torsdag 29 september 2011

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 18

 

”- Polisaspirant som sålde sex lämnar polisskolan”

 För att läsningen inte skall vara allt för betungande har redaktören tagit sig friheten att kort kommentera vissa artiklar…  (Personerna på bilderna har antagligen inget med de aktuella fallen att göra.)

Målsättningen med publiceringen är att informera om hur det faktiskt ser ut i dagens samhälle där polismakten har sina egna lagar. För att upprätthålla en trovärdig demokrati krävs en total utrensning av rötan inom poliskåren.  Alla rättigheter till bilder och text tillhör respektive upphovsmän.
*


DEL 18
2002, Polisaspirant som sålde sex lämnar skolan
3 maj 2002 kl 04:47, uppdaterad: 23 september 2007 kl 14:02
- En polisaspirant vid polishögskolan har arbetat extra som prostituerad vid sidan av studierna.

- I går kväll valde hon att lämna utbildningen efter ett samtal med skolledningen.
Kvinnan, som är i 20-årsåldern, har lagt ut annonser på Internet där hon erbjuder sex. SvD har hittat polisaspirantens annonser på två ställen, daterade den 4 och 5 april. 

Hon skriver bland annat att hon är en ung kvinna som söker heta, sensuella män för sköna "affärer". Hon uppger att hon jobbar i centrala Stockholm.

I annonserna lämnar hon sitt mobiltelefonnummer och en mejladress. Sedan Aftonbladet avslöjat verksamheten höll polishögskolan i Solna i går flera möten om saken och hade samtal med såväl studenter och anställda.

Vem som använt skolans datorer för att sälja sex var under förmiddagen okänt. Men under eftermiddagen tog den unga kvinnan kontakt med en poliskommissarie hon kände förtroende för och erkände.

- Den unga kvinnan har studerat vid polishögskolan i tre terminer. 

Hur länge hon varit prostituerad eller i vilken omfattning vill Benny Bengtsson inte säga.


I annonserna har polisaspiranten använt falskt namn. Hon skriver att ett samlag kostar 2000 kronor och att oralsex går på 800 kronor. - Det var bra att hon trädde fram. Annars kanske många oskyldiga pekats ut och det hade varit mycket olyckligt, säger Ewa-Gun Westford-Wejnering.
Vid polishögskolan i Solna finns 760 studenter, varav 250 kvinnor.

(Editors notes: Detta var visserligen en lite äldre artikel, men med tanke på polismannen, som i en tidigare artikel sökte efter ”stationshoran” så kan han ha hittat henne…)
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Badklädd polis riskerar varning

Publicerad 2010-08-11 14:49
Det kan sluta med en varning för polismannen från Småland, som under sin semester förra sommaren ingrep mot en trafiksyndare på E 6 i Skåne. 

- Polismannen var klädd i kortbyxor och badtofflor när han körde på motorvägen och i mycket hög fart blev omkörd på insidan av en annan bil.

I farter som tidvis låg över 150 kilometer i timmen förföljde han den andra bilen och lyckade så småningom stoppa den.

Polismyndigheten i Kronoberg bedömer nu att ingripandet inte stod i proportion till brottet och även utsatte andra trafikanter för fara. Därför rekommenderar polismyndigheten att Rikspolisstyrelsens ansvarsnämnd utdelar en varning, rapporterar Sveriges Radio Kronoberg och Helsingborgs Dagblad på nätet.

Polismannens agerande har tidigare friats av justitieombudsmannen (JO) och en åklagare ansåg inte heller att han gjort sig skyldig till tjänstefel.
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Barn skadade i krock med polisbil

Polismannen jagade ett drograttfyllo när han krockade med en personbil i hög hastighet.

Alla sex personerna fick föras till sjukhus och ett barn är allvarligt skadat. - Det var en mycket kraftig kollision, säger polisens presstalesman Christer Nordström.

