måndag 29 oktober 2012

Moderaterna jagar yrkeskriminella och historien om politikernas generösa pensioner

*

*

*

- Topp-moderaten tjänade

642 miljoner på vårdaffär

Expressen16 nov 2011
På måndagen lovade regeringen en ny lagstiftning som ska förhindra “aggressiva och tvivelaktiga” ränteavdrag inom näringslivet.



2005 tjänade Gustaf Douglas, medlem i moderaternas partistyrelse, 642 miljoner kronor när han sålde sina aktier i vårdbolaget Attendo.

– Vi gör en mycket fin affär, sa Douglas till Svenska Dagbladet då.


Som en följd av den senaste tidens vårdskandaler lovar regeringen nu en ny stopplagstiftning som ska förhindra “aggressiva och tvivelaktiga” ränteavdrag. Lagstiftningen ska inte enbart gälla företag inom vård, skola och omsorg utan hela näringslivet, enligt regeringen.


Dessutom ger finansminister Anders Borg (M) skatteverket i uppdrag att undersöka hur företag inom vård, skola och omsorg gör ränteavdrag.

En av dem som har tjänat mångmiljonbelopp på att driva och sälja vårdföretag är Gustaf Douglas, medlem i Moderaternas partistyrelse.[...]



*
*

Moderat med slott för 37 miljoner
fick 430 000 i bidrag  från staten


Expressen, tv 4 nyheter 17 nov 2011
Walburga Habsburg Douglas (M) har genom riksdagens utbetalningar fått hela hyran på Östermalm betald av staten – samtidigt som hon och maken står skrivna på ett slott.

Moderaten Walburga Habsburg Douglas har under flera år fått hundratusentals kronor av staten. Och trots “Juholt-affären” har hon inte hört av sig till riksdagsförvaltningen för att betala tillbaka, uppger TV4Nyheterna.

Walburga Habsburg Douglas (M) valdes in i riksdagen 2006 och började då uppge sin make greve Archibald Douglas lägenhet som sin övernattningsbostad. Douglas hyr en lägenhet på två rum och kök vid Nybrogatan på Östermalm i centrala Stockholm med en hyra på närmare 8 000 kronor i månaden.

—Under fem år har riksdagen betalat ut över 430 000 kronor till Walburga Douglas



Avslöjandet gjordes av TV4Nyheterna. Samtidigt är paret Douglas folkbokförda på slottet Ekensholm i Sörmland som är taxerat till nära 37 miljoner kronor.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*
--Pengaregn till korrupta pensioner
för unga korrupta politiker--


SVT 2012-11-14
"Det är orimligt" Många kommunpolitiker kan lyfta feta pensioner på hundratusentals kronor - trots att de inte ens fyllt 50 år.
*


- Många politiker har generösa pensionsavtal när de väljer att sluta som politiker - trots att de ibland är så unga som i 30-årsåldern.

SVT Nyheters granskning visar att förra året betalade landets 50 största kommuner ut sammanlagt 35 miljoner kronor till 180 politiker som slutat. Och mer än var tionde som avgått fick pension trots att de då var under 50 år. Det strider egentligen mot kommunernas egna riktlinjer.

Omkring var tionde avgången politiker som fått visstidspension är under 50 år - trots att kommunernas egna riktlinjer säger att man ska ha fyllt 50 för att vara berättigad.
*

"Det är orimligt"

- Det ställs i pensionsavtalen inga krav på att en före detta politiker aktivt ska söka andra jobb.



... Och eftersom visstidspensionen blir mindre om man tjänar pengar på arbete finns inget incitament att söka nytt jobb.




- Bäää... COOLT
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





- Bäää...COOLT...
*


undermattan.blogg

Moderaterna jagar yrkeskriminella och historien om politikernas generösa pensioner
*
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

3 kommentarer:

  1. Submitted on 2012/10/30 at 12:05 am

    Härliga exempel på krony kapitalism !

    SvaraRadera
  2. Submitted on 2012/11/02 at 5:33 am

    The Collapse of The American Dream Explained in Animation

    http://youtu.be/mII9NZ8MMVM

    SvaraRadera
  3. IP: 195.67.88.219 July 26, 2013 11:29:52 AM
    ISP: TeliaSonera AB
    Organization: Riksdagen
    Host: customer.telia.com
    Landed: UNDER MATTAN: Moderaterna jagar yrkeskriminella och historien om polit... undermattans.blogspot.se/2012/10/moderaterna-jagar-yrkeskriminella.htm..

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.