onsdag 24 april 2013

Kronofogden tog småbarnsfamiljens lånade bil vid "Gestapoliknande" svensk trafikkontroll


I fasciststater står kronofogdar längs vägarna med understöd av polisknektar...

Originalartikeln är publicerad i Aftonbladet 2013-04-23
Det var faktiskt en del människor i landet som reagerade nyligen mot de rutinmässiga nazistinspirerade ID-kontrollerna i Stockholm. En välbevarad hemlighet är att dessa kontroller
skett rutinmässigt över hela Sverige under flera år och inte bara i Stockholms tunnelbana.

Det har vid olika tillfällen under de senaste åren också rapporterats om att kronofogden står tillsammans med polisen längs vägarna vid trafikkontroller. Detta skulle enligt myndigheterna enbart vara för att slå ner på den grova organiserade brottsligheten.
*

De flesta med mätbar intelligens fattar givetvis att detta istället är en kommande planerad expanderande statlig verksamhet. Att polis finns vid olika myndigheter sida samtidigt som de utöver sin verksamhet ute i samhället, är inget annat än en kopia på hur nazisterna opererade i Tyskland en gång i tiden för att kuva folket till lydnad.

Sammanfattat blir det hela; "Du begår alltid något brott om staten vill komma åt dig - det gäller bara att hitta vilken myndighet du begår brottet mot." Datalagringsdirektivet har redan löst det problemet för staten. Här under bevisas det att polisen och kronofogden redan samkör dataregister fast det inte finns misstanke om något annat brott än fortkörning (20km/t).
*
Kronofogden tog Anders Peterssons lånade bil vid en trafikkontroll (bild:AB)
------------------------------------------------------------------------------------------

Småbarnsfamilj tvingades lämna bilen på motorvägen

Drabbade plåtslagaren: Så här får det bara inte gå till

*
Originalartikeln är publicerad i Aftonbladet 2013-04-23

Plåtslagaren Anders Petersson, 41, stoppades vid en fartkontroll på motorvägen utanför Västerås.

Eftersom han hade en skuld beslutade kronofogden, som var med vid kontrollen, att han och hela småbarnfamiljen skulle lämna ifrån sig bilen på plats.

– Fogden sa att vi kunde ringa nära och kära för att få hjälp att komma därifrån, säger Anders Petersson som tycker att kronofogden varit totalt hjärtlös.
*
Dottern som är 3,5 år hade en tid hos logopeden i Västerås.
Övriga i familjen, sambon, 19-åriga dottern och tvåårige sonen följde också med på resan från Hallstahammar vid lunchtid i går .
– Vi var lite sena men jag körde inte fortare än vad folk brukar göra för att hålla trafikrytmen, men nu råkade jag ligga först i kön, säger Anders Petersson.
På E18 vid Erikslund, någon mil utanför Västerås, blev bilen invinkad av polisen.
– Det är 100 kilometer där och efter avdrag hade jag kört tio kilometer för fort, det blev 2 400 kronor i böter.
När polisen var klar med sitt ärende fick han beskedet att även en annan person ville prata med honom - kronofogden.

Betalat tillbaka 18 000 kr

– Jag har en skuld på 62 000 och hon frågade hur det gick med återbetalningen. Jag svarade att det gick bra, att de nyligen tagit 18 000 som jag fått tillbaka på skatten.
Efter en stunds diskussion kom beskedet att bilen, som ägs av Anders Peterssons chef och arbetsgivare, skulle beslagtas.
– Det spelade ingen roll om någon annan är ägare, vi anser att du är brukare av bilen, sa kronofogden. Hon värderade den till 15 000.
Anders Petersson påpekade att hela familjen nu satt i bilen, att de hade en tid på lasarettet att passa för yngsta dottern, och föreslog att kronfogden kunde ta bilen senare, när de kommit hem.

”Ring efter hjälp själva”

– Men det gick inte. Då kunde jag ju gömma bilen. Nej, vi skulle hoppa ut allihopa. Det var regn i luften men vi hade inga regnkläder till barnen. Och till pojken hade vi inte någon vagn. Det vara bara att ta ut dem och lyfta ur bilbarnstolarna.
Anders Petersson berättar att han frågade om kronofogden skulle betala taxi för dem in till Västerås. Det var inte aktuellt. I stället uppmanades de själva ringa efter hjälp.
– Min pappa bor i Västervik, det är 25 mil bort så det skulle ju ta många timmar innan han skulle kunna ta sig dit.
Sambons mamma befann sig utomlands och pappan var på lantstället utanför Norrtälje och inte heller anträffbar. Ingen anhörig kunde hjälpa dem med så kort varsel.

