onsdag 7 september 2011

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 6

"Poliser inblandade i 3 212 krockar""Polisbilen är ett livsfarligt vapen"

Förra året var över hälften av landets polisbilar inblandade i trafikolyckor, visar statistik från Kammarkollegiet.

För att läsningen inte skall vara allt för betungande har redaktören tagit sig friheten att kort kommentera vissa artiklar… (Personerna på bilderna har antagligen inget med de aktuella fallen att göra.)

Målsättningen med publiceringen är att informera om hur det faktiskt ser ut i dagens samhälle där polismakten har sina egna lagar. För att upprätthålla en trovärdig demokrati krävs en total utrensning av rötan inom poliskåren.  Alla rättigheter till bilder och text tillhör respektiveupphovsmän
*


Del 6


Polisens hemliga skandalfilm. Novagruppen i Stockholm

*I en kriminalinspektörs tjänstemobil hittas vidriga och stötande filmer på poliser ur Novagruppen som super och uttalar sig nedlåtande med sexuella anspelningar rörande medborgare i samhället.

 
Rikspolisstyrelsen har sedan tidigare känt till filmens existens och varit rädda för att den plötsligt kanske hamnat på någon "blogg" (Corruptiobloggen)

Kanske Rikspolisstyrelsen sett en möjlighet att den i stället "plötsligt" hamnar hos Expressen och att man därigenom kan tvätta sin skitiga byk på ett trovärdigt sätt och få en anledning att rensa ur obekväma och omogna poliser i Nova.

Ett klipp från Expressens webbtv 22 December 2010


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Jag vill väl också få busa lite…?

2011, Inget åtal mot polis som släppte hundar

I höstas anmäldes en polis för tjänstefel efter sitt beslut om att släppa lös två aggressiva hundar, trots att den ena hunden hade bitit en kvinna. Åklagaren har nu beslutat att inte väcka åtal mot polisen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Polis friad för att ha brutit armen på kvinna vid tunnelbanespärr fredag 10 december 2010

Idag kom så domen i mål B 47-10 vid Stockholms tingsrätt. Fallet handlade om en polis som brutit armen på en 19-årig kvinna efter att hon misstänkts lånat ut sitt SL-kort vid spärrarna.


Hon drogs in i ett utrymme och kom därifrån med bruten arm.

Förutom olaga frihetsberövande och misshandel åtalades han för dataintrång, då han utan tillstånd kollat upp olika anmälningar mot poliser, bland annat mot honom själv angående 19-åringen.

(Editors notes: En dom värdig en sann diktatur, hoppas polismannen nästa gång bryter armarna på någon av Domarna, så får de se hur kul det är…)
*

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2010, Polis avskedas efter misshandel
Publicerat: 05 maj 2010 kl 15:15, Nyheter P4 Göteborg


En kvinnlig polis avskedas efter att ha dömts för misshandel.

Kvinnan dömdes förra året i hovrätten för att ha misshandlat en berusad man i arresten på Aminogatan.Poliskvinnan har erkänt att hon föste ner mannen på golvet, eftersom hon kände sig hotad, men nekar till misshandeln.

Polisens personalansvarsnämnd har nu beslutat att avskeda kvinnan, skriver Mölndals-Posten. Nämnden var oenig i ett sitt beslut.

(Editors notes: Alla kvinnor i närheten av Polismän är endast berättigade till att ta emot stryk. Om de bryter mot denna enkla regel bör de givetvis omedelbart avskedas…)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polis skickade hot och gjorde dataslagningar  
13 APRIL 15.54 2011-04-13 


MALMÖ. Efter att ha dömts för misshandel av en 23-årig biltjuv blev polismannen av med jobbet. Då började en av hans kollegor skicka "hotbrev" till 23-åringen samt kolla upp denne i polisens register.

Men tingsrätten friar den 65-årige polismannen – med viss tvekan.Det var i mitten av 2000-talet som en polisman i Skåne dömdes av tingsrätten för att ha misshandlat två unga biltjuvar genom att slå dem mot huvudet med ett hårt föremål.


Domen överklagades till Hovrätten som gjorde samma bedömning som tingsrätten.
Med hänvisning till hovrättens dom beslöt Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd i mars 2008 att avskeda polismannen från hans anställning.
Polismannen har under hela utredningen nekat till brott.
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polis misshandlade flickvännen
– jobbar kvar

- Hon lever gömd och utsätts för ständiga inbrott

- Hon gömmer sig – han fick behålla jobbet.

