lördag 24 september 2011

SVIN och INFLUENSA...


”- Enligt WHO:s egen hemsida har till dags dato 14 142 människor dött i svininfluensan. Jämför det med att en vanlig influensa per år sägs döda mellan 250 000 och 500 000 människor i världen.” (januari 2010)

Källor: dagspress, SVT, +the web

Det var den 11 juni 2009 som WHO:s generaldirektör Margaret Chan under en dramatisk presskonferens förklarade att svininfluensan (H1N1) var en pandemi. 



 
Den främsta effekten var att ett stort antal länders kontrakt med vaccinföretag aktiverades och miljarderna kunde börja strömma in till företagen.

Ett år senare hade svininfluensan i det närmaste försvunnit. Få eller inga nya fall noterades. Istället står flera länder med stora överskott av vaccin som de inte vet vad de ska göra med.

Bara i Sverige handlar det till exempel om överblivet vaccin för sådär 400 miljoner kronor, i Irland över 100 miljoner.

"- Samtidigt ska enligt investmentbanken JP Morgan försäljningen av svininfluensavaccin renderat mellan 7 och 10 miljarder dollar i vinst till vaccinföretagen under 2009."


Innan svininfluensan ens hade brutit ut på allvar klubbade USA:s hälsoministerium 2009-07-20 genom ansvarsfrihet för tillverkarna av vaccinet. GlaxoSmithKline, Baxter, Novartis med flera kan alltså inte åtalas för eventuella biverkningar av vaccinet.

- Detta påtalades aldrig i nämnvärt svenska media.

- Tillverkarna räknade uppenbarligen med allvarliga biverkningar och ordnade straffrihet i förväg.

 - År 2008 omdefinierade WHO ordet "pandemi”.

(av en händelse?) Pandemi användes tidigare bara för en sjukdom med ytterst hög smittorisk och hög risk för dödligt sjukdomsförlopp för smittade.

Nu räcker det helt plötsligt, enligt WHO, med att ovanligt många smittas, och sjukdomen i sig behöver inte vara speciellt dödsbringande. Den nya definitionen av "pandemi"passar nu också utmärkt till just svininfluensan, då svininfluensan  enligt den tidigare definitionen inte kom i närheten av pandemi-begreppet.




Margaret Chang och David Salisbury är två av topparna inom WHO. De har genomdrivit den nya definitionen av pandemibegreppet och länge propagerat för obligatorisk vaccinering mot andra smittosjukdomar.

Båda har en bakgrund inom läkemedelsindustrin. Det finns välgrundade misstankar om att de fortfarande har ekonomiska intressen inom den och även arbetar aktivt för den.


WHO-ledningens agerande granskades av EU-kommissionenmen. I den svenska pressen så skrevs det inte många ord om den saken. Skriverier om detta hade antagligen missgynnat majoritetsägarna inom svensk press, då dessa investerat stora pengar inom läkemedelsbranschen.

Världens regeringar skrämdes till att köpa vaccin, i Sveriges fall för *900 miljoner kronor. Hela det kreativa affärskonceptet kan definieras som nutidens internationella terrorkapitalism.

Hur farlig svininfluensan egentligen hade varit utan alla dessa massvaccinationer är svårt att veta, men sjukdomen är i sig inte speciellt farlig, enligt många specialister.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Enligt vad vi här på Conspiracy corner kan förstå, så blir/blev totalkostnaden för Sverige i första skedet totalt 1.5 miljarder kronor.

Sen är Sverige också bundet enligt avtal med läkemedelsbolagen att betala ytterligare 250 miljoner eftersom vi beställt vaccin för 1.3 miljarder och inte fått *hela beställningen än (*vid tidpunkten för uppgiften om en kostnad på 900 miljoner).

Möjligheten finns tydligen att slutnotan för hela "pandemi-äventyret" kommer att hamna närmare
2 miljarder kronor
.) Att vi sen"bara" behöver betala 250 miljoner i stället för de avtalade 400 för det nya vaccinet, beror på Sverige omförhandlat avtalet (prutat) då mer vaccin givetvis inte behövs.


- Vi har ju redan överblivet vaccin för 400 miljoner som ingen vet vad det skall användas till...


- Det enda som verkar vara absolut säkert är att några affärsmän tjänat mellan 50 och 100 miljarder kronor i omgång 1 och de planerar säkert omgång 2 och 3.




Vi på Conspiracy Corner ställer naturligtvis frågan; Vilket är det största problemet, Svininfluensan, vaccinet eller WHO?

När ett dödsfall inträffat i samband med vaccinet och personen samtidigt haft/fått en annan sjukdom är det alltid den andra sjukdomen som orsakar dödsfallet.

När ett dödsfall inträffar i samband med ”svininfluensan” och personen samtidigt har en annan sjukdom är det alltid svininfluensan som orsakar dödsfallet. Det verkar klarlagt att en stor del av "följdsjukdomarna" redan fanns hos många patienter innan de fått svininfluensan.
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ny FORSKNINGSRAPPORT (september 2011)

Dödlig influensa bryter ner lungorna

DN, SVD, läkartidningen, orig. TT

Många av dem som dog av svininfluensan hade också lunginflammation. Nu vet forskarna varför de två sjukdomarna blev till en sådan dödlig kombination.

Det är amerikanska forskare som har försökt ta reda på varför lunginflammation får svininfluensan att bli så farlig. Cirka hälften av dem som dog i svininfluensan, hade också lunginflammation. För att ta reda på varför smittade forskarna ett antal möss med antingen vanlig säsongsinfluensa eller A(H1N1), det virus som orsakar svininfluensan.

När mössen insjuknade, infekterades de även med Streptococcus pneumoniae, samma bakterie som orsakar lunginflammation. Alla möss som bara hade fått vanlig influensa och lunginflammation överlevde. I den andra gruppen var det tvärtom.

Alla dog. När forskarna studerade lungorna visade det sig att de små lungblåsorna var svårt påverkade och att bronkernas skyddande lager av epitelceller var helt borta hos de döda mössen.

Forskarnas slutsats är att svininfluensan, till skillnad från vanlig influensa, skadar lungornas skyddande cellager och slår ut kroppens förmåga att reparera dessa celler vid sjukdom. Detta gör att bakterier kan invadera kroppen på ett helt annat sätt än vid ”vanlig” influensa.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Ibland är saker och ting inte riktigt
vad de verkade vara från början...

EDITORS NOTES: - Till forskarna bakom nya undersökningen (2011-09-20) om svininfluensan ställer man frågan;

- Varför sägs det alltid att "patienterna dog av ”svininfluensan”, även i samband med andra sjukdomar?

- Är svininfluensa ett roligare ord att få säga i media än t ex lunginflammation?
Åtminstone i "Pandemins" början, verkade det väldigt oklart i vilken ordning offren fick sina sjukdomar.


Den övervägande majoriteten av dom 15 svenska dödsfall i ”svininfluensa” från 2009 var personer från s k riskgrupper och måste betecknas som extraextrema högrisker inom denna grupp. Nästan alla var också en väldigt god bit över 50 år.

Så gott som alla hade vid dödstillfället flera sjukdomar och lång sjukdomshistorik. Sannolikt dog de inte bara av svininfluensan. Vissa verkade också i det närmsta redan döende innan de fick någon smittosjukdom över huvud taget.

Vid snabba sökningar på nätet hittar man gott om unga friska människor som säger sig ha fått sådana biverkningar av vaccinet att de anser det förstört deras liv. Där finns också misstänkta dödsfall i samband med vaccinet.



- Nätet översvämmas av 10 000tals människor som rapporterar och fortfarande lider av väldigt allvarliga biverkningar från 2009 års vaccinering.


Man frågar sig också hur läkarna kunde vaccinera hela länders befolkningar med något som uppenbarligen inte testats ordentligt. Forskarna i denna nya rapport säger nu själva att:

”Svininfluensan till skillnad från vanlig influensa, skadar lungornas skyddande cellager och slår ut kroppens förmåga att reparera dessa celler vid sjukdom.”



Om de inte ens visste detta tidigare måste det ha varit svårt att framställa ett säkert vaccin till "hela världens befolkning?” (50 % av alla som dött hade lunginflammation?) Sen att Media framlägger ännu en ny studie som bara gjorts på möss, vid ett inte ens namngivet labb i USA verkar löjeväckande.

