söndag 18 september 2011

De Svenska Nämndemännens Kampf...

2011, Nämndeman
skriver för nazistsajt

Text: Sveriges radio 2011
Sanna Hill, 20, sitter som nämndeman i Södertälje tingsrätt samtidigt som hon skriver krönikor för en nazistisk hemsida.



Under gårdagen skrev Sveriges Radio att Sanna Hill som är nämndeman i Södertälje tingsrätt även skriver för öppet nazistiska Svenska motståndsrörelsen (SMR) samt är ersättare för högerextrema Nationaldemokraterna. SMR är en militant nazistisk organisation och flera av deras anhängare är dömda för hatbrott.

Sanna Hill publicerade nyligen en uppmärksammad krönika på SMR-sajten Patriot.nu om de vitas situation i Sydafrika. Hills lämplighet som nämndeman ifrågasattes men Katarina Wingqvist Ekholm, lagman vid Södertälje tingsrätt ser inga problem med Hills åtaganden utanför rättsalen.

– Det förhållandet att du har en viss politisk uppfattning som du dessutom har blivit invald i det kommunala finrummet för, det kan jag inte göra något åt och ska inte göra något åt heller. Och så länge man håller sig inom de ramar som gäller för arbetet i domstol så kan jag inte se att det är något problem med neutralitetsprincipen, säger Wingqvist Ekholm till Radio Stockholm.

Nationaldemokraten och nämndemannen Sanna Hill skrev för en nazistisk hemsida.
På bilden ses hon med partikollegan och nämndemannen Mattias Karlstrand.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inte heller Sanna Hill ser något trovärdighetsproblem. Hon är glad för att SMR ville ta in hennes krönika och för att den sprids. - Jag ser inte varför jag skulle ha större problem att vara objektiv än till exempel en vänsterpartist eller kommunist eller moderat har. Det kan jag inte alls se. Vi lämnar partiböckerna utanför när vi går in i tingsrättsalen och då agerar vi som nämndemän, säger hon till Sveriges Radio.

Sanna Hill vill inte svara på om hon delar SMR:s nazistiska åsikter då hon anser att frågan saknar relevans.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EDITORS NOTES: Påminn mig nu igen varför pedofiler inte bör få jobba som lågstadielärare. Enligt ovanstående princip så borde det vara deras rättighet att jobba med barn så länge de är arbetsföra och lämnar sin läggning utanför arbetsplatsen.

Att någon förälder skulle finna att något trovärdighetsproblem i hanteringen av deras barn tror väl ingen. Men kan det då istället vara så, att folk inte vill ha sina barn omhändertagna och ”utbildade” av pedofiler? Detta förändras inte av att "pedofilernas förening" påstår att det är deras rättighet att jobba där.


”Tough luck”, föreståndaren för skolan ser inget som helst problem och det är lag på att du skall ha dina barn i skola.

Nazismen är en ideologi som för inte allt för många år sedan orsakade 60 miljoner dödsfall här i Europa. Den lagman som inte ser problemet med att dömas av nazister är själv antingen panndöd eller nazistsympatisör.

När en domare dömer någon så dömer han efter sina egna värderingar lika mycket som efter lagen. Om det inte skulle vara så innebär det ju i så fall att domarens värderingar inte sammanfaller med lagen.

"Och anarkistiska domare kan vi väl inta ha. Eller?? ...Kan vi ha nazistiska, så kan vi säkert ha anarkistiska..."

Att Svenska nämndemän skulle ha någon magisk förmåga att koppla av och på sina egna värderingar är en ”urban legend”. Du blir ingen ny människa bara för att du sitter i rätten. Du tolkar lagen efter dina egna värderingar.

Vad skulle du annars tolka den efter?

För att jag och många med mig skall ha något som helst förtroende för det svenska rättssystemet så innebär det att det inte skall finnas nazister som domare. Deras värderingar sammanfaller definitivt inte med avsikten bakom svensk lag. Bristen på denna insikt borde automatiskt utesluta nämndemän från uppdrag.

Lagman Katarina Wingqvist Ekholms resonemang platsar i hennes egen lilla politiskt korrekta värld. Problemet är att Nazister inte är politiskt korrekta, de är rasister. Om Lagmannen själv t ex varit jude kanske hon inte jublat åt att bli dömd av nazister. Att hon inte själv ser problemet, gör henne själv till en del av det. Att sedan 20 åringar i Sverige tillåts bli nämndemän är perverst.

  •  Poliser skall inte vara med i Hells Angels eller Bandidos.