Cecilia, 48, misshandlades av en polisman och lever nu med skyddad identitet.

Aftonbladets granskning visar att var tredje polis som dömts för våld mot kvinnor jobbar kvar. Hon möter oss på hemlig ort i solglasögon. Det är fjärde flytten på två år.

Nu har jag fått byta efternamn igen. Jag vet knappt vad jag heter längre, säger Cecilia.

(Editors notes: Att en polis skulle kunna jobba kvar när det fortfarande föreligger en hotbild mot kvinnan från samme polisman? … Och så pass allvarlig att hon tvingas leva med skyddad identitet? Hallå?? Det logiska för henne borde i så fall vara att anlita ett MC-gäng eller liknande för beskydd från polisen…)


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Poliser som slår sina kvinnor får behålla jobbet – så länge de slår lite lagom.

I dag är det praxis att poliser som dömts för hot, ofredande eller ringa kvinnomisshandel inte avskedas.

– Det borde vara absolut nolltolerans mot kvinnovåld, säger författaren Katarina Wennstam. Hon granskade samtliga polisbrott mellan 1995-2005.

– Det visade sig att varannan polis som dömts för våld mot kvinnor fick behålla jobbet. Det i särklass vanligaste brottet utanför tjänsten var kvinnofridsbrott. Misshandel, olaga hot och sexuellt våld mot sambos, fruar, ex- och flickvänner, säger Katarina Wennstam.

Hennes avslöjande 2005 ledde till att polisen skärpte reglerna. Men Aftonbladets granskning visar att poliser som döms för kvinnovåld fortfarande jobbar kvar.

(Editors notes: Jag har sagt det förr, box-bollar är dyra, hårda och ibland av dålig kvalitet. Så för den seriöse Polismannen finns tydligen inget alternativ till kvinnor…)
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Polisens våld straffas sällan

- Man förhör inte poliser och vittnen. 

Ofta vet de utpekade poliserna inte ens om att de är anmälda. När polisen utreder sig själv händer - ingenting.

- Nästan inga anmälningar av övervåld leder till åtal eller annan åtgärd.

SR:s Upplandsnytt avslöjade missförhållandena i en reportageserie, ett grundligt grävjobb som nu belönats med "Guldspaden".

- Läget när det gäller polisens internutredningar är katastrofalt, säger rättsvetaren Dennis Töllborg.

Det är nyårsafton och stökigt utanför en krog mitt i stan. Berusade ungdomar hamnar i bråk och polisen rycker ut för att ta hand om dem.

Polisingripandet slutar med att Markus, 19, får armen bruten på minst två ställen.

- En polis drar min arm raklång när jag ligger ned på magen. Och sen sparkar han eller hoppar av min arm så att den bryts, berättar Markus för Upplandsnytt. Vittnen stödjer hans version och rättsläkaren anser att den är sannolik. Markus anmäler polisen för misshandel.

Men utredningen läggs ned utan åtgärd.

 Det här hände i Uppsala, men kunde ha ägt rum var som helst i landet. Experter dömer helt ut polisens internutredningar.

Radioreportrarna Kina Pohjanen och Alexander Gagliano får upp ögonen för fallet när de granskar nedlagda utredningar drygt ett år senare. De finner allvarliga brister i utredningen.

Deras serie "Närpolisen är den misstänkta" visar att bara en av 218 anmälningar mot polisen i Uppland det året ledde till åtal (och frikännande). Dessutom fick en polis böter för fortkörning.

Nu har de tilldelats "Guldspaden" i klassen lokalradio av föreningen Grävande journalister "för en gedigen grävinsats som avslöjat stora brister i polisens internutredningar och belyst ungdomars utsatta roll när rättssamhället fallerar." Också polisen i Uppsala berömmer deras arbete.

(Editors notes: Polisen i Uppsala gillar deras arbete så mycket att de tänker dela ut sitt eget pris till Radioreportrarna; nämligen ”Brutna Arm Priset”. Priset kommer att utdelas sent en kväll i en mörk gränd…)
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 2011, Polismannen hånade misstänkta och brottsoffer på sin Facebook-sida.

Nu har han fått sitt straff: Fem dagar utan lön.

I sitt beslut skriver nämnden också att man övervägde att ge polismannen sparken, men att preskriptionstiden förhindrar det. Internutredning omfattar inte bara inläggen på Facebook.

