fredag 2 december 2011

Amnesty: Grip Bush i Afrika


Krigsförbrytare i kostym är fortfarande krigsförbrytare


SVT 2011-12-02
Grip George W Bush, som bör åtalas för brott mot de mänskliga rättigheterna. Den maningen riktar Amnesty till Etiopien, Tanzania och Zambia.



Den förre USA-presidenten väntas besöka de tre länderna inom kort. Under sin presidentperiod 2001-2009 godkände Bush användningen av skendränkning och andra hårda förhörsmetoder som människorättsgruppen klassar som tortyr.

De tre afrikanska länderna måste uppfylla sina skyldigheter enligt folkrätten och gripa Bush, säger Amnesty.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: Amnesty ställer idag sitt hopp till att 3:e världens länder gör ”det rätta”. När man ser hur de mänskliga rättigheterna ständigt degenererat i de rika västländerna så är det kanske inte längre så förvånande.


Den som har tagit sig tid att läsa ”de nya tilläggen” i Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna förstår säkert.

USA driver idag tortyrcenter (läger för utökade förhörsmetoder) över hela världen. Många finns i de gamla östländerna, Guantanamo är på inget sätt unikt. Inrättningarna är initierade av Bushadministrationen och G.W. är därför huvudansvarig för utvecklingen.

 Att sedan President Obama (fredspristagare?) inte har stängt ner USA:s tortyrläger innebär att Amnesty även bör begära Mr. Obama gripen för motsvarande brott.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Zambia: Vi tänker inte gripa Bush

UPDATE: Publicerad på SVT 3 december 2011 - 11:41


Zambia tänker inte gripa USA:s förre president George W Bush, som är på besök för att prata om kampen mot aids, cancer och malaria.

Amnesty har uppmanat bland annat Zambia att gripa den förre presidenten för brott mot de mänskliga rättigheterna.

-Säg åt dem att hänga sig, och var vänlig be dem att skapa ett eget land och vänta på att herr Bush besöker det så de kan gripa honom där och inte i Zambia, säger Zambias utrikesminister Chishimba Kambwili.
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors Notes 2: ... Nåväl, det var väl ändå ingen som riktigt förväntat sig att vare sig Etiopien, Tanzania eller Zambia skulle irritera världens före detta mäktigaste man på sin semesterresa? Men man vet aldrig... Ibland kan ett 15 minuters kändisskap på världsnivå vara lockande...


De flesta inser nog att Amnestys uppmaning mer varit en informationskampanj. Förhoppningsvis lär vi oss  att de värsta krigsförbrytarna och även terroristerna idag lika väl kan komma ifrån "Demokratiska" länder som utger sig för att vara de mänskliga rättigheternas beskyddare i dubbelmoralens namn... 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.