söndag 14 oktober 2012

Byxorna nere på rättsväsendet 2.

Svenska Domstolar med Svenska Dumstollar
- Undermattan-bloggen tar en titt på den svenska rättsosäkerheten...
******

Pink Floyd- The Trial http://youtu.be/FCMHmDnfD6I

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Litar du på det svenska rättsväsendet?

Frågan startades 25 september 2008. Totalt har 4253 personer svarat på frågan.  Omröstningen är ämnad att ge en bild av vad läsarna på Expressen.se tycker. Resultatet behöver inte vara representativt för alla och bör tolkas med viss försiktighet. Artikeln publicerades 25 sep 2008
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






- Beatrice Ask vill hänga ut sexköpare


Dagspressen Publicerad: 2010-03-19
- Häng ut dem! I går ville Beatrice Ask skicka ut lila kuvert till misstänkta sexköpares familjer. I dag har hon ändrat sig om färgen men vill fortfarande att anhöriga ska få veta.




– Jag tror att det är effektivare än ett par års fängelse, säger hon



På ett seminarium om prostitution i går, torsdag, presenterade justitieminister Beatrice Ask (M) en ny idé: Hon ville hänga ut sexköparna, genom att skicka hem lila kuvert i deras brevlådor.

Häng ut dem

”Jag vill skicka grälla kuvert till sexköparna, för jag tror att det värsta som kan hända en sexköpare är att någon i omgivningen ska få reda på vad de gjort, frun eller grannen (..) Vi borde ha gredelina kuvert, det ska vara tydligt, du är misstänkt för att vara ute och köpt sex”, sade Beatrice Ask under seminariet.

- I dag ångrar hon färgvalet, men står fast vid att brottsmisstanken ska rapporteras till familjen.



 Men om ett barn öppnar brevet?

– Det är nog lika bra att dottern får veta vilken typ hon har till far. Man måste tänka på att inte skydda fel faktor. Om det är en dotter som blivit utsatt för övergrepp av sin far kanske brevet ger henne mod att berätta.

Bättre än fängelse

Beatrice Ask tror att hotet om ett brev hem till familjen eller skadan av ett faktiskt brev är effektivare än flera års fängelse. – Ja det tror jag. Det är inte många som vill bli upptäckta med byxorna nere, säger hon. Nu tänker hon följa upp förslaget och stämma av det med sina kollegor.

– Jag måste stämma av med dem. De tycker att jag är lite vild ibland, säger ministern.
*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Editors Notes

Skitbra idé Beatrice! Här ovanför hjälper vi dig att hänga ut ett par av dina kriminella vänner som är sex-köpare... Läs hela bloggen så kommer du att hitta ett stort antal andra av dina sex-brotts-vänner uthängda enligt ditt eget förslag...
- Kom sen inte och säg att bloggen inte är hjälpsam för rättsväsendet!:)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Irmeli Krans, Polisens Utredare…
- är nära vän med målsägande Anna Ardin…

Förhörsledaren har– trots att hon deltagit i brottsutredningen mot Assange – starkt negativt kommenterat Wikileaksgrundaren på sin facebook-sida. När tidningen Aftonbladet lät sina läsare chatta med Assange kommenterade förhörsledaren: 


“Vafan ska det här föreställa??? Omdöme noll!!!”


Dagen innan hyllade hon i en statusuppdatering på samma sida de anmälande kvinnornas målsägarbiträde:

“Heja Claes Borgström!!!”


Länkar fortfarande till bloggen

I en annan statusuppdatering i slutet av februari 2011 skrev förhörsledaren om den “överdrivet upphaussade sprickfärdiga bubblan Assange”.

I sina bloggar har förhörsledaren och kvinnan som anmälde Julian Assange varit öppna med sin vänskap. Så sent som den 10 februari i år kommenterade kvinnan en statusuppdatering som förhörsledaren gjort på sin Facebooksida.