- Mannen ska även ha smakat på beslagtagen alkohol vid ett tillfälle - och blivit ertappat. 

Den händelsen är också inbakad i straffet. Mannen är anställd på Västerortspolisen i Stockholm.

Så här skrev polismannen på Facebook:
11 juni 2010:
"har tippat av en heffaklump på "kronan"

13 maj 2010: "Nä inga ungdjävlar i luckan än"

14 april 2010: "fick betyget "elak" av en snattarunge idag.. .X tar det som en komplimang och går hem nöjd med ett gott dagsverke".

18 mars 2010: "sitter och facebookar i radiobilen"

15 februari 2010: "ställer till det för medborgarna" 


3 februari 2010: "ska nagla fast sina nya visitkort med kaststjärnor i folks ytterdörrar så att dom vet att en riktig polis har varit på plats".


26 december 2009: "mulade en gris i en snödriva imorse. Man springer inte ifrån, polisen ostraffat".

25 november 2009: "sträckte upp en viss" /.../ "på jobbet idag" (en av dig namngiven persons namn har här uteslutits med hänsyn till att nämnden bedömer att det föreligger skydd enligt 35 kap l § offentlighets- och sekretesslagen för denna uppgift)

23 oktober 2009: "ska stå längs E4 hela dagen och stoppa trafik samt lyssna på folks synpunkter på detta.. .En betongsugga skulle förmodligen kunna lösa jobbet lika bra samt uppvisa mer sympati för ovan nämnda synpunkter".

21 oktober 2009: "Ikväll ska det jagas tjuvjävlar..."

21 augusti 2009: "gjorde en legendarisk knackning av en tjuvkärring i går tillsammans med X (kollegas namn) och vill göra följande uttalande: "Ett förhör utan kroppsprodukter från förhörsobjektet är inget riktigt förhör", och "kroppsprodukter?" skrivit "Vi snackar om tårar och snor i det här fallet. Men vilket som funkar för mig"

7 augusti 2009: "tackar chefen för att han får handlägga en hämndansökan om besöksförbud. X (polismannens namn) vill även göra följande uttalande: "Att ansöka om besöksförbud i samband med en anmälan ar INTE samma sak som att beställa en plusmeny på McDonalds. Jävla människor!"

3 augusti 2009: skrivit "river sitt hår över folks jävla ansökningar om besöksförbud. Förbannade merjobb för ingenting"

25 maj 2009: "tänker ta första bästa förundersökning på bordet, köra den i papperstuggen, tillverka en clownperuk av resterna och skicka till målsäganden".



12 maj 2009: skrivit "tar en pastejmacka o funderar vem liv jag ska jävlas med idag.. .Bäst att titta i ärendehögen"

27 april 2009: skrivit "skiter nu fullständigt i alla jävla puckon som anmäler sina ex för att dom luktar fisk o dyl,.. går hem med jävligt bestämda steg


8 april 2009 skrivit "tycker att folk som anmäler brott som inte är brott borde rappas med käpp!".

(Editors notes: Med sådana vänner behöver vi inga fiender. Var rekryterar Polisen sitt folk? Det måste vara nära ett ställe där folk sitter på broräcken och spelar banjo… Personligen anser jag att han borde fått göra minst 3 armhävningar också, så att han inte kommer undan med ett för lågt straff...)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Polismiss bakom spridningen av bilder på döda Elin

Makabra bilder på mördade och våldtagna Elin Krantz kropp sprids på nätet.

GÖTEBORG. Bilder på mördade och våldtagna Elin Krantz, 27 år, som dödades i september förra året på Hisingen i Göteborg, cirkulerar nu på en rad internetsajter. Bilderna kommer från polisens förundersökning och är med, i maskerad version, i den offentliga handling som förundersökningsprotokollet är.

Men en polismiss har möjliggjort att tekniskt kunniga personer enkelt kunnat avmaska bilderna i digitala versioner av förundersökningsprotokollet.

(Editors notes: När polisen får tillgång till FRA:s spaningsuppgifter är det dessa kompetenta händer som sköter lagringen…)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2011, Polis misstänks för narkotikabrott

30 mars 2011 kl 01:30, uppdaterad: 30 mars 2011 kl 01:34
En polis i Stockholm misstänks för narkotikabrott och dopningsbrott skriver tidningen Metro. Vid en husrannsakan i lägenheten som mannen delar med sin hustru hittades flera förbjudna preparat och ett vapen. Polisens fru misstänks för narkotikabrott och vapenbrott.

