onsdag 1 januari 2014

Bloggaren och samhällsanalytikern Carl Norberg föreläser om det ekonomiska systemet

Carl Norberg - Nätverket För Bankreform - Almedalen 2014. Se ett video-klipp från föreläsningen...
***

Carl Norberg - Nätverket För Bankreform - Almedalen 2014

***
Publicerades den 21 aug 2014 Nätverket För Bankreform
Carl Norberg talar för Nätverket För Bankreform om det orimliga kravet på tillväxt på en ändlig planet.
Almedalsveckan i Visby 3 juli 2014.
*Eftersom den tidigare publicerade videon av okänd anledning plockats bort av PDF från Youtube, så har det lagts in en ersättningsvideo.
***


- Det hade varit otroligt intressant att se hur finansministern Anders Borg hade klarat sig i en debatt mot samhällsanalytikern Carl Norberg.

Hur många tror Borg hade vågat ställa upp frivilligt i en debatt om pengars roll som politiskt styrmedel? Eller om hur pengar skapas i den privata finanskartellen som SKULD med en räntekostnad som är en stor del av dagens skatter (kamoflerat som "välfärd").

Det är just denna frågeställning och mycket annat Norberg kommer ta upp i dom folkbildande föreläsningar vi har planerat genomföra under 2014. Det kommer bli ett mycket spännande 2014 för Partiet De Fria.
http://www.defria.se/2013/12/31/vi-vill-se-anders-borg-i-debatt-mot-carl-norberg-19785113
***
Ett växande parti som angriper roten till problemen vi ser i samhället, 
ett samhälle som behandlar individen som boskap som ska kollektiviseras 
och ifråntas sina rättigheter. 
 ***
Bloggaren och samhällsanalytikern Carl Norberg föreläser om det ekonomiska systemet

2 kommentarer:

  1. Borg hade blivit ogiltig-förklarad inom fem minuter i direktsänd TV eftersom Norberg hade gjort bort honom totalt. Av samma anledning varför packet bakom EXPO inte skulle klara fem minuter mot Jyri Lina i lögn-tv.

    SvaraRadera
  2. Om man vill ändra på riktigt och fredligt är uppgiften ganska lätt, eller omöjlig, men vad händer om du får 349/2 + 1 att motionera och rösta för att SBAB/RIKSBANK tar kontroll över SEK. Att valutan nu skapas räntefritt och skuldfritt samt enbart av staten där penningmängden anpassas för att inte inflation eller deflation skall inträda. Statsskulden stryks och bankernas pantvärden överförs på staten. Skulder mellan juridiska personer bibehålls. Detta innebär i praktiken på att udner 24 timmar kunde skatten reduceras till noll och man kör runt systemet på momsen först. Sen införs antingen wörgl systemet i modern regi för att ha skyddnät/välfärd ( det är ju beprövat).

    Aktier i statliga bolag överförs på folket som det ska vara. Är vi så fattiga då? Investor äger ju en del ....    Alltså inte svårt... vi behöver bara få hälften av riksdagens ledamöter att motionera och rösta genom detta. Varför går inte det?

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.