Polismannen jagade en fartdåre som vägrade stanna vid en poliskontroll på Östunavägen. Vid 16-tiden körde polisen mellan Flottsund och Uppsala i hög fart med sirenerna påslagna. En mötande personbil svängde då vänster och bilarna kör rakt in i varandra. - Det var en mycket kraftig kollision, säger polisens presstalesman Christer Nordström.

Polisbilen åkte av vägen - ner för en slänt - och hamnade på en gång- och cykelbana. - Föraren kunde då ta sig ur bilen och larma, säger Christer Nordman. Flera ambulanser och räddningstjänsten var snabbt på plats för att hjälpa de inblandade. I personbilen fanns två vuxna och tre barn och alla inblandade kördes till Uppsala akademiska sjukhus.

- Sjukhuset meddelar att ett av barnen har allvarliga skador som inte är livshotande och att de övriga har klarat sig med lindriga skador.

Mannen som var upphov till hela jakten kunde senare lokaliseras och är misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning. Flera vittnen hade sett honom dumpa sin bil och fly med en väska i handen.
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2011, Kvinna anmälde polis i Växjö för ofredande
Växjö 2011-06-21
En kvinna anklagade polismannen för att skicka SMS med sexuella anspelningar. Men någon förundersökning inleddes inte. Nu ska polisledningen prata med den utpekade polisen i Växjö. 

-Vi hade gärna sett att de här anklagelserna hade utretts ordentligt, säger polisintendent Anders Karlsson vid Kronobergspolisen.

Kvinnan kontaktade polisen förra sommaren för att anmäla en misstänkt förskingring. Ett halvår senare kontaktade hon åter polisen. Den här gången för att anmäla den aktuelle polismannen för ofredande.
Kvinnan berättade att den utpekade polisen ett halvår tidigare hade fotograferat henne i samband med förskingringsanmälan.

- Kvinnan berättade också att polismannen kommit hem till henne och vid minst tio tillfällen under sommaren och hösten skickat SMS.
I meddelandena stod bland annat puss på kinden och liknande.

Åklagare Kristian Augustsson vid riksenheten för polismål i Malmö beslutade att kvinnan skulle förhöras och att internutredarna skulle be kvinnan om telefonnumren som meddelandena kom i från.

Men kvinnan hade ångrat sig och orkade inte gå vidare med anmälan. En anledning var att de påstådda trakasserierna upphört. En dryg månad efter anmälan beslutade Kristian Augustsson att inte inleda någon förundersökning. Motiveringen var att det är uppenbart att brottet inte går att utreda.

Åklagaren valde att snabbt avsluta fallet, i stället för att beslagta kvinnans och den utpekade polismannens telefon för en kontroll.

Den anmälde polismannen förhördes inte ens. 

Åklagaren säger i en kommentar att akten har gallrats och att han i dag inte minns sina överväganden i ärendet.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2010, Polis JO-anmäls för att ha knuffat mamma

Halmstad. En förälder blev omkullputtad av civilpolis under en demonstration, åklagaren lade ner förundersökningen. Nu JO-anmäler föräldern åklagaren.

En mamma från Halmstad följde med sin minderårige son på en demonstration i Halmstad. Enligt anmälan blev mamman efter demonstrationens slut puttad av en civilpolis så kraftigt att hon föll i gatan. Hon bad polisen att identifiera sig men han vägrade och när hon försökte filma samma polis tog han sönder hennes mobil.

- Åklagaren som lade ner förundersökningen, trots att det fanns filmbevis, JO-anmäls nu därför av mamman.

(Editors notes: Svensk demokrati kan kittla lite ibland... Det här har funnits på bloggen tidigare men tagits bort från youtube.)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2011, Polisen anmäls efter husrannsakan

Anmälan gjordes av Christina Hagelthorn, psykoterapeut på Rosengranska Bryggan i Göteborg som har lång erfarenhet av att behandla traumatiserade flyktingar och som hjälpte familjen de senaste två åren. 

