fredag 23 december 2011

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 25


-10-åring nära mejas
ner av
POLISBUSS

För att läsningen inte skall vara allt för betungande har redaktören tagit sig friheten att kort kommentera vissa artiklar… (Personerna på bilderna har antagligen inget med de aktuella fallen att göra.)

Målsättningen med publiceringen är att informera om hur det faktiskt ser ut i dagens samhälle där polismakten har sina egna lagar. För att upprätthålla en trovärdig demokrati krävs en total utrensning av rötan inom poliskåren. Alla rättigheter till bilder och text tillhör respektive upphovsmän.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DEL 25

2011, Polis och Ambulanspersonal
orsakade dödsfall?

 I mars 2010, vid Kampenhofs terminal i Uddevalla, ramlade en 48-årig man omkull i gatan och slog sig kraftigt i bakhuvudet. Ambulans tillkallades men ambulanspersonalen bedömde att mannen, som var kraftigt berusad, inte behövde föras till akuten. Istället fick han poliseskort till häktet.



- Några timmar senare avled 48-åringen i cellen på polishuset.

- Mannens syster har anmält händelsen till Socialstyrelsen.

- Hon är kritisk till hur ambulansvården behandlat hennes bror.


- Jag tycker det är självklart att man ska föras till sjukhuset när man har slagit i huvudet, dessutom kraftigt och flera gånger. Och att min bror var berusad visar ändå mer på att han ska undersökas. Han kanske var såpass dålig att han inte tydligt kunde förklara hur han mådde, säger Susanna Forsell.

Händelsen är också anmäld enligt Lex Maria. Chefläkaren på NU-sjukvården. Ulf Almqvist, medger att ambulansvården gjord en felbedömning
- I det här fallet har det skett en felbehandling, patienten avled ju och kom aldrig till sjukhuset.
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2011, Polis krävde sallad som muta

DN Publicerad 2011-11-14 17:36

En polis i Göteborg åtalas nu för att ha krävt en gratis sallad för att inte rapportera en man som kört bil utan bälte.

Det var den 5 september i år som polisinspektören, en man i 50-årsåldern, ska ha stoppat en man som kört bil utan bälte. Vid kontroll visade det sig att mannen dessutom inte hade något körkort på sig.

- Enligt åklagaren ska polismannen då ha krävt att få en sallad av mannen.

- I gengäld skulle han då låta bli att rapportera trafikförseelsen.

Polismannen ska ha fått sin sallad, värd 65 kronor, enligt åklagaren. Vid ett liknande fall i oktober 2007 dömdes en polis i Lund till 80 dagsböter sedan han krävt att få en smörgåstårta av en musiker för att utredningen om dennes försvunna trombon skulle gå snabbare.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Knarkande Svensk Polis får Jobba kvar…

Källa: Nyheter 24 - GP först publicerat 8 september 2011
 GÖTEBORG. En knarkande Svensk polis greps av kollegorna hög på kokain. 

- Mängden narkotika som hittades vid husrannsakan var sådan att man bedömer att den inte enbart var för eget bruk. Polisen har inte frågat om deras kollega har knarkat i tjänsten.


Natten till den 27 augusti gick polisen in i en lägenhet i Göteborgsområdet. Inne i bostaden påträffades deras kollega - en polisman i 45-årsåldern - hög som ett hus. Den knarkande polisen greps tillsammans med ytterligare en man och nu misstänks polisen för både innehav och bruk.

- Men trots det grova brottet
får polisen behålla jobbet.

– Jag har tagit ett beslut att omplacera honom från yttre till inre tjänst, säger Lars Klevensparr chef för polisen i Storgöteborg, till Nyheter24.

 Vet ni om han har varit påverkad i tjänsten?

– Nej, det vet jag inte. Jag har inte heller ställt frågan till honom.

 Varför har du inte frågat om han varit påverkad i tjänsten?

– Egentligen är det en bra fråga som du har där. Det är några hopp mellan mig och hans chef och jag vet att hans chef har haft samtal med honom. Skulle detta ha förekommit skulle vi se oerhört allvarligt på det, säger Lars Klevensparr.

