torsdag 22 september 2011

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 15




”- Fyra poliser häktade för våldtäkter”



 För att läsningen inte skall vara allt för betungande har redaktören tagit sig friheten att kort kommentera vissa artiklar…  (Personerna på bilderna har antagligen inget med de aktuella fallen att göra.)

Målsättningen med publiceringen är att informera om hur det faktiskt ser ut i dagens samhälle där polismakten har sina egna lagar. För att upprätthålla en trovärdig demokrati krävs en total utrensning av rötan inom poliskåren.  Alla rättigheter till bilder och text tillhör respektive upphovsmän.
*
DEL 15
2009, Polishund bet 66-årig kvinna

Växjö 2009-03-31 | Uppdaterad 2009-03-31

Kvinnan var nästan hemma efter morgonpromenaden med sin pudel. Då blev hon svårt biten i ena handen - av en polishund med toppbetyg i lydnadstesterna. – Det bara small till i handen, säger hon.



De öppna såren har läkt
men sviterna efter mötet med polishunden på morgonen den åttonde januari i ett kvarter i Växjö präglar fortfarande vardagen. Handen är opererad flera gånger och nu är det rehabilitering som gäller. – Jag går på sjukgymnastik två gånger i veckan och tränar handen men läkarna säger att den aldrig mer kommer bli vad den varit. Det är tragiskt för det är många grejer som jag inte kommer att kunna göra, säger hon.

Hon berättar att hon inte ens observerade polishunden och mannen, som tillfälligt tog hand om den, när hon plötsligt blev attackerad. – Min hund satt och sket på ren svenska och jag plockade upp efter den. Precis när jag rest mig upp och skulle knyta ihop påsen, då small det till i handen.

Händelsen polisanmäldes men åklagaren på enheten för polismål i Malmö har beslutat att inte inleda någon förundersökning. – De vill fria sig själva. Min hund var tyst som en mus. Men det går jag inte på, säger kvinnan.
Hundägarens försäkringsbolag utreder nu ersättningsfrågan.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polisstuderande åtalas för medhjälp

HALMSTAD. Alla vet nog inte att det räknas som medhjälp till grovt rattfylleri att låta någon köra bil med över en promille alkohol i sig.



En 25-åring som studerar till polis åtalas nu för att han borde ha vetat.25-åringen, som går på polisutbildningen i Växjö, var på nyårsfest i Harplinge tillsammans med en kompis. Den blivande polisen körde kompisen till festen i sin egen bil och hade räknat med att sova över.

På natten fick de två emellertid inte sova över och eftersom 25-åringen tyckte det var ”omoraliskt” att köra bil berusad ville han inte köra bilen därifrån. Däremot lät han kompisen, som haft med sig gemensam dricka ihop med 25-åringen och druckit precis lika mycket som han, köra in till Halmstad.

Folk som reagerade larmade emellertid polisen, som lyckades stoppa bilen på Öster. De två männen i bilen försökte fly från platsen, men kunde efter en stunds språngmarsch hejdas av de efterföljande poliserna.Föraren erkände direkt och är nu åtalad för grovt rattfylleri eftersom han hade 1,09 promille alkohol i sig.

Den 25-årige bilägaren, som direkt på natten fick höra av poliserna hur anmärkningsvärt dåligt omdöme han hade med tanke på att han går tredje terminen på polisutbildningen, åtalas för medhjälp.

(Editors notes: De flesta som gått ut grundskolan begriper nog ändå att, första valet till chaufför, när man själv är för dyngfull att köra, är inte någon som druckit precis lika mycket...)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2009, Polisbil krockade under utryckning i Landskrona

En polisbil som var på utryckning krockade vid 16-tiden på fredagen med en stillastående personbil. Olyckan inträffade på Rönnebergsgatan.

LANDSKRONA. Vad som orsakade olyckan är än så länge okänt. Ingen person ska ha skadats vid olyckan. Efter olyckan kallades yttre befäl vid polisen i nordvästra Skåne till platsen. Orsaken är att poliserna som själva varit med i krocken inte själva får skriva rapport om händelsen eftersom de skulle vara jäviga.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polis i Uppsala län misstänks för brott

*
Uppland Riksenheten för polismål inleder en förundersökning mot en polis vid Polismyndigheten i Uppsala län.


