söndag 14 oktober 2012

Byxorna nere på rättsväsendet 1.

Svenska Domstolar med Svenska Dumstollar

Undermattan-bloggen tar en titt på den svenska rättsosäkerheten.
***

Pink Floyd- The Trial http://youtu.be/FCMHmDnfD6I

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Litar du på det svenska rättsväsendet?


Frågan startades 25 september 2008. Totalt har 4253 personer svarat på frågan.  Omröstningen är ämnad att ge en bild av vad läsarna på Expressen.se tycker. Resultatet behöver inte vara representativt för alla och bör tolkas med viss försiktighet. Artikeln publicerades 25 sep 2008

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

2012, SEXKÖPS-DÖMD DOMARE I HD

Den sexköps-dömde domaren Leif Thorsson var en av tre domare i Högsta domstolen som avslog Christine Schürrers ansökan om resning.

UnderMattan.blogg skrev nyligen om Sveriges kriminella nämndemän och här ser vi ännu ett bevis på det alltmer ruttnande rättssystemet i Sverige.


Domaren i Högsta domstolen, Leif Thorsson, 59, erkände 2005  att han köpte sex av en manlig gymnasist.

– Jag är beredd att ta ansvar för det som hänt,  sa han då genom sin advokat.


I slutet av mars 2005 dömdes den 20-årige gymnasisten till fängelse för att ha rånat en annan misstänkt sexkund.

I 20-åringens mobil hittade polisen då flera telefonnummer. Ett av dem gick till Leif Thorsson, justitieråd vid Högsta domstolen.

- I november 2004  dömde Leif Thorsson själv i ett sexmål där HD sänkte straffet för en ungersk hallick som tagit prostituerade till Sverige.


*

*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

Omyndigförklarad blev nämndeman

- dömde vid sex rättegångar!!GP 2012-03-19.
Tingsrätten omyndigförklarade den socialdemokratiske fritidspolitikern. Trots det dök han två år senare upp som nämndeman vid samma domstol. Den misstaget kan betyda att sex rättegångar måste gå i repris.


Det här är historien som skakat om Göteborgs tingsrätt.

- Det finns ingen ursäkt från vår sida. Detta borde ha upptäckts. Vi ska noggrant kontrollera nämndemännen innan de träder i tjänst. Om så skett hade vi förstås märkt att den här mannen var satt under förvaltare, säger lagman Stefan Strömberg, högste chef vid domstolen.

- Hur pinsamt är det för Er myndighet??


- Det är tråkigt, i första hand för de som drabbats. Å andra sidan har vi 370 nämndemän, det föreligger alltid risk för gråa fläckar i organisationen.

Strömberg kommer nu, efter att GP påtalat missförhållandet, att informera alla inblandade i de sex rättegångarna – tilltalade, åklagare, advokater och vittnen.

- Sen återstår att se ifall någon överklagar och begär upprättelse. Det kan inte uteslutas och då gör vi givetvis om förhandlingen, betonar Strömberg.
 *

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kriminell Nämndeman

lurade tingsrätten

- betalar och slipper påföljd


2012, SR – Jönköping Publicerat: onsdag 14 mars kl 04:55 , Nyheter P4 Jönköping
En fritidspolitiker, som var tillsatt som nämndeman, har dömts för bedrägeri mot Jönköpings tingsrätt. Genom att lämna fel inkomstuppgifter fick han ut drygt 157 000 kronor i extra ersättning under tre år.

Nämndemannen anser att han är oskyldig, men har ändå valt att erkänna för att slippa rättegång och i stället få ett strafföreläggande.
*
- Han ska betala tillbaka pengarna till tingsrätten,
men slipper i övrigt påföljd, skriver Jönköpings-Posten.
 *


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

- Dömda nämndemän
fortsätter att döma

SVT Publicerad 20 februari 2012
Nämndemän som själva har dömts för brott fortsätter att vara med och döma i rätten, till och med i samma typ av mål som de själva har dömts i, vilket jurister kritiserar.