”Det är för jävligt”

– Jag såg på polisernas kroppsspråk att de tyckte det var fel av kronofogden. Så det slutade med att de avvarade två polisbilar, vi var ju fem stycken, och fick skjuts av dem till lasarettet.
– Vi kom dit en kvart försenade men vi fick komma in direkt ändå.
Anders Petersson tycker att kronofogden uppträtt fullständigt hjärtlöst emot dem.
– Det är för jävligt, lite väl magstarkt att bara sätta två små barn på backen. Så här får det väl inte gå till?
Ansvarig enhetschef vid Kronofogden i Västerås har inte varit anträffbar för en kommentar.

Kronofogden: Inte acceptabelt

Men Göran Erixon, chef för Kronofogdens enhet för specialindrivning i Stockholm, säger rent allmänt, utan att känna till ärendets detaljer, att det som beskrivs inte är ett accepterat arbetssätt.
– Jag håller definitivt med, man kan ju inte strandsätta personer! Och det hoppas jag inte heller har varit förrättningsmannens avsikt.
– Det säger ju sig självt, så där agerar inte en statstjänsteman! Normalt sett tar man ju ett fordon när inte någon är inne i det.
Anders Petersson och hans chef på plåtslageriet kommer att klaga på utmätningsbeslutet.
 *
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16656209.ab

"Att staten omgående kan avgöra att en lånad bil eller något annat lånat skall beslagtas utmed vägkanten är helt normalt i de värsta Banan-diktaturerna." /Reds .anm.
 * 

Fascisterna avslöjade! - se videon.
*

Läs också:
Hur man bygger en polisstat

*

Kronofogden slänger fattiga med skulder i fängelse (2)

*

Kronofogden tog småbarnsfamiljens lånade bil vid "Gestapoliknande" svensk trafikkontroll

1 kommentar:

 1. --Sverige fällt i Europadomstolen--
  -GROV kränkning av mänskliga rättigheter-

  SR 25 juli

  Trots beviljat anstånd sålde kronofogden en mans bostad för att driva in en skuld.

  Sverige ska betala motsvarande 800 000 kronor i skadestånd för att ha kränkt en svensk medborgares rätt till privatlivet, meddelade Europadomstolen i dag.

  Mannen, som det handlar om, fick sin bostad såld av Kronofogden på grund av en skatteskuld – trots att Skatteverket hade beviljat anstånd med att betala skulden.

  "Klar markering att det är en mycket grov kränkning"

  – Domen uttrycker kritik mot systemet att utan hänsyn till den enskildes rättigheter driva in skatter, trots att de inte ska betalas, säger advokat Jan Thörnhammar som har företrätt den nu avlidne mannen.

  Mannen hade en skatteskuld på ett par hundra tusen kronor. Han menade själv att han kommit efter med betalningarna på grund av depression.

  Skatteverket gav honom tillstånd att betala skulden senare. Men trots det sålde Kronofogden hans villa för att driva in skulden. Det var fel, menar Europadomstolen.

  – Så länge man har en fråga hängande i domstolen om huruvida man får anstånd eller inte får verkställighet inte ske, säger Jan Thörnhammar.

  Europadomstolen fäller Sverige enhälligt för att ha brutit mot artikel åtta i Europakonventionen som säger att varje person har rätt till respekt för sitt privat- och familjeliv och sitt hem. Sverige har också brutit mot principen om att varje person har rätt till sin egendom, menar Europadomstolen.

  Staten döms att betala skadestånd på drygt 88 000 euro, ungefär 800 000 kronor.

  Mannen tilldöms bland annat maxbeloppet för det som heter ideellt skadestånd, vilket är en indikation på hur grov kränkning domstolen tycker att han utsatts för, menar advokat Jan Thörnhammar:

  – Den bedöms som väldigt allvarlig. Han får maxbeloppet för att de grundläggande mänskliga rättigheterna inte har upprätthållits. Det är en klar markering om att det är en mycket grov kränkning, säger Jan Thörnhammar.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5601194

  SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.