I dagsläget är båda två misstänkta. Mer än så kan jag inte säga på grund av förundersökningssekretess, säger åklagare Håkan Rosvall till tidningen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Rattfulla poliser jobbar kvar


- Rattfulla trafikpoliser som kör i diket, in i garageportar och krockar på motorvägar kan bli de som sätter dit dig nästa gång du kör 20 kilometer över hastighetsbegränsningen.

Sedan 2005 har endast en (1) av totalt 55 rattfylleridömda poliser blivit av med jobbet.

– Finns det en sjukdomsbild och en behandlingsplan kan vi generellt sett inte besluta om avsked enligt fastställd praxis, säger rikspolisstyrelsens chefsjurist, Lotta Gustafsson, till Metro.

Av de 55 som dömts har en tredjedel gjort sig skyldiga till grovt rattfylleri. Ofta har de dömts till kortare fängelsestraff.

Vissa har krockat med andra bilister och en del har inte följt sina behandlingsplaner.

Ändå har bara en enda fått sparken. Han smet två gånger från poliskontroller i Göteborg - troligen rattfull - och dömdes för sammanlagt elva olika brott.

(Editors notes: Med en sådan poliskår behövs inte buset längre. Poliserna kan i fortsättningen bara jaga varandra i all oändlighet eftersom de ändå inte bestraffas vad de än gör…)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2010, Packad polis gick bärsärk

Poliskvinnan omhändertogs för fylla. Gjorde våldsamt motstånd och skrek könsord, skriver Metro.


ÖSTERSUND. Efter en blöt krogkväll på O'Learys i Östersund omhändertogs den 36-åriga poliskvinnan, som bor och jobbar i Stockholm. Men hon gjorde så kraftigt motstånd att det krävdes tre fullvuxna polismän för att få bukt med henne.

– Östersundspoliser är inkompetenta och kan inte lagboken, skrek hon och sparkade vilt och krängde med kroppen och skrek könsord, uppger tjänstgörande poliser. Det var när 36-åringen var i Östersund för att fira jul med släkt och vänner som allt gick överstyr.

Och nu ska polisåklagare Håkan Roswall åtala henne för våldsamt motstånd, uppger tidningen Metro. Men kvinnan menar att hon särbehandlats av de lokala kollegorna.

– De bad mig lämna urinprov i en kaffemugg man får på Statoil. Så gör man bara inte, kommenterar den kvinnliga Stockholmpolisen anklagelserna och nekar till brott. Enligt 36-åringen har hon också tidigare trakasserats av sina kollegor i Östersund, som känner till att hon är polis i Stockholm.
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2009, Polismästaren i Malmö utreds efter "apajävel"

Kallade invandrare "apajävel" - nu ska en internutredning avslöja de som kände till uttalandet.

Under kravallerna i Rosengård i Malmö den 18 december 2008 ryckte polisen ut. En polis filmade i fordonet och dokumenterade hur en medarbetare kallar en man av annat etniskt ursprung "apajävel".

Nu, efter att alla brottsutredningar lagts ner, drar en internutredning igång där man ska nysta ut vilka som kände till videon utan att agera. – Vi vill ta reda på vem som har hört det här längs vägen och vilka åtgärder som den eller de gjorde i anledning av det.

För det vet inte jag idag, säger chefsjurist Mårten Unbäck,som gett order om en internutredning, till Sydsvenskan.

Bland de anklagade står polismästare Ulf Sempert som tros ha haft kännedom om videon flera veckor innan den publicerades.

(Editors notes: Kan bara instämma att det stinker så illa om vissa i poliskåren att man behöver skyddsmasker.)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Rekordmånga varningar mot poliser

- Antalet poliser som fått varningar har ökat rekordsnabbt.

Förra året varnades 59 poliser för olika förseelser i tjänsten. Nästan en tredubbling sedan året innan då 23 poliser varnades. År 2007 varnades bara 15 poliser och 2006 enbart 18.

Det är dock samma typer av förseelser som föranleder varningarna. Det handlar om bland annat vådaskott och poliser som visat sin tjänstelegitimation för att vinna privata fördelar.