 Enligt Göteborgs-Posten ska polisen ha hittat kokain i lägenheten. Lars Klevensparr vill dock inte kommentera den uppgiften för Nyheter24.  Förutom en omplacering har man också tagit ifrån mannen tjänstevapnet.

– Det är nästan en rutinmässigt åtgärd som vi gör tills det råder bättre klarhet. Även om han är misstänkt så är det synnerligen olämpligt att man ska få bära tjänstevapen. Fallet har nu gått vidare till riksenheten för polismål där åklagare Bengt Landahl har hand om det.

Grep ni honom på bar gärning?

– I det närmaste kan man säga, men det här är inga stora mängder det handlar om, säger Bengt Landahl, till Nyheter24. Bengt Landahl kommer troligtvis ta ett beslut om att väcka åtal inom två veckor. Tills dess är polismannen på fri fot och sjukskriven från sitt arbet
*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Sparkade mot sluskiga poliser

En 23-årig kvinna från Umeå trodde att hon skulle bli våldtagen och sparkade mot poliserna. Men nu friar tingsrätten henne från anklagelser om våld mot tjänsteman, rapporterar lokala medier.

Poliserna som var civilklädda och åkte i en civil polisbil skulle försöka hjälpa den berusade kvinnan.

- I rätten berättade en av poliserna att de såg ut som sluskar och att de tidigare haft problem med personer som inte trodde att de var äkta poliser.

/ TT

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 2011, Polis kollade upp sig själv - åtalas

Publicerad: 2011-11-16
Västerås. En polis från Västmanland åtalas för att ha gjort olovliga sökningar på sig själv i misstanke- och belastningsregistret. 


- Dataintrången ska ha skett vid 37 tillfällen förra året, rapporterar Vlt.se. 

Sökningarna har gjorts trots att det inte varit nödvändigt för att polisen skulle kunna genomföra sina arbetsuppgifter. TT

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, 10-åring nära mejas ner av polisbuss

2010-04-Källa: Skånskan
SKÅNE. 10-årige Kevin blev påkörd av en stormande polisbuss. 18-åriga Belinda blev sparkad av civilpoliser när hon skyddade honom.

Belindas lår och knän har blåmärken. Hon har haft en kraftig inre blödning i låret och hoppat på kryckor i snart en vecka. Kevins skador är inte synliga. De sitter på insidan, psykiskt.
När han var på väg till Knutpunkten för att ta tåget efter derbymatchen blev han påkörd bakifrån av en piketbuss.

Fordonet träffade benet, men Kevin klarade sig mirakulöst utan skador.  - Jag blev rädd och ledsen. Pappa skrek åt poliserna och undrade vad de höll på med, säger Kevin. Flera supportrar försökte lugna ner pappa Johnny, medan Belinda drog med sig Kevin.

- Piketbussen sneddade rakt över Drottninggatan och upp på trottoaren, säger Belinda. Jag hörde hur folk skrek "akta lillkillen".

Tumultet startade när förmodade firmakillar, huliganer, från Helsingborg sökte konfrontation med MFF-supportrar. Efter matchen fick Malmöfansen order om att gå i ett samlat tåg ner mot Knutpunkten.  Polisen försökte hålla helsingborgarna borta men situationen blev alltmer stressad och uppjagad bland bortasupportrarna.

När MFF-tåget var 200 meter från stationen kom en grupp firmakillar springande mot Malmöfansen. Trodde Malmöfansen. Men det var civilpoliser klädda i mössor och safarijackor med huvor. - De såg ut som värsta bråkstakarna, säger Kevin.

Det var då kaos uppstod. Den uniformerade polisen hade fullt upp med att hålla supportrar åtskilda. Sedan Kevin blivit påkörd fortsatte fansen framåt, pressade av polisen.
Samtidigt stod en annan grupp poliser längst fram i tåget och hejdade det.