”Som svensk och som kvinna är jag bestört över hur polisen agerat vid husrannsakan” skriver hon i anmälan. 18-åriga Günel Sharifova har inga roliga minnen från dagen då polisen gjorde husrannsakan hemma hos henne.


– De sade ingenting, de visade inga papper på att de får göra ett husrannsakan. 


- De bara gick in klockan sex eller sju på morgonen och tog ut mig från rummet. 


- Jag var yrvaken och hade bara ett linne och pyjamasbyxor på mig. 


- De var fem män och två av dem kroppsvisiterade mig. 


- Jag och kvinnan som jag bor hos var helt chockade, vi visste inte vad vi ska göra.


Och kvinnan du bor hos kunde inte stoppa det heller?
– Vi visste inte vad vi kunde göra. Vi var chockade alltså.

Polisen i Halland vill inte svara på några frågor som rör husrannsakan hos Günel Sharifova. Det pågår en förundersökning om brott mot utlänningslagen och då kan man inte gå in i detalj på grund av förundersökningssekretess säger förundersökningsledaren Inger Olsson till P4 Halland.


- Men Günel Sharifova har sin åsikt klar.

– Jag vill bli behandlad som en människa och inte som ett djur.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Poliser anmälda för stöld från utvisad palestinier

– Klart och tydligt är att svensk polis har haft hand om de här 65 000 kronorna under den här resan. Då betyder det att det är svensk polis som ska se till att finns ett kvitto på att de har överlämnat pengarna till den här personen, säger mannen juridiska ombud Birgitta Elfström.


I november förra året utvisades Rami efter att ha studerat och jobbat i flera år i Sverige. Hans besparingar, 65 000 kronor, togs om hand av polisen under resan. En av de tre poliserna som skötte eskorten signerade att han tog hand om pengarna innan resan. Men sen saknas kvitto på att pengarna lämnats tillbaka.

I två olika rapporter lämnar poliserna också olika uppgifter om hur det ska ha gått till när pengarna lämnades tillbaka. En av poliserna säger att Rami inte ville ta emot sina pengar. – Precis som det står i rapporten: ”Nej, nej, jag vill inte ha”. ”Jo du måste ta dem, det är dina pengar”. Men hans kollega har en annan version. – Han fick kuvertet.

Det pratas om att han inte ville ta emot pengarna?

– Nej, nej. Han fick dem i handen när han gick, så det har jag absolut inte hört, säger han. Oftast är det Kriminalvårdens transportjänst som eskorterar utvisade personer och inte polisen som i det här fallet. Det ska finnas både kvitto och signaturer på att pengarna lämnats tillbaka. Men det saknas här. Och poliserna har inte lämnat någon förklaring till varför.

När Ekot visar upp polisens eskorthandlingar för Gunnar Johansson, chef för utrikesverksamheten på Kriminalvårdens transporttjänst i Göteborg blir han förvånad. – Jag saknar ord. Att det kan gå till på det viset med de summorna, säger han. Hans kollega, utrikeseskortören Magnus Luttrop, håller med.

– För mig är det främmande att ta det så lättvindligt när det rör sig om så stora pengar. Det är otroligt noga för annars är vi inne i en bransch där vi kan hålla på med svindleri, säger han. Ansvarig chef vid gränspolisen i Stockholm Johan Ståhle avböjer att kommentera fallet som nu är anmält till polisens internutredningar.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2008, Polis dömd för rattfylleri

TT inrikes 2008-03-20
En poliskommissarie som åkt fast för rattfylleri har dömts till 14 000 kronor i böter av Stockholms tingsrätt. Polismannen själv skyllde alkoholen i utandningsluften på munvatten, något domstolen inte trodde på./TT

En poliskommissarie som åkt fast för rattfylleri har av Stockholms tingsrätt dömts till 14 000 kronor i böter.

- Polismannen själv skyllde alkoholen i utandningsluften på munvatten, men den förklaringen förkastades helt av domstolen, skriver Metro. Domen föll på onsdagen.