Också de nio poliser i Göteborg som under en personalfest filmade varandra i bar underkropp med vapen i hand har blivit varnade.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2010, Avstängd poliselev får komma tillbaka

26-åringen stängdes av från polishögskolan efter att han lånat ut sina bilnycklar till en kraftigt berusad kompis. Nu får han komma tillbaka efter att ha friats i hovrätten.

HALMSTAD. Polishögskolan välkomnar nu 26-åringen tillbaka till sina studier sedan han varit avstängd i ett år. Detta sedan hovrätten friat honom för medhjälp till grovt rattfylleri, skriver Hallands-Posten.

Upprinnelsen till att eleven stängdes av var att han på en nyårsfest lämnade över sina bilnycklar till en redlöst berusad kompis. Tillsammans tog de bilen in till stan.

Flydde från bilen.

Men andra festdeltagare såg dem köra iväg och slog larm.

- En polispatrull tog upp jakten - varpå de två männen lämnade bilen och sprang från platsen.

- Till slut lyckades polispatrullen gripa dem.


Men hovrätten valde att fria 26-åringen, som hävdar att de gått in i bilen för att värma sig och ringa efter taxi. 26-åringen påstår att han varit så full att han inte märkt att kompisen kört iväg med hans bil.

Trots att en av de poliser som stoppade bilen vittnade om att 26-åringen alls inte var så full gick hovrätten på polisaspirantens linje.
*

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2010, Polis tog sin polisbil till puben

Nu riskerar polismannen löneavdrag.

GÄVLE. En polisman såg till att han och ett par kollegor efter jobbet fick skjuts från polishuset i Gävle till en krog i Sandviken. I polisbil. Han har också i berusat tillstånd ingripit som polisman och visat sin tjänstelegitimation.

Vice överåklagare Bo Lindgren beslutade den 21 juli 2009 att inte inleda någon förundersökning mot polismannen eftersom det inte kunde styrkas att något brott som faller under allmänt åtal begåtts.

Men i ett yttrande från Gävleborgs länspolismästare, Christina Forsberg, till polisens personalansvarsnämnd (PAN) vill hon att PAN ger polismannen löneavdrag.
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polis stormade in i fel lägenhet

"Jag trodde att det var min flickvän, men då kom fyra poliser inrusande."

LULEÅ. Stefan Jansson satt hemma och spelade kort med sina vänner. Plötsligt hörde de någon som öppnade dörren utifrån. Sekunder senare stormade flera poliser in.

– Jag trodde att det var min flickvän, men då kom fyra poliser inrusande, säger Jansson till Norrländska Socialdemokraten. Händelsen inträffade klockan 23:00 under lördagskvällen på Edeforsgatan i Luleå. Poliserna begärde att se legitimation av samtliga närvarande och försvann därefter lika snabbt som de dykt upp.

Men bara några minuter senare fick de besök igen.

– Då kom två konstaplar in och bad om ursäkt. De sa bara att något hade hänt och att det blev fel lägenhet. De var vänliga, tillägger Jansson för Norrländska Socialdemokraten. Under söndagen uppgav polis att man gått in i fel lägenhet i ett ärende där man skulle genomföra en husrannsakan.

(Editors notes: Snacka om reklamfilm för Gevalia…)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2010, Polisen gav fyra miljoner för tre ord

Dyrt värdegrundsarbete.

Orden "engagerade", "effektiva" och "tillgängliga" blev dyra för polisen. Fyra miljoner kronor blev kostnaden för tre ord. I ett år har 20 000 poliser sagt sitt om vilka värderingar de tycker är viktiga för polisens arbete. Resultatet blev de så kallade värdeorden.

Värdeorden ska nu verka som en sorts gemensam värdegrund för arbetet med att förbättra polisens arbete och rykte. Något som kan behövas i dessa mörka tider för polisen.  – Vårt mål är att vi ska förbättra vårt arbete med att minska brottsligheten och få ökat förtroende hos allmänheten, säger Marina Rydholm på Rikspolisstyrelsen, till Metro.

Tanken är att orden ska genomsyra allt arbete inom polisen. Att man behövt spendera 4,2 miljoner på ett projekt som resulterat i ett dokument med tre ord tycker man inte är märkligt. – Papperet har ingen betydelse. Men att så många poliser deltagit kommer att hjälpa oss, säger Marina Rydholm, till Metro.

Debatten om värderingar inom polisen blossade upp efter att poliser i Malmö uttalat sig rasistiskt i samband med oroligheterna i Rosengård i december.