Drygt sex miljoner svenskar vaccinerade sig 2009 och hittills har omkring *5 900 rapporter om biverkningar kommit in till verket. Sex fall rörde ett misstänkt samband mellan vaccinet och narkolepsi där samtliga drabbade var barn eller ungdomar. (Detta var dom första officiella uppgifterna i media)


Läkemedelsverket däremot
rapporterar andra siffror:


- Av 5,3 miljoner svenskar som vaccinerats med Pandemrix mot svininfluensa har Läkemedelsverket fått 37 000 rapporter om biverkningar från sjukvård och konsumenter.


Läkemedelsverket gör bedömningen att det ändå är betryggande att ta vaccinet. De flesta biverkningarna har varit influensaliknande symtom eller smärta vid injektionsstället. Av de drygt 1 700 rapporter som har kommit från sjukvården har en femtedel klassats som allvarliga.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: Över 30 000 svenskar som har fått influensa av att vaccinera sig mot… svininfluensa?

(=influensaliknande symptom) Att läkemedelsverket fått 37 000 rapporter kan också innebära att de inte fått 370 000 rapporter.

Om man också inom den s k riskgruppen kunde få Influensaliknande symptom av vaccinet, har vaccinet då även kunnat utveckla "följdsjukdomarna" som svininfluensan verkar vara mästare på?
 

- Vilket val har i så fall medfört störst risk; - att vaccinera sig, eller att inte vaccinera sig?



--Några rubriker från 2010, fler finns längre ner...

Sex barn mellan 12 och 16 år I södra Sverige har efter noggrann läkarutredning diagnostiserats med sjukdomen Narkolepsi. Samtliga hade en eller två månader tidigare fått just Pandemrix (vaccin) och det gör att Läkemedelsverket inte kan utesluta ett samband.



Finländska hälsovårdsmyndigheter har beslutat stoppa vaccineringar mot svininfluensa tills vidare, sedan neurologer slagit larm om att ovanligt många barn drabbats av sömnsjuka, narkolepsi, efter att ha fått sprutorna.

Totalt rör det sig om minst 15 misstänkta eller bekräftade fall. Institutet för hälsa och välfärd (THL) utreder nu om vaccinet eller själva viruset A/H1N1 kan ha ett samband med sjukdomen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


VAD ÄR SVININFLUENSA???

Svininfluensa, först upptäckt 1930, är en vanlig och ibland dödlig grissjukdom som orsakas av influensavirus typ A. Den sprids normalt inte till människor, även om smittfall noterats emellanåt, främst bland personer som varit i direkt kontakt med grisar.

Vanligt influensavaccin för människor skyddar inte mot svininfluensa.

WHO har pekat ut svininfluensa som en tänkbar orsak till mänskliga influensapandemier, som brukar uppträda vartannat eller vart tredje årtionde. Den senaste verkliga pandemin var Hongkonginfluensan, som slog till för över 40 år sedan.

Svininfluensan ska inte förväxlas med den fruktade virusvarianten H5N1, fågelinfluensan, varav närmare 400 människor har smittats i världen sedan 2003.
 *

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Svininfluensan – var det bluff?

I april upptäcktes viruset i USA, när rutinprover på sjuka barn i Kalifornien gav märkliga resultat i laboratorieanalyserna. USA:s smittskyddsmyndighet CDC slog larm till Världshälsoorganisationen (WHO).

Sedan gick det fort. Myndigheterna i Mexiko talade snart om hundratals dödsfall. Skolor, restauranger och teatrar stängdes. Bilder på människor i munskydd spreds över världen under rubriker om attackerande dödsvirus.

Den 11 juni 2009 klassade WHO, med chefen Margaret Chan i spetsen, spridningen av det då världsbekanta viruset som en pandemi. Vid det laget stod det visserligen klart att influensan för de allra flesta smittade gav milda symtom, eller inga alls.

Samtidigt var spridningen omfattande och viruset kunde ge svår lunginflammation och systemkollaps hos vissa personer. Barn och unga var i riskzonen för allvarlig sjukdom och död, vilket inte är fallet vid vanlig influensa.

I efterhand har WHO fått massiv kritik för sitt agerande. "En av världens största medicinska skandaler", har exempelvis den tyske Europarådsparlamentarikern Wolfgang Wodarg kallat pandemibeslutet. Han och flera med honom anklagar läkemedelsjättarna för att i eget vinstsyfte, via WHO, ha drivit världens regeringar att agera i onödan.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WHO kallades i början av 2010 till förhör inför Europarådet om svininfluensan.

Paul Flynn, vice ordförande i rådets hälsokommitté, sa att WHO vilselett regeringar att köpa in massvis med vaccindoser.

                                                                          Margaret Chan


”Pandemin som inte var någon pandemi”, sammanfattar den brittiske parlamentarikern Paul Flynn från Labourpartiet året med svininfluensa i en starkt kritisk rapport till Europarådet.

Han vänder sig främst mot WHO:s agerande men också mot alla som ansvarat för svininfluensahanteringen som EU-organisationer och smittskyddsmyndigheter i respektive länder.

- Ett slöseri av enorma summor skattepengar och en omotiverad skräck som spreds till befolkningen i Europa, är ytterligare en slutsats.

Han är inte ensam om sin kritik mot WHO. En annan tungt vägande aktör är den ansedda brittiska läkartidningen BMJ (British Medical Journal) som genomfört en ingående undersökning av WHO:s pandemistrategi.

Deras artiklar ger ytterligare bränsle åt den återkommande huvudkritiken för överdrifter, hemlighetsmakeri och dolda relationer till läkemedelsindustrin inom WHO.


- MER BLUFF, MYGEL och KORRUPTION

Baxter Company, som är en av tillverkarna bakom vaccinet mot svininfluensa har varit inblandade i två stora skandaler. Det första var 2006 när tiotusentals blödarsjuka injicerades med HIV-virus och Baxter fortsatte sälja vaccinet även efter att smittan var känd.

Den andra var när Baxter släppt ett influensavaccin som innehöll fågelinfluensavirus till 18 länder. Tack vare att ett labb i Tjeckien upptäckte viruset i vaccinet undvek vi en världsomfattande katastrofal epidemi då.

- Baxter Company blandade av misstag levande fågelinfluensavirus (både H5N1 och H3N2, den mänskliga formen) i sitt eget vaccin.



Trots dessa två händelser har alltså WHO ett avtal med Baxter Pharmaceuticals att producera Svininfluensavaccin till hundratals miljoner människor.


Den 28 augusti år 2008 så fyllde läkemedelsföretaget Baxter International i ett patent för H1N1-vaccinet."


- Det innebär att de begärde patent på svininfluensavaccinet mer än ett halvår innan själva svininfluensan bröt ut i Mexico.

*


Nio månader senare ändrade WHO av någon anledning kriterierna för vad som är en pandemi och månaden efter förklarade WHO att svininfluensan var en sådan.

Baxters patent offentliggjordes i mars 2009, en dryg månad senare uppstod svininfluensaviruset.

I maj 2009 ändrades WHO:s definition på en pandemi. Nu lät det plötsligt så här:

"En sjukdomsepidemi uppstår då det finns flera fall av sjukdomen än normalt.

En pandemi är en världsomfattande epidemi av en sjukdom. En influensapandemi kan uppstå då ett nytt virus förekommer mot vilken befolkningen saknar immunitet."
Tom Jefferson, epidemiolog på ansedda Cochrane Institute i Australien som har ifrågasatt hela influensahysterin. Han säger bland annat:

"Är det inte anmärkningsvärt att WHO har ändrat sin definition av en pandemi? Den gamla definitionen var ett nytt virus, som gick runt fort, som du inte har immunitet mot och som skapade en hög sjuklighet och dödlighet. Nu de sista två meningarna tagits bort, och det är hur svininfluensa har kategoriserats som en pandemi."

Europarådsparlamentarikern Wolfgang Wodarg anklagade WHO för att deklarera en falsk epidemi:

"Det är vår skyldighet att tala om för människor när något är allvarligt och farligt. Men i detta fall har vi blåst upp något som visades sig vara en mild sjukdom, vi har skrämt människor och vi har skickat offentliga hälsomedel i fel riktning. Våra barn har vaccinerats i onödan. Detta är fel."

Det är numera bevisat att flera av WHO:s rådgivare är kopplade till läkemedelsindustrin.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Donald Rumsfeld, krigsförbrytare och
”key player” inom Läkemedelsindustrin


 Källa: LatiCe oberoende internationell nättidning.