I förhör erkände polisen att han druckit såväl öl som vin och sprit dagen innan han stoppades av kollegorna vid trafikpolisen. Men eftersom intaget skedde under eftermiddagen och tidig kväll menade han att det var munvattnet som fällt utslaget.

En utredning från Statens kriminaltekniska laboratorium konstaterar dock att munvattnet inte påverkat alkoholhalten.

(Editors notes: Hans dåliga lögner påverkade antagligen alko-mätaten mer än munvattnet…)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisen tvingade män klä av sig kläderna

Polisen tvingade de unga männen att klä av sig nakna - mitt på E4 i Sundsvall. Nu misstänks polismannen för tjänstefel.


- Jag fick hålla upp pungen för att de skulle lysa mig i anus med ficklampa, har en av männen tidigare sagt till Sundsvalls Tidning.

Det var i november förra året som polisen stoppade en bil med tre unga män i.
Enligt männen beordrade polisen dem att börja ta av sig kläderna vid vägkanten kring industriområdet Kubal, strax utanför Sundsvalls centrum. Visiteringen skedde vid E4, öppen för alla passerande bilister att beskåda.


Vad de unga männen var misstänkta för fick de aldrig veta.

– Jag fick hålla upp pungen för att de skulle lysa mig i anus med ficklampa. Först tog polisen fram batongen men stoppade undan den med kommentaren att den skulle väl inte vara lämplig för ändamålet, fast i andra ordalag, berättade en av männen efter händelsen för Sundsvalls Tidning.

"Inte acceptabelt"

Efter att männen undersöktes fick de ta på sig kläderna igen och poliserna åkte i väg. Männen upplevde händelsen som mycket kränkande och gjorde en polisanmälan. Nu har en polisman delgivits misstanke om tjänstefel. – Om han har näckat de här personerna vid vägkanten är det inte acceptabelt, säger internåklagaren Pär G Lindell, till tidningen.

Den andra polisen som var med vid händelsen har förhörts, men han kan inte bekräfta att de har tvingat av de unga männen kläderna.
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2007, Tvingades klä av sig – på polisstationen

Polismästaren Carin Götblad har anmält händelsen: ”Jag blir så förbannad”

- De tre ungdomarna tvingades klä av sig nakna och förhördes av polisen.

Nu anmäler länspolismästaren Carin Götblad sina kollegor för tjänstefel i samband med gripandet. – Jag blir så förbannad, säger Carin Götblad till lokaltidningen Mitt i. Nu ska gripandet internutredas av polisen. När Carin Götblad träffade Micke Reza, Amir Keivandarian och Ramin Nouri för en tid sedan och hörde deras berättelse reagerade hon starkt.

– Det låter som att polisen kom till platsen med fel attityd, säger Carin Götblad. Det var för snart två år sedan som ungdomarna greps och fördes till polisstation. De misstänktes för att vara rånare.

Spelade in film

Sanningen var att de höll på med en amatörfilminspelning som handlade om ett rån.

– Det var en minst sagt skräckinjagande händelse.

- Vi försökte förklara att det hade blivit ett missförstånd men poliserna bara skrek åt oss och förde oss till polisstation och där fick vi klä av oss alla kläder, säger Micke Reza, 18.


När poliserna insåg att det hela var ett missförstånd släpptes de, utan någon ursäkt.
– Det var vi som fick be om ursäkt i?stället för att vi hade filmat, vilket vi gjorde eftersom vi fortfarande var så chockade, säger Micke Reza.

Har känt en sådan maktlöshet

Under flera år har han känt sig kränkt av polisen på grund av det inträffade. – Det känns oerhört skönt att få den här upprättelsen. Jag har känt en sådan maktlöshet. Jag hade aldrig varit i kontakt med polisen tidigare och så hände det här. Idag när jag ser en polisbil känner jag mig lite nojig, det är ingenting som försvinner så lätt, säger han.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Polisen tvingade flicka klä av sig - får JK-kritik (update)

Justitiekansler (JK) Anna Skarhed riktar kritik mot Skånepolisen för deras sätt att visitera en 16-årig flicka som misstänktes för ringa narkotikabrott.


