lördag 13 oktober 2012

Polisen invigde ny "Apegård" på Rosengård




- Kallade ungdomar ”blattajävlar”


Aftombladet 2012-10-11
– Att bete sig på detta sättet strider mot vårt syfte och vår värdegrund. Att man förstör en av skyltarna innebär att man förstör för de poliser som jobbar i polisområdet Malmö. Jag vet inte vem som gjort detta, men det är helt oacceptabelt, säger Hersler.


I december 2008 kallade poliser ungdomar i Rosengård för ”blattajävlar” och ”apajävel” och ville sterilisera dem. Nu pratas det om Apegården. Varför händer detta igen?

– Det var en person som uttalade sig 2008. Då upplevde jag att media försökte svärta ner hela Malmös poliskår. Det är troligtvis en person som plockat bort L:et.  :) Det ska absolut inte falla någon skugga på övriga medarbetare.

Rikspolischefen kom till Malmö efter den förra händelsen och sade att Malmöpolisen måste arbeta med sin värdegrund. Har något hänt sedan dess?

– Givetvis har det det. Jag kan inte utvärdera mer än denna händelse. Vi kommer att jobba med våra medarbetare, men vi kan inte göra detta till en gigantisk fråga, säger Bengt Hersler.

”Inget har hänt”


Polisinspektör Jeanette Larsson vid Malmöpolisen, som för några år sedan utbildade chefer inom Malmö-polisen i värdegrundsfrågor och som också är vice ordförande i Föreningen för Gaypoliser i Sverige, säger:

– Detta är naturligtvis beklämmande, det är bedrövligt.



- Har något hänt med Malmöpolisens värdegrund sedan rikspolischefen Bengt Svensson krävde bättring?



– Nej, absolut inte.  

Jag har saknat det ända sedan den dagen. Det har funnits så många tillfällen för ledningen att få frisparkar i dessa områden, men de har missat varje chans. Värdegrunden är ett papper på väggen, så känns det i dag.

– Poliser har använt namnet Neger Niggersson i en intern övning och en polis sade att homosexuella var en cancersvulst. Ledningen uttryckte inte sitt ogillande utan lät det passera, i båda fallen.

- Poliskåren blir inte bättre än vad ledningen visar i handling.



- Chefsskiktet har inte riktigt anpassats in i det moderna samhället, säger Jeanette Larsson.




2010, Polisen gav reklambyrå fyra
miljoner för tre ord de kunde
fått gratis av en 7-åring

---=Dyrt värdegrundsarbete---

Dagspress 2010
Orden “engagerade”, “effektiva” och “tillgängliga” blev dyra för polisen. Fyra miljoner kronor blev kostnaden för tre ord.


I ett år har 20 000 poliser sagt sitt om vilka värderingar de tycker är viktiga för polisens arbete. Resultatet blev de så kallade värdeorden.

- Värdeorden ska nu verka som en sorts gemensam värdegrund för arbetet med att förbättra polisens arbete och rykte. :) 



Något som kan behövas i dessa mörka tider för polisen.  – Vårt mål är att vi ska förbättra vårt arbete med att minska brottsligheten och få ökat förtroende hos allmänheten, säger Marina Rydholm på Rikspolisstyrelsen, till Metro.

- Tanken är att orden ska genomsyra allt arbete inom polisen. Att man behövt spendera 4,2 miljoner på ett projekt som resulterat i ett dokument med tre ord tycker man inte är märkligt.



– Papperet har ingen betydelse. Men att så många poliser deltagit kommer att hjälpa oss, säger Marina Rydholm, till Metro.

Debatten om värderingar inom polisen blossade upp efter att poliser i Malmö uttalat sig rasistiskt i samband med oroligheterna i Rosengård i december.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: Fyra miljoner för tre ord? … Jag vet många som gärna gett polisen tre ord gratis...
 

- T. ex. orden GO, FUCK och YOURSELF.

De orden är kanske inte någon värdegrund för polisarbete men beskriver nog ganska exakt vad pojkarna på Rosengården tycker om polisen… Tänk om polisen satsat de  fyra miljonerna på Rosengården istället…

Då hade det kanske inte behövts nya “värdeord” som ändå är självklara för den övriga mänskligheten...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Jeanette Larsson, skånepolisen
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011 - Skånepolisens egna
hatbrottsutbildare utsattes
för hatbrott – på jobbet.


