torsdag 8 december 2011

Polis sköt varningsskott mot 13-årig pojke

(Polisen på bilden har inget med händelsen att göra.)

Svensk polis sköt efter 13-åring

Källa: Aftonbladet, SVD, m fl Publicerad: 2011-06-10
13-åringen smet från platsen efter att ha kört på en kvinna i 60-årsåldern med sin moped. Poliserna avlossade varningsskott – pojken har nu förhörts och släppts.




En polispatrull sköt varningsskott vid en trafikolycka i Hässelby utanför Stockholm i dag. En kvinna i 60-årsåldern blev påkörd av en moped – och i samband med detta öppnade en polis eld med sitt tjänstevapen.


Olyckan skedde vid 18-tiden i dag i Hässelby vid Riddarviks allé. Där körde en 13-åring på en stulen moped på en äldre kvinna. En polispatrull som var där i ett annat ärende blev vittnen till olyckan.

”Oklart vad som hänt”


Vad som hände sedan är oklart – men en av poliserna avlossade minst ett varningsskott. – Vi vet ännu inte exakt vad som har hänt och varför man har skjutit. Varningsskott avlossas av två skäl - antingen nödvärn eller laga befogenhet, säger Lennart Löfgren, informatör på Stockholmspolisen. Kvinnan skadades  i samband med olyckan. Hon fördes sedan till sjukhus.

Internutredning


Pojken smet i samband med händelsen. Mopeden återfanns senare. – Vi förhör nu vittnen och sammanställer det vi fått in, säger Lennart Löfgren. Polisen hämtade under fredagskvällen in 13-åringen, som släpptes efter förhör.

Ingen ska ha skadats av varningsskotten. Polisen kommer att inleda en internutredning kring det som hände. – Det gör vi av rutin när varningsskott avfyras, säger Lennart Löfgren.


”13-åringen fick panik”

 Polisen jagade pojken som kört på kvinna med moped. 13-åringen körde mopeden rakt in i den 65-åriga kvinnan. Poliserna, som blev vittnen till kollisionen, öppnade eld när de försökte stoppa pojken.
*


– De tvingades skjuta varningsskott, säger Lennart Löfgren på polisen...



Klockan var runt halv fem i går eftermiddag när en polispatrull var ute vid konferensanläggningen Riddersviks gård i Hässelby utanför Stockholm för att hjälpa en äldre man med permobil till rätta.

De blev då vittnen till hur en ung man på en stulen moped kom körande i hög fart in på gården utanför herrgården – och kraschade rakt in i en kvinna i 65-årsåldern.
– Han kom körande väldigt snabbt och fick nog panik, för han körde rakt in i kvinnan, berättar en person som befann sig på platsen.

”Annars skjuter vi”


Polisen tog upp jakten på pojken som springande flydde in i ett skogsområde. Enligt ett vittne ska polisen ha skrikit: ”Stanna, annars skjuter vi!” Kort därefter avlossade poliserna varningsskott, men pojken försvann från platsen.

Polisen förtegen


– Vi vet ännu inte exakt vad som har hänt och varför man har skjutit. Varningsskott avlossas av två skäl: antingen nödvärn eller laga befogenhet, säger Lennart Löfgren, informatör på Stockholmspolisen.

Polisen var i går mycket förtegen om händelsen och kunde inte berätta hur många skott som skjutits. Mopedisten kändes dock igen av polispatrullen. Det var en 13-årig pojke. Sent i går kväll kunde han plockas in av polis efter att ett stort antal polispatruller letat efter honom.

Pojken förhördes innan hans föräldrar fick ta hand om honom...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.