- Flickan fördes till polishuset i Lund där hon fick klä av sig helt naken inför två kvinnliga poliser i ett rum med glasdörr med fri insyn.

Flickan kände sig kränkt av behandlingen och vände sig till JK. Det visade sig senare efter provtagning att flickan inte hade använt någon form av narkotika.

Fel i rutiner

JK finner att det funnits skäl att ta med flickan för kroppsbesiktning och urinprov, men inte på det sätt som det genomfördes. Flickan skulle inte behövt klä av sig helt.

Polisens dokumentation av de tvångsåtgärder som vidtagits mot flickan är bristfällig. JK skriver i sitt beslut att hon utgår från att polismyndigheten i Skåne ser över sina rutiner i detta avseende.

(Editors notes: Och Polismyndigheten i Skåne har efter moget övervägande beslutat att i fortsättningen får alla småflickor lov att behålla skorna på sig…)
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Kränkt polisaspirant kräver 300 000 i skadestånd

Publicerad 20 mars 2008 1.30 Uppdaterad 21 mars 2008 18.152008-03-20 01:30:57
En före detta aspirant vid Malmöpolisen begär nästan 300000 kronor i skadestånd av JK. Anledningen är att polismyndigheten stämplat honom som främlingsfientlig och nekat honom jobb vid Malmöpolisen. 

Polisaspiranten kontaktade en advokat och överklagade beslutet till Rikspolisstyrelsen. Alla polisaspiranter ska, enligt läroplanen, få ”kompetent handledning” av ”erfarna poliser som är särskilt utbildade”. Det fick aldrig aspiranten, enligt överklagandet.

Aspiranten arbetar idag som polis i Skåne. Men någon tjänst i Malmö fick han inte. Nu har han vänt sig till Justitiekanslern (JK) där han begär nästan 300 000 kronor i skadestånd för förlorad arbetsinkomst. Det gäller pengar som jag skulle ha tjänat, som jag förlorat på grund av det här.

Det är inget jag blir rik på. Det är klart att jag inte är främlingsfientlig. Då hade jag inte kunnat ha det här jobbet. Jag sökte till och med en tjänst på Rosengård och jag har kompisar med invandrarbakgrund, säger han till Sydsvenskan.

(Editors notes: Klart man inte kan jobba som polis i Malmö om man är främlingsfientlig, hur skulle det se ut? Synd bara att ”Apejävlarna” på Rosengården aldrig kan få in det i sina små ”blatte” huvuden… Skit samma, nu ska jag och mina ”invandrarkompisar från Danmark ut och supa upp 300 000 Äkta Svenska kronor…)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2008, Om målen för Polisutbildningen…

”Målet med Polisprogrammet är att de studerande ska tillägna sig sådana kunskaper och färdigheter att de kan fullgöra sina uppgifter som poliser i ett mångkulturellt samhälle.

Jämställdhet mellan kvinnor och män ska främjas i utbildningen, liksom förståelsen för andra länder och kulturer och för internationella förhållanden.” 

Källa: Polisen

(Editors notes: …Och då sade Rödluvan till Pinocchio, - Varför har du helt plötsligt så stor näsa??)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2006, Skelande kvinna tvingades klä av sig naken
- En kvinna i Umeå fick klä av sig naken hos polisen och drogtestas.

- Orsak: Hon skelade. Nu startar en brottsutredning av polisens agerande.

Åklagare ska granska om polisen begick tjänstefel när en 38-årig kvinna drogtestades som ett resultat av att hon skelade med ögonen vid poliskontrollen. 

Kvinnan tog bilen för att hämta sin dotter på innebandy. Hon blev stoppad av polisen i Umeå. Resultatet av ett ögontest gjorde att hon blev drogmisstänkt.


- Hon togs till polisstationen där hon fick lämna urin- DNA- och blodprover och klä av sig naken. Urinprovet visade att hon var helt nykter och drogfri.