Läkemedlet Tamiflu och sin tidigare "ägare" Donald Rumsfeld, före detta försvarsminister under Bush regimen, kommer få stora vinster med den högaktuella svininfluensa epidemin, enligt rapporter från den Oberoende Pressen (La Prensa Independiente)

Tamiflu, som uppfanns av Gilead Sciences Inc. och som även rekommenderas av Världshälsoorganisationen (WHO), har hittills varit en av de få effektiva behandlingar för att bota influensa som beror på det muterade viruset H1N1, det som ligger bakom utbrottet av svininfluensan i Mexico och USA.

Rumsfeld var ordförande i Gilead sedan den 3 december 1997 till dess att han tog över Pentagon i 2001, dock behöll han äganderätten av sin börsportfölj. Därefter sålde Gilead rättigheterna till Tamiflu till Roche laboratorierna, vars aktier gynnades på börsen under fågelinfluensa epidemin.

Läkemedlet tillverkas av anis sedan dess det uppfanns i början av 90-talet, då sjukdomen som skövlade Asiens fjäderfän under 2005-2006 uppstod och orsakade stor dödlighet hos människor, var Rumsfeld chef för Pentagon, vars "uppgift" är att främja de biologiska experimenten för militära ändamål.


Fågelinfluensa viruset blev genetiskt modifierat 1976 så att det skulle kunna överföras till människor, detta skedde i amerikanska militärens laboratorium för farmaceutiskterrorism i Fort Dix, New Jersey och orsakade många soldaters död.

Det finns en berättigad misstanke om att den nya versionen av H1N1 har en liknande härkomst.

Frågan är om någon som Rumsfeld eller hans kompanjoner har haft ett finger med i spelet när det gäller spridningen av detta genetiskt modifierade virus, eftersom hittills har ingen gris varit sjuk någonstans i världen.

Denna mutation av H1N1-viruset kan också mycket väl ha tillverkats i ett laboratorium. Det handlar om en "ny variant som aldrig tidigare skådats av influensa som kombinerar virus från svin, fjäderfän och människor, i en interkontinental blandning från Nordamerika, Europa och Asien" detta kommenterades i Associated Press av en tjänsteman från CDC, Centers for Disease Control and Prevention i USA.

Alla länder i världen köper nu in stora mängder av Tamiflu i förebyggande syfte, den största konsumenten av medicinen har varit de amerikanska trupperna, som obligatoriskt måste använda medlet efter att Rumsfeld blev chef för Pentagon. Sedan dess har intäkterna för Roche och Gilead Sience Inc. ökat med flera miljarder dollar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Forskare: - Vaccinet är värdelöst

Wed, 01/12/2011 - 14:20

- Ser ingen effekt på insjuknande i influensa. 


- Influensavaccinet ger ingen effekt – men kan orsaka sjukdom.


Det menar det väletablerade brittiska forskningsinstitutet Cochrane, som i en ny rapport har tittat på 36 vetenskapliga jämförelser av över 70 000 vaccinerade och icke vaccinerade personer mellan 16 och 65 år.

– Det är inte färre dödsfall – och inte färre sjukdagar – bland de vaccinerade jämfört med de som inte tagit vaccin, säger forskaren Tom Jefferson.

I rapporten menar forskarna från Cochrane att de varken har kunnat se fler registrerade sjukdagar från arbetet eller fler dödsfall hos de icke–vaccinerade.

”Försöken visade att under ideala förhållanden (vaccin helt matchande det virus som just då cirkulerar) måste 33 friska vuxna vaccineras för att undvika ett influensafall. I genomsnitt måste 100 människor vaccineras för att undvika ett influensafall”, skriver Cochraneforskarna.

– Det fanns varken fler dödsfall eller fler förlorade arbetsdagar hos de som tagit vaccinet, säger Tom Jefferson, som är en av forskarna bakom rapporten.
Kan orsaka förlamning

Förutom att inte ge någon effekt vad gäller insjuknande i influensa, så menar forskarna dessutom att vaccinet i flera fall orsakat sjukdomen Guillian-Barrés syndrom hos de vaccinerade.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Fler barn kan ha fått narkolepsi

Sun, 04/10/2011 - 06:49

Det kan vara betydligt fler barn som har drabbats av narkolepsi, okontrollerat sömnbehov, kopplat till svininfluensavaccinet än vad man tidigare trott, och nu vill svenska Läkemedelsverket se ett stopp för vaccinet Pandemrix i hela Europa.

Läkemedelsverket går nu igenom journalerna i cirka 135 fall som utreds för möjlig narkolepsi, efter att ha sökt igenom misstänkta fall bland sömnmottagningar runt landet. Bland de 135 finns både de som vaccinerats och som inte vaccinerats, berättar Tomas Salmonson, vetenskaplig direktör på Läkemedelsverket. Han fortsätter:

– Det är flera frågor som vi måste ställa oss. 1: Har dessa barn faktiskt narkolepsi? 2: Har de vaccinerats? 3: Ser vi mönster som vi kan ta lärdom av? Nyligen meddelade verket att narkolepsi var fyra gånger vanligare hos vaccinerade barn och ungdomar än ovaccinerade.

Det vaccin som använts i Sverige är Pandemrix, och även i Frankrike har man konstaterat ökade fall av narkolepsifall bland barn som fått det vaccinet. Ingen ökning av antalet rapporterade fall sågs i andra åldersgrupper eller för det andra influensavaccinet, Panenza, som användes i Frankrike.

Narkolepsi är en högst ovanlig sjukdom. Utan vaccinering drabbas 0,5-1 av 100.000, så den fyrdubbling som setts innebär 2-4 fall. Vaccinering mot influensa behövs heller inte göras under ett normalt år, men gjordes hösten 2009 på grund av den då rådande pandemin i svininfluensa.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Narkolepsi hos unga även i Frankrike

Sun, 04/10/2011 - 06:48

Fler fall av narkolepsi än förväntat rapporteras nu från Frankrike bland barn som är vaccinerade med Pandemrix mot svininfluensa. Resultaten pekar i samma riktning som de svenska, uppger Läkemedelsverket.

Bland 4,1 miljoner vaccinerade med Pandemrix i Frankrike har 23 fall av narkolepsi rapporterats. Ökningen sågs bara för 10—15-åringar.

En svensk registerstudie har visat på en fyra gånger högre risk för vaccinerade barn att drabbas av narkolepsi.



Vacciner odlas ofta i ägg

De flesta vacciner odlas i befruktade hönsägg. Eftersom varje dos kräver ett ägg, kan äggtillgången lätt bli en begränsande faktor. En annan nackdel är att vissa mycket allergiska personer inte kan vaccinera sig, på grund av de små mängder äggprotein som finns kvar i vaccinet.

Det går att tillverka vaccin i celler i stället för i ägg. Fördelen är att celler lätt kan odlas fram när de behövs. Processen är dock komplicerad på andra sätt, varför den äggbaserade tillverkningen fortfarande dominerar. (TT)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tog vaccinet – då stöttes levern bort

Fri, 04/01/2011 - 09:32

Ellinor, 16, kronisk sjuk av Pandemrix – nu tvingas hon äta mediciner livet ut

Ellinor, 16, tog Pandemrix-sprutan. Sedan försökte hennes kropp stöta bort levern. Nu måste hon äta medicinen livet ut. Tio dagar efter vaccinationen mot svininfluensan i november 2009 svullnade buken upp på Ellinor Thomasson Nyholm i Skegrie. Hennes mamma Anna Thomasson trodde att det var tonårshull.

Men när Ellinor fick 41 graders feber blev hon inlagd på barnkliniken på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Där blev hon kvar i fem veckor. Drabbad av blodförgiftningLäkarna misstänkte njurbäckeninflammation.

Ellinor fick antibiotika intravenöst, men febern försvann inte och hon drabbades av blodförgiftning. Ett ultraljud visade på inflammerad gallblåsa. Läkarna beslutade sig för att ta bort den. Under operationen upptäckte de att levern var svullen och röd.

Förstörs av immunförsvaret

På två dagar ökade Ellinor åtta kilo i vikt. – Allt var vätska i buken, säger Anna Thomasson. Efter två veckors undersökningar fick de besked: Ellinor hade drabbats av autoimmun hepatit – en kronisk leverinflammation. Det är en sjukdom där leverns celler förstörs av kroppens eget immunförsvar.