- Av Sveriges omkring 8.000 politiskt tillsatta nämndemän har drygt 200 förekommit i brottsutredningar de senaste åren och 25 är fällda för brott.
 Det visar en granskning som Aftonbladet har gjort. Elva av de dömda nämndemännen sitter kvar och fortsätter själva att vara med och döma i brottsmål.

Tanken med nämndemän är att de ska fungera som allmänhetens representanter i domstolarna. En dömd nämndeman som Ekot har pratat med anser att domen mot honom för grovt rattfylleri har haft en positiv effekt i hans egenskap som nämndeman.

Han säger att han har blivit mycket hårdare mot alkohol och droger efter den egna domen.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

- Rätten stänger av Sverigedemokrat...

=Ville döma invandrare utan tolk

Publicerad 24 september 2011 6.30
Malmö.
Cay Elané (SD) har stängts av sex månader från uppdraget som nämndeman i Malmö tingsrätt. Det mycket ovanliga beslutet togs efter att Elané uteblivit från förhandlingar, ställt egna frågor i rätten och ifrågasatt en åtalads rätt till tolk.


MALMÖ. De politiska partierna nominerar nämndemän till tingsrätten. Valresultatet styr alltså nämndemannakårens sammansättning.

Sverigedemokraten Cay Elané sitter i Malmö kommunfullmäktige och har fram till i måndags haft uppdrag som nämndeman i Malmö tingsrätt.

Då tog tingsrättens lagman Eva Wendel Rosberg beslutet att stänga av Elané som nämndeman i sex månader, längsta möjliga avstängning enligt rättegångsbalken. Av lagmannens beslut framgår att Cay Elané ”kommit för sent till förhandlingar, uteblivit från möten utan att höra av sig och uppträtt olämpligt”.

– Att stänga av en nämndeman är ett väldigt, väldigt ovanligt beslut, säger Eva Wendel Rosberg.

Bland lagmannens noteringar finns uppgifter om att Cay Elané har avbrutit försvarare och ställt egna frågor till tilltalade.

- I mars ställde rättens ordförande in en förhandling eftersom det saknades tolk till den åtalade.Cay Elané ifrågasatte beslutet och menade att rätte­gången kunde genomföras ändå.Cay Elané medger att han uteblivit från rättegångar, ställt egna frågor i rätten och ifrågasatt tolkbehov.”Genom att uppträda olämpligt och genom att komma för sent till eller helt utebli från förhandlingar har Cay Elané uppvisat ett beteende som allvarligt kan skada allmänhetens förtroende för rättsskipningen”, skriver lagmannen i sitt beslut.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Bild: Corruptio sweden blogspot
-----------------------------------------------------------------
*
Sveriges Radio rapporterade 2011 att Sanna Hill som är nämndeman i Södertälje tingsrätt även skriver för öppet nazistiska Svenska motståndsrörelsen (SMR) samt är ersättare för högerextrema Nationaldemokraterna. 
 (Bild: Corruptio.blog.com = bloggen är censurerad av Sveriges regering)

SMR är en militant nazistisk organisation och flera av deras anhängare är dömda för hatbrott.

Katarina Wingqvist Ekholm, lagman vid Södertälje tingsrätt ser inga problem med Hills åtaganden utanför rättsalen.

Katarina Wingqvist Ekholm verkar också vara orsaken till att Södertäljemålet, som var en av Sveriges dyraste rättegångar genom tiderna, får tas om, eftersom hon inte klarar av att hålla reda på jäviga poliser som samtidigt är nämndemän.

-Det är upp till den enskilde nämndemannens omdöme att bedöma jäv. Men rättens ordförande måste också vara mer uppmärksam på och påminna om den här typen av frågor.
Säpo klassar Organisationen
SMR
som en säkerhetsriskKatarina Wingqvist Ekholm, Myndighetschefen på Södertälje Tingsrätt ser inget problem att samarbeta med en person som aktivt verkar för denna grupp. • Organisationen bedömdes 2008 av Säpo som den nazistorganisation som då utgjorde det största hotet mot Sveriges inre säkerhet.