--Thomas Bodström & Irmeli Krans--

...Den kvinnliga polisen fick snabbt klart för sig att väninnan och partikamraten var en av målsägandena – ändå blev hon förhörsledare i utredningen.



- Klockan 16.21 inledde hon förhöret med den andra anmälande kvinnan – utan att anmäla jäv.



Det förhöret kom inledningsvis att spela en avgörande roll när jourhavande åklagaren Maria Häljebo Kjellstrand beslutade att anhålla Julian Assange i dennes frånvaro.




— Polisens förhörsledare
och Anna Ardins vän,  – Irmeli Krans:

“Heja Claes Borgström!!! :) 


Claes Borgström & Thomas Bodström
Advokat & Ministerbyrå

- Advokatfirman Borgström & Bodström är ombud för Anna Ardin och Sofia Wilén vilka anklagar Julian Assange för bl.a. våldtäkt.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012, Domare Klas

Bergenstråhle dömd

(Strafföreläggande) för grovt rattfylleri


Publicerad 2012-03-14.
Rattfull domare får böta 30 000 kronor.
En domare i Växjö har åkt fast för rattfylleri. Mannen avslöjades alkoholpåverkad när han körde bil i centrala Växjö.


Den aktuelle domaren är en mycket erfaren jurist och har aldrig tidigare varit i klammeri med rättvisan. Men när mannen en vardagsmorgon för ett par veckor sedan satte sig i sin personbil var han påverkad av alkohol.

Polisen stoppade domaren i en rutinkontroll i Växjö, och han blåste positivt i sållningsinstrumentet. Mannen fick därför följa med till polisstationen för att mäta den exakta promillehalten.

Det visade sig att domaren hade 0,58 promille alkohol i blodet, efter säkerhetsavdrag.

Gränsen för rattfylleri går vid 0,2 promille och vid en promille handlar det om grovt rattfylleri.

Polisen omhändertog omedelbart domarens körkort och han erkände rattfylleri. Mannen berättade i polisförhöret att han kvällen och natten innan drack alkohol eftersom han var trött och ville somna lättare.

- Eftersom domaren erkände slipper han rättegång i Växjö tingsrätt.


Åklagaren har utfärdat ett strafföreläggande på 60 dagsböter, vilket i mannens fall innebär böter på 30 000 kronor.

*


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SÖDERTÄLJEMÅLET (görs om)


Jämfört med jävigheten i t.ex. Pirate Bay målet är Södertäljemålet förmodligen rena barnleken. Pirate Bay-målet var totalt korrupt hela vägen ända upp i HD.

Det finns ett antal andra fall där poliser och folk med uppdrag inom polisen sitter som nämndemän och dömer. Just nu 2012 verkar förtroendet för det svenska rättsväsendet nästan utraderat.

Detta bl.a. p.g.a. Quick-domarna som spridit en stank genom hela rättsväsendet. Att HD:s Lambertz, sedan gett sig ut på en kamikaze-liknande sanerings-turné i media gör inte det hela bättre...

Fallet Quick är med säkerhet bara skrapet på ytan. Man ser samma tendenser av rättsröta överallt. Assange-fallet är kriminellt dåligt skött och rättssäkerheten där, är inte ens på Kalle Anka nivå.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Pressmeddelande

Hovrätten undanröjer tingsrättens

dom i Södertäljemålet (mål B 7342-12)


[2012-10-05] Svea hovrätt
En nämndeman var ledamot i Polisnämnden i Södertälje samtidigt som Södertäljemålet pågick vid tingsrätten. Svea hovrätt anser att nämndemannen var jävig, med hänsyn till hur information om målet behandlades vid nämndens sammanträden. Tingsrättens dom undanröjs därför. Det innebär att målet skickas tillbaka till tingsrätten för förnyad handläggning.


Hovrätten har bifallit den jävsinvändning som en av de tilltalade gjort mot en nämndeman vid tingsrätten. 

