tisdag 16 oktober 2012

SVT - ny medlem i ifrågasatt konspirationsklubb (Bosnienkriget)


Carl Bildt var EU:s särskilde sändebud under Bosnienkriget. Florence Hartman, (f.d. talesman för krigsförbrytartribunalen) och  Ed Vulliamy (pulitzer-pris-vinnare) hävdar att Bildt var för flat mot Slobodan Milosevic.

*

Den serbiske ledaren Milosevic anklagades för människorättsbrott, bland annat som högste ansvarig för massakern i Srebrenica 1995 då över 8.000 personer, främst män och pojkar, mördades.

- Milosevic dog 2006 innan han hade fått sin dom i krigsförbrytartribunalen.


-När Carl Bildt kunde ha gjort något sade han att Milosevic var en “nice guy”.


Det finns dokumentation som visar det. Det vet han själv, sade Hartman om Bildt.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SVT: "– Det kommer ju fram nya källor och ny fakta under tiden som går, och då är den här filmen också intressant att visa, säger Ingemar Persson, ansvarig utgivare för SVT Dokumentär."





- SVT får hård kritik av

krigsförbrytartribunalen


DN 2011-11-29 08:51
Den internationella krigsförbrytartribunalen i Haag, ICTY, riktar stark kritik mot SVT för dokumentären om folkmordet i Srebrenica, ”Staden som offrades”.



Den 28 augusti 2011 sände ”Dokument Utifrån” en norsk dokumentär som skulle ge nya fakta om massakern i Bosnien 1995. Den kritiserades starkt av bland annat flera svensk-bosnier för att ha gett en partisk bild av folkmordet.

DN berättar att en ännu tyngre kritiker – nämligen den av FN grundade internationella krigsförbrytartribunalen i Haag, den 24 november skickade ett brev till SVT-chefen Eva Hamilton och påpekade flera felaktigheter i dokumentären.


I brevet redogör ICTY för flera domar som slår fast att händelserna i Srebrenica var ett planerat folkmord. Domstolen redogör för hur tv-programmet däremot hävdade att vapnen som getts till befolkningen i Srebrenica hade ett samband med den lilla stadens öde och att männen i byn hade kunnat räddas om de lagt ner sina vapen.

Krigsförbrytartribunalen säger att det finns tydliga bevis för att de flesta offer i Srebrenica inte dog i strid utan under massavrättningar. När domstolen i ett avgjort ärende lät undersöka offer i massgravar hittade de 448 personer med ögonbindlar och bevis för att 423 som fått sina händer bakbundna.

Flera personer, både offer och gärningsmän, har vittnat inför domstolen om att de flesta som dog blev avrättade.

Enligt ICTY hävdade SVT-dokumentären att de flesta som dödades dog just i strider. Men rättsprocesserna i domstolen har visat bortom allt rimligt tvivel att händelserna i Srebrenica 1995 var ett i förväg planlagt massmord där de flesta offer inte dog i strider.

ICTY kräver att få komma till tals nästa gång SVT sänder uppgifter som motsäger dess domar om folkmord.


Staden som offrades” fälldes av den norska motsvarigheten till Granskningsnämnden, Pressens Falige Utvalg.



Den bröt mot pressetiken eftersom kända fakta om händelserna utelämnades, enligt den norska granskningsnämnden.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SVT: "– Det kommer ju fram nya källor och ny fakta under tiden som går, och då är den här filmen också intressant att visa, säger Ingemar Persson, ansvarig utgivare för SVT Dokumentär."


- Nya källor att kolla upp..?
*







- Free your mind…
…and the world will follow!


undermattan.blogg

SVT - medlem i ifrågasatt konspirationsklubb

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.