fredag 16 december 2011

FRA UTÖKAR VERKSAMHETEN...

- Beatrice Ask, svensk justitieminister :)

...Och andra myndigheter står i kö...

16 DECEMBER 2011. Källa: Dagspressen
I går kunde justitieminister Beatrice Ask presentera en överenskommelse med Socialdemokraterna om signalspaning. Ytterligare två myndigheter – Säpo och Rikskriminalpolisen – får möjlighet att beställa signalspaning från FRA.




Villkoren och begränsningarna kommer att vara de som i dag gäller för militärens signalspaning. Beställningen ska godkännas av försvarsunderrättelsedomstolen, och gälla grov gränsöverskridande brottslighet som hotar rikets säkerhet.

I klartext kommer det oftast att betyda terrorism. Uppgörelsen kommer inte heller att stilla myndigheternas hunger efter mer information. Redan nu står fler myndigheter i kö för att släppas in hos FRA, och Säkerhetspolisen gillar inte heller restriktionerna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

Editors notes
UnderMattans redaktör löser världens problem!


:( -Svensk Media och statsapparaten är idag en och samma. Det gick inte många timmar från det att SÄPO fått sin reklamtid i TV tills SÄPO och Rikskriminalpolisen blev nästa svenska myndigheter att bryta mot FN:s mänskliga rättigheter.


Frågan är vilken reklambyrå SÄPO anlitat? :)

SÄPO
hänvisar också genast till sin TV-reklam och säger att de inte kunnat spana ordentligt mot sin totalt misslyckade självmordsbombare. Det gäller att vara mediasnabb innan folk glömt hur rädda de bör vara.


Den omtalade bombmannen var uppenbarligen inte speciellt tekniskt kunnig och inte heller noga med att dölja sin kommunikation. Om FRA inte upptäckte honom med nuvarande lagar lär det inte hjälpa med några utökade befogenheter...

Människor med tekniskt kunnande undgår ändå mestadels myndigheternas digitala signalspaning, oavsett vad myndigheterna gör.

Resultatet blir att alla utom de avsedda hoten bevakas. Folk måste inse att i statens ögon finns det en möjlig terrorist i varje medborgare. Skall man helt övervaka t. ex. vitmakt-rörelsen så måste även Svensson totalövervakas eftersom både Svensson och Svenssons barn ingår i rörelsen.

Alla som passivt låter de paranoida människorna vid makten införa sina integritetskränkande lagar i all oändlighet bör absolut betänka att idag ingår de själva i övervakningen. Tiden är förbi då bara invandrare och muslimer sågs som terrorister. Största hotet idag kommer från den vita extremhögern.


Angående terrorism så löper folk i dagsläget i Sverige 1000 gånger högre risk att dödas och allvarligt skadas av svenska polisen än av terrorister. Detta är statistiskt säkerställt och för varje dag blir den siffran högre. Det verkliga hotet idag är inte terroristerna utan de som skall skydda oss mot terroristerna.

Att Sossarna fortsatt stöder tabloidblaskan Aftonbladets nya skribent, Tomas Bodströms  fascistiska polisstats-samhälle, visar tydligt på behovet av helt nya partier för att kunna återställa någon form av demokrati.

:( - (S) är gör sig numera inte ens förtjänt av att vara ett parti med 15-25% stöd. Sverige är sannolikt på god väg att bygga upp en totalkontrollerad fascistisk polisstat som villigt överlämnar rodret till något nazistliknande parti.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update 2012-02-18

Säpos Generaldirektör Anders Danielsson (mitten) tillsammans med Agnetha Hilding Qvarnström (vänster) och Anders Thornberg (höger) under en pressträff angående terroristbrottet i Stockholm. Foto: Scanpix

Hemliga polisen rycker
fram liksom Anders Danielsson

2012-02-18
Den svenska säkerhetstjänsten SÄPO gör framryckningar. I årets budget har riksdagen gett generaldirektören Anders Danielsson mera pengar att röra sig med. Politikerna har också enats om att Säpo ska få signalspana.


Och i  dagarna öppnade regeringen för tanken att låta Säpo väva ihop sina databaser med andra underrättelseorganisationer. 

Inte minst det misslyckade attentatsförsöket i den stockholmska julhandeln 2010 har skapat ett politiskt klimat som möjliggör att ge Säpo större muskler. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Det blir svårt att avgöra vad som är brottsutredande verksamhet och vad som är underrättelseverksamhet, om polisen får tillåtelse att signalspana, säger Anne Ramberg. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.

”Polisen ska inte kunna

beställa signalspaning”???

Det är fel att ge Rikskriminalpolisen rätt att beställa signalspaning från FRA, Försvarets Radioanstalt. Det säger flera av de remissinstanser som yttrat sig om regeringens förslag att Rikskriminalen liksom Säpo ska få rätt att beställa signalspaning.


– Vi har avstyrkt. Och av det material som finns så har inte den öppna polisen på ett trovärdigt sätt argumenterat för behovet. Och även om den skulle anse att den hade ett behov finns principiella invändningar, säger Anne Ramberg är generalsekreterare för Advokatsamfundet.

– Risken för gränsdragningsproblem mellan vad som är brottsutredande verksamhet och vad som är ren underrättelseverksamhet, den kommer bli knepig. Hur man sedan använder informationen i brottsutredande verksamhet.

Regeringen lyckas inte i förslaget argumentera övertygande för att Rikskriminalpolisen ska ges samma rätt att inrikta signalspaning via FRA som Säpo, anser Advokatsamfundet.

Det är skillnad på Säpo som bedriver underrättelsetjänst och den vanliga öppna polisen, rikskriminalpolisen, vars uppgift är att utreda vanliga brott. Rikskriminalpolisen behöver inte så omfattande information som kan fås genom att inrikta signalspaning, säger Anne Ramberg.

Även Datainspektionen är kritisk och anser att det inte är tillräckligt utrett om Rikskriminalpolisens behov "väger tyngre än intrånget i den personliga integriteten".

FRA:s signalspaning innebär tillgång till all internet och mejltrafik som passerar landets gränser. Det är internetoperatörerna som ger FRA tillgång till den elektroniska trafiken genom anslutningspunkter.

Justitieminister Beatrice Ask vill ännu inte kommentera kritiken.

– Jag tänker inte ha några synpunkter förrän vi har läst remissvaren. Vi kommer i sinom tid att presentera regeringens förslag.








undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.