En avgörande fråga för tingsrätten har varit om det funnits ett sådant kriminellt nätverk som åklagaren påstått i målet. Den tilltalade som gjort jävsinvändingen har pekats ut som ledare för nätverket. En av nämndemännen har samtidigt som rättegången pågått varit ledamot av Polisnämnden i Södertälje.

På polisnämndens sammanträden har polisen återkommande informerat om den grova organiserade brottsligheten i Södertälje och sina insatser mot denna. Den aktuella rättegången har av polisen setts som ett resultat av bekämpningen av denna brottslighet.

Man har även på polisnämnden diskuterat vikten av att polisen och polisnämnden är överens i stora drag och att detta visar sig mot medborgarna.  Hovrätten finner att det för en utomstående betraktare rimligen måste tolkas så att en nämndledamot inte står helt fri från de bedömningar som polisen redovisat angående sina insatser.

Hovrätten anger att det bl.a. mot denna bakgrund är berättigat av en tilltalad att ifrågasätta nämndemannens förmåga att göra en förutsättningslös prövning av den för målet centrala frågan om nätverket existerat och hur det i så fall sett ut. Ledamotskapet i polisnämnden har därför i detta fall varit en sådan omständighet som är ägnad att rubba förtroendet för nämndemannens opartiskhet och oberoende. Nämndemannen har därigenom varit jävig.

Om hovrätten finner att en tingsrättsdomare varit jävig ska tingsrättsdomen alltid undanröjas i överklagad del.

Till skillnad från vid vissa andra rättegångsfel ska alltså inte prövas om felet inverkat på utgången i målet.  Lagstiftningen ger inte heller utrymme för att ta hänsyn till att ett undanröjande av domen i ett mål av detta slag och med denna omfattning kan leda till stort obehag för många inblandade, en avsevärd tidsutdräkt och mycket stora kostnader.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- You can´t touch this!



Den fräcke förbipasserande t-baneresenären tafsar kvinnan på rumpan.

Kvinnan svarar ursinnigt med att knäa honom, en välriktad spark samt ett knytnävsslag i ansiktet. Bevis för både tafsande och efterföljande misshandel finns på bilderna.

-----------------------------------------------------------------------------------

- Tillåtet att misshandla
Rump-tafsare i Sverige :)

Åklagaren väljer att endast åtala den ofredande mannen.
– Det saknas både uppsåt, insikt och avsikt enligt avskrivningsbeslutet om misshandeln. (saknas väl bara utsikt då? Reds.Anm.)

Därmed har åklagaren rätt att fria kvinnan och skriva av anklagelserna mot henne, säger åklagare Zilla Hirsch vid västerorts åklagarkammare.

Bråket vid Brommaplans tunnelbanestation startade med att den förbipasserande berusade 42-åringen tafsade kvinnan i baken på väg ner till t-banan.

På SL:s övervakningsfilm syns tydligt hur kvinnan efteråt blir så rasande på 42- åringen att hon sparkar till honom, ger ett knytnävsslag och även försöker knäa honom.

Den jämnåriga kvinnan erkänner också i förhör misshandeln i t-banan.
Men eftersom åklagaren i målet, Zilla Hirschs kollega Anna Remse, anser att kvinnan haft skäl att misshandla mannen, åtalas endast 42-åringen, för sexuellt ofredande.

– Hon spöade mig helt enkelt, uppger 42-åringen, som inte kan förstå varför endast han åtalas för t-banebråket.



42-åringen riskerar nu i första hand böter men riskerar också ett kortare fängelsestraff. Rättegången i Solna tingsrätt har försenats på grund av sjukdom samt att 42-åringen inte dykt upp på utsatt rättegångsdatum.

– Skälen är flera till förseningen av rättegången, upplyser åklagare Per Berg- mark som nyligen övertagit målet från kollega Anna Remse.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Rump-tafs-domen finslipad av HR:


- OK att rump-tafsa - och även
att misshandla förövaren!!