 • Medlemmar i SMR har legat bakom flera stora vapenkupper.


 •  1999 mördades syndikalisten Björn Söderberg. Söderberg var journalist och hade för tidningen Arbetaren avslöjat att Robert Vesterlund, som satt i den lokala styrelsen för Handels var nazist.Detta ledde till att Vesterlund uteslöt ur Handels. Mordet utfördes av tre män med kopplingar till SMR.


 •  2004 dömdes ledaren för Svenska Motståndsrörelsen SMR, Klas Lund, till fyra månaders fängelse för olaga vapeninnehav. Han rymde från anstalten oktober 2004, men greps i Norge i mars 2005. Klas Lund är sedan tidigare dömd för dråp, rån och misshandel.


 • SMR agerade under Stockholm Pride 2005 språkrör åt de nazister som vandaliserade HBT-restaurangen Torget, genom att publicera deras manifest och egna bilder på sin hemsida.


 • SMR misstänktes av polisen ligga bakom misshandeln av ett antal studiecirkeldeltagare i ABF:s lokaler i Vimmerby, 12 mars 2006.


 • Sommaren 2006 dömdes ledaren för Svenska Motståndsrörelsen i Dalarna till villkorlig dom för två fall av vapenbrott och brott mot vapenlagen. etc, etc, etc… Läs mer här


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
 
2008, Pirate Bay-utredaren mutad

Dagspressen 2008
Polismannen Jim Keyzer som fått jobb hos filmbolaget Warner Brothers efter att ha utrett fildelningssajten Pirate Bay begärde tjänstledigt innan åtalet lämnades in. Det visar nya uppgifter som framkommit.


– Det kan tänkas vara positivt att den här polismannen har jobbat hos Warner Brothers, det skulle kunna bredda hans kompetens inom fildelningsområdet, säger Håkan Roswall, åklagare i Pirate Bay-fallet.Svd.se har tidigare skrivit om att en av de poliser som utredde fildelningssajten Pirate Bay fick jobb på filmbolaget Warner Brothers kort tid efter att förundersökningen i det uppmärksammade fallet avslutades.

 Nya uppgifter visar att polismannens ansökan om tjänstledighet lämnades in 30 januari – dagen innan åtalet lämnade in. Enligt Håkan Roswall är det inte ovanligt att poliser får jobb hos målsägande, och kan dra sig till minne ett fall då en annan polisman anställts av Antipiratbyrån mitt under pågående utredning utan att det påverkade.

I just detta fall menar Håkan Roswall att polismannen inte haft någon skyldighet att meddela åklagare att han ska börja jobba för målsägande efter att utredningen avslutats. Mannen var tidigare kriminalinspektör på länskriminalens it-forensiska grupp.

Han deltog i razzian mot The Pirate Bay och hostingföretaget PRQ i maj 2006 och har sedan dess varit nära inblandad i förundersökningen mot sajten. Han var även åberopad att vittna vid rättegången mot The Pirate Bay. Utredaren var även en av de polismän som tillsammans med åklagare Håkan Roswall anklagades för tjänstefel i samband med hur razzian genomfördes. Justitieombudsmannen friade honom senare från alla sådana misstankar.

 Idag, bara två och en halv månad efter att åtalet mot The Pirate Bay lämnats in, jobbar han för filmbolaget Warner Brothers Entertainment, en av de målsägande i fallet The Pirate Bay. Det rapporterar tidningen Sydsvenskan.Den före detta kriminalinspektören själv bekräftar uppgifterna för Sydsvenskan, men vill inte kommentera fallet vidare.

Han lät polisen gömma bevis

Minst 1 000 rättegångar i Sverige bygger på bevis som polisen manipulerat och det strider mot Europakonventionen, anser författaren Dick Sundevall. 

