söndag 18 september 2011

C C C P died and moved to SWEDEN

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Regeringen satsar mer på frihetskämpar,
demokratiaktivister och MR-försvarare

Regeringen ökar sitt redan stora engagemang för demokrati och mänskliga rättigheter genom att stärka några högaktuella spetssatsningar i budgeten med ca 90 miljoner kronor.


Genom denna ambitionsökning vill regeringen ytterligare stärka stödet till förändringsaktörer som verkar för demokratisering och yttrandefrihet med ett ökat fokus på användning av informations- och kommunikationsteknologiska verktyg i frihetens tjänst, säger biståndsminister Gunilla Carlsson. Inom denna satsning betonas även vikten av fri och oberoende media samt aktörer inom kulturlivet, t.ex. fristadsförfattare.

Satsningen innebär också ett ökat stöd till utsatta civilsamhällesorganisationer i utvecklingsländer. Det kan t ex handla om akutstöd när civilsamhällesengagerade blir trakasserade, fysiskt hotade, skadade, häktade, fängslade eller på annat sätt riskerar bli utsatta för repression på grund av arbetet för mänskliga rättigheter, fortsätter biståndsminister Gunilla Carlsson.

Mot bakgrund av vårens händelseutveckling i Mellanöstern och Nordafrika finns också regeringen ett utrymme för ökade insatser till stöd för gryende demokratier och demokratirörelser i Mellanöstern och Nordafrika.

Kontakt


Evin Khaffaf
Pressekreterare hos Gunilla Carlsson
08-405 59 39
070-283 95 97





THE PROPAGANDA CHECKLIST!

*Gryende demokratier?  OK, finns det olja där så kan vi väl skicka dit några stridsflygplan och lite soldater, eftersom USA:s lobbygrupper tycker att vi borde… Att vi själva varit orsaken till att diktaturerna frodats under så många år är väl oviktigt i sammanhanget…


*Stora engagemang för demokrati och mänskliga rättigheter? OK, Bara för att Amnesty och FN numera kritiserar Sverige för att vi kränker dom mänskliga rättigheterna så behöver detta inte innebära att vårt stora engagemang inte ökar. När t ex Svenska Polisen utreder sin egen brottslighet, precis som i Nordkorea, så tillgodoses åtminstone polisernas egna mänskliga rättigheter.


*Informations- och kommunikationsteknologiska verktyg i frihetens tjänst? OK, Bara för att Datalagringsdirektivet, FRA, ACTA, ete etc är hämtade från den Kinesiska diktaturen så kan väl folk fatta att det är för deras eget bästa. Precis som i Kina. Planerna på att totalcensurera hela Internet och annan digital kommunikation gör åtminstone kommunikationen helt fri. (*Helt fri rån åsikter som regeringen inte vill höra.)




*Vikten av fri och oberoende media? OK, Bara för att Svenskt Näringsliv och Bonnier kontrollerar 95% av svensk media så innebär detta inte nödvändigtvis att den inte skulle vara fri. Den är ju fri från åsikter som inte sammanfaller med deras agenda. Precis som i diktaturstater.



*Ökat stöd till utsatta civilsamhällesorganisationer i utvecklingsländer? OK, bara för att stödet till utsatta grupper i Sverige inte prioriteras behöver detta inte innebära att man inte kan ”borra någon brunn här och där i Afrika”. Sen kan man stolt förkunna för världen hur duktig man är bara för att man slängt några brödsmulor till diverse HOTTENTOTTAR… (... eller hur Gunilla?)



*Akutstöd till hotade, skadade, häktade, fängslade i utvecklingsländer? OK, bara för att vi inte gör detta särskilt bra i Sverige så innebär det ju inte att vi inte kan göra det bättre någon annan stans…
*

… Vikten av fri och oberoende media.

*

*Regeringens stora engagemang för demokrati och mänskliga rättigheter.

*

*De fysiskt hotade, skadade, häktade och fängslade.

*Insatser till stöd för gryende demokratier…


'
*Ambitionsökning?



undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.