- Go for it kids! :)


*
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

- Åtalad kan hävda fylla och gå fri

I en färsk HD-dom upphöjs berusning till en ursäkt för brott. De dömande justitieråden sopar därmed med ett penndrag bort en grundregel i svensk straffrätt, skriver Madeleine Leijonhufvud och Suzanne Wennberg, professorer em. i straffrätt.

1 november 2011 BRÄNNPUNKT | PREJUDIKAT

Vår Högsta domstol, HD – rättare sagt en grupp domare i denna domstol – genomförde den 16 september något som kan liknas vid en kupp. Åtal för en mängd gärningar, som hittills kunnat bestraffas, kommer inte längre att kunna leda till fällande domar. Det handlar om gärningar av olika slag med den gemensamma nämnaren att den handlande har druckit sig så berusad, eller använt narkotika i sådan omfattning, att han inte fattar eller uppfattar något som är avgörande för straffansvar.

I just det här fallet hade en man åtalats för mordförsök. Berusad och påverkad av läkemedel hade han huggit och stuckit två personer med en 24 centimeter lång kökskniv. Bland annat hade en av dem fått en stor sårskada från ansiktet ner på halsen, där såret var 3 cm djupt och mynnade i ett utgångshål i halsen.

- Mannen hävdade att han inget mindes – han hade varit så berusad.



Högsta domstolen anser att han därmed inte hade det uppsåt som krävs för att se handlandet som ett mordförsök.



Den här domen har betydelse långt utöver den situation fallet rör. De dömande justitieråden sopar med ett penndrag bort en grundregel i svensk straffrätt.



I brottsbalkens 1 kap. 2 § står det: Har gärningen begåtts under självförvållat rus eller var gärningsmannen på annat vis genom eget vållande tillfälligt från sina sinnens bruk, skall detta inte föranleda att gärningen inte anses som brott. Detta har sedan decennier, också av HD, tolkats så att domstolen när den prövar om den åtalade har handlat med uppsåt ska bortse från misstag som beror på berusningen.

Berusning gör som bekant att man ofta inte uppfattar vad som händer och hur det förhåller sig, och samtidigt påverkas hjärnan så att man ofta blir mer aggressiv och våldsam. Lagen bygger på tanken att om man frivilligt försätter sig i det tillståndet ansvarar man för följderna. Men nu ska inte lagen tolkas på det sättet längre.

En grupp domare i HD har upphöjt berusning till en ursäkt.





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Högsta domstolen:

- Mangabilderna är lagliga!

SR 2012-06-15
Serievetaren och översättaren Simon Lundström frias för barnpornografibrott. Det slår Högsta domstol fast.

Översättaren Simon Lundberg hade i sitt stora seriebibliotek flera bilder som både tingsrätten och hovrätten har bedömt som barnpornografi.

De fällande domarna har vållat debatt om tecknade bilder ska bedömas på samma sätt som fotografier.



Högsta domstolen:

- Mangabilderna är inte lagliga


2012-06-16
Om Simon Lundström inte varit serieforskare hade han varit skyldig enligt HD. Högsta domstolens dom var egentligen bara ett frikännande av personen som stod åtalad.


Om den åtalade, Simon Lundström, inte varit serieforskare hade han varit skyldig och blivit fälld av Högsta Domstolen.  HD:s ställningstagande i domslutet gör det tydligt att det fortfarande är lika brottsligt att inneha serietecknade pornografiska bilder av barn, även om det bara är fantasibilder.

HD gjorde en annan bedömning än både hovrätt och tingsrätt. Man ansåg att tidigare beslut strider mot yttrandefriheten. I tingsrätten dömdes Lundström för 52 bilder, i hovrätten för 39 bilder.

- Men HD bedömer fortfarande en serietecknad fantasibild som straffbar. 

- Simon Lundström frikänns ändå av HD eftersom han är serieforskare.