“Rikspolisstyrelsen, Riksåklagaren liksom justitiedepartementet och Thomas Bodström har varit väl medvetna om den olagliga verksamheten.”

“Människor har blivit dömda till långa fängelsestraff på felaktiga grunder.”


Sedan mitten av 1990-talet har bevisning medvetet undanhållits för domare, nämndemän och advokater i minst 1 000 rättegångar i Sverige. Det har resulterat i ett stort antal felaktiga domar. Människor har blivit dömda till långa fängelsestraff på felaktiga grunder.

Tvärtom, när åklagare yrkat på fängelsestraff på uppemot tio till tolv år för grova narkotikabrott har de skyldiga frikänts, i brist på bevisning.

Bevisen har funnits men gömts undan för att skydda polisens informatörer och infiltratörer, eller för att mörka de grova tjänstefel och andra lagbrott olika polisbefäl och chefer begått i samband med spaning, provokationer, tillslag och utredningar.

Det finns inga sekretessregler, nödbestämmelser eller ens extrema undantag som tillåter att polis eller åklagare gömmer undan något för fallet väsentligt i brottmål...-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

- Full domare får behålla jobbet


Domaren som åkte fast berusad på väg till en rättegång i Halmstad får behålla jobbet.


Statens ansvarsnämnd anser inte att det finns skäl att avskeda henne eftersom brottet inte är grovt nog, rapporterar lokala medier.

Kvinnan stoppades i slutet av januari med 0,18 milligram alkohol i utandningluften. Det motsvarar 0,36 promille alkohol i blodet. Körkortet drogs in i två månader och hon dömdes till 40 dagsböter.


- Hon slipper dessutom ytterligare disciplinpåföljder.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


- Domarna friade sina vänner i HD


Publicerad: 2007-05-13.
Domarna i Högsta domstolen friade sina klubbkamrater. Aftonbladet kan avslöja tre fall där domare mött sina klubbkompisar i rätten.


– Klart olämpligt, säger justitieutskottets ordförande Thomas Bodström (s). 24 svenska domare är medlemmar i det mäktiga klubbnätverket.


Där ingår klubbarna Royal Bachelors Club, Nya Sällskapet och Sällskapet, som Aftonbladet tidigare avslöjat. Domarna är, eller har varit, verksamma i högsta domstolen, kammarrätter, tingsrätter och hovrätter.

I medlemsmatrikeln finns sju justitieråd från HD, varav två fortfarande är verksamma: Lars K Beckman och Leif Thorsson. Aftonbladets granskning visar att klubbkamrater ofta möts i rätten.

Två gånger har de två nämnda justitieråden haft ärenden med Skandiabanken på sina bord. Skandia har flera ledande chefer som är medlemmar i klubbnätverket, till exempel chefsjuristen Jan-Mikael Bexhed och förre chefen Ulf Spång.

Dömde till vänners fördel


* Lars K Beckman avslog en privatpersons ansökan om prövningstillstånd, som gällde en fordran mot Skandiabanken.

* Vid ett annat tillfälle fick inte Handelsbanken, som inte har några höga chefer i klubbarna, prövningstillstånd i ett ärende mot Skandiabanken.

* Leif Thorsson dömde i ett mål om försäkringsersättning där SEB var en av parterna. SEB ägs av Thorssons klubbkamrater – familjen Wallenberg. SEB förlorade dock.


Enligt grundlagen ska en en domare vara självständig och oberoende.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 *
- En sprucken "DNA-FRI" kondom är en del av det bevisunderlaget i Assange-fallet...
 
undermattan.blogg

 Byxorna nere på rättsväsendet 1.

