söndag 8 januari 2012

Hi, I’m Tine - Christine Schürrer...

- Det här är Christine Schürrer


Från Hannover i Tyskland till skolor i USA, jobb i Aten och slutligen barnamördare i Arboga.
(?Reds. anm.)
Så här har Christine Schürrers liv sett ut från födseln i Tyskland fram tills nu.




Den 30 juni 1976 föddes Christine Schürrer i den tyska staden Hannover. Hon växte upp där tillsammans med sina två föräldrar och sin äldre syster. När Christine var i elvaårsåldern lämnade pappan familjen, och hon har sedan dess haft dålig kontakt med honom.

Christine gick ut grundskolan i Hannover för att sedan bli utbytesstudent i New York, USA, där hon bodde hos släktingar på Manhattan. Under sin tid i USA studerade hon även i Oklahoma.

Efter avklarade studier i Amerika kom hon tillbaka till Tyskland, men nu flyttade hon till staden Göttingen i mellersta Tyskland. Där bedrev hon studier under en period på sex år och hon studerade bland annat historia, skandinavistisk och det tyska språket.

Efter sina studier i Göttingen flyttade hon för att hitta arbete i München. Men hon blev endast kvar där i fyra-fem månader, sedan bar det av till Grekland och dess huvudstad Aten.



I Aten arbetade och jobbade Christine på ett hostel under ett års tid. Under sin tid i Aten arbetade hon även som historiker. Från Athen flyttade hon sedan tillbaka till sin hemstad Hannover för att arbeta. Men värmen i Grekland lockade tillbaka henne, och sommaren 2006 flyttade hon återigen ner, denna gång till Kreta.

Precis som under sin tidigare vistelse i Grekland arbetade Christine på ett hostel där hon även bodde. Under sommaren träffade hon en svensk man som bodde på samma hostel. De två inledde en relation med varandra.

Den svenske mannen var där på semester under ett par veckor och när denne skulle resa hem byter de kontaktuppgifter. De bestämde även att Christine skulle komma och hälsa på denne i Sverige under hösten.

I oktober månad reste Christine från Kreta till Turkiet. Där bodde hon i en månad hos en vän, innan hon åkte tillbaka till Hannover. Under hösten hade Christine kontakt med den svenske mannen, och de bestämde sig för att Christine skulle komma upp och träffa honom i hans hem i Arboga. Christine Shürrer besökte Sverige för första gången i november 2006.

Innan årets slut gjorde hon ytterligare en resa till Sverige. Denna gång med samma syfte, att träffa den svenske mannen. Även vid detta besök bodde Christine hemma hos honom och hon upplevde att de två hade fått en nära och bra relation till varandra.

Christine skulle dock tillbaka till Tyskland för att fira jul och nyår. Men innan hennes avresa bestämde de två att de skulle åka iväg på en skidsemester tillsammans. De planerade att resa någonstans i januari.


Tillbaka i Tyskland blev Christine dock sjuk. Hon blev så pass sjuk att hon var tvungen att ställa in den planerade skidsemestern med den svenske mannen. Hennes förhoppning var dock att svensken skulle kunna få ledigt i februari och att de två skulle kunna resa iväg då. I februari månad fick Christine ett telefonsamtal från svensken.

Han förklarade att de två inte kunde träffas som tidigare längre, och att han hade träffat en ny kvinna. Detta gjorde henne mycket upprörd och ledsen, då hon hade uppfattat deras relation som stark och bra.

Trots den avslutade relationen valde Christine att ändå resa till Sverige, och i mitten av mars 2007 flög hon till Stockholm. Hon bodde då på ett hostel under 15 dagar, under tiden hade hon viss kontakt med den svenske mannen hon tidigare träffat. De två bestämde sig även för att de skulle ses, och i slutet av mars begav hon sig med tåg till Arboga på förmiddagen.

Hon och mannen åt mat, pratade och kollade på en film tillsammans.  

Christine tyckte det var trevligt att träffa mannen igen och hon upplevde deras möte som positivt. Men då hon på kvällen åkte tillbaka till Stockholm var situationen emellan de två inte oförändrad, och deras relation var avslutad.

 Christine Schürrer hade dock fortfarande svårt att släppa taget om mannen, och hon var fortfarande besviken på det sätt hon tyckte sig ha blivit behandlad på utav honom. Detta ledde till att hon under våren 2007 gjorde sitt första försök till att ta sitt liv.