Domen blir prejudicerande och det blir även i fortsättningen straffbart att inneha tecknade seriefigurer och fantasibilder som är ”alltför” verklighetstrogna.

Enligt HD:s Göran Lambertz är det realistiska mangabilder som kan tolkas som barnporr medan icke verklighetstrogna är icke straffbara.

- Sedan är det klart att det kan finnas gränsfall som kan vara svåra att avgöra, säger.

Mårten Schultz, professor i civilrätt i Stockholm, tycker dock inte att HD-domen ger någon tydlig vägledning för framtida rättsprocesser.

- Det viktigaste med den här domen är att en person som tidigare var dömd som brottsling nu är fri.

Men ser man till rättsläget innebär domen att vi har fler frågor att besvara nu än vi hade från början, säger Schultz.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2012, Mördade 2 barn brutalt
- Fri 2 månader senare

- Sigtunamamman kan utvisas redan nu...

SR: onsdag 06 juni kl 10:35 , Upplandsnytt
Den kvinna som i höstas dränkte sina två söner i Sigtuna är på väg att utvisas till hemlandet Kenya, skriver Aftonbladet. Hon dömdes i mars till sluten psykiatrisk vård och livstids utvisning för morden på sina barn.



- Hon kan redan nu, mindre än tre månader senare, bli fri.


Av sekretesskäl vill rättspsyk i Huddinge inte uttala sig om hur man resonerade när beslutet togs.

– Men av erfarenhet så finns det psykiatriska tillstånd som gör att man efter bara en kort tid inte längre har det tillstånd som gör en farlig, säger Magnus Kristiansson, sektionschef på rättspsyk i Huddinge till Aftonbladet.

Kvinnan själv sade under rättegången att hon är rädd för sin egen säkerhet när hon blir utvisad.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

- Billy Butt och Svens(k) rättvisa

William Michael “Billy” Butt, född 29 december 1945 i Kenya, är en svensk musikproducent och före detta skivbolagsdirektör med indiska rötter.

Biografi

Butt föddes i Kenya av indiska föräldrar som senare flyttade till Irland, där han växte upp. Han bodde några år i London och New York. På 1980-talet bosatte han sig i Sverige och blev snabbt framgångsrik inom nöjesbranschen och drev skivbolaget Litte Big Apple Records. Han har producerat musik åt bland andra Lisa Nilsson, Tommy Körberg och Loa Falkman. Billy Butt har bland annat skrivit julsångerna “Christmas in New York”, “Julen är här” (med Sölve Rydell) och “Vår julskinka har rymt” (med Åke Cato).

 Rättegångar

 Butt uppmärksammades 1993, då han i Stockholms tingsrätt mot sitt nekande dömdes till fyra års fängelse för nio fall av våldtäkt och ett försök till våldtäkt. Svea hovrätt skärpte efter Butts överklagan straffet till fem års fängelse. Han frigavs 1996.

Butt hävdar alltjämt att han blivit oskyldigt dömd och har därefter begärt resning i Högsta domstolen upprepade gånger.


I sin åttonde resningsansökan inkluderande han bland annat brev från några av de kvinnor som tidigare anklagat honom för våldtäkt men som nu intygade hans oskuld.



Butt hävdar att att han aldrig begått något brott. Domen mot Butt har varit minst sagt kontroversiell och har debatterats i media flera gånger. En rad framstående personligheter i Sverige har krävt i media att Billy Butt ska få upprättelse.

I oktober 2006 fick Butt på nytt avslag i Högsta domstolen, men denna gång var två av de fem domarna skiljaktiga och förespråkade således resning. Efter avslaget började Butt omedelbart skriva på en nionde resningsansökan, men fick då hjärtinfarkt och togs in på sjukhus.