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

*


DEL 2:
http://undermattans.blogspot.com/2012/10/byxorna-nere-pa-rattsvasendet-2.html


12 kommentarer:

 1. Svensk rätt när polisen har åklagare att ta hela skiten medan polisen skulle hålla i bevis.
  Folk blir kallade till rätt utan förundersökning och förvarning medan rätten blir enbart en förhörssal.
  Medan åklagare eller den motsatta parten har all bevis och lojalitet i förväg som visar målets utgång.
  Godtyckligt läser dom lagen som dom troende i kyrkan samtidigt som dom använder partiska nämdemän som domare.
  Det finns ingen rätt när två domare tar samma mål och får två olika utgångar i samma mål.
  Svensk rätt finns inte!
  Att bli dömd fasten man inte är närvarande!

  SvaraRadera
 2. "Att bli dömd fasten man inte är närvarande" blir kanske normen framöver?

  --Vissa brottmål ska kunna avgöras utan domstolsförhandling och vissa mål ska kunna avgöras utan att den tilltalade närvarar.
  ...Det föreslår Straffprocessutredningen.--

  http://rod.se/processutredningen

  SvaraRadera
 3. Att vara i en polisutredning utan att ens sett en polis kanske blir normen framöver.
  Och att sedan bli dömd utan att ens se en rättsal är redan normen i falun.
  Så en rättsal i falun sitter dom och godtyckligt dömer utan att ens ha polisutredning och utan att kontakta folk.

  SvaraRadera
 4. Det finns ingen rätt i Sverige när polis och myndigheter har ensamrätt på rätt.
  Enligt lag har det svenska folket inte några rättigheter utan bara skyldigheter.
  Det finns få rättigheter och det fria ordet är en rättighet som makten vill ta i från oss.
  Och helt fritt är inte häller ordet när det gäller rätt.
  Polis kan inte ens kontakta folk när dom blir utsatta för brott.
  Medan polis nonchalerar folk som anmäler brott.
  Polisen är bara till för dom i makten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. -Leif G.W.: "Ingen skulle va så KORKAD att han gick till Svenska Polisen, om det inte var ett krav från försäkringsbolagen för att få ut ersättning"

   - Video med G.W. angående polisen:
   http://undermattans.blogspot.de/2013/03/gw-berattar-sanningen-om-svenska.html

   Radera
  2. Att vara korkad som går till Svenska polisen visar hur det är.
   Och att tro på försäkringsbolag visar bara ett tecken på dumhjärnor.
   För juridiken vi har är en godtycklig bedjan till en farsistisk överhet som dömer i godtycklighet.
   Med en sned och diffus lag är det ingen som kan se rätt när polis ska hålla med bevis.

   Radera
 5. --Svenskt rättsväsende – Vanliga människor är bara bönder i ett schackparti – HILDA, IDA och RUBEN styr allt--

  Orättfärdiga domar mot sjuka, jäv, och ordenstänkande styr vårt rättsväsende.

  Vanliga människor kan inte förvänta sig att det svenska rättsväsendet ska ge rättvis behandling och rättvisa domar, skriver författaren Bertil Lindqvist som förklarar hur kartellbildningar kontrollerar.

  http://newsvoice.se/2015/04/14/svenskt-rattsvasende-vanliga-manniskor-ar-bara-bonder-i-ett-schackparti-hilda-ida-och-ruben-styr-allt/

  SvaraRadera
 6. Sverige och domsalar är en vinklad historia som folk har svårt att förstå hållet det ligger åt.
  En anarkistisk hållning där tyckandet och fingret styr vågskålen.
  Ett vägande så hela stativet blir böjt och ramlar i backen!
  Klåpapor som sitter i rättsalen på grund av den slutna värld rättsalar i Sverige är.
  Att medvetet sätta sig i rätten med öppen dörr tillåter dom inte.
  Då rätt är förutbestämt fel så rättstrejkar hela jävla befolkningen med all jävla rätt.
  Dags att påvisa polisen lite rättorik och agera som polisen gör med sadism i syfte att regera.
  Enligt lag har vi vådarättans lag då syfte att hämnas finns och man får försvara sig med.
  Lagen om vådarätt gör Sverige till ett rättans slagfält då vi dödar kung och hela helvete med rättshjälp i omvärldens media.
  Svenska flaggan har fel färg och är ful med.
  Vi kan börja göra revolution och avskaffa maktens legoknektar som kallas polis.
  Att blotta dom med att dra av dom uniformen och skriva slagord på deras nakna kroppar och sedan slänga ut dom i offentliga miljö.
  Detta påvisar att folk tagit och avskedat dom med att ta deras uniformer.
  Polis polis nakenfis blir det om vi hade riktiga journalister som lyssnade på folk och slutade vänta på rättsutlåtande presstalesman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "om vi hade riktiga journalister som lyssnade på folk" och samtidigt även arbetade för folket (istället för etablissemanget & eliten) så hade kanske svenska flaggan sett något bättre ut?

