torsdag 1 september 2011

LIBYEN då och nu...

2010, - Amnesty kritiskt - Svenska Regeringen säljer Övervakningsutrustning till Gaddafis Diktatur...


SVT 2010. Regeringens argument är att handel är ett bra sätt att främja den demokratiska utvecklingen i diktaturer. Svensk övervakning är på export till diktaturens Libyen. 


Statliga Rymdbolaget försöker sälja utrustning till Libyen så att diktaturen kan övervaka flyktingar, och handelsminister Ewa Björling (m) hjälper till med marknadsföringen.


Amnesty kritiskt

Lise Bergh, ordförande för svenska Amnesty, anser att det är allvarligt att svenska regeringen medverkar till att sälja övervakningssystemet till Libyen.

Övervakning från luften


Rymdbolaget, ett bolag som till hundra procent ägs av svenska staten, vill gärna sälja sitt system för flygburen övervakning till de libyska myndigheterna.


-Vi kan hjälpa er att hålla efter flyktingsituationen utmed gränserna och ute på Medelhavet, säger Rymdbolagets Björn Ohlson under ett möte med Libyens handelsminister som Korrespondenterna (SVT) filmade.

– Klart att Diktatorn ska ha ett nytt Svenskt övervakningssystem, tycker Ewa Björling (m).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Båtflyktingar infångas

Övervakningen är kontroversiell. I Libyen uppehåller sig ungefär två miljoner flyktingar och migranter. De flesta har fastnat på sin väg från länder söder om Sahara till Europa.

Ett skäl till att de är så många är avtalet med Italien som ålägger libyska myndigheter att fånga in de flyktingar som i bräckliga båtar försöker ta sig över Medelhavet.

Avtalet har fått hård internationell kritik. Enligt FN:s flyktingorgan blir många av de infångade flyktingarna inspärrade på obestämd tid under mycket svåra förhållanden, helt i strid med internationell rätt. /SVT

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors Notes: - Naturligtvis främjar försäljningen av semimilitär övervakningsteknologi alltid den demokratiska utvecklingen i alla kontrolltörstande diktaturländer?

Utrustningen kommer förstås endast att användas i god sed, till den sanna demokratiska utvecklingen i diktaturen? Självklart ska varje diktator med egna oljekällor ha möjlighet att totalövervaka sina olydiga undersåtar via den senaste svenska teknologin.

- Allt annat vore orättvist!

… Och när vi ändå säljer våra svenska vapen till Diktaturer, så vore det taskigt av Svenska Staten att inte lämna lite rabatt på sitt nya ”high-tech flygburna övervakningssystem”. 

Vår käre vän, Diktatorn, kommer genast att upptäcka nya spännande mål. (=Människor han kan använda sina övriga vapen på.)





- Det är säkert inget personligt. ”It’s only business.”


- Det drabbar ju trots allt inga Svenskar...


Denna typ av övervakningssystem var säkert ett av de första mål som NATO:s bombflyg slog ut för att skydda ” rebellerna” i senaste kriget för demokrati.

Va bra! Nu kan vi sälja samma system på nytt till den nya regimen i samma land. Libyen kan således numera tacka Sverige för både den demokratiska avvecklingen och utvecklingen i landet. Och svensk industri tjänar pengar på båda! 

- Tok-vinst på lotto!

Att Svenska Regeringen orsakar några 1000tals extra dödsfall då och då får man räkna med.

” - You’ve got to spend a buck to make a buck…” :) 



undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.