Hon hyrde en bil och begav sig till Gripsholms slott i Mariefred där hon i bilen drack en stor mängd sömnmedel. Självmordsförsöket misslyckades dock och hon vaknade upp dagen därpå.

Då hon vaknade upp märkte hon att någon under natten hade stulit hennes plånbok. Hon märkte också att hennes bensintank nästan var slut, och detta ledde till att hon ringde den svenske mannen för att be om hjälp.

Mannen kom till undsättning och han hjälpte henne med transport till Arlanda flygplats dit hon var på väg för att flyga till Tyskland. På Arlanda valde Christine dock att inte ta sitt inbokade plan, utan hon gjorde istället ett nytt försök att ta sitt liv inne på en toalett.

Även denna gång genom intag av sömnmedel och även denna gång vaknade hon upp dagen därpå. 

Då hon vaknade upp försökte hon att boka om sin tidigare biljett, men det fungerade inte och hon gjorde då bedömningen att det skulle bli en för hög kostnad för henne. Istället prövade hon med biljetter från Skavsta, och hon hittade där en biljett hon hade råd med.

 Tillbaka i Tyskland berättade hon för vänner om sina två självmordsförsök och dessa kom att oroa sig för hennes psykiska och fysiska tillstånd. På hennes kamraters uppmaning lade hon frivilligt in sig på ett sjukhus. Hon blev kvar där i tre veckor tills hon själv valde att skriva ut sig.

Hon stannade i Tyskland men planerade på att åka tillbaka till Sverige och försöka få ett arbete där. Under sommaren 2007 sattes planerna i verket och Christine flyttade från Tyskland till en adress på Timmermansgatan på Södermalm i Stockholm.

Där var hon inneboende, men hon sökte vidare efter nya bostäder samt arbetsplatser. I september 2007 hittade hon ett nytt boende och flyttade ut till en adress på Horisontvägen i Skarpnäck hos en kvinnlig hyresvärd.

Under hösten mådde Christine allmänt dåligt och det resulterade i att hon en tredje gång försökte ta sitt liv. Denna gång på Södersjukhuset i Stockholm där hon kom att skära upp en kroppsåder, vilket resulterade i senare sjukhusbesök där hon fick sys med tre stygn.

 Jul och nyår firade hon även detta år i Tyskland för att sedan resa tillbaka till sin adress i Skarpnäck. Under januari månad 2008 fick hon beskedet att hennes mamma blivit sjuk. En sjukdom som senare under 2008 ledde till att hon avled. Då hon fått reda på sin mammas sjukdom reste hon tillbaka till Tyskland för att umgås med henne, men hon var inte där så länge.

Hon kände att hon ville vara i Sverige då hon hade skickat ut flera anställningsansökningar, så hon reste tillbaka.Den 12, 14 och 17 mars 2008 reste Christine till Arboga. Enligt egen utsago var det för att bevaka sina historiska intressen.

Under den 18 mars reste Christine tillbaka till Tyskland. Den 20 mars överlämnade hon sig själv till polisen i Hannover, efter att ha fått reda på att hon var efterlyst av svensk polis.

Den 14 oktober 2008 dömde Västerås tingsrätt Christine Schürrer till livstids fängelse för mord samt mordförsök.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes 
TV3 och Efterlyst har sammanställt texten som beskriver Christine Schürrers väg från födsel till misstänkt barnmörderska.
Den röda texten får man se som delvis spekulationer och händelser som återberättats av motparten i Schurrers mål.


Exakt hur damen tycker eller hur självmordsförsöken verkligen gått till vet hon bara själv eftersom hon var ensam. Att hon är självmordsbenägen gör henne inte heller automatiskt till en mördare.

Vanligtvis begår inte människor med tydliga självdestruktiva tendenser mord på andra.

Alla i Sverige som "vet allt" och är 100% övertygade om Schurrers skuld bör ändå noga läsa igenom underlaget för åtalet och inte bara basera sina åsikter på hur Svensk media och tabloidpressen vill att alla skall tycka för att vara patrioter.

