onsdag 28 september 2011

Politiker som förstår sitt Eget Bästa

Ledamot får arvode oavsett närvaro


SVD 27 september 2011 kl 19:02
Den avhoppade SD-ledamoten William Petzäll kan kvittera ut arvodet även om han väljer att inte närvara i riksdagen. Någon närvaroplikt finns inte för ledamöterna. De svarar inför väljarna, inte inför talmannen. 

När William Petzäll väljer att lämna Sverigedemokraterna men behålla sin plats i riksdagen kan han fortsätta att kvittera ut arvodet på 56 000 kronor i månaden. 

- Plus andra ersättningar. Så är reglerna.

– Så är det. Såvida han inte är sjukskriven, då utgår sjukpenning, konstaterar talmannen Per Westerberg.

Det finns inte heller några krav på att en ledamot ska vara närvarande i riksdagen. Att vara i Riksdagshuset i Stockholm är bara en del av uppdraget. En riksdagsledamot betraktas som i tjänst 24 timmar om dygnet och alla årets dagar. Någon semester i formell mening finns inte.

– En ledamot ansvarar inför väljarna, inte inför talmannen och inte inför gruppledningen. Det är väljarna som reglerar detta. Det måste man alltid hålla i bakhuvudet. Det är egentligen demokratins grundregel med det valsystem vi har, säger Per Westerberg. 

Tanken är att väljarna utvärderar hur ledamoten har skött sig via valsedeln vart fjärde år.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Editors notes: Politiker idag följer sällan/aldrig själva de normer som dom gärna skapar och påstår sig företräda. 

Att någon frivilligt (utom politiker) skulle kunna sluta sitt arbete och få    56 000 i månaden + (en massa mer via ersättningar) av skattebetalarnas pengar, utan någon motprestation under 4 år, avslöjar tydligt vilka ”grundregler” den nuvarande demokratin vilar på.

I världens mest reglerade land finns tydligen världens minst reglerade Politiker...

Politikerna kan på en eftermiddag enkelt avskaffa delar av den Svenska demokratins byggstenar.  Att anpassa sina egna förmåner, till en för folket acceptabel nivå, är dock lika svårt för dom som att motbevisa relativitetsteorin.

Om SD:s stormtrupper hade upptäck någon ”invandrare” som lyckats med en liknande ”scam” som Petzäll, hade säkert ”korsen” redan brunnit i deras stugor. Nu verkar tystnaden istället total. 

Det sorgliga i sammanhanget är att William Petzäll troligtvis bara är en liten fisk bland hajarna i det nuvarande politikermyglet.

Dagens Moderat-Media har säkert heller inget större intresse av att avslöja sina egna välgörare/uppdragsgivare. Lika lite som de har intresse av att skriva något negativt om sina största annonsörer, oavsett hur skadliga deras produkter är…

Till Petzälls försvar kan slutligen tilläggas att detta egentligen inte är ett problem med honom eller SD som parti (för en gångs skull). Problemet är Svenska politikers oacceptabla förmåner i en tid då de avskaffar många andras.
*


Another great Under Mattan Opinion

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.