I september 2009 inlämnades Butts tionde resningsansökan av advokat Björn Hurtig (Försvarsadvokaterna HB). Högsta Domstolen agerade omedelbart och begärde ett yttrande från Riksåklagaren. Ytterligare nya omständigheter hade framkommit i målet och Butts advokat trodde på resning. Butt hade inför denna resningsansökan beviljats rättshjälp. HD avslog dock hans ansökan den 27 maj 2010.

 Efterverkningar

Tillsammans med Johann Binninge, Anna Sjödin och Monica Pernroth har Billy Butt grundat Rättssäkerhetsorganisationen (RO). I september 2010 utgav Billy Butt en 535 sidor långa bok med titeln “Ett särpräglat utseende” (Sportförlaget). Boken handlar om rättsfallet och det kom reaktioner nästan omedelbart.

I början av oktober 2010 tog journalisten och författaren Jan Guillou upp Billy Butt målet i tidningen Aftonbladet. I artikeln skrev Guillou att “Billy Butt utsatts för ett justitiemord” och att “domen mot Billy Butt är felaktig”. Några dagar senare i TV4s Kvällsöppet med Lennart Ekdal och Markus Birro upptogs Butts långa kamp om resning.

Den 18 oktober skrev Gudrun Schyman och Ann-Britt Grünewald en artikel på debattsajten Newsmill i vilken de fördömde domen mot Billy Butt ur feministisk synvinkel.  Butt har uppgivit att en elfte resningsansökan är under förberedelse.

Källa: Wiki

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Thomas Quick
– inga bevis, inga vittnen

Thomas Quick (född som Sture Ragnar Bergwall, vilket sedan 2002 åter är hans namn), född 26 april 1950 i stadsdelen Källviken i Falun, är en svensk man som blivit dömd för ett flertal mord utan att några vittnen eller tekniska bevis bundit honom till brotten.

Han erkände under 1990-talet ett 30-tal mord som skulle ha begåtts i Sverige, Norge, Danmark, och Finland 1964-1993 och dömdes för åtta av dem.

I en dokumentär som sändes i Sveriges Television i december 2008, tog Quick tillbaka alla sina erkännanden om mord. Under 2009 lämnades en resningsansökan in angående ett av morden (Yenon Levi) och resning beviljades efter ett beslut från hovrätten den 17 december 2009. Chefsåklagare Eva Finné beslutade den 28 maj 2010 att lägga ner åtalet, och frikännande dom meddelades den 3 september 2010, på yrkande av Quick.

Namnet Thomas Quick tog Sture Bergwall när mordutredningarna mot honom började i början av 1990-talet.[8] Förnamnet var efter hans påstådda första offer, Thomas Blomgren, och efternamnet var hans mammas flicknamn. I medierna kallades Quick under en tid för Sätermannen.[9] Våren 2002 återtog Quick sitt tidigare namn Sture Bergwall.
*

Ifrågasättanden av Thomas Quicks erkännanden


Leif G.W. Persson

Kriminologen Leif G.W. Persson kritiserade redan 1993 Quick-utredningen. Enligt honom saknades såväl vittnen som teknisk bevisning mot Quick, domarna var istället grundade på Quicks erkännanden och antagandet att han kände till saker om brotten som bara gärningsmannen och polisen visste om.

Enligt Persson var antagandet felaktigt, och enligt honom fanns det dessutom mängder av både vittnen och spår som talade för Quick, det vill säga att han inte var den gärningsman som han gång på gång då påstod sig vara.

Pelle Svensson

Baserat på en rättsutredning gjord av advokat Pelle Svensson begärde Johan Asplunds föräldrar den 17 november 2006 att samtliga åtta domar i Quick-fallet skulle synas. Justitiekansler Göran Lambertz avslog ärendet, vilket han i en debattartikel motiverade med att domarna var “utomordentligt övertygande” och att de kritiska synpunkterna därför vägde lätt.[28] I sitt beslut[40] uppmärksammar justitiekanslern att

“TQ år 1996 synes ha uppgett för polisen att han hade mördat två somaliska pojkar i Norge (…) men efter lång tid visade det sig att de inte var mördade. Detta skulle i och för sig kunna utgöra en omständighet som är av betydelse för den allmänna tilltron till TQ:s övriga erkännanden.