Den uppjagade stämningen piskades upp ytterligare när folk fick panik. Och helt plötsligt befann sig en helsingborgare bland MFF-supportrarna.
- Han blev jagad av MFF:are. Jag och Kevin hamnade mitt i situationen. Civilpoliserna skrek åt mig att flytta mig, men jag kunde inte ta vägen någonstans, säger Belinda.

En polis sprang fram och satte ett knä i bröstet på henne så att hon och Kevin föll omkull. Sedan minns hon knappt vad som hände.
- Jag lade mig över Kevin för att skydda honom. Jag kände att folk stormade över oss och trampade på mig. Jag bara skrek "akta Kevin, akta Kevin".

- Många vittnen har i efterhand berättat att poliserna inte trampade utan sparkade på henne.

- En supporter ska även ha knuffat undan en sparkande polis. 

- Jag kände inget då eftersom jag var full av adrenalin.  Efteråt kände hon desto mer. Folk reste henne upp men benen vek sig. Smärtan var stark.  - Jag hade så ont att ambulanspersonalen inte kunde röra vid mig.

Till slut kom hon till sjukhuset och röntgades. Läkare konstaterade att hon hade en blödning i låret. Så kraftig att man befarade blodbrist. Men tidigt på onsdagsmorgonen fick hon åka hem.
Kevin hade en hemsk natt. - Jag kunde inte sova och mådde jättedåligt över det som hänt.
Belinda har svårt att förstå polisens bryska agerande.

- Det var så många oskyldiga som drabbades. De kunde låtit oss få komma undan om de bestämt sig för att storma.  Kevins pappa Johnny är också starkt kritisk mot polisen.
- Vem som helst skulle kunna råka illa ut som var i eller i närheten av supportrarna. Polisen vet inte vad de sysslar med.  Han konstaterar att det är mycket svårt för polisen att göra bedömningar när stämningen är så uppskruvad som den var.

- Varken supportrar eller demonstranter ska få göra som de vill. Men att köra upp i full fart på en trottoar är oförlåtligt.  Kevins kärlek till Malmö FF har knappast skadats av händelsen. Men några fler derbyn blir det inte.  - Jag får inte för pappa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Togs för huliganer - kördes ut ur staden

Expressen Publicerat 31 okt 2011
Adam Starck, hans två bröder och en vän var och handlade skor i hemstaden Örebro för en vecka sedan. Plötsligt stormar flera poliser in i skobutiken. De fyra vännerna misstas för fotbollshuliganer, visiteras på öppen gata och körs ut ur staden av polisen.

- De sa att om vi kommer i närheten av stan inom 24 timmar kommer de att gripa oss.

Den 23 oktober möttes Örebro SK och Malmö FF i fotbollsallsvenskan. Ett stort polispådrag hade samlats i centrala Örebro för att avstyra bråk mellan supportrarna.
Ovetandes om vad som utspelade sig var Adam Starck ute och handlade tillsammans med sina två bröder och en vän.

– Vi gick i väg till skobutiken och skulle kolla på ett par skor. När vi tittade ut såg vi att det var väldigt många poliser utanför. Adam ser hur en polismålad minibuss kör fram och parkerar utanför skobutiken. En polis går fram till bilen, nickar mot skobutiken och pekar.
– Jag tänkte att jag hoppas att de bara skojar.

Stormade in i butiken

Men något skämt var det inte. Sekunder senare stormar åtta poliser ut ur minibussen och in i skobutiken. – De drog ut oss därifrån. De ställde upp oss mot skyltfönstret. Samtidigt kommer det bara fler och fler polisbilar. De som såg det måste ha tänkt att vi var de värsta kriminella, säger Adam.

Efter att ha visiterats får Adam och vännerna säga sina namn och personnummer in i en videokamera som polisen har. Därefter sätts de i två olika bilar. – Först då fick vi reda på varför de tog oss. Vi fick veta att det var två ÖSK-supportrar som blivit misshandlade på ett kafé som låg tio meter från skobutiken. Polisen letade efter de skyldiga, som misstänktes vara Malmö-supportrar.