Dagspressen 2011
I lunchrummet sa en manlig kollega att “homosexuella är en cancersvulst på samhället”.
– Det kändes fruktansvärt, efteråt kände jag mig som en nerpissad råtta, säger Jeanette Larsson.

Kränkningen skedde sista dagen innan semestern. I lunchrummet på polishuset hörde Jeanette Larsson hur en äldre manlig kollega pratade om henne med en yngre kvinnlig polisaspirant.

- Jag tycker inte om sättet som hon lever på. Det står till och med i Bibeln att homosexuella är en cancersvulst på samhället, sa han.

Utredningen lades ner

Jeanette Larsson blev upprörd över kränkningen och säger att hon kände sig förnedrad.
Polismannen anmäldes men utredningen lades ner av åklagaren.

- Nu jobbar mannen i receptionen på polishuset. 


- Det känns som en kränkning mot alla oss homosexuella och alla som ska gå in i receptionen och göra en anmälan om liknande händelser, säger Jeanette Larsson.



Ledningen gör för lite.

Jeanette Larsson har arbetat som polis i 22 år, hon är Skånepolisens egen hatbrottsutredare och vice ordförande i föreningen Gaypoliserna. Hon tycker att Skånepolisens ledning gör för lite för att motverka homofientliga attityder.

- Man måste ta tag i sådana här händelser direkt. De väntade fem dagar med att anmäla honom och de glömde att klassa det som ett hatbrott.

- När han skulle försvara sig började han läsa ur Moseboken.

Fler liknande händelser

Kränkningen i juli är den senaste i raden av liknande skandaler inom Skånepolisen.

I februari 2009 anmäldes två poliser som kallade ungdomar för “apajävel” och “blattajävlar” under kravaller i Rosengård. 2010 fick en Malmöpolis sparken efter att ha bloggat kränkande om kollegor och brottsoffer. Bland annat hade han skrivit att han “ollade ratten i tjejpatrullens bil”.

(Sen fick han naturligtvis jobbet tillbaka och flera 100-tusen i skadestånd. Reds.Anm.)

EXPRESSEN.SE Ställde nedanstående fråga till sina läsare den 9 mars 2010.

Totalt 10.571 personer svarade på frågan. Även om alla undersökningar skall tolkas med försiktighet tror jag att detta resultat är ganska statistiskt säkerställt, som det brukar heta…


Att polismannen istället fick upp emot en halv miljon Svenska kronor i skadestånd och utebliven lön visar på en viss skillnad mellan elitens rättvisa och folkets rättsuppfattning...


Jeanette Larsson tycker att problemen med polisernas värdegrund är större i Skåne än i andra delar av landet.

– Jag har mycket kontakt med gaypoliser som jobbar i Stockholm. Där är det inte alls samma klimat, de har kommit mycket längre. Här säger ledningen att det inte finns några problem, men sådana här händelser visar ju tydligt att det gör det.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- När anmälningar från POLISENS EGEN HATBROTTSUTREDARE mot poliser omgående läggs ner måste väl folk till slut inse det meningslösa med att lita på poliskårens förmåga att lösa sina egna problem..?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2011, Inget straff för homouttalande

Dagspressen 2011
Det blir inga disciplinära påföljder för den polisman i Malmö som i juli i år ska ha kallat homosexuella en cancersvulst på samhället.


Skånepolisens utredning har inte kunnat belägga exakt vad som sagts vid tillfället och därför finns inte tillräckligt underlag för disciplinåtgärder. Men enligt torsdagens beslut har ordvalet ändå varit så pass olämpligt att polismannens chef ska ha ett allvarligt samtal med honom.

-På den här arbetsplatsen kommenterar vi inte kollegers sexuella läggning, utseende eller vad det nu är. Vi beter oss inte på det sättet mot varandra, säger Skånepolisens chefsjurist Mårten Unbeck.