”Berodde på vaccinet”

– Läkaren förklarade att immunförsvaret hade flippat ur och inte längre kände igen den egna levern, utan ville stöta bort den. Han sa att vaccin kan trigga i gång en autoimmun reaktion och trodde att det berodde på vaccinet. I april 2010 anmälde läkaren reaktionen som en biverkning av vaccinet Pandemrix till

Läkemedelsverket.


- Livet ut måste Ellinor nu äta mediciner för att förhindra avstötning av levern, samma som organtransplanterade personer måste ta.




– Jag kommer aldrig att bli frisk, säger hon.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Stop för Pandemrix till barn

Fri, 03/25/2011 - 11:09

Socialstyrelsen avråder från att använda influensavaccinet Pandemrix på barn. Vaccinet gavs mot svininfluensa vid förra vinterns pandemi.

Den ändrade rekommendationen är en följd av Läkemedelsverkets nya riskanalys, där man pekar på att vaccinet kan öka risk för sömnsjuka bland barn. Nästa vecka väntas de första resultaten av en svensk utredning. I praktiken har den nya rekommendationen ingen betydelse, eftersom behovet att vaccinera är minimalt.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Svinvaccin kan ge narkolepsi

Tue, 02/01/2011 - 06:31

Uppsala. En ny studie stärker nu misstankarna om att vaccinering mot svininfluensa kan orsaka narkolepsi hos barn.

Av 60 barn i Finland mellan 4 och 19 år som under 2009 och 2010 drabbades av sjukdomen var 52 vaccinerade, enligt finska hälsovårdsmyndigheten THL. Studien visar på en nio gånger förhöjd risk att få narkolepsi för barn som vaccinerats och Finland har nu stoppat Pandemrix-vaccinet.

I Sverige har Socialtyrelsen ännu inte fattat beslut. De nya resultaten gör att Läkemedelsverket nu kommer att samråda med Socialstyrelsen om rekommendationerna för vaccination av riskgrupper bör förändras.

Den eventuella kopplingen mellan vaccinet och den kroniska neurologiska sjukdomen utreds i hela EU med hög prioritet, men utredningarna är inte klara än.

Hittills pekar de preliminära beräkningarna i Sverige på att det inte har varit fler fall av narkolepsi bland vaccinerade barn och vuxna än bland ovaccinerade. Beräkningarna är baserade på Stockholm där landstinget har fört ett särskilt vaccinationsregister omfattande drygt en miljon människor, men de är osäkra eftersom antalet fall av narkolepsi är litet.

Svenska Läkemedelsverket hade fram till den 13 januari 2010 fått in 60 rapporter om misstänkta fall och fortsätter att utreda frågan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Barn allvarligt sjuka efter vaccinering
- Nu tas det misstänkta ämnet bort.

Wed, 01/12/2011 - 14:18

Utredningen ännu inte klar om vad som kan ha orsakat sjukdomsfallen Flera barn kan ha blivit allvarligt sjuka av förra årets influensavaccin.

I årets vaccin är det misstänkta ämnet borttaget. – Än så länge är det en misstanke som vi inte har kunnat bevisa men inte heller stryka, säger Charlotta Bergqvist på Läkemedelsverket. Tidigare i år briserade nyheten om att flera barn kan ha drabbats av narkolepsi efter att ha blivit vaccinerade mot influensan.

Det var en läkare i Malmö som rapporterade in sex fall av barn mellan tolv och 16 år som diagnostiserats med narkolepsi efter att ha fått vaccinet Pandemrix en eller två månader innan.

Eftersom det är betydligt fler än normalt så inledde Läkemedelsverket en undersökning om det kunde finnas en koppling mellan vaccinet och sjukdomen.

Även Europeiska smittskyddsmyndigheten, Karolinska Institutet och flera andra europeiska länder inledde undersökningar kring kopplingen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Finland stoppar svininfluensavaccinationerna
pga sömnsjuka & trötthet trött sjuk

Tue, 08/24/2010 - 10:41

Finland stoppar vaccinationerna mot svininfluensa. Orsaken är flera misstänkta fall av allvarliga biverkningar hos barn. Det säger företrädare för finska hälsoinstitutet till DN.se.

Flera unga personer i Europa, som vaccinerats med svininfluensavaccinet, har fått narkolepsi. Finländska läkare har upptäckt ovanligt många fall av narkolepsi bland barn som fått influensavaccinet Pandemrix. Hittills har minst 14 misstänkta fall av narkolepsi anmälts i Finland, rapporterar Hufvudstadsbladet.


Tills det har klarnat vad som orsakar ökningen i antalet narkolepsifall hos barn rekommenderar Institutet för hälsa och välfärd, THL, att all svininfluensavaccinering upphör, skriver Vasabladet. Beslutet att avbryta svininfluensa-vaccinationerna kom i dag tisdag eftermiddag.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Elisabeth berättar om biverkningar efter vaccinet

Fri, 03/05/2010 - 14:56

Hej!
Jag vaccinerade mig den 1 dec. Hade som alla andra ont i armen någon dag efteråt men detta klingade sedan av. Men sedan efter ca TRE veckor fick jag jätte ont inne i armen (antingen i muskler nerver el skelett, svårt att veta). Detta spred sig sedan vidare efter någon vecka till andra armen samt så småning om ner i benen. Har alltså ont i både armar och ben.

Är en molande värk med enstaka hugg då och då. Har varit sjukskriven sen dess och har tagit alla möjliga tester som går att ta, allt från reumatiska prover till lumbalpunktion, inget har visat på ngt konstigt. Läser sedan själv på nätet om biverkningarna från vaccinet, står att man kan få en dunkande smärta utmed en eller flera nervbanor.

När man hör sig för både till läkare och vaccintillverkarna vet dem inget mer än att det bara kan bli så. Inget vet hur länge det skall hålla på och vad det egentligen är som händer.

- Jag har varit både arg ledsen och förtvivlad! Allt tyder på att det är vaccinet som gjort detta med mig, en helt frisk person sen innan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Hej!
Jag letar själv efter fler som har långtidsbiverkningar efter vaccination för att försöka begripa vad som hänt - jag har inte fått samma symptom som du beskriver utan en konstant influensamuskelvärk sedan vaccination i oktober (arbetar med riskgrupper och fick därför vaccination tidigt).

- Jag är som du tidigare frisk och värken har varit oföränderlig i snart sex månader nu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


FN blev snuvat av läkemedelsindustrin

Sun, 02/21/2010 - 17:44

Dan Jönsson: - Var svinet en anka? ...FN blev snuvat av läkemedelsindustrin.

”En av vår tids största medicinska skandaler” säger ordföranden för Europarådets hälsokommitté, epidemiologen Wolfgang Wodarg, om vaccineringen mot svininfluensan.

Världshälsoorganisationen WHO, som pandemiklassade den mexikanska snuvan i juni och därmed utlöste kontrakt värda miljarder för läkemedelsindustrin, ska nu granskas för att som det heter säkra en oberoende pandemiberedskap.

Det är väl det minsta man kan begära. De fakta som sipprat fram de senaste månaderna om hur WHO jobbar är inte precis förtroendeingivande. FN:s världshälsoorgan tycks inte bara ha fattat sitt beslut på inrådan av experter knutna till den multinationella vaccinindustrin, utan lät det också föregås av en påpasslig urvattning av själva pandemibegreppet.

Att vaccinkontrakten dessutom visade sig ha klausuler som friskrev industrin från alla tänkbara risker – risker som då fortfarande återstod att pröva – är direkt skrämmande.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Svininfluensan anses allt ofarligare

Sun, 02/21/2010 - 17:41

Socialstyrelsen vill att svininfluensan inte längre ska klassas som allmänfarlig sjukdom utan endast anmälningspliktig för att frigöra resurser inom vården.

– Vi kan konstatera att pandemin är på tillbakagång, det är väldigt få fall som inträffar nu, säger Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm till DN.se Det var i maj ifjol som Socialstyrelsen begärde att svininfluensan skulle klassas som allmänfarlig sjukdom.

Sverige stod inför en pandemi, ingen visste hur influensan skulle utvecklas och regeringen och riksdagen antog därför förslaget.

Nu har läget ändrats. Allt färre drabbas av influensan och Socialstyrelsen anser att den nuvarande klassificeringen tar onödiga resurser från vården.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Svininfluensan – var det bluff?