Förundersökning inledd

Vice chefsåklagare Pär G Lindell vid riksenheten för polismål har inlett en förundersökning, skriver Västerbottens-Kuriren. - I nuläget är den riktad mot företeelsen. I ett senare skede kanske en enskild polisman kan bli misstänkt, säger han.

(Editors notes: - Tur för tjejen att hon inte var hjulbent också… Vem vet vilka prover polisen hade tagit då…)
*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Tvingades klä av sig inför polisen

UDDEVALLA. Håkan känner sig oskyldigt utpekad och kränkt av polisen. Han blev hämtad i sin bostad och förd till polisstationen i Uddevalla. Fick klä av sig naken och lämna urinprov.

- Jag har aldrig tidigare blivit så kränkt, säger Håkan Åsbrink som gjort JO-anmälan och desutom anmält polisen för kränkning. - Får polisen bete sig hur som helst? Kan de stövla in hos någon utan att uppge vad man är misstänkt för?

- Att bli hämtad i hemmet utan att bli delgiven vad för brott man är misstänkt för känns väldigt oroväckande.

- Ännu en vecka efter frihetsberövandet vet jag fortfarande inte varför jag blev hämtad i mitt eget hem.

Aldrig dömd

- Det fick jag läsa om i tidningen, och jag har aldrig någonsin varit involverad eller dömd för narkotikaaffärer eller eget bruk. Tord Lindström, chef för narkotikaroteln i Trestad och Bohuslän, berättar att vid den aktuella razzian medtogs 41 personer, varav 30 lämnade positiva beskad på de urinprov som togs på dem. Utefter detta togs blodprov på en del personer vilka man ännu inte fått svar på. De personer var testresultat var negativ, fick lämna polishuset och fallet avskrevs direkt.

Misstanke

- Grunden för aktionen var att slå till mot personer och adresser där det fanns misstanke om att det brukas eller säljs narkotika, säger Tord Lindström till GT.
- Uppgifterna vi gick efter var grundande på spanings- och underättelseverksamhet. Varifrån vi fått uppgifterna avslöjar vi aldrig.

Utesluter inte misstag

Kan ni ha tagit miste på adress? - Man kan aldrig utesluta misstag, men det är ytterst sällsynt. I det här fallet känner sig den utpekade personen kränkt och har anmält ert agerande? - Då får eventuella utredningar till följd av anmälningarna visa om fel begåtts.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Digitala avtryck blev dyrt fiasko

12 mars 2008 kl 06:49, uppdaterad: 12 mars 2008 kl 10:15
Polisens köp av ”världens modernaste system” för elektronisk upptagning av fingeravtryck blev en flopp. Under tre år har speciellt ­inköpta – och dyra – apparater bara samlat damm.  

- Kostnaden är nu uppe i 38,5 miljoner kronor, och bara ­delar av systemet har kunnat användas.

Det var sommaren 2005 som det nya systemet för elektronisk in­scanning av fingrar och handflatsavtryck kallat ”LiveScan” köptes in av Rikspolisstyrelsen (RPS). Leverantör var amerikanska Motorola som kasserade in 35 miljoner för systemförsäljningen.

Varje polismyndighet i landet utrustades med en scanning­station som skulle göra jobbet – digital upptagning av fingeravtryck utan kletig färg. Satsningen skulle ge en unik kvalitet och möjlighet till snabba och säkra jämförelser, som i tv-seriernas CSI. Tekniken bedömdes som ett viktigt steg framåt, inte minst för polisens omtalade satsning på mängdbrott, som till exempel vanliga inbrott.


Totalt köptes 39 scanningstationer in och placerades ut i polishusen. 25 av dessa ingick i systemkostnaden och sedan köptes 14 extrastationer in – för 250000 kronor styck.

Sen skulle det bara rulla på, var det tänkt. Men det gjorde det inte. Frustrerade poliser runt om i landet kunde inte ens logga in sig. Under tre år fortsatte strulet och världens modernaste system fick stoppas i malpåse. Enligt RPS har man ovanpå allt tvingats betala närmare en miljon i licenskostnader till Motorola. 