Bara för att ett brott är avskyvärt så innebär det inte att beviskraven avskaffas. Om tabloidpressen och polisen hade funnit något i Schurrers historia som visade på att hon tydligt är kapabel att genomföra det perverst avskyvärda dåd hon dömts för hade vi säkert läst om det för länge sedan.

Vid andra medialt uppmärksammade svenska mord så har man lagt stor vikt på om den misstänkte gärningsmannen är kapabel att begå brottet. Exempelvis vid Palmemordet så talades det ofta om att gärningsmannen borde haft någon militär utbildning för att kallblodigt kunna avrätta statsministern öga mot öga.

Frågan är vad man behöver för utbildning till att genomföra barnamorden i Arboga? Personen som genomförde dådet är per automatik maximalt psykiskt störd.

En normal människa kan inte planera och utföra att slå ihjäl 2 små barn med en hammare, med mängder av slag mot deras små huvuden, under lång tid, Punkt.

Ändå bedömdes Schurrer inte som allvarligt störd. Redan här är något kapitalt fel.

Sverige är inte alls så rättssäkert som många inbillar sig.
Hur många mördare springer fritt omkring i samhället p g a
Thomas Quicks domar, 10-20?
Det finns många andra fall i Sverige som skötts med liknande inkompetens.


Det har förekommit såpass många oklarheter i Schurrers fall att hennes skuld  absolut bör bedömas på nytt av Högsta Domstolen.

Det är tydligt att det idag sitter många oskyldiga i Svenska fängelser. Svenska Tingsrätter gör ofta fatala misstag och i detta fallet har även hovrätten uppenbarligen känt ett otroligt folkligt och medialt tryck på sig att leverera en fällande dom.

Det är också väldigt tydligt att många människor är helnöjda med att Schurrer dömts och om de kunde skulle de gärna personligen tortera och avrätta henne. Om Schurrer sedan är skyldig har ingen som helst betydelse eftersom de har fullt förtroende för Sveriges domstolar.

Sanningen är dessvärre att om man skulle döma alla efter samma låga bevisnivå som i Schurrers fall så behövs det byggas många nya fängelser i Sverige...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Frågan startades
25 september 2008. Totalt har 4253 personer svarat på frågan. Omröstningen är ämnad att ge en bild av vad läsarna på Expressen.se tycker. Resultatet behöver inte vara representativt för alla och bör tolkas med viss försiktighet.

*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OBS!! MER LÄSNING OM MORDEN I ARBOGA 2008

Christine Schürrer – Morden i Arboga 2008 del 1

En hel del intressant material från polisens utredning som haft avgörande betydelse i Arbogamorden 2008 presenteras här i samband med att morddömda Christine Schürrer lämnat in sin resningsansökan till Högsta Domstolen. Vi har delat upp publiceringen i olika teman och i ett flertal olika delar.
I första delen behandlar vi resningsansökan… 



Emma har fått visa upp sin egen bild av sig själv och även av brottsfallet som varit helt och hållet på hennes villkor. Mitt under rättegångarna har media uttalat sig i skuldfrågan samtidigt som Emma och hennes omgivning villigt hjälp till att förklara hur allt gått till…



Emmas pappa, Roland Jangestig, berättar i ett tidigt polisförhör att det varit problem med Emmas ex Niklas (barnens pappa). Roland berättar att Emma och Niklas skildes i maj-juni förra året (2007 Reds.anm.) och att det då i samband med separationen varit problem...



Från Hannover i Tyskland till skolor i USA, jobb i Aten och slutligen barnamördare i Arboga. (?Reds. anm.) Så här har Christine Schürrers liv sett ut från födseln i Tyskland fram tills nu... 


Den tyska kvinnan Christine Schürrer dömdes för mord på två barn i Arboga och mordförsök på deras mamma 2008. Hon begär nu resning i Högsta domstolen. Enligt hennes advokat finns nya omständigheter i fallet... 
*


Som enda media i Sverige publicerar UnderMattan blogg här Christine Schürrers tidigare censurerade pressmeddelande till TT. Meddelandet skickades ut 2012-02-21 i samband med att hennes resningsansökan avslagits i Högsta Domstolen…
*

LÄS OCKSÅ: Kriminellt belastad domare avslog Schürrers resning

Den sexköps-dömde domaren Leif Thorsson var en av tre domare i Högsta domstolen som avslog Christine Schürrers ansökan om resning…
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Uppdatering 2012-03-29

Schürrer utvisas till Tyskland

Christine Schürrer — som mördade två barn i Arboga — är på väg att utvisas till Tyskland. Hon lämnade anstalten Hinseberg vid lunchtid på torsdagen, skriver den lokala nyhetssajten Magazin 24.