I april upptäcktes viruset i USA, när rutinprover på sjuka barn i Kalifornien gav märkliga resultat i laboratorieanalyserna. USA:s smittskyddsmyndighet CDC slog larm till Världshälsoorganisationen (WHO).

- Sedan gick det fort.

Myndigheterna i Mexiko talade snart om hundratals dödsfall. Skolor, restauranger och teatrar stängdes. Bilder på människor i munskydd spreds över världen under rubriker om attackerande dödsvirus.

Den 11 juni 2009 klassade WHO, med chefen Margaret Chan i spetsen, spridningen av det då världsbekanta viruset som en pandemi. Vid det laget stod det visserligen klart att influensan för de allra flesta smittade gav milda symtom, eller inga alls.

Samtidigt var spridningen omfattande och viruset kunde ge svår lunginflammation och systemkollaps hos vissa personer. Barn och unga var i riskzonen för allvarlig sjukdom och död, vilket inte är fallet vid vanlig influensa.
Långa köer

I efterhand har WHO fått massiv kritik för sitt agerande. "En av världens största medicinska skandaler", har exempelvis den tyske Europarådsparlamentarikern Wolfgang Wodarg kallat pandemibeslutet. Han och flera med honom anklagar läkemedelsjättarna för att i eget vinstsyfte, via WHO, ha drivit världens regeringar att agera i onödan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Är vaccinet effektivt?

Vaccinerades i oktober 2009 men har ändå fått influensa nu, maj 2010. Alla symptom pekar på att jag har Svininfluensa, detta är inte som den vanliga årliga epedemin av Asiaten, Hong Kong etc.

Min fundering är nu om vi lurats att satsa miljarder på något som var för dåligt utvecklat.

Har läkemedelsindustrin sett chansen till stora vinster och utvecklat något som egentligen inte uppfyller kraven? Har vår oro och ångest för att drabbas fördunklat vårt normalt kritiska tänkande när det gäller test av mediciner.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Flera miljoner vaccindoser blir över

Sun, 02/21/2010 - 17:36

Värda en halv miljard kronor – staten vill ha nytt avtal Minst åtta miljoner doser vaccin blir över.

De är värda en halv miljard kronor. Nu försöker myndigheterna omförhandla avtalet. Två av tre svenskar – sex miljoner – har hittills vaccinerat sig mot svininfluensan. Det har haft effekt på smittspridningen. Förra veckan rapporterades endast fem bekräftade fall till Smittskyddsinstitutet.

Sverige har fått totalt nio miljoner doser vaccin. Ytterligare en miljon kommer att levereras.
Vill inte slänga i onödan – Vid tio miljoner doser skulle det vara ett uppehåll i leveransen. Vi behöver ju inte alla doserna nu, säger Göran Stiernstedt, chef för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Landsting.

Men Sverige har beställt och förbundit sig att betala för 18 miljoner doser – två för varje svensk. Varje dos kostar 64,40 kronor.

- Vad gör vi med de åtta miljoner doser som vi just nu inte behöver?


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Vaccinet stoppas i Kanada

Wed, 11/25/2009 - 03:44

Har gett flera patienter allvarliga biverkningar Kanadensiska läkare stoppar ett parti av svininfluensavaccinet på uppmaning av leverantören Glaxo Smith Kline.

- Vaccinet har gett flera patienter allvarliga biverkningar.

Sammanlagt stoppas 170 000 doser av vaccinet. Drygt 20 000 personer som har vaccinerats av det aktuella vaccinet har fått andningssvårigheter, förhöjd hjärtrytm och hudutslag. Det är fem gånger så många som väntat.

Ingen av patienterna ska dock ha fått långvariga problem av vaccinet.
Rodnad och smärta Leverantören Glaxo Smith Kline, som även levererar vaccin till Sverige, säger sig inte veta vad de många biverkningarna beror på.

Men företaget uppmanar läkare i Kanada att inte använda vaccin från den aktuella leveransen. Tillsammans med kanadensiska myndigheter utreder läkemedelsföretaget nu de många biverkningsfallen, uppger BBC. I Sverige har cirka 2,1 miljoner doser av vaccinet getts till patienter. Totalt har cirka 1 500 biverkningsrapporter inkommit till Läkemedelsverket.

De allra flesta fallen gäller kända reaktioner som ömhet, rodnad och smärta vid injektionsstället. I färre fall har illamående, kräkningar, magont, diarré, yrsel, utslag och sömnlöshet rapporterats


 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sonen till akuten efter vaccination

Min son som är 9år har astma och är i en sk. riskgrupp. Han vaccinerade sig för ca 4 veckor sedan. Idag ångrar vi det. Dagen efter han vaccinerade sig fick han de vanliga biverkningarna som feber, influensasymtom, men också stora, kliande utslag över hela kroppen!

Vi sökte för det, och fick olika allergimediciner och kortison för att dämpa utslagen. Min son har ätit allergimediciner varje dag samt kortison, betapred, för att hålla utslagen på en acceptabel nivå. De har aldrig varit borta helt. Händerna har också varit svullna.

Men nu i morse vaknade han med ännu större utslag, trots all medicin, och är just nu på väg till akuten med pappa! Han har aldrig haft problem med allergi eller utslag tidigare. Läkarna vi har träffat har rapporterat detta som en svår biverkning av Pandemrix, och det är ingen som vet hur länge han kommer att ha kvar utslagen, eller om man överhuvudtaget kan bli av med de.

Hade vi fått veta om att det fanns risk för dessa biverkningarna innan vi vaccinerade, hade vi ALDRIG vaccinerat vår son! Vi tänker inte vacinera resten av familjen, vi litar istället på kroppens fungerande immunförsvar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Gulf War Syndrome - Stött på första fallet med typiska symptom.

En bekant till mig som vaccinerade sig för cirka 1½ månad sedan. Hon har nu utvecklat dålig mage (kan ha att göra med kvicksilvret), och yrsel-attacker och trötthet. I linje med Gulf War Syndrome. Tyvärr. I värsta fall också bara början.

Svenska samhället går mot sin undergång, givet hur många som tog vaccinet här.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


WHO-chefen Margaret Chan är
INTE vaccinerad.


I en AFP-artikel här om dagen erkände hon att hon inte hade tagit vaccinet.

- Man kan undra varför Margaret Chan själv inte tagit svininfluensavaccinet under 2009 och frågan är om hon verkligen kommer att ta vaccinet.


Om inte den personen som tog beslut om att utlysa pandemivarningen och starta massvaccineringen av jordens befolkning tar vaccinet, hur väl grundat är då hennes beslut eller vet hon kanske om de många biverkningar och dödsfall som vaccinet skulle komma att orsaka?

WHO går även läkemedelsföretagens ärende på andra plan. De planerar att kraftigt begränsa t ex användningen och försäljningen av vitaminer som många personer ser som ett alternativ till kemiska läkemedel...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hon tog vaccin - och tappade sitt smaksinne

Mon, 11/23/2009 - 15:03

Hon vaccinerade sig - och känner varken lukt eller smak längre.
- Det är hemskt, jag hade hellre haft svininfluensa än det här, säger Silje Marie Våtvik, 30.


I början av oktober vaccinerade sig norska Silje Marie Våtvik, 30 på Svalbard. Samma dygn försvann hennes smak- och luktsinne. - Först kände jag en metallisk smak i munnen och när jag skulle äta upptäckte jag att jag inte kände någon smak alls, säger hon.

Läkarna på Svalbard tog flera prover för att utesluta att problemen beror på någon sjukdom. Men eftersom provsvaren inte visade något remitterades Silje till specialister i Tromsö.

Kan bara äta torr mat...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RE: Vaksinen

Gratulerar dig till att bo i Norge som ännu är ett land utan censur av press och tv! (eller?)
Sverige har drabbats av en total media censur angående biverkningarna av vaccinet.

Står i deras "hemliga" kontrakt att alla biverkningar MÅSTE rapporteras/ godkännas för publicering av BAXTER innan dom släpps till media, alltså locket på om biverkningar och hetsa på så att alla tar sprutan.

Det finns ingen brist på vaccin, den hittas på för att hetsa folk!

R.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Oroande tyst i Sverige

Sun, 11/22/2009 - 12:28

Det har varit ovanligt tyst om potentiella risker för oönskade biverkningar med vaccinet Pandemrix, skriver professor Tore Scherstén, Båstad.

