tisdag 30 april 2013

Demokratin i Sverige - en påkostad PR-fasad från näringslivet


Sagan om svensk demokrati - en dyr historia att berätta för barnen...
Aftonbladet 2013-04-29
Makten har en prislapp och  genom lobby- och PR-byråer kan vem som helst köpa sig inflytande i Sveriges riksdag och regering.
***
- I många länder är lobbyism hårt reglerad, men i Sverige finns inga lagar som sätter stopp...

– Det är helt omöjligt för allmänheten att ha insyn i vilka som påverkar våra politiker och hur, säger statsvetaren Jörgen ­Hermansson.

– Sverige är jämlikt bara på valdagen...

- Då det är en person och en röst som räknas, men vilka som därefter har ­möjlighet att påverka politiken riskerar att bli en fråga om ekonomiska resurser.

*

*

Undersökning: 9 av 10 svenskar tror att offentliga tjänstemän är vänskapskorrupta

*
http://undermattans.blogspot.de/2013/04/undersokning-9-av-10-svenskar-tror-att.html


Wallenberg, Wallenbergarna eller familjen Wallenberg är en släkt med härstamning från Östergötland. Släkten Wallenberg har idag ett stort ägande och inflytande inom näringslivet genom de så kallade Wallenbergstiftelserna. Stiftelserna är i sin tur största ägare i familjens börsnoterade maktbolag Investor. Wallenbergfamiljen kontrollerar indirekt en tredjedel av Sveriges BNP genom ett bank- och industriimperium med över tolv företag, inklusive Electrolux, stort aktieinnehav i andra större företag, inklusive Scandinavian Airlines, och kontroll över Skandinaviska Enskilda Banken[1]

http://sv.wikipedia.org/wiki/Wallenberg

***
Demokratin i Sverige - en påkostad PR-fasad från näringslivet

1 kommentar:

  1. --Fri bensin till statliga toppchefer --

    17 juni 2014

    Sju toppchefer på Svensk Exportkredit har fri bensin trots löner och pension tillsammans på över 25 miljoner kronor om året.

    Svensk Exportkredit vill inte prata om chefernas bensinförmån och avböjer en intervju men säger via mejl att även om bolaget betalar bensinen förmånsbeskattas cheferna.

    Men i verkligheten betyder den statliga subventioneringen att toppcheferna i princip får sin bensin till halva priset.

    http://www.svd.se/naringsliv/fri-bensin-till-statliga-toppchefer_3668014.svd#xtor=AD-500-[svd]-[tf_huvudspalt_1406]-[integration]-[aftonbladet]-[ettan]-[29]

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.