Utkörda från staden

Men varken Adam eller hans vänner pratar skånska. Alla bor och är folkbokförda i Örebro.
– Om vi hade misshandlat de två personerna skulle vi inte ha stått och kollat på skor tio meter därifrån. De två polisbilarna med Adam och vännerna kör ut från centrala Örebro. Halva gruppen släpps av vid en rastplats utanför staden, den andra halvan vid en bilaffär, också den utanför Örebro.

– De sa att om vi kommer i närheten av stan inom 24 timmar kommer de att gripa oss. Det kändes så otroligt kränkande. Nu planerar Adam och vännerna att göra en anmälan till Justitieombudsmannen, JO. – Jag tror inte att det kommer att hända något, men jag hoppas.

"Fel plats vid fel tidpunkt"

Mats Nylén är presstalesman vid polisen i Örebro län. Han säger att det kan vara svårt för poliserna att bedöma situationen. – Det här är en av svårigheterna när det gäller polisarbete av den här typen. När det blir bråk i samband med idrottsevenemang ska vi i första hand hålla ordning. Då kan det i bland bli så här, att människor är på fel plats vid fel tidpunkt.

Han säger att ett av verktygen för att hålla ordning är att avvisa personer, eller avlägsna dem.
– Det handlar om att man ska ha lite svårare att ta sig tillbaka till platsen. Om man bor på orten eller är tillresande kanske är svårt att utröna.

Editors notes: Rättssäkerheten i Sverige är som vanligt på Kalle Anka nivå. Stora delar av Sverige är numera ”fel plats vid fel tidpunkt…”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Fax från polisen kom fel - igen

HELSINGBORG. Ännu ett fax med känsligt innehåll från polisen i nordvästra Skåne till åklagaren i Helsingborg har kommit fel.

Nämligen till ett företag som har ett telefonnummer som liknar åklagarmyndighetens faxnummer, skriver Helsingborgs Dagblad. Det har hänt minst åtta gånger tidigare de senaste tre åren. Felfaxet beror även denna gång på "den mänskliga faktorn", enligt Birgitta Bergström, chef för famljevåldsenheten. – Men det är så klart oacceptabelt, säger hon.
TT

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011,Polisen bluffade om gripna klottrare

8 november 2011 kl 05:00, uppdaterad: 8 november 2011 kl 22:14

Polis och politiker hävdar att 16 klottrare greps på bar gärning i samband med Riksteaterns graffitikonvent Art of the streets i somras. 

Men SvD:s granskning av polisanmälningarna visar att uppgiften är fabricerad – max ett fall kan knytas till arrangemanget.

En högljudd graffitidebatt blossade upp i augusti i år när Riksteatern arrangerade gatukonstkonventet Art of the streets på Södra teatern med bland annat målning på en egen vägg. Både polis och väktarbolag gjorde speciella punktinsatser för att bevaka det kontroversiella arrangemanget.

- Efteråt gick polisens klottergrupp ut med uppgiften att de gripit 16 personer som klottrat i närområdet i samband med konventet.

Det är en siffra som även flera politiker använt i sin argumentation för att försvara Stockholms nolltoleranspolicy mot klotter och graffiti. ”I helgen grep polisen 16 personer för klotter på Söder. Personer som polisen vet varit på Riksteaterns evenemang. Välj sedan själv vem som har rätt i påståendet att olaglig verksamhet blir följden av lagliga väggar”, skrev trafikborgarråd Ulla Hamilton (M) på sin blogg.

Men av polisanmälningarna och protokollen framgår att de väktare som först gripit de misstänkta gärningsmännen, och sedan lämnat över dem till polisen, inte i ett enda fall iakttagit dem på väg från Södra teatern.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2011, Polis tog studenters banderoll – åtalas

Publicerad 2011-11-07 14:52
Polisen var inte nöjd med en av banderollerna på lastbilsflaken inför studentutsläppet på Viktor Rydbergs gymnasium i Danderyd i våras och lade därför beslag på den. Nu åtalas hon för egenmäktigt förfarande, alternativt tjänstefel.