Kriminalvården vill inte bekräfta uppgiften, men uppgav för en månad sedan för TT att bara rutiner återstår innan utvisningen.

Schürrer dömdes 2009 till livstids fängelse och livstids utvisning för två mord och ett mordförsök.

Läs allt om regeringens ministerstyre
i samband med utvisningen...

MINISTERSTYRE I HÖGSTA DOMSTOLEN?

*
Beatrice Ask & regeringen tog ett juridiskt vägledande beslut när de godkände kriminalvårdens tidigare överklagade utvisning av Christine Schürrer. Utvisningsbeslutet delgavs Högsta Domstolen mitt under Schürrers pågående resningsärende, dagarna före hennes resningsansökan slutgiltigt skulle prövas...

-------------------------------------------------------------------------------


LÄS MER OM Christine Schürrers fall på: 

Stort tack till: http://christinesc.blogspot.com/  som gjort ett beundransvärt arbete
med att sammanställa uppgifter som annars inte kommit allmänheten tillkänna.
*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--VIDEOFÖRHÖREN MED EMMA--
 
Alla tillgängliga videoförhör med Emma
finns nu samlade på följande sidor:

-----VIDEOFÖRHÖREN del 1-----


----VIDEOFÖRHÖREN del 2----
*Här kan man följa polisens mödosamma arbete med att få Emma
att minnas vad som hänt, trots sina svåra huvudskador...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hemligheter & oklarheter bakom morden i Arboga (samlingssida - länkar-div)


undermattan blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
------------------------------------------------------------------------------------

Diverse LÄNKAR och EXTRAMATERIAL












 -----------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. IP: 194.103.185.10 ISP: Resilans AB June 20, 201209:40:47 AM
    Organization: Orebro lans landsting
    Landed: undermattan.blog.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    —————————————————————
    IP: 237.110.217.225 August 04, 201211:16:36 AM
    ISP: US Department of Defense Network
    Landed: undermattan.blog.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    —————————————————————
    IP: 241.174.196.228 August 08, 2012 11:06:13 AM
    ISP: US Department of Defense Network
    Landed: undermattan.blog.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    —————————————————————-
    IP: 39.64.82.182 August 08, 2012 11:06:13 AM
    ISP: China Unicom Shandong province network
    Landed: undermattan.blog.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    —————————————————————-
    IP: 241.174.196.228 August 08, 2012 10:59:23 AM
    ISP: US Department of Defense Network
    Landed: undermattan.blog.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    —————————————————————-
    IP: 12.143.48.8 August 08, 2012 10:59:23 AM
    ISP: AT&T Services Organization: AT&T WorldNet Services
    US Department of Defense Network
    Landed: undermattan.blog.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    —————————————————————–
    IP: 73.62.63.132 August 09, 2012 09:12:06 AM
    ISP: US Department of Defense Network
    Landed: undermattan.blog.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    ——————————————————————
    IP: 241.174.196.228 August 09, 2012 09:12:06 AM
    ISP: Comcast Cable – US Department of Defense Network
    Landed: undermattan.blog.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    —————————————————————-
    IP: 193.241.8.211 September 07, 2012 09:13:11 AM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Page Viewed: undermattan.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    ————————————————————–
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 05, 2012 08:46:33 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada & United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    ————————————————————–
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 05, 201208:46:29 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada & United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/02/09/christine-schurrers-x-files
    ————————————————————-
    IP: 217.21.232.237 September 22, 2012 11:59:04 AM
    ISP: Stadsledningskontoret
    Landed: undermattan.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    ————————————————————
    IP: 217.21.232.237 September 22, 2012 11:49:44 AM
    ISP: Stadsledningskontoret
    Page Viewed: undermattan.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    ————————————————————
    New IP: 134.25.30.120 | First Time IP: 134.25.30.146 October 08, 2012 12:26:10 PM
    ISP: Sveriges Radio AB
    Landed: undermattan.com/2012/01/08/hi-i’m-tine-christine-schurrer
    ————————————————————

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.