(Editors notes: Fyra miljoner?… Jag vet många som gärna ger polisen tre ord gratis. T. ex. orden GO, FUCK och YOURSELF. Orden är kanske inte någon värdegrund för polisarbete men beskriver nog ganska exakt vad pojkarna på Rosengården tycker om polisen… Tänk om ni satsat dom fyra miljonerna på Rosengården istället… Då hade det kanske inte behövts nya "värdeord" som ändå är självklara för den övriga mänskligheten.)
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisen körde skarpa granater i kärra

Södertäljepolisen fraktade skarpladdade granater på en skakande släpkärra.

SÖDERTÄLJE. Bomber och granater. Polisen i Södertälje lastade på det man trodde var bråte men utsatte sig själva och allmänheten för en enorm säkerhetsrisk.

En samling gamla "fyrverkeripjäser" skulle fraktas från ett förråd till bombgruppen i Sundbyberg för att förstöras. Men poliserna kontrollerade inte innehållet och fick med sig skarpladdade granater.

Nu anmäls Södertäljepolisen efter att ha fraktat den livsfarliga lasten med en släpkärra utan att vidta försiktighetsåtgärder. Det är nu upp till Arbetsmiljöverket att hantera ärendet och bedöma om de inblandade poliserna gjort sig skyldiga till arbetsmiljöbrott.

(Editors notes: Kling & Klang ride again…)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisens arbete mot rattfylla sågas

I en ny rapport kritiseras polisens metoder för att motverka rattfylleri.

I en ny rapport kritiserar forskare inom polisen och Polishögskolan polisens metoder för att motverka rattfylleri. Alkoholkontrollerna som görs är fler än någonsin, men andelen rattfulla som åker fast har minskat drastiskt.

Forskarna förklarar utvecklingen med att polisen medvetet ställer sig på fel platser vid fel tider.

- Syftet är att få ett stort antal utandningsprov men att undvika att ta fast rattfulla, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion som har tagit del av rapporten.


- I rapporten finns flera exempel på hur polischefer beordrat anställda att undvika att ta fast rattfulla.

"Jag säger till mina poliser att det bara är blåsning för statistikens skull som gäller", säger ett stationsbefäl som intervjuats enligt Ekot.

Stefan Holgersson, en av de forskarna bakom rapporten, säger att alkotesterna för att vara avskräckande måste spridas ut slumpvis på olika platser och olika tider på dygnet.


- I rapporten finns också exempel på hur poliser fuskat med alkometrarna, blåst själva i dem eller kört bil med alkometern utanför fönsterrutan så att falska utandningsprov registrerats.


– Målet med det hela är att uppnå det stipulerade antalet blås, inte att få tag i rattfyllerister, säger kriminalinspektören Lars-Erik Eriksson i Dalarna till Ekot.

TT//Anas González Cruz

(Editors notes: Just när vi trodde vi hört allt… Hela Sverige har gått på en blåsning…)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Förhörde 10-åring om terrorbrott

7 november 2010 kl 14:13, uppdaterad: 7 november 2010 kl 14:17

- Polisen körde en tioårig pojke och hans småsyskon till en arrestlokal i Göteborg där han förhördes. En treårig flicka hämtades från ett rum av beväpnad, maskerad polis,
skriver Göteborgs-Posten.

Det skedde i förra veckan när barnens pappa greps misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Han släpptes dock samma dag.

Tungt beväpnad och maskerad polis bröt sig in familjens lägenhet vid sjutiden på lördagsmorgonen och den 33-årige mannen bröts ned på golvet och fick handfängsel. Hustrun och två pojkar, sex och tio år gamla, föstes in i ett hörn i vardagsrummet där poliserna riktade sina vapen mot dem.

Den treåriga flickan befann sig då gråtande i sovrummet, men mamman fick inte hämta henne. I stället gick en maskerad beväpnad polis in och hämtade henne. Senare ville den tioårige pojken ge sin lillasyster en filt.


- När jag rörde mig för att hämta filten, siktade polisen på mig med sitt vapen, berättar pojken för GP.


- Pappan berättar för GP att flickan ett par dagar efter händelsen sagt:


”- Pappa, han ville skjuta mig, men han sköt inte”.


Tioåringen placerades i en polisbil med tre polisen när han kördes till arresten. Pappan fördes till ett rum, mamman till ett annat. Tioåringen och småsyskonen placerades i ett tredje rum med en kvinnlig förhörsledare som ställde frågor om pappan.

