måndag 29 april 2013

SR anlitade lobbyist för att bedöma lämpligheten med lobbying


SR 2013-04-29
SR anlitade en lobbyist att granska lobbyister.
***
SR:s lobbyist, Olof Petersson, som arbetar åt kommunikationsbyrån Gullers Grupp, tyckte det är ganska lämpligt att lobbyister påverkar våra politiker i Sverige och det är inte alls speciellt allvarligt ur demokratisynpunkt eftersom lobbyisterna här i landet alltid gjort så.

Det sker så väldigt öppet enligt lobbyisten. Tystnadsplikten för lobbyister är ju bara typ 20 år, så nästa generation kan säkert glädjas åt den enorma öppenheten...
***
Olof Petersson är egentligen både statsvetare och lobbyist åt en PR-firma som bl.a. sysslar med strategisk rådgivning, kriskommunikation, event och mediekontakter i PR-syfte, d v s avancerat mygel på vanlig svenska.

SR brydde sig först inte om att ange att Petersson var en lobbyist, utan det räckte att enbart skriva att han är statsvetare. Detta ändrades dock senare i SR:s artikel... Frågan blir då...
- Vem tjallade?? :)

*
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5518797
*

GULLERS GRUPP: http://www.gullers.se/medarbetare/
*




***
_________________________________________________________________________________
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5518797
***


SR anlitade lobbyist för att bedöma lämpligheten med lobbying

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.