–Det tog väl en tid, men till sist gick det upp för oss att systemet inte funkade, säger Kent Rosengren, som alltså själv inte arbetade på RPS i den tänkta startfasen.

(Editors notes: Det här systemet såg jävligt bra ut på mässan efter några starköl… Varför skall man prova och utvärdera ett system, när man kan köpa 39 stycken och få en Dumleklubba på köpet?)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2008, POLISEN: Länspolismästaren svarar på kritisk undersökning


– Att bara fem procent av våra poliser skulle göra ett bra jobb stämmer inte. Det är helt fel. Det säger länspolismästare Ulrika Herbst, angående den undersökning som NWT berättade om i gårdagens tidning.

- Enligt undersökningen som är gjorts av polisen Stefan Holgersson och Johannes Knutsson, professor på Polishögskolan i Oslo, så gäller det att ha tur om man ska möta en bra uniformerad polis.

- Endast fem procent av poliserna är bra, tio procent är riktigt dåliga.
 
Fel, menar länspolismästare Herbst. – Det som jag ser, med mina egna ögon när jag är ute i verksamheten och i resultat, är att vi har en väldigt duktig poliskår, säger Herbst, som anser att rapporten mer är ett inlägg i debatten än en ”absolut sanning”.

”Full av beundran”

- Var tionde polis som utvärderades i undersökningen klarade inte ens den lägsta kravnivån, att bemöta folk på ett godtagbart sätt.


– Bemötandefrågan har varit på vår dagordning i flera år, det är naturligtvis viktigt att bemötandet är bra. Många gånger är det så att polisen måste lämna ett negativt besked, vad det är för budskap har betydelse. Men att så många, som rapporten gör gällande, inte har ett godtagbart bemötande stämmer inte med den bild som jag har av den polisverksamhet som jag följer dagligen.

– Jag tycker att våra poliser har en väldigt god förmåga att situationsanpassa sitt bemötande. Jag kan inte säga annat än att jag är full av beundran för hur man löser uppgifterna.

Men det här är ju inte första gången som just bemötandet kommer upp, är det bara att säga det inte stämmer?– Misslyckade möten mellan polis och allmänhet händer och kommer fortsätta hända. Men att det skulle vara ett problem i vårt län känner jag inte igen.

”Delar inte uppfattning”

Vidare visade utredningen att 40 procent av poliserna inte klarade av den andra kravnivån, att ta initiativ och genomföra ingripanden.

Enligt Stefan Wickberg, ordförande i Värmlands polisförbund, finns det ett utbrett problem. En orsak är toppstyrningen, det är viktigare med fin statistik än bra polisarbete med egna initiativ.

(Editors notes: ”Tough Luck” att endast 5% av Poliserna klarar av att göra det dom ska. … Men å andra sidan klarar 95% av att göra det dom inte ska, så det jämnar väl ut sig…)
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polis uppträdde olämpligt

2008-03-11 09:30
En polis i Falun har dömts till 10 dagars löneavdrag sedan han uppträtt olämpligt iförd polisuniform.

Det är rikspolisstyrelsens ansvarsnämnd som utdömt löneavdraget.


Polismannen, iförd sin tjänsteuniform, försökte påverka en av Vägverkets trafikinspektörer. 

Det var när polismannens son skulle avlägga förarprov för MC som han enligt ansvarsnämnden uppträdde olämpligt. 

Inspektören avbröt nämligen sonens prov och underkände honom. Polismannen försökte då övertala inspektören att sonen skulle få fullfölja provet.