Polisens uppgift var att inspektera lastbilsflaken ur trafiksäkerhetssynpunkt. I samband med inspektionen av ett av fordonen tog polismannen hand om en banderoll med texten ”ACAB”, vilket står för ”All Cops Are Bastards”.

Det hade hon inte rätt till, enligt åklagaren, som nu låter åtala polisen för egenmäktigt förfarande, alternativt tjänstefel. I stämningansökan skriver åklagaren att polismannen ”genom sitt handlande inskränkt studenternas grundlagsskyddade yttrandefrihet”.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Festade på krogen i pappas uniform

- Sonen ville dansa in studenten utklädd till polis.

- Och han fick göra det i en äkta polisuniform – sin pappas jobbkläder.

Nu riskerar polismannen löneavdrag för att han medverkat till föregivande av allmän ställning, skriver Metro. Studentskivan hölls på en krog i Kungsträdgården i Stockholm i somras. Polisens egen personalansvarsnämnd ska nu utreda det enligt åklagaren omdömeslösa beteendet, skriver Metro.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Polisen har annat för sig…

Yvonne såg en berusad man bli nedsparkad av en tunnelbaneförare vid en station i Stockholm. Mannen sparkades så hårt att han föll med ansiktet före på marken. Yvonne ringde då 112 - men det kom varken ambulanspersonal eller polis till platsen.

- Misshandeln finns kvar på film från en övervakningskamera, men polisen missar att hämta filmen inom tre dagar, då den raderas.


Yvonne ringer polisen flera gånger men bollas från person till person och får till sist reda på att fallet blivit nedlagt. – Jag tycker att det är skrämmande att de inte har gjort mer för att få tag på mannen eller övervakningsbilderna, säger hon.

Lars Byström på Söderortspolisen förklarar att på grund av andra akuta saker som hände just när Yvonne ringde, så skickades inte någon polisbil. – Jag vet att det inte skickades radiobil, jättetråkigt naturligtvis, men man gjorde bedömningen att man inte hade möjlighet. Att man inte ringde ambulans det är självklart inte bra.
- Är det här ett tecken på dåligt polisarbete?

– Det är väl upp till allmänheten att bedöma men jag tycker att vi gör ett bra jobb.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Är polisen i Västra Götaland rasistisk?

- Fördomsfulla skämt om och rå jargong mot invandrare.

- Det förekommer inom polisen, visar en ny studie.

GÖTEBORG. Polisen i Västra Götaland använder sig av rå jargong och fördomsfulla skämt om utlänningar, enligt en ny studie.

– Vi måste göra klart att det inte är acceptabelt. Vi måste reagera om någon skämtar på ett plumpt sätt om invandrare, säger Ingemar Johansson, länspolismästare i Västra Götaland till Nyheter24.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Polisen vill ta fast lovlediga plankare

Publicerad: Torsdag 3 november 2011
Internt inom polisen kallas det för råninsats, eftersom man har haft stora problem med personrån bland ungdomar i Stockholms södra förorter.

Under höstlovsveckan bevakar uniformerade poliser spärrarna vid kollektivtrafikens knytpunkter, eftersom man ser ett samband mellan plankning och personrån bland ungdomar. Om polisen ser en yngre person forcera spärrarna utan att betala stoppas denne.

Polisbefäl Peter Berggren på Skärholmens polisstation är ansvarig för insatsen. Hur många som ertappats känner han i nuläget inte till. På måndag ska man börja summera veckans arbete.

Operationen har mött hård kritik från vissa håll. Bland annat hänvisar organisationen Planka.nu till Stockholmsenkäten som gjordes år 2010, som visar att mer än hälften av högstadie- och gymnasieungdomarna plankade. Planka.nu frågar retoriskt om alla ungdomar som åker olovligt är potentiella rånare.

– Alla plankare är naturligtvis inte rånare, det är absolut inte så vi tänker. Men det är ett felbeteende och ett lagbrott. Precis som nerskräpning. Vi reagerar precis som man gör i vuxenvärlden, säger Peter Berggren.