Det synes som att åklagaren vid de rättegångar som ägde rum efter det att det hade framkommit att de somaliska pojkarna var välbehållna inte upplyste rätten om att TQ hade tagit på sig ett mord som han inte hade begått. (…) Det kan i alla händelser inte anses klarlagt att han medvetet ljög om de somaliska pojkarnas försvinnande.”

 Återtagna erkännanden

I den dokumentär av Råstam som sändes i SVT i december 2008, sa Quick:

“Jag har inte begått något av de mord jag är dömd för, och jag har inte heller begått något av alla de andra mord jag har erkänt.” Hans advokat Thomas Olsson meddelade efter programmet att man ämnade begära resning i samtliga fall där Quick dömts för 
mord.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




undermattan.blogg

Byxorna nere på rättsväsendet 2.

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

4 kommentarer:

  1. Största felet med svensk lag är att den inte är tydlig och fundamentalistisk med givna mål.
    För dom dömer inte ens när bevis finns och tydliga brott kan påvisas.
    Därför vänder jag hela rättsystemet ryggen och påstår öppet att i Sverige finns ingen rätt.
    Givna mål är bara när staten får in böter till kassan.
    Medan staten vägrar att ge ut ersättning till enskilda indevider.
    Alltså är vi medborgare inte en del av Sverige utan bara slavar under en regim.
    En överhet som inte kan lyssna på folket och äger och har ensamrätt på rättsystemet.
    Polisen har ensamrätt på vad som ska redas ut och polisen har ensamrätt på bevis för polisen ska hålla i bevisen vid rättegång.
    Därför bör folk gömma bevisen själva inför rätt.
    Samtidigt ge ut i media vad som händer då kan inte polisen dölja rätt.
    Det är enda sättet att få rätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns absolut ett enormt glapp mellan den PR-propaganda-förmedlade
      rättssäkerheten och den verkliga rättssäkerheten.

      Det finns inte heller något genuint intresse för förbättringar hos de styrande, oavsett partifärg...

      Radera
  2. Inga bevis och inga vittnen med Thomas kvick!
    Dom drogade den fan så dom fick honom dit dom ville i en sluten rättsal.
    Allt beror på inkompitens i polisen som inte kan reda ut något då sanning måste förvanskas och psykvården är egenintresse perversa trångsynta läkare med för mycket makt.
    Rättpsyk eller fengelse eller ska vi släppa honom?
    En fars i ett rättsystem och daltande vallande med dårar som inte vet vad värklighet är.
    Att slösa energi på en som blev tvingad att erkänna skit och sedan inser dom att han fick erkänna för mycket skit så andra galningar går fri.
    Klåpare som tog tid på sig.
    I vissa fall var till och med Karl den tolfte bättre.
    Skarprätt eller träl sedan levde folk väl.
    Offer kan inte tala i svensk rätt då polisen bara reder ut dom fall där folk dött.
    Beror på att ersättningar inte behöver delas ut.
    Om så vore kunde vi leva på ersättningar helt i Sverige så fort vi blivit berörd med polis.
    Vinklade nyheter och klåp i hanterande utredningar gör Sverige och rättsystem döfött.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ankdammens rättvisa är antagligen större än verkligheten.

      Fast utan ett par journalister som (för en gångs skull) gjorde sitt jobb, så hade nog Quick fortfarande varit (ännu en tokig) konspirationsteori om att vi inte har världens bästa rättsväsende. ;)

      Och hur gick det egentligen för de verkliga mördarna som säkert skrattade gott åt det hela?

      Och har Assange-fallet m.fl. skötts bättre eller sämre än Quick?

      Frågor, frågor;)

      Radera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.