   Nu får vi väl aldrig veta det eftersom de flesta journalister är horor åt stat, företag, elit & sionistkollektivet. (inte nödvändigtvis i den ordningen)

   Radera
 7. Byxorna nere på rättsväsendet skriver ni.
  Svensk rätt har kyskhetsbälte som gör allt impotent.
  Kyskhetsbältet i lagen heter cencur och preskribering då insyn blir olagligt och en riktig penetrering blir omöjligt.
  Både jurister och poliser saknar stake på grund av impotens.
  Allt sker bakom stängda dörrar då dom tror dom kan dölja allt brottsligt.
  Men vi svenskar har ett fritt ord och vi vittnar varje dag skit som sker.
  Det är enligt svensk rätt helt tabu att tala om lagen som privatperson.
  Staten och monopolet göder dom styrande precis som i alla andra juntaländer.
  Ni skriver på bloggen längst ner.
  Alla som kommenterar har juridiskt ansvar.
  Hur fan kan det vara möjligt då Sverige inte har stake i lagboken.
  Inte ens staben (Försvarsstaben) kan tala med en person som öppnar käften.
  FRA ser och hör och dom bara betraktar oss regimkritiker som är anonyma.
  Anonyma har tydligen också juridiskt ansvar helt.
  Så jag kan signera här enligt gammalt känt namn.

  Acroth !

  SvaraRadera
 8. Kommunala kändisar leker ofta åklagare även om dom aldrig ens brytt sig om lagen.
  Kändisskapet ger dom gehör från polis och myndigheter.
  I falun har vi en seriefigur som heter karl bertil jhonsson.
  Den seriefiguren finnes även på joutub som karl bertil jhonssons jul.
  Det är en Jehova-saga med stulen post och en tro på pelle porten.
  Där vådarättare jönsson svensson tycker om kärringar och karl bertil får ångest.
  En bra saga för alla barnen.
  Vi har en kommun i falun och vi har Jehova i falun.
  Vi har stulna paket i falun samt en skräck för joe hill.
  Karl bertil jhonsson är också rädd för en syndikalist då han leker socialdemokrat.
  falun styrs av seriefigurer.
  Vi har även seriefigurer i polisen då kling och klang har en plan.
  Blonda flätor med en pippi i huvudet letar vapen i gamla saabar då dom ser en lättklädd militär som inte skäms för sin kropp.
  HA HA HA !

  SvaraRadera
 9. Ska man dra ner byxorna på rättsväsendet blir det otäkt.
  En otvättad röv som inte får synas alls då all rätt i Sverige stinker.
  Svensk rätt borde kastreras.
  Vi har europa nu som vi en gång röstade ja till.
  En felskriven lagbok då går allt på tok.
  Om någon gjorde rätt från början i det här landet slipper dom rätta till fler gånger.
  Borde kanske göra som amerikanerna hugga in rätt text i sten- fundament och vara regelriktiga från grunden.
  Det fundamentala i det är lagen som är huggen i grunden fast.
  En lag som var rätt från grunden och den består.
  Flyttar du den flyttar du amerika.
  Här i europa döljer man lagen och inte visar rätt.

  SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.