Pension på gång

I det aktuella fallet ska den anmälde polismannen snart gå i pension, men generellt kan den här typen av beslut om att tvingas till ett allvarligt samtal med sin chef påverka framtida karriärmöjligheter. -Det är ingen fjäder i hatten, säger Unbeck.

Det var när polismannen talade med en aspirant om en kollegas sexuella läggning och livsföring som Skånepolisens egen hatbrottsutbildare ska ha hört polismannen säga att homosexuella är en cancersvulst på samhället. Polismyndigheten anmälde polismannen för förtal, men åklagaren beslöt att inte inleda någon förundersökning.

“Citat”

I Skånepolisens interna utredning under hösten har den anmälde polismannen förklarat att han endast citerat ett uttalande av pastor Åke Green. Han ska också ha sagt att kollegan är modig, som trots exempelvis Greens kända uttalanden ändå är öppen med sin homosexualitet.

Den anmälde polismannen och hatbrottsutbildaren som anmälde honom har därmed olika versioner av vad som sagts i samtalet. Den aspirant som polismannen talade med har inte helt kunnat styrka någon av versionerna.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes:

- Vad sa egentligen PASTOR ÅKE GREEN?:

Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen.

- Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren.


- Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa. Utan till och med detta kan man ägna sig åt.”


( … Det låter som en Guds man, som talar utefter sina egna erfarenheter! Bäst att hans grannar håller noggrann koll på sina husdjur…)
  •  Den 29 juni 2004 dömde Kalmar tingsrätt Åke Green till en månads fängelse för hets mot folkgrupp.
  •   2005 utsågs Åke Green till Sveriges 19:e viktigaste opinionsledare, före namn som K G Hammar, Lars Leijonborg och Mona Sahlin.
  •   … Det verkar som om hela Sverige bör hålla noggrann koll på sina husdjur… och även på sina äldre bibel-citerande polismän…

...Ett kort avbrott för ett viktigt meddelande från regeringen
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Jeanette Larsson
 

2011, “Homofoberna skålar väl i champagne nu”

Dagspressen, Malmö.
“En cancersvulst på samhället.”  Den lesbiska polisen Jeanette Larsson anmälde kollegan som uttalade sig så om homosexuella, men fallet läggs ner.


-Andra homofober skålar väl i champagne nu.
*

- I värsta fall sitter de i polisledningen, säger Jeanette Larsson.



Den manliga polisen, som snart går i pension, satt i ett fikarum och pratade med en yngre kvinnlig kollega. När Jeanette Larsson, som är öppet homosexuell, gått förbi och hälsat sa han att han inte gillar hennes livsstil och att homosexuella är en cancersvulst på samhället.

Får korrektionssamtal

Jeanette utbildar poliser i värdegrundsfrågor. Hon anmälde kollegan, och i går la chefsjuristen Mårten Unbeck ner fallet.- I juridiken måste man titta på vad som är objektivt bevisat. Detta räcker inte för att överlämna till personalansvarsnämnden. Mannen säger att han bara citerade pastor Åke Green, säger Mårten Unbeck. Däremot tvingas polisen ha ett korrektionssamtal med sin chef.

- På en arbetsplats ska man inte prata om kollegors sexliv. Det är samma sak som ifall en tjock person går förbi, då börjar man inte prata om bantningskurer, säger Mårten Unbeck.


Besviken

Jeanette är besviken över att kollegan får jobba kvar. Hon har fått stöd från allmänheten och andra poliser runt om i landet. – De kan inte förstå hur det kan hända. Det är bara i Skåne det går till så här, säger hon. Men allvarligast, menar hon, är vad beslutet medför för andra homosexuella poliser.

- Jag har fått flera mejl från unga kvinnliga poliser som inte har kommit ut ännu. Tyvärr kan jag inte råda dem att göra det heller. De ser ingen framtid vid Skånepolisen. Hon är modig. Hon är en stark person. Men jag tycker inte om hennes sätt att leva. De är som en cancersvulst på samhället, de där.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors Notes: Hoppas att den bibel-citerande polisen har roligt på sitt nya jobb i polisens reception och att han får citera bibeln varje dag när han tar emot anmälningar från allmänheten…

– Keep up the good work, mr. Policeman!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

***


***



undermattan.blogg - Polisen invigde ny "Apegård" på Rosengård

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.