Utredningen gäller bland annat brott mot lagen om skydd för samhällsviktiga anläggningar. Enligt åklagaren ska polisen obehörigen ha beträtt ett område som skyddas av lagen. Enligt åklagarmyndigheten finns det anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats.
*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polis bedrev vapenhandel?

Polismannen friades från misstankar om illegal vapenhandel. Men Polismyndigheten i Värmland ger sig inte. Nu får man fallet prövat i kammarrätten.

Under åren 2001 till 2008 gjorde den värmländske polismannen 72 vapentransaktioner. Några av vapnen kom han i kontakt med i sitt yrke, bland annat vapen som lämnats in till polisen för skrotning.


Polismyndigheten i Värmland anser att mannen bedrivit illegal vapenhandel.


Polismannen själv nekade. Han uppgav att han försökte få ihop en bra vapengarderob på fyra till sex vapen och har därför bytt ett stort antal vapen som inte visade sig duga.
Och åklagaren lade ner brottsutredningen mot mannen eftersom det inte fanns anledning att anta att något brott begåtts.

Men polismyndigheten går vidare. Orsaken är att polis­mannen ansökt om ett tillstånd för ytterligare ett vapen, ett hagel­gevär.
Myndigheten anser fortfarande att polismannen bedrivit vapenhandel och därför inte ska få tillståndet. Att åklagaren lagt ner brottsutredningen mot polismannen spelar ingen roll hävdar man. Det stora antalet vapentransaktioner talar för att mannen handlat med vapen.
*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Dom mot polis som lät aspirant göra jobbet

HÖRBY/LUND. Den 52-årige polismannen ringde privatsamtal och lät en aspirant sköta förhör med en snattare och flera vittnen. Idag väntas hovrättens dom. Polismannen, som var instruktör åt aspiranten, hävdar att ingripandet var en lämplig övningsuppgift. 

Han påpekar att aspiranten hade kunnat tillkalla honom via polisradion om det skulle ha uppstått en farlig situation.

Lunds tingsrätt dömde 52-åringen till 17 500 kronor i böter för tjänstefel och till att betala 6 500 kronor av advokatkostnaderna. Mannen har på grund av brottsmisstankarna fått en sämre löneutveckling än han annars hade fått.


Mannens försvarsadvokat hävdar att det saknas vägledande beslut när det gäller gränsen mellan tjänstefel och icke tjänstefel.


Redan på vägen till brottsplatsen, Ica Kvantum i Hörby, stannade polismannen bilen för att prata med en hantverkare i telefon. 52-åringen hade precis köpt en lägenhet och inflyttningen riskerade att bli fördröjd, eftersom målaren inte skulle hinna bli klar innan golvsliparen var inbokad.

(Editors notes: Här vet vi minsann skillnaden på ”tjänstefel och icke tjänstefel. Tjänstefel är personer som har fel tjänster… Den 52-årige polisen skulle jobbat som hantverkare istället…)
*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2009, Anmälde polisen för våld
- nu åtalas han själv

Av 13 MARS 2009 11.08 2009-03-13 11:08:00

LÖVESTAD. När Jack Darengren från Lövestad stoppades av polisen för nykterhetskontroll tyckte han att poliserna uppträdde brutalt och gjorde en anmälan. Men fallet lades ner och nu åtalas i stället 

Lövestadsbon för våldsamt motstånd. Den 29 december förra året stoppade polisen Jack Darengren, 57 år, utanför Lövestads skola för att göra ett utandningsprov. Men han hade svårt att blåsa på grund av svår astma och föreslog i stället ett blodprov.


- Då slet polisen honom ur bilen och tryckte ner honom på marken. Så hävdar i alla fall Jack Darengren som anmälde poliserna för brutalitet.


Men chefsåklagaren Jörgen Lindberg lade ner fallet. I stället blir det polisernas anmälan av samma händelse som leder till åtal. De menar att Jack Darengren vägrade gå ur bilen, att han höll sig fast och ville köra där ifrån.