Professor Ann-Christin Cederborg vid Stockholms universitet som forskar om barn i polishörhör är kritisk till att polisen valde att förhöra 33-åringens barn direkt efter det bryska gripandet av mamman och pappan.

- Det viktigaste är att barnen får en chans att bearbeta upplevelsen som polisen förorsakade vid gripandet och inte använda dem i polisiära syften med en gång. Gripandet kan ha varit en chockupplevelse för barnen. Och då är det inte lämpligt att inleda förhör, tycker Ann-Christin Cederborg.

Förhöret med äldsta pojken kunde ha väntat, säger hon.

(Editors notes: Man får verkligen hoppas att den stackars 10-åringen slapp ett förhör med någon av ”pedofil-poliserna” i polisiärt syfte. Det finns ju gränser för hur många gånger en 10-åring ”can get fucked” på en och samma dag…)
*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2010, Varnas för polisuniform på docka

26 januari 2011 kl 10:13, uppdaterad: 26 januari 2011 kl 10:28
En polisman i Falkenberg, som satte ut en docka i polisunifom på sin garageuppfart för att stoppa fortkörare, varnas av Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd, uppger lokala medier.

Han får varningen för att han på sin fritid ”handlat i strid med att en polis ska uppträda på ett sätt som inger förtroende” skriver Hallands Nyheter.

Efter tilltaget i juli i fjol inleddes en förundersökning mot polismannen, men den lades ner av åklagaren.

(Editors notes: Is it a bird? Is it a plane? No, It’s Barbie and Ken, the Swedish flying killer police dolls…)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2010, Göran Lindberg kunde avslöjats 2007

Den förre polischefen Göran Lindberg kunde ha gripits redan 2007, enligt en radiodokumentär som sänds i P1 på söndagseftermiddagen. En av flickorna som våldtogs ska redan då ha lämnat så konkreta uppgifter att Lindberg kunde ha stoppats.

Polisen hade till och med Göran Lindbergs DNA.

Flickan som 2007, då 17 år gammal, utsattes för en grov våldtäkt av den förre polischefen hade lämnat ett tydligt signalement på gärningsmannen och hans bil – samt nästan hela bilens registreringsnummer.
Reportern Jesper Huor ringer upp bilregistret och får träff på ett 20-tal bilar.

- När man har en stor del av registreringsnumret – i det här fallet mer än hälften, då är det ganska lätt att ta fram. Det är en Mercedes Benz I 220 CDI, berättar bilregistret i P1-dokumentären.

Dessutom: polisen hade till och med Göran Lindbergs DNA, vilket innebär att man snabbt skulle kunna ha topsat de fåtal ägarna av bilmodellen och därmed tagit avgörande kliv i utredningen.
*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Överåklagaren: Inget fel lägga ned Lindberg-brott

25 november 2010 kl 11:52, uppdaterad: 30 november 2010 kl 13:29

Det blir ingen förundersökning mot polisen för att den 2007 lade ned en utredning om en misstänkt våldtäkt som förre polischefen Göran Lindberg nu dömts för, uppger TV 4 Nyheterna Uppsala.

Överåklagare Björn Ericson anser att det gjordes en noggrann utredning och enligt honom begicks inga fel när den lades ned. Polisen utredde då en grov våldtäkt på en 17-årig flicka i Täby. Trots att vissa uppgifter pekade mot Lindberg lades utredningen ned.
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2011, Dog efter gripande - nu frias polisen som använde våld

Förundersökningen läggs ner och polisen lastas inte för 21-åringens död.

KARLSTAD. Den 20 november förra året greps en man i sin lägenhet av polisen.
Grannarna till mannen larmade polisen då de hörde ett våldsamt oväsen i trapphuset. Vid ingripandet tvingades polisen använda våld mot 21-åringen som försökte skada sig själv. Mannen fördes först till polishuset men vakthavande befäl beordrade att mannen skickades till Centralsjukhuset.

- I samband med överlämnandet fick mannen hjärtstillestånd och han dog tre dagar senare på sjukhuset. 

Först friades vårdpersonalen från misstankar om brott och nu även polisen.

- Min bedömning är att det inte längre finns anledning anta att brott som hör under allmänt åtal förövats av någon polis, säger chefsåklagare Per Lind vid Riksenheten för polismål i Göteborg, till Sveriges Radio.

