fredag 19 april 2013

Afghanistans heroin - lika lönsamt som olja

NATO, USA och USA:s 53:e stat, Sverige, frihetskrigar för fullt i det fjärran Afghanistan. Men vad gäller kriget egentligen? Vad har man åstadkommit mer än tusentals döda civila, varav ett stort antal var barn? JO, man har säkrat Heroinleveranserna för narkotikaindustrin. Narkotika har numera lika stor andel av världshandeln som olja och gas...

Bilden ovanför visar hur narkotikaproduktionen utvecklats under USA:s och Natos:s regi efter att Talibanerna totalförbjöd odling av opiumvallmo år 2000.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Narkotika har numera lika stor andel av världshandeln som olja och gas.

Efter att NATO med Sveriges hjälp började "frihetskriga" i Afghanistan 2001 så har mer än en miljon människor dött till följd av Afghanistans heroin. Heroinet har de senaste åren flödat ut från landet i en aldrig tidigare skådad omfattning.

Samtidigt har över 1 biljon dollar investerats inom den gränsöverskridande internationella brottsligheten, till följd av den enorma vinsten från narkotikahandeln.

Enligt de senaste prognoserna förväntas nya rekordskördar av opiumvallmo under 2013 i det krigshärjade Afghanistan.

Viktor Ivanov, från den ryska federala narkotikakontroll-byrån lade i början av 2013 fram dessa fakta vid en presentation på ett FN-möte angående narkotikahandeln i världen.

Afghanistans heroin har alltså dödat 1 miljon människor globalt sedan USA:s och NATO:s invasionskrig i landet startade under den något vilseledande beteckningen: ‘Operation Enduring Freedom’.

http://rt.com/news/afghanistan-opium-record-crop-885/

 http://rt.com/news/afghanistan-heroin-production-increased-266/Opium (efter latinets opium och grekiskans opion, diminutiv av opos, "mjölksaft") är den intorkade mjölksaften från opiumvallmon (Papaver somniferum L.). Det har sedan urminnes tider använts som drog och läkemedel.

De viktigaste odlingsområdena idag är gyllene triangeln, som består av länderna Laos, Burma och Thailand och gyllene halvmånen, som består av länderna Afghanistan, Pakistan och Iran. 


90 % av allt opium kommer idag från Afghanistan.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Opium

*
*

Läs också: Heroinproduktionen i Afghanistan 40-dubblades efter NATO:s invasion

Afghanistans heroin - lika lönsamt som olja och gas

2 kommentarer:

 1. måste vara en j-a bra artikel eftersom man/jag blir så inih-e förbannad.
  Vanmäktig kanske passar bättre..;/Alf Susaeg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan väl lugnt konstatera att saker och ting kunde skötts på ett helt annat sätt både i Sverige och övriga världen.

   Radera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.