DEBATT. Under hösten har massmedier och myndigheter, främst Läkemedelsverket, Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet, fört en intensiv kampanj för att förmå svenska folket att vaccinera sig mot svininfluensan (A/H1N1). Olika argument har anförts i kampanjen – från skrämsel till solidaritetsskäl. Solidaritet mot vem eller vad kan man fråga sig – staten, sjukvården eller befolkningen?

Biverkningar har diskuterats intensivt i flera andra länder. I ett tidigare debattinlägg i HD har jag framfört tveksamheter med de immunförstärkande tillsatserna, squalen och tokoferol, i vaccinet som distribueras i Europa Dessa tillsatser kan ge upphov till sjukdomar på grund av autoimmunitet, till exempel ledgångsreumatism. I USA är vaccin med dessa tillsatser förbjudna på grund av sådana risker.

I Tyskland har oron över säkerheten med vaccinet (Pandemrix), som erbjudes allmänheten blivit mycket stor sedan det genom en artikel i Der Spiegel blev känt att toppolitiker och regeringsanställda tjänstemän erbjudes ett alternativt vaccin utan dessa tillsatser (Celvapan).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hälften sjuka efter vaccin

Thu, 11/12/2009 - 04:15

233 elever vaccinerades i måndags. Dagen efter sjukskrev sig 130 elever på en skola i Karlshamn. Många uppgav att de känt sig febriga eller fått värk i kroppen när de hade tagit sprutan, skriver Blekinge Läns Tidning.

Först blev Richard Eitrem, smittskyddsläkare i Blekinge, bestört när han fick höra hur många som blivit sjuka. Han jämförde med när man vaccinerade personalen på infektionskliniken – då blev inte en enda människa sjuk. Men när han hade tagit kontakt med skolans rektor lugnade han ner sig. Alla som sjukskrev sig efter sprutan var tillbaka i skolan dagen därpå.

Enligt Eitrem går det också redan svininfluensa på skolan och därför var sjukskrivningarna fler än vanligt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Anna Bäsén: Lägg korten på bordet

Mon, 11/09/2009 - 12:13

Det är troligt att svenska staten också har ett vaccinavtal där företaget ges ansvarsfrihet och staten betalar eventuella stora ersättningskrav.
Även om ingen vill medge det. Annars skulle knappast just den klausulen i kontraktet vara sekretessbelagd.


Och att Sverige skulle ha fått igenom ett verkligt annorlunda, och gynnsammare, avtal än Danmark är ju inte heller så troligt.

Vad betyder det då? Jo, att vaccinföretaget vaktar sin kassakista. Det vill slippa betala om vaccinet, mot förmodan, skulle visa sig ha ovanliga, oväntade och farliga biverkningar. Den här typen av avtal är mig veterligt inte särskilt vanliga, men förekommer ibland när man testar nya läkemedel i studier.
Innebär avtalet att vaccinet är farligt?

Nej. Jag tror snarare att det beror på dåliga förhandlare - och ett taskigt utgångsläge.

För egentligen är det inte så konstigt: Sverige stod inför en pandemi, en smitta som hotar att drabba varannan eller var tredje person, som kan lamslå hela samhället, överbelasta sjukvården och döda ett okänt antal. Staten vill förstås ha ut vaccin så snabbt som möjligt - för att skydda befolkningen och bromsa pandemin.

Många länder köade för att få skriva avtal om pandemivaccin. Det var säljarens marknad.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tillverkarna slipper ansvar för vaccinet

Mon, 11/09/2009 - 12:11

Tillverkaren av vaccinet, Glaxo Smith Kline, kräver ansvarsfrihet för eventuella framtida biverkningar.


I går avslöjades att Danmark gått med på kraven. 


- I Sverige hemlighålls avtalet.


- Den klausulen i kontraktet är sekretessbelagd, säger Anders Tegnell vid socialstyrelsen.



Den danska tidningen Jyllands-Posten avslöjade i går att Glaxo Smith Kline krävt – och fått – ansvarsfrihet i Danmark.
Socialministern, Jakob Axel Nielsen har bekräftat för tidningen att Danmark, i likhet med många andra länder, har valt att ingå ett sådant här avtal:

– Om vi inte hade accepterat villkoret hade vi inte kommit i gång med vaccinproduktionen så snabbt, säger han.Det innebär att eventuella stora ersättningskrav hamnar på danska staten, enligt Jyllands-Posten.

Det handlar alltså om att slippa det normala produktansvaret och sätta ut vaccinet på marknaden så fort som möjligt.
Sekretessbelagd klausul...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Föll i koma av vaccinet

Sun, 11/08/2009 - 18:06

Kevin, 4 år, fick en spruta mot svininfluensan – slutade andas

I onsdags fick Kevin, 4, en spruta mot svininfluensan. Två dagar senare föll han i koma och slutade andas.

– Jag var helt säker på att han var död, säger mamma Mia Brolin.

Kevin satt med sin pappa på ett kafé i Upplands Väsby centrum, norr om Stockholm. Det var fredag eftermiddag.Plötsligt började Kevin att skaka. Hans kropp böjde sig bakåt i kramper och ögonen rullade uppåt så att bara ögonvitorna syntes.

Pappan och Mia är separerade, men hon fanns i närheten och en gemensam kompis sprang och hämtade henne. ”Mia kom fort. Kevin är jättedålig.”
”Var helt vit” Framme vid kaféet hade en folksamling samlats kring fyraåringen.

– Han var helt vit om läpparna. Jag har aldrig sett en människa så vit. Jag tog upp honom i mina armar och han var helt lealös. Min enda tanke var: ”Han är död. Han lever inte mer”, säger Mia Brolin.

Kevin andades inte.

Två sjuksköterskor råkade finnas på plats och instruerade henne i mun mot mun-metoden. Mia, som är höggravid, fick värkar under återupplivningsförsöken.

– Jag gav honom luft medan folk omkring ringde ambulans. Jag hade ingen tidsuppfattning. Men efter ett tag kom färgen tillbaka till läpparna. Han öppnade ögonen.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Fick svininfluensa - trots vaccinationen

Sat, 11/07/2009 - 12:37

Helena Dahlberg Wikström från Umeå är kritisk till vaccinationsrutinerna. Själv drabbades hon av svininfluensan - trots att hon hade tagit sprutan.
- Jag har levt i falsk trygghet, säger hon till Expressen.se.


Tisdagen 27 oktober vaccinerade sig Helena Dahlberg Wikström.
Hon tillhör en av riskgrupperna, eftersom hon har diabetes, problem med njurarna och har haft hjärtinfarkter.

Vid ett besök hos sin läkare fick hon därför ta sprutan som skulle göra henne immun mot svininfluensan, berättar hon för Västerbottens-Kuriren.

På lördagen skulle Helena Dahlberg Wikström och hennes make åka till Höga kusten för att besöka svärfar.
Under eftermiddagen fick hon torrhosta, men trodde att det berodde på att hon har astma och att det var torrt i huset.

- På natten small det. Det kändes som att jag hade tusen krigare i kroppen. Det gick så fort, jag blev jättetrött och helt slut, berättar Helena Dahlberg Wikström för Expressen.se.
Klockan fem på morgonen väckte hon sin make och sa att det var dags att åka hem.

- De tog emot mig på akuten i Umeå och jag blev inlagd, säger hon.
Kritisk till hanteringen

Under de tre dagar hon tillbringade på sjukhuset fick hon ta det antivirala läkemedlet tamiflu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elever till sjukhus efter vaccinering


Wed, 11/04/2009 - 21:57

Skolöverläkare: Vi tar inga risker

Fyra elever i Gävle har hämtats med ambulans efter att de slagits ut av influensavaccinet.


– Vi tar inga risker, säger Margareta Bondestam, skolöverläkare i Gävle.Vaccinationerna på skolorna i Gävle startade i måndags. Redan nu har fyra elever tvingats åka ambulans till sjukhus efter att de blivit dåliga av vaccinet.

Eftersom sjuksköterskorna inte har tid att själva ta eleverna till sjukhus har de fått uppmaningen att ringa ambulans om eleverna blir dåliga. Vi har bestämt oss för att vara extra försiktiga eftersom det är ett nytt vaccin vi har att göra med, säger Margareta Bondestam.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Värk vanlig biverkning av vaccinet

Wed, 11/04/2009 - 21:42

Feber, svettningar och trötthet. Att känna influensaliknande symtom är vanligt vid vaccineringen mot svininfluensan.

