torsdag 25 oktober 2012

Parasit-organisation inför ny korrupt beskyddaravgift i Sverige

Parasit-organisation inför ny

maffialiknande avgift i Sverige


--Parasiterna anfaller del 2--

Ny teknik 2012-10-24
Om tre månader införs permanent avgift för privatkopiering på usb-minnen och externa hårddiskar. Det har nu slagits fast i en skiljedom.



Om tre månader när skiljedomen vinner laga kraft införs den permanenta avgiften – 80 kronor per extern hårddisk och en krona per gigabyte upp till 80 gigabyte för usb-minnen.



Avgiften som kallas privatkopieringsersättning ska kompensera för privatpersoners lagliga rätt att göra kopior på musik för eget bruk – det rör sig alltså inte om ersättning för olaglig piratkopiering.

Att avgiften som länge diskuterats slutligen införs beror på en färsk skiljedom som slår fast att externa hårddiskar och usb-minnen kan anses vara "särskilt ägnade" för privatkopiering.
*


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--Skiljedomen:--

Dagens utslag i skiljenämnden visar att upphovsrättslagen är väl rustad att följa den tekniska utvecklingen så som den är tänkt att göra. 

Nämndens beslut understryker också det självklara i att möjligheten att kopiera för privat bruk förutsätter att rättighetshavarna också kompenseras för den kopiering som sker, säger Mattias Åkerlind vd CopySwede.


Nämnden bestod av de tre justitieråden: Marianne Lundius, Kerstin Calissendorff och Ingemar Persson.



- Då fick väl parasit-industrins kriminella lobbygrupper plocka fram sina mutpengar till sina korrupta vänner som vanligt?

Genom skiljedomen och Åkerlinds uttalande så är det fastställt att man i Sverige numera måste betala parasitavgifter för sina lagliga rättigheter.

- Sluta genast att köpa prylarna i Sverige, så dör parasiterna...

  http://www.copyswede.se/2012/10/rattighetshavare-har-ratt-till-kompensation-for-privatkopiering-pa-usb-minnen-och-externa-harddiskar/




undermattan.blogg

Parasit-organisation inför ny korrupt beskyddaravgift i Sverige

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.