tisdag 20 september 2011

SMR TRACK RECORD


Här publicerar vi ett "TRACK RECORD" för SMR, - nazistorganisationen som nämndeman Sanna Hill samarbetar med.



Sveriges Radio rapporterade 2011 att Sanna Hill som är nämndeman i Södertälje tingsrätt även skriver för öppet nazistiska Svenska motståndsrörelsen (SMR) samt är ersättare för högerextrema Nationaldemokraterna.
 

SMR är en militant nazistisk organisation och flera av deras anhängare är dömda för hatbrott.

Katarina Wingqvist Ekholm, lagman vid Södertälje tingsrätt ser inga problem med Hills åtaganden utanför rättsalen.

Katarina Wingqvist Ekholm verkar också vara orsaken till att Södertäljemålet, som var en av Sveriges dyraste rättegångar genom tiderna, får tas om, eftersom hon inte klarar av att hålla reda på jäviga poliser som samtidigt är nämndemän.

-Det är upp till den enskilde nämndemannens omdöme att bedöma jäv. Men rättens ordförande måste också vara mer uppmärksam på och påminna om den här typen av frågor.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*

Säpo klassar Organisationen
SMR som en säkerhetsrisk

Katarina Wingqvist Ekholm, Myndighetschefen på Södertälje Tingsrätt ser inget problem att samarbeta med en person som aktivt verkar för denna våldsamma grupp.

  • Organisationen bedömdes 2008 av Säpo som den nazistorganisation som då utgjorde det största hotet mot Sveriges inre säkerhet.
    *
  • Medlemmar i SMR har legat bakom flera stora vapenkupper.
    *
  • 1999 mördades syndikalisten Björn Söderberg. Söderberg var journalist och hade för tidningen Arbetaren avslöjat att Robert Vesterlund, som satt i den lokala styrelsen för Handels var nazist.
  • Detta ledde till att Vesterlund uteslöt ur Handels. Mordet utfördes av tre män med kopplingar till SMR.
    *
  • 2004 dömdes ledaren för Svenska Motståndsrörelsen, Klas Lund, till fyra månaders fängelse för olaga vapeninnehav. Han rymde från anstalten oktober 2004, men greps i Norge i mars 2005. Klas Lund är sedan tidigare dömd för dråp, rån och misshandel.
    *
  • SMR agerade under Stockholm Pride 2005 språkrör åt de nazister som vandaliserade HBT-restaurangen Torget, genom att publicera deras manifest och egna bilder på sin hemsida.
    *
  • SMR misstänktes av polisen ligga bakom misshandeln av ett antal studiecirkeldeltagare i ABF:s lokaler i Vimmerby, 12 mars 2006.
    *
  • Sommaren 2006 dömdes ledaren för Svenska Motståndsrörelsen i Dalarna till villkorlig dom för två fall av vapenbrott och brott mot vapenlagen. Han var sedan tidigare dömd för rattfylleri.
    *
  • Samtidigt dömdes en annan man, med kopplingar till SMR, till villkorlig dom och dagsböter för två fall av vapenbrott, brott mot vapenlagen och dopingbrott.
    *
  • I juli 2006 dömdes fyra aktivister från Svenska Motståndsrörelsen och Nationell Ungdom av högsta domstolen för hets mot folkgrupp, efter att ha delat ut flygblad på Staffansskolan i Söderhamn. Flygbladen kopplade bland annat ihop homosexualitet med pedofili.
    *
  • Svenska motståndsrörelsen agerade språkrör åt den grupp som den 25 augusti 2007 angrep Ung Vänsters spelning i Farsta, där flera personer misshandlades grovt, genom att publicera ett pressmeddelande från gruppen på Nationellt motstånds hemsida.
    *
  • I september 2007 dömdes två män med kopplingar till Svenska Motståndsrörelsen till fängelse för en rad brott.
    *
  • Den ena dömdes till 2,5 års fängelse för misshandel, grov misshandel, olaga frihetsberövande, olaga tvång, olaga hot, stöld, försök till grov stöld, försök till rån, narkotikabrott, brott mot knivlagen, två fall av dopningsbrott samt vapenbrott.
    *
  • Han var sedan tidigare dömd för misshandel av två invandrare, ett brott han begick tillsammans med två personer från SMR och under en tid då han själv var medlem i SMR.
    *
  • Den andre mannen dömdes till två månaders fängelse för vapenbrott och framkallande av fara för annan, och var när brottet begick medlem i SMR.
    *
  • I december 2007 dömdes en aktivist inom Svenska Motståndsrörelsen till två års fängelse för mordbrand, vapenbrott och skadegörelse.
    *
  • Den 1 september 2007 skedde ett knivöverfall vid Slussen i Stockholm . Det var i samband med att Svenska motståndsrörelsen sålde sin tidning som bråk uppstod mellan SMR och antifascister.
    *
  • I tumultet blev en person knivstucken i nacken. I december 2007 dömdes Niklas Frost, aktivist inom Svenska Motståndsrörelsen, av hovrätten till fem års fängelse för försök till dråp.
    *
  • Organisationen har senare bedrivit kampanj för att han ska friges.Frost hade flera år varit aktiv i organisationen och var sedan tidigare dömd för flera fall av misshandel, våld mot tjänsteman, olaga hot och hets mot folkgrupp.
    *
  • I samband med ett torgmöte i Brunnsparken, Göteborg, den 28 september 2008 misshandlades fyra medlemmar ur Rättvisepartiet Socialisterna och en medlem ur Moderata Ungdomsförbundet av Svenska Motståndsrörelsen.
    *
  • I mars 2008 beslagtog polisen ett stort antal vapen och sprängämnen i vapengömmor på Värmdö och i västerort. Tre män från SMR häktades, misstänkta för vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.
    *
  • År 2009 hängde SMR ut 3 dömda pedofiler med fullständiga personuppgifter, de planerar även en hemsida, likt Hitta.se, fast med pedofiler.
    *
  • År 2010 skrek SMR-medlemmar slagord på festivalen Piteå dansar och ler, tumult uppstod då vakter som skulle hindra nazisterna fick mottaga sparkar, de övermannades dock och greps.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    SVENSKA DOMARE SKALL NATURLIGTVIS KUNNA VERKA FÖR KRIMINELLA NAZISTISKA ORGANISATIONER SOM SÄPO KLASSAR SOM SÄKERHETSRISK, FÖR DU VILL GÄRNA BLI DÖMD AV NAZISTER.


    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Om du tycker att detta är FEL tala om det för:

    Katarina Wingqvist Ekholm, Myndighetschefen på Södertälje Tingsrätt


    Tel: 08-561 668 00

    Fax: 08-561 668 99

    Katarina Wingquist tycker det är rätt!
    *

    Another great Under Mattan Opinion






    undermattan.blogg

    Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    1 kommentar:

    1. Gefle Dagblad *2012-03-21 14:13
      Landed: undermattan.blog.com/2011/09/19/smr-track-record
      ——————————————————-
      IP: 82.99.52.45 ISP: IP-Only Telecom Netw. AB July 03, 2012 02:24:32 AM
      Organization: Panaxia AB
      Landed: undermattan.blog.com/2011/09/19/smr-track-record
      ——————————————————–
      IP: 194.15.212.33 September 10, 201212:42:01 PM
      ISP: Sveriges Television AB
      Landed: undermattan.com/2011/09/19/smr-track-record
      ———————————————————

      SvaraRadera

    KOMMENTARER

    Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
    Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.