Väntan var över i Malmö på måndagen. Där inleddes vaccineringen mot svininflunesan av gravida, vårdpersonal och personer med kroniska sjukdomar. I andra landsting påbörjas vaccineringen senare i veckan. I Sverige används vaccinet Pandemrix som är framställt särskilt för svininfluensan.

Listan över biverkningar bygger på kliniska prövningar av liknande vaccin.

-Man använder samma grundstruktur och har sedan kopplat på det som är specifikt för det här vaccinet på det som är känt sedan tidigare, säger Kerstin Jansson, på enheten för läkemedelsäkerhet på Läkemedelsverket.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Schweiz stoppar vaccin till barn & gravida

Fri, 10/30/2009 - 06:28

Schweiz stoppar vaccineringen mot svininfluensan till gravida, barn under 18 år och vuxna över 60 år.

Anledningen är bristfällig information om hur grupperna påverkas av vaccinet. – Vi förstår inte beslutet, säger Jan Liliemark, professor på Läkemedelsverket till Aftonbladet.


Schweiziska myndigheter anser inte att de fått tillräckliga provsvar för hur utsatta grupper reagerar på vaccinet.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Nytt bråk om svenska influensavaccinet

Thu, 10/29/2009 - 17:11

Det vaccin vi har i Sverige har vållat debatt i Tyskland. Där finns ett annat vaccin, utan tillsatser, tillgängligt för regeringen.
Socialstyrelsen försvarar dock vaccinet.


- Tillsatsen kan ge mer lokala biverkningar men det finns inget som säger att det ger långvariga effekter, säger Anders Tegnell på smittskyddsenheten.

I Tyskland har debatten om vaccinet varit stor efter efter att Der Spiegel avslöjat att regeringen fått tillgång till ett vaccin, Celvapan, medan folket får Pandemrix som också används i Sverige.
Det som skiljer de båda åt är att Pandemrix innehåller ett så kallat adjuvans som stärker immunförsvaret.

Värk och feber

- De biverkningar som orsakas av förstärkaren, eller adjuvansen, är värk, huvudvärk, feber och rodnad runt vaccinationsstället. Det är biverkningar vi förväntat oss. Vaccinet har visat sig verka väldigt bra och det är ytterst viktigt att vi fortsätter vaccinera, säger Annika Linde, statsepidemiolog på Smittskyddsinstitutet.

Time Magazine rapporterar att inrikesministeriet beställde doserna av Celvapan innan skillnaderna mot Pandemrix var dokumenterade.
Men Tysklands största tidning Bild anklagade tyska regeringen för att ge andra klassens-medicin till medborgaren.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Influensans vinnare

Thu, 10/29/2009 - 17:06

- Svininfluensan har gjort Astra Zeneca till en vinnare. 


- I USA har bolaget sålt vaccin för motsvarande drygt en miljard kronor. 


- Vinsten tredje kvartalet steg, vilket gladde aktiemarknaden.



Läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på 3.032 miljoner dollar för årets tredje kvartal. Motsvarande period i fjol var vinsten 2.443 miljoner dollar. Omsättningen steg till 8.200 miljoner dollar jämfört med 7.775 miljoner dollar.

Astrazeneca redovisar en vinst per aktie i kärnverksamheten (core) på 1:68 dollar i det tredje kvartalet (1:32) 2009, framgår det av delårsrapporten. Analytikernas förväntningar låg på 1:39 dollar per aktie, enligt SME Direkt.

Efter att rapporten presenterats steg aktiekursen på Astra Zeneca med drygt en procent."Vårt starka resultat drivs av god effektivitet i verksamheten och stärks ytterligare av de gynnsamma effekterna av försäljningsintäkterna från Toprol-XL och H1N1-vaccinet", skriver vd David Brennan i rapporten.

Den amerikanska regeringen har hittills beställt cirka 40 miljoner doser av vaccinet mot svininfluensan. Bolaget sålde influensavaccin till USA för till 152 miljoner dollar under tredje kvartalet. Försäljningen på tillväxtmarknader ökade med 15 procent i fasta valutakurser och väntas nå tvåsiffrig tillväxt för hela året, skriver Astra Zeneca i rapporten.

Vinsten per aktie steg med 22 procent i fasta valutakurser till 1:46 dollar per aktie under kvartalet.

"Astra Zeneca räknar nu med en medelhög till hög ensiffrig försäljningstillväxt i fasta valutakurser för hela året. Vinsten per aktie för kärnverksamheten förutses nu ligga i intervallet 6,20—6,40 USD", skriver bolaget i rapporten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Två svårt sjuka personer avled kort efter vaccinering

Thu, 10/22/2009 - 12:27

Två svårt sjuka människor har avlidit efter att ha fått vaccin mot svininfluensan. Nu utreds dödsfallen av Läkemedelsverket.
- Vi vet ännu inte om det finns något samband, säger Lennart Waldenlind som är docent vid Läkemedelsverket.

En av den avlidna, en man som var i 55-årsåldern vaccinerades på morgonen fredagen 16 oktober. Tolv timmar senare avled han. - Han var svårt hjärtsjuk och hade svikt även i andra vitala organ, uppger Hans Boman, smittskyddsläkare i Västernorrland, för Expressen.se.

Bör man vaccinera sig då? - Ja, för då tillhör man en riskgrupp och det var därför han gick och vaccinerade sig. Boman säger att han inte tror att dödsfallet har samband med svininfluensan.
- Min bedömning är att det har ett slumpmässigt samband till vaccinationen, men vi måste avvakta utredningen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

"Influensavaccinet kan vara för starkt"
Äldre allvarligt sjuka kan avrådas från vaccination


Thu, 10/22/2009 - 12:17

Två allvarligt sjuka personer har hittills dött efter att de fått vaccinet mot svininfluensan.

Läkemedelsverket utreder nu om det kan krävas nya rekommendationer som avråder äldre och sjuka att vaccinera sig. – I de kliniska testerna som görs inför en vaccination så finns det få av de här ovanliga patienterna representerade, säger Lennart Waldenlind, läkare på Läkemedelsverket.

Två allvarligt sjuka personer har hittills dött efter att de fått influensavaccinet. En av dem är en man i Västernorrland som fick en hjärtattack. Läkemedelsverket kan ännu inte säga om hans dödsfall är en reaktion på vaccinet. En obduktion ska göras för att reda ut orsaken till hjärtattacken.

– Det är mycket svårt att bedöma. Någon kan göra bedömningen att det inte finns ett samband. Det är en personlig sak hur man bedömer, säger Lennart Waldenlind, läkare på Läkemedelsverket.En allvarligt lungsjuk kvinna i 65-årsåldern från Stockholmsområdet hittades död två dagar efter att hon hade fått vaccinationen.

Det fallet kommer också att utredas av Läkemedelsverket.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


De blev sjuka av influensavaccin

Wed, 10/21/2009 - 13:19

Feber, frossa, ont i kroppen, huvudvärk och allergireaktioner.
Omkring 110 anmälningar om biverkningar av svin-influensavaccinet har rapporterats in till läkemedelsverket.



- Vaccinet har mer biverkningar än vanligt influensavaccin. Det är ett tecken på att det ger ett effektivt skydd, säger Annika Linde på smittskyddsinstitutet.

Omkring 600 000 doser av svininfluensavaccinet Pandemrix har skickats ut till landstingen. Tusentals svenskar har tagit vaccinet och nu strömmar rapporterna om biverkningar in till läkemedelsverket.

Hittills har 110 biverkningsrapporter kommit in, ungefär lika många från vårdpersonal som privatpersoner.

Det är helt klart att vaccinet mot svininfluensa ger mer biverkningar än vaccin mot vanlig säsongsinfluensa. Det säger Annika Linde, statsepidemiolog på smittskyddsinstitutet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Svenskar drabbade av
allergi efter vaccinet

Fri, 10/16/2009 - 18:15

Tusentals svenskar har redan vaccinerats mot svininfluensa.
Nu kommer nya rapporter om biverkningar. Tre svenskar har drabbats av allergireaktioner av vaccinet.



- Det är reaktioner som tryck över bröstet, tungt att andas och rodnad på bröstet. Alla tre har tillfrisknat, säger Gunilla Sjölin Forsberg vid läkemedelsverket.