– Det är väldigt många människor, särskilt ungdomar, som misstänkliggörs för att begå grova brott. Det är helt sanslöst att man kallar det för höstlovssatsning genom att ta fast folk som inte har råd att åka, och vars skolkort kanske slutar att vara giltigt efter klockan 19. Nu provocerar man fram ett beteende, anser Planka.nu:s talesperson Anna Nygård som menar att polisen skjuter sig själv i foten.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Polis och lastbilschaufför åtalade

2011-11-14 TT
En polis och en lastbilschaufför åtalas för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada efter en kollision på riksväg 42 utanför Borås för drygt ett år sedan. Chauffören gjorde en u-sväng och polismannen körde bakifrån rakt in i lastbilen.

Polismannen åtalas för att han inte anpassat hastigheten, lastbilschauffören för att han inte hållit tillräcklig uppsikt på trafiken bakom. En kvinnlig passagerare i polisbilen skadades i höften. / TT

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Anmälda poliser döms sällan

2011-11-14 TT
Poliser som anmäls för våld i tjänsten behöver sällan oroa sig för straff. Endast 10 av drygt 2 500 poliser som anmälts för våld i tjänsten de senaste fyra åren har dömts, rapporterar TV 4 Nyheterna Göteborg.

-Poliser får använda våld mot våldsamma personer och eftersom många av dem som anmäler vid tillfället var berusade så har poliser och vakter mycket högre trovärdighet, säger chefsåklagaren Lars Göransson till nyhetsprogrammet. / TT

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Värdetransportrån kunde ha undvikits

När flera personer ringde om att man misstänkte ett pågående värdetransportrån i Hageby Centrum skickades ingen polis. - Det är säkert en svensexa, var ett av svaren de fick från polisens ledningscentral.


Det var den 5 maj förra året som rånarna slog till mot en värdetransport vid Hageby Centrum. Förklädda i arbetskläder slog de till mot väktarna som bar pengaväskor.  Vid rånet förekom även skottlossning. Rånarna kunde efter kuppen försvinna och är ännu på fri fot.  Men rånarna hade mycket väl kunnat gripas.

Redan den 21 april, två veckor tidigare, var rånarna på plats vid centrumet för att, troligtvis, utföra värdetransportrånet.
 Ringde polis
- De klev ut ur bilen, maskerade, och gick mot entrén. Av någon okänd anledning valde de att vända om i sista stund, sade Thomas Månsson som är chef för våldsroteln, när NT avslöjade detaljerna kring rånförsöket.

En kvinna såg detta och förstod att något var på väg att hända. Hon talade med en chef vid Hageby Centrum som i sin tur ringde polis. Men enligt uppgifter som NT tagit del av tog man av någon anledning inte larmet på allvar. Någon polispatrull skickades inte till platsen.Ytterligare en person ringde till polisen, som inte heller då tog det på allvar.

 - Det är säkert någon svensexa, ska polisen ha sagt
enligt en säker källa.



Två veckor senare,
den 5 maj, utfördes själva rånet som involverade skottlossning.  Peter Löfquist, som är centrumledare vid Hageby Centrum, vill inte uttala sig om att rånlarmet inte togs på allvar: - Det är har vi lagt bakom oss nu. Vi har suttit ned och rett ut det här med polisen. Vi är mest intresserade av att ha rutiner som gör att vi kan undvika det här i framtiden.

2 maj sågs två maskerade män i arbetskläder springa nerför rulltrapporna som leder till nedervåningen i köpcentrat. De följde efter väktarna som kom för att fylla på eller tömma bankomaterna. Gärningsmännen ska ha motat in väktarna i det lilla båset bakom bankomaterna, tagit två svarta värdeväskor och sprungit från platsen.

En väktare sprang efter rånarna men när de riktade ett vapen mot honom backade han. Den andra väktaren ska ha fått ett slag över axeln med en yxa. Polisen säkrade vissa saker som rånarna tappade ur bilen i samband med flykten. Dessa skickades till SKL i Linköping i hopp om att finna DNA-spår som kunde leda till gärningsmännen. Dock fick man ingen DNA-träff på det inskickade materialet.