Förundersökningen avseende tjänstefel läggs därför ner.
*

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, "Återuppta utredning om polisingripande"

Publicerat: måndag 26 april 2010 kl 14:42, Upplandsnytt9 kommentarer
Den nedlagda interna polisutredningen om fallet med 21-årige Markus, som fick armen avbruten vid ett polisingripande i Uppsala, borde återupptas och utredas grundligare. Det menar flera rättsexperter som Upplandsnytt talat med.


Förra nyårsafton bröt 21-årige Markus vänster arm på minst två ställen. Enligt honom var det en polisman som bröt av den under ett ingripande utanför en krog i Uppsala. I den internutredning som följde berättade tre vittnen i förhör en historia som delvis stödde Markus version.


Dessutom konstaterade rättsläkaren att skadorna på armen kan ha uppstått precis som Markus hävdat. Vår granskning av den sekretessbelagda utredningen, som lades ned i brist på bevis, visar att inte en enda polis förhördes, varken den utpekade polismannen eller någon av de runt tio av hans kollegor som fanns på platsen vid ingripandet.

Inga förhör hölls heller med vakterna på krogen. Åklagaren som ledde fallet, Lars Willquist, tycker inte att något fel begåtts i utredningen.

(Editors Notes: “Hell No”, inte har något fel begåtts, pojken har ju en arm kvar…)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 2010, Åklagaren hade kunnat åtala men skyddar poliserna

Publicerad: 2009-02-08 10:02, Uppdaterad: 2009-02-09 10:02

Åklagaren som la ner förundersökningen mot de tre polismännen i Malmö följde inte lagens intention. Han hade mycket väl kunnat gå vidare med åtal. Är det slarv, okunnighet eller den kåranda som som gång på gång omöjliggör både insyn i rättsväsendet och utkrävande av ansvar, frågar Jesús Alcalá.

Jesús Alcalá är jurist och författare.


Luften i Rosengård var i december tung av aggression och våld. Unga män, enligt vad som sägs hörde många av dem inte hemma i stadsdelen, härjade och satte egendom i brand. De vandaliserade och de drog sig inte för att slå och misshandla dem som inte höll med dem. Polisen tillkallades och ett regn av stenar föll över de poliser som dristade sig alltför nära den uppretade mobben. Läget var allvarligt och polisledningen i Malmö bedömde händelserna som våldsamt upplopp. Ett beslut fattades: Fler piketbilar med stridsberedd polis ska bege sig till området. I en av de i det här läget nyinsatta piketbilarna sitter tre uppenbarligen triggade poliser. De bär stridshjälmar och kravallmundering och vapen. De är alltså helt stridsberedda.

- Det visar sig att de också är pratglada. Den ene säger: "Den lille apajäveln. Ska jag göra han steril när jag får tag på honom?"


- Den andra svarar: "Ja, han ska ha sig duktigt med stryk så han inte kan stå på benen"


- Någon av de tre säger: "Jag håller med han gubben på ICA: ni är komna till fel kommun, blattajävlar".


Under sitt samtal och medan de kör runt för att skaffa sig en bild av situationen spelar en av poliserna på sin mobiltelefon in vad de ser från bilen. Huruvida de tre poliserna förstår, eller bryr sig om, att också deras samtal kommer med på inspelningen förtäljer inte historien.

För någon vecka sedan inleddes rättegången mot några av de stenkastande ungdomarna. Åklagaren åberopar för sin bevisning just den film som de tre poliserna spelat in på sin mobil. Ljudet finns kvar då filmen visas för rätten och de häpna och upprörda åhörarna i rättssalen kan således alla höra uttalandena om " apajäveln" och "blattajävlar" och "stryk som ska göra blattajäveln steril". Journalister och övriga åhörare berörs illa.

(Editors notes: Antagligen är ”gubben på ICA” det närmsta pikethuliganerna kommit en manlig förebild. Fast det är ju klart, när man blivit till på en släktträff får man inte va så kräsen… - Är det bara jag, eller håller banjon på att bli ett nationalinstrument?…)



SLUT PÅ DEL 6


MISSA INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN:

*


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ladda ner Serien som PDF
från divShare eller Scribd


6.


Alla avsnitt:
http://undermattans.blogspot.se/p/lankar-till-serien-svenska-polisens.html

1 kommentar:

  1. IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se October 09, 2012
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Landed: => No Landing Page Data
    —————————————————–

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.