  • Pedofiler skall inte jobba som förskolelärare.

  • Nazister skall inte vara nämndemän eller domare.

  • Katarina Wingqvist Ekholms skall förmodligen inte vara lagman.


Domare och lagmän i Sverige som accepterar att arbeta tillsammans med nazister är i min bok själva nazistsympatisörer och bör behandlas som sådana.


Another great Under Mattan Opinion

-----------------------------------------------------------
Läst och godkänt av:
IP: 195.67.88.219 ISP: TeliaSonera AB July 29, 2012 03:34:45 PM
Organization: Riksdagen
Landed: undermattan.blog.com/2011/09/18/de-svenska-namndemannens-kampf

undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

5 kommentarer:

  1. Ceasar skriver:
    3 oktober, 2012 kl 13:51

    Du skriver: ”Nazismen är en ideologi som för inte allt för många år sedan orsakade 60 miljoner dödsfall här i Europa.” – Var kommer denna siffra från???
    De allierade dödade ca.150 miljoner under WWII. Kommunismen är god för knappt 20 miljoner döda, vissa säger att upp till 60-70 miljoner dog under Salins tid (RJ Rummel). USA är det enda land i världen som har använt atombomber i krig och det kostade minst 300.000 människor livet. Hur många har dött under liberalismen? USA startar snart ett krig om året nu för tiden. Hur många dör i dessa krig som sker i demokratins namn?
    Men du har inga problem att jobba ihop med en amerikanare antar jag, eller en kommunist?
    Fortsätt lev ditt trångsynta liv

    SvaraRadera
  2. Under Mattan skriver:
    7 oktober, 2012 kl 04:00

    @Ceasar, Har inte tid med sifferlekar eftersom du tydligen företräder nazismen och inte ser detta som ett problem.

    Det går att samarbeta med de flesta människor som inte är rasister eller nedvärderar andra människor p.g.a. etniskt ursprung.

    D.v.s. nazister utesluter sig själv ur det samarbetet.

    Att svenskt rättsväsende tydligen har en annan uppfattning visar att man inte kan lita på det.

    Om nazismen är din version på öppenhet, är jag helt nöjd med mitt ”trångsynta” liv :)

    SvaraRadera
  3. Fenris skriver:
    2 maj, 2012 kl 16:26

    Och vad tror du alla de andra nämndemännen gör då?
    Det finns allt ifrån Socialdemokrater och rena vänsterparti anhängare är det inte lika fel att DE sitter till doms över folk de kanske har en negativ åsikt om eller daltar med andra?
    Den här Wingqvist Ekholm har ju rätt så länge nämndemannen i fråga sköter sitt åtagande enligt lagen så ska det ju inte vara något problem!!
    PS:De där nazist symbolerna är lite FÖR mycket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Under Mattan skriver:
      2 maj, 2012 kl 18:16

      @Fenris, Klart att det är lika fel om någon från (S) eller (V) dömer efter negativa åsikter och inte efter brottet.

      Men SMR och andra nazistparti har en grundläggande filosofi där man delar upp människor efter ursprung och sedan nedvärderar vissa.

      Lagen skall inte tolkas av människor som har öppet förutfattade meningar. Man kan inte sköta domarjobbet på ett korrekt sätt under den förutsättningen.

      Sen att folk är patetiska ynkryggar som Wingqvist Ekholm och inte försvarar den grundläggande avsikten med lagen är en annan sak.

      Även om du inte ser problemet med etniska och politiska domstolar så hade du själv garanterat klagat och gnällt om du blivit dömd av en.

      Om nazistsymbolen, så går ju Sveriges Radio går ut med att Svenska motståndsrörelsen (SMR) är öppet nazistiska, så vad är problemet?

      Radera
  4. zeke skriver:
    2 maj, 2012 kl 17:25

    På ett sätt har du korrekt rätt däremot bör man kunna basera lagarna och dömmandet efter detta:

    http://www.jonathangullible.com/PoL/philosophy_of_liberty.swf?language=Swedish

    Då ser du att ideologier som kränker det där oavsett vad man kallar dem kränker envar, självklart får vara upp till envar att ha men när man pådyvlar det på andra så är det fel. En domstol skall helt enkelt oavsett alltid vara opolitisk men man kan aldrig hindra att de som verkar i den tycker saker. Dvs de får tycka vad fan de vill så länge de inte dömer tex en jude pga att denne är jude utan de ska se till vad denne begått för handling och bevisen därför.

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.