- Jag är sjuk, ryggen är sliten och jag har svårt att gå ur bilen. Det tar en stund och jag måste hålla mig i ratten för att komma ut. Han kan inte förstå hur poliserna missbedömt situationen så.

- Men man tror mer på polisens ord än en vanlig människas, säger Jack Darengren.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rodney King.

2009, Tingsrätten frikänner Jack Darengren



LÖVESTAD.
Tingsrätten frikänner Jack Darengren från anklagelserna om våldsamt motstånd. Darengren, som själv anklagat polisen för övervåld, är lättad.


Det känns bra, jag har ju inte gjort något fel, säger Jack Darengren när Skånskan ringer och berättar domslutet för honom.
Tingsrätten skriver visserligen i sin dom att polisernas version av vad som hände vid nykterhetskontrollen är den mest trovärdiga men att man också måste ställa utom allt rimligt tvivel att Jack Darengren också hade ett uppsåt att göra våldsamt motstånd när poliserna ville ha ut honom ur bilen.

Man måste helt enkelt kunna bevisa att han höll sig fast inne i bilen för att hindra poliserna från att få ut honom och inte för att få stöd att själv ta sig ut.Och det går inte, anser rätten. Detta beror på flera saker:


Darengrens modersmål är engelska och språksvårigheter kan ha lett till missförstånd. Det finns ingen klar uppgift från polisernas sida om hur Darengren hållit sig fast och i vad.

- Darengren är uppenbart sjuklig och lider av ryggvärk, stelhet, kraftig artros, gravt nedsatt lungfunktion och diabetes. Hans rörlighet är kraftigt nedsatt.

Allt detta gör att åtalet om våldsamt motstånd nu ogillas.
Efterspelet efter nykterhetskontrollen i Lövestad den 29 december började med att Jack Darengren anklagade poliserna för övervåld.

Men att dessa anklagelser i slutändan ska leda till repressalier för polisen har han nu gett upp hoppet om. Nu försöker han i stället glömma händelsen och gå vidare.
– Jag har inte funderat så mycket på det här på senaste tiden, jag försöker lägga det bakom mig nu.

(Editors notes: “Don’t fuck with the Police, or they will kick your black ass” Utan en videoinspelning hade t. ex Rodney Kings skador självklart varit självförvållade…när han ”snubblade” över 7 polisbatonger… )
*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polislärare avstängd efter sexskämt

Stockholm/TT
En lärare på polishögskolan i Stockholm har stängts av i väntan på utredning sedan han fått ur sig kränkande sexskämt inför kvinnliga elever under en fordonsövning på skolan, skriver Metro.

Övningen gick ut på att de inblandade skulle träna på trafikkontroller. Läraren skulle spela passagerare i rollspelet och i den rollen anspelade han gång på gång på sex, enligt anmälan från eleverna.



Blås nu, för sedan ska du upp i skogen med mig och blåsa i en annan trumpet, ska han bland annat ha sagt när den kvinnliga polis som agerade förare blivit tillsagd att blåsa i alkoholmätaren av de andra poliseleverna.


Nu är han omplacerad i väntan på utredning och riskerar disciplinstraff.

(Editors notes: Ser man på, en musikintresserad polislärare…)
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polisman i Motala riskerar åtal

*
MOTALA
. En polisman i Motala riskerar åtal för tjänstefel och misshandel. Ärendet rör ett omhändertagande som gjordes natten mot den 1 mars i centrala Motala.


En 25-årig Motalabo blev då omhändertagen av en av polisens pikéstyrkor som rörde sig i och kring centrum. Han placerades i pikébussens baksäte där han, enligt egna uppgifter, blev slagen i ansiktet och i nacken av en av polismännen.

Dessa slag, hävdar 25-åringen, ska ha delats ut helt utan anledning.
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2009, Polisbil körde ner i dike

SÖDERTÄLJE . Polisbilens färd på E4:an gick inte helt som

väntat. När bilen körde ned i diket blev den stående tills bärgning kom.


