård... 


TFM, The Temporary Financing Mechanism, ett temporärt organ skapat för att bistå Libyen under en övergångsperiod, står för alla kostnader, även de extra kostnader :) som uppstår på grund av mannen som skjutits av svensk polis, säger Rolf Ohrlander.



 "Rebell" i Libyen

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: Utan att ha mer information om händelsen kan man konstatera att polisen idag gärna löser hotfulla situationer genom att vifta med vapen och skjuta med skarp ammunition.

Frågan är om dessa libyska krigare verkligen hade överlevt sitt inbördeskrig om de hade som regel att anfalla pistol- och gevärs-beväpnade uniformerade män med bara kniv… ...
Och även om de nu hade detta som regel så varför vänta tills de är så pass skadade att de fått skeppas utomlands för vård…?

Skulle istället vara intressant att få veta vad som föregick episoden.

Polisens information till media om händelser som denna stämmer sällan utan polisen ljuger frekvent för att deras inkompetens inte ska avslöjas för gemene man.


*
undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.