 I nuläget har polisen inga som helst spår efter gärningsmännen och värdetransportrånet kommer att avskrivas vilken dag som helst om ingen oförutsett inträffar. Gärningsmännen kom över pengar vid rånet, men ingen vill gå ut med hur stort beloppet är.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Karlstadspolis åtalad för vådaskott

- Nu åtalas den polis som den 20 oktober i fjol avfyrade ett skott inne i polishuset i Karlstad.

- Kulan passerade tre personer, så nära att åklagaren talar om livsfara.
2010-05-09 04:49:00

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, 4 av 10 poliser anmälda för
tjänstefel under 1 år

SVT - Publicerad 28 april 2010
- I dag presenterar Polisförbundet en undersökning där 4 av 10 poliser uppger att de blivit anmälda för tjänstefel.

- Bara förra året gjordes över 4.800 brott och tjänstefelanmälningar mot poliser.


Polisen efterlyser därför en egen Lex-Maria där poliser själva blir skyldiga att anmäla fel och brister för granskning. Dessutom lanserar Polisförbundet ett nytt sällskapsspel för att få poliser att prata mer om etik och moral på jobbet. Exemplen är hämtade från verkligheten.

-Det här är ett bidrag för att vara så professionella som möjligt och kunna diskutera svåra frågor, säger Jan Karlsen, ordförande i Polisförbundet till Rapport. Jan Karlsen hoppas att poliserna ska använda sig av spelet när de har behov att diskutera svåra frågor.
*




SLUT PÅ DEL 25

*

MISSA INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN:

*

Ladda ner Serien som PDF från divShare eller Scribd
25.
Alla avsnitt:
http://undermattans.blogspot.se/p/lankar-till-serien-svenska-polisens.html



undermattan.blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 16, 2012 01:06:03 PM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Landed: undermattan.blog.com
    ———————————————————————
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 16, 201209:16:13 AM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.blog.com/category/polisen
    ———————————————————————
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB August 16, 2012 09:07:33 AM
    Organization: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.blog.com
    ———————————————————————
    IP: 193.188.156.17 September 10, 2012 12:46:06 PM
    ISP: Regeringskansliet
    Host: bauge.ministry.se
    Landed: undermattan.com/2012/04/07/korruption-sverige
    ———————————————————————
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB September 11, 2012 08:38:49 AM
    Organization: Stockholms Lans Landsting | Host: addr.tdcsong.se
    Page Viewed: undermattan.com/2012/08/16/vm-i-korruption-introducing-sweden
    ——————————————————————–
    IP: 129.16.187.224 October 05, 2012 08:47:15 AM
    ISP: Chalmers University Network
    Landed: undermattan.com/2012/08/16/vm-i-korruption-introducing-sweden
    ——————————————————————–
    IP: 81.216.64.210 ISP: TDC Sverige AB October 06, 2012 06:13:23 AM
    Organization: Stockholms Lans Landsting | Host: addr.tdcsong.se
    Page Viewed: undermattan.com/2012/04/07/korruption-sverige
    ———————————————————————
    IP: 136.163.203.6 August 16, 2012 12:34:39 PM
    ISP: Saab Scania Aircraft
    Landed: undermattan.blog.com
    —————————————————————
    IP: 193.10.32.219 ISP: SUNET/NORDUnet August 16, 2012 12:28:17 AM
    Organization: Vasterbottens Lans Landsting
    Landed: undermattan.blog.com/2012/08/10/loch-ness-monstret-bild-2012
    ——————————————————————-
    IP: 193.241.8.241 August 15, 2012 10:45:32 AM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Landed: undermattan.blog.com/2011/11/18/svenska-polisens-daliga-dagar-series
    —————————————————————-
    IP: 213.115.0.83 ISP: Bredbandsbolaget AB August 15, 2012 08:04:07 AM
    Organization: Fria Tidningar
    Landed: undermattan.blog.com/2012/07/22/nya-sjalvbranningar-i-tibet-2012
    ———————————————————————

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.