Hittills har 70 000 doser av svininfluensavaccinet Pandemrix distribuerats bara i Skåne. Ett trettiotal biverkningsrapporter har kommit till läkemedelsverket från Skåneregionen, enligt ett pressmeddelande från myndigheten. Läkemedelsverket utreder nu vilka biverkningar som har ett troligt samband med vaccinet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rättsfall


I USA drivs nu frågan om vaccinering till domstol, där avorkaten (Turner) menar att FDA (Food and Drug Administration) inte följt lagen utan godkännt vaccinet utan att ordentliga tester utförts.

Misstankar finns om att bakomliggande ekonomiska påtryckningar gör sig gällande i frågan om att få vaccinera upp emot 100 miljoner amerikaner i första omgången, vilket skulle motsvara en omsättning på omkring 25.000.000 USD (beräknat på ca 25 USD per vaccination).

De som drar vinstlotten verkar vara vaccintillverkarna...?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Riskerna med nya vaccinet tonas ned

Tue, 08/11/2009 - 19:39

Det europeiska läkemedelsverket Emea tonar nu officiellt ned riskerna med det nya vaccinet mot svininfluensan. Några beslut om att tillåta vaccinering av barn och äldre har dock ännu inte fattats.

Först nu börjar de inblandade vaccinföretagen testa sina nyframtagna A/H1N1-vaccin och i september väntas de första resultaten bli klara för eventuellt godkännande i slutet av samma månad.

Det uppger det europeiska läkemedelsverket Emea efter ett möte med den vetenskapliga kommittén igår. Emea-experterna förklarar samtidigt att de bedömer riskerna för biverkningar av de nya vaccinerna som små.

–Det bygger på erfarenheter av tidigare influensavacciner, säger Thomas Salomonson vid svenska Läkemedelsverket som sitter med i kommittén. Men vi kommer självfallet att följa utvecklingen mycket noggrant.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Rapporter om biverkningar av vaccin

Publicerat: fredag 15 januari 2010 kl 17:18 , Ekot Dela

----Läkemedelsverket bedömer att vaccinet är säkert----



- Av 5,3 miljoner svenskar som vaccinerats med Pandemrix mot svininfluensa har Läkemedelsverket fått 37 000 rapporter om biverkningar från sjukvård och konsumenter.



Läkemedelsverket gör bedömningen att det ändå är betryggande att ta vaccinet.

De flesta biverkningarna har varit influensaliknande symtom eller smärta vid injektionsstället.

Av de drygt 1 700 rapporter som har kommit från sjukvården har en femtedel klassats som allvarliga.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Sverige tvingas köpa
mer svininfluensavaccin

Publicerat: onsdag 05 maj 2010 kl 05:47 , Ekot, Reportrar: Bengt Hansell och Anna Larsson/Ekot.

Sverige får ytterligare doser av vaccinet mot svininfluensa.

Efter långa förhandlingar mellan vaccintillverkaren GlaxoSmith Kline och Sveriges kommuner och landsting blev resultatet att Sverige måste köpa in ytterligare 3,5 miljoner doser svininfluensavaccin.

Priset för de nya doserna är omkring 250 miljoner kr, och Göran Stiernstedt vid SKL är inte helt nöjd. 

Priset för de nya doserna är omkring 250 miljoner kronor, och Göran Stiernstedt vid SKL är inte helt nöjd.

– Ett avtal är alltid ett givande och ett tagande. Jag kunde väl ha tänkt mig att komma undan med lite färre doser än så här, men jag bedömer att det här var det bästa vi kunde uppnå, och att det trots allt är ett bra avtal.

Varför måste vi köpa det här vaccinet?

– Vi satt ju fast i ett avtal, så om vi inte omförhandlat det hade vi fått ytterligare åtta miljoner doser. Då är det här en väsentlig förbättring och besparing för landstinget. I det ursprungliga avtalet mellan Sveriges Kommuner och Landsting och vaccintillverkaren GSK förband sig Sverige att köpa 18 miljoner doser för 1,2 miljarder.

Men när det räckte med en dos för friska vuxna och pandemin gick över- blev beställningen för stor.

I omförhandlingen slapp Sverige fyra och en halv miljoner doser för ca 300 miljoner men måste alltså fullfölja köpet av tre och en halv miljon doser för 250 miljoner. Fördelen är att dessa doser håller i tre år och kan ändras så att de hjälper även mot ett förändrat svininfluensavirus, säger Göran Stiernstedt.

– Så vi får ett pandemiskydd även under de kommande åren. Vi har i avtalet fått en garanti på hållbarhet i tre år och en garanti om utbytbarhet om det här pandemiviruset skulle ändra sig. Då byter man viruskomponenten i det här vaccinet, säger Göran Stiernstedt, chef för vård och omsorg hos Sveriges Kommuner och Landsting.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kritiken mot WHO har flera komponenter.

Det verkar vara så att WHO fattat sitt beslut om vaccinering efter råd från experter knutna till transnationella läkemedelsföretag, som tjänade miljarder på kontrakten. I samband med beslutet förändrades definitionen av pandemibegreppet, samtidigt som läkemedelsindustrin friskrev sig från alla risker förknippade med massvaccinering.

Med tanke på hälsoläget i världen kan man också fråga sig om de summor som satsades på massvaccineringar kunde ha använts bättre och mera livräddande i andra sammanhang.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Narkolepsiskandalen lika
stor som neurosedynskandalen

- Ungefär lika många har drabbats av narkolepsi i Sverige som drabbades av neurosedynskador på 60-talet.


- Båda dessa grupper lever med grava handikapp och båda skandalerna har initialt förnekats av myndigheter.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


CONSPIRACY CORNERS SAMMANFATTNING:



  • WHO-chefen Margaret Chan är INTE själv vaccinerad mot svininfluensa. (Egentligen kunde man avslutat sammanfattningen här...)
    Detta är ju personen som är ansvarig för hela hysterin kring svininfluensan och WHO:s ansikte utåt.
    *

  • Margaret Chan har tidigare arbetat inom läkemedelsbranschen och är smart nog att inte ta ett skadligt vaccin, som Donald Rumsfeldt varit inblandad i utvecklingen av, mot en sjukdom vars skrämselpropaganda verkar vara mycket farligare än sjukdomen.

  • Läkemedelsföretagen patentsökte sina vaccin mot svininfluensa ETT HALVÅR INNAN den första epidemin bröt ut.

  • År 2008 OMDEFINIERADEWHO, med Margaret Chan i spetsen, ordet “pandemi”.
    *

  • Pandemi användes tidigare bara för en sjukdom med ytterst hög smittorisk och hög risk för dödligt sjukdomsförlopp för smittade.
    *

  • Utan denna nya "förändring" hade svininfluensan aldrig kunnat klassas som Pandemi.

  • Innan svininfluensan ens hade brutit ut på allvar klubbade USA:s hälsoministerium 2009-07-20 genom FULL ANSVARSFRIHET FÖR TILLVERKARNA AV VACCINET, GlaxoSmithKline, Baxter, Novartis med flera kan alltså inte åtalas för eventuella biverkningar av vaccinet.

  • Försäljningen av svininfluensa-vaccin har redan renderat mellan 7 och 10 miljarder dollar i vinst till vaccinföretagen under 2009.”

  • Donald Rumsfeld var ordförande i Gilead som utvecklade Tamiflu, ett av världens få läkemedel mot svininfluensa.
    *

  • Att ha varit ägare inom Gilead och även styrt utvecklingen inom USA:s biologiska krigföring, som chef på Pentagon, borde ringa varningsklockor även hos den mest kritiske antikonspiratör.
    *

  • Rumsfeldt är en av vinnarna på svininfluensa epidemin. Den globala försäljningen av vaccin omsätter episka belopp. 

  • Svininfluensans första fall skall ha upptäcks i Kalifornien, USA. Senare kom ett utbrott i Mexico, vilket var av av ytterst suspekt karaktär. Sen har Media skapat panik som på beställning. WHO, Chan och Läkemedelsföretagen har lyckats med historiens största blåsning av hela världens befolkning.
    *

  • För att felcitera gamle President Nixon: Om man alltid kan lura vissa människor,  så kan man säkert också lura alla människor ibland...

 / THE END (del 1)

-----------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:
IP: 212.209.42.132 [Trace] ISP: Verizon Sweden AB May 10, 201203:33:54 PM
Organization: Astra AB
Landed: undermattan.blog.com/2011/09/24/svin-och-influensa
---------------------------------------------------------------

undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.