I ansvarsnämnden motivering skrivet de att anställda inom polisen skall uppträda på ett sätt som inger förtroende och aktning. De skall vidare uppträda hövligt, hänsynsfullt och med fasthet samt iaktta självbehärskning och undvika vad som kan uppfattas som utslag av ovänlighet eller småaktighet.
Vidare skriver ansvarsnämnden

"Du har iförd polisuniform i en privat angelägenhet försökt få en person i dennes myndighetsutövning att ompröva sitt beslut att avbryta förarprovet för din son. Du har därigenom uppträtt på ett sätt som är uppenbart oförenligt med de krav som ställs på en polis. Felet framstår som så allvarligt att strängare påföljd än varning är påkallad". Polismannen har nu tre veckor på sig att överklaga beslutet.

(Editors notes: I’m the “motherfuckin” Sheriff… If my boy doesn’t pass your stupid test, I’ll punch your face so hard, you’ll be talking with your ass…)


SLUT PÅ DEL 18

*

MISSA INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN:



Ladda ner Serien som PDF från divShare eller Scribd


18.


http://undermattan.blog.com

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. IP: 213.50.33.66 ISP: TDC Sverige AB September 04, 2012 08:23:26 AM
    Organization: Maqs Law Firm Advokatbyra AB
    Landed: undermattan.com/2012/09/02/oetisk-urkundsforfalskning-av-etikprovnings…
    ———————————————–
    IP: 156.49.126.246 September 04, 2012 09:01:35 AM
    ISP: Aklagarmyndigheten
    Landed: undermattan.com/2011/09/07/svenska-polisens-daliga-dagar-del-6
    ——————————————————
    IP: 136.163.203.6 September 04, 2012 11:10:21 AM
    ISP: Saab Scania Aircraft
    Landed: undermattan.com/2012/05/21/telia-vitryssland
    ——————————————————-
    IP: 129.16.26.XXX September 04, 2012 11:58:32 AM
    ISP: Chalmers University Network
    Landed: undermattan.com/2012/03/14/fattigdom-globalt-problem
    —————————————————–
    IP: 195.81.3.249 ISP: Interoute Communications Limited September 04, 2012 12:40:43 PM
    Organization: Intrum Justitia BV
    Landed: undermattan.com/2012/03/15/kriminell-namndeman-lurade-tingsratt
    ————————————————————–
    IP: 195.58.125.163 ISP: Telenor AB September 04, 2012 01:24:57 PM
    Organization: Netblock of Bonnier Tidskrifter AB
    Landed: undermattan.com
    ——————————————————–
    IP: XXX XX XXX XX September 04, 2012 12:06:00 PM
    ISP: Universidade Estadual de Campinas – UNICAMP
    Landed: undermattan.com
    ——————————————————–
    IP: 193.180.56.50 ISP: Resilans AB September 04, 2012 09:46:07 AM
    Organization: Expressen AB
    Page Viewed: undermattan.com
    ———————————————————
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se September 04, 2012 03:37:26 PM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.com
    ———————————————————
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se September 04, 2012 03:28:08 PM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.com
    ———————————————————
    IP: 147.186.254.98 September 03, 2012 01:39:55 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Page Viewed: undermattan.com
    ———————————————————
    IP: 147.186.254.98 September 03, 2012 01:41:23 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Landed: undermattan.com/2012/03/10/drogtesta-riksdagen
    ——————————————————–
    IP: 193.241.8.242 September 05, 2012 12:06:58 PM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Landed: undermattan.com/2012/03/10/drogtesta-riksdagen
    ——————————————————–
    IP: 194.103.60.2 ISP: Resilans AB September 03, 2012 06:50:59 AM
    Organization: Ornskoldsviks Allehanda
    Landed: undermattan.com/2011/12/09/tavling-vad-heter-landet
    ————————————————————–
    IP: 130.238.116.XXX September 04, 2012 12:32:27 PM
    ISP: Uppsala University
    Organization: Swedish University of Agricultural Sciences
    Landed: undermattan.com/2011/12/09/tavling-vad-heter-landet
    ————————————————————–
    IP: 80.63.57.71 ISP: Tele Danmark September 03, 2012 07:24:20 AM
    Organization: UNOPS
    Landed: undermattan.com/2012/08/29/israeliska-krigsveteraner-erkanner-systemat…
    —————————————————————–

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.