Det var strax efter klockan sju på tisdagsmorgonen som räddningstjänsten fick larm om en bilolycka.
På E4:an vid trafikplats Södertälje södra  hade en polisbil åkt ned i diket och fått plåtskador. Ingen person kom till skada. Polisbilen bärgades från platsen.

Eftersom olyckan inte var så dramatisk krävdes ingen brandkårsuttryckning.
*

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2009, Polisen anklagas för misshandel


GÄVLE . En häktad 27-årig man hävdar att han misshandlats och ofredats i samband med ett gripande utanför Restaurang Goya natten mot i lördags. 

Nu anmäler han poliserna, med ett bandat mobilsamtal som stöd. Redan i går tog Gävlepolisen initiativ till en internutredning för att se om något fel begåtts.

Enligt uppgifter till Arbetarbladet var han berusad vid gripandet och är misstänkt för att ha misshandlat en civilklädd polisaspirant. När han transporterades i polisbilen gick mannens mobiltelefon igång av misstag och hans mamma blev uppringd.

Mamman säger till Arbetarbladet att hon ropade på sonen i luren men inte fick något svar. Enligt mamman hördes det i bakgrunden hur en av poliserna sa att hon skulle se till att han flyttade från Gävle. Mannen, som har invandrarbakgrund, ska även ha fått utstå rasistiska kommentarer.
– Jag är hundra procent säker på att de kallade honom för svartskalle, säger mamman.


”Olämpliga” uttalanden

Efter att ha hört detta tryckte hon på inspelningsknappen. På bandinspelningen, som Arbetarbladet tagit del av, fångades inga rasistiska ord. Däremot andra uttalanden som Gävleborgspolisens operative chef Pär Langer betecknar som ”olämpliga”.
– Vi ska inte sänka oss till en nivå där vi behöver använda oss av såna uttryck utan jobba professionellt, säger han.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Seriekrock med polisbil på E22

Kalmar 2009-02-17 | Uppdaterad 2009-02-17
Fyra bilar var inblandade i en mindre seriekrock på E22 i höjd med Väntorp vid 16-tiden på tisdagen. Det hela inleddes med att en bil körde i diket.

- Därefter kom en polispatrull och satte upp ett varningstält.

- Strax därpå kom en ny bil och körde över varningstältet, sedan kom ytterligare en bil och körde in i polisbilen. 

Även en sista bil lyckades köra på en av bilarna. Ingen skadades allvarligt i samband med seriekrocken. Det uppgavs vara mycket halt på platsen.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2006, Uppmanades hälsa på polishund - bets i armen

En man i Färjestaden var ute och promenerade med sin familj när han mötte en polisman han var bekant med.

Polismannen, som var ute för att pröva en hund för eventuell tjänst som polishund, frågade om hunden fick hälsa. Det tyckte mannen gick bra men när han sträckte fram en hand högg hunden honom i armen.
Nu har Rikspolisstyrelsen beslutat att ersätta mannen för sveda och värk med 1 500 kronor. Mannen hade yrkat på 10 000 för bland annat terapikostnader men det tyckte Rikspolisstyrelsen var att ta i.

(Editors notes: …So what? I’m a “Bad-Ass Police-dog”…)
*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Oskyldig bets av polishund i Västerås

En 33-årig kvinna får 900 kr i ersättning sedan en Polishund i december, gav kvinnan ett lättare bett som dock inte skadade henne.
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polis straffas för porrsurfande

TT inrikes 2009-02-04 | Uppdaterad 2009-02-04

En polisman från Skåne porrsurfade så mycket på arbetstid att han nu får 15 dagars löneavdrag.

Det skriver tidningen City Malmö Lund.
När arbetsgivaren fick nys om hans internetvanor sökte de på ordet ”knull” bland de adresser han surfat in på.
 

- Mannen visade sig ha besökt över 12 000 sajter med det specifika ordet i adressraden under sex månader.


Nämnden anser att mannens sätt att använda internet är sedlighetssårande, oetiskt och opassande, enligt nämnden.

(Editors notes: ”Way to go Mr. Policeman” Det finns folk som surfat 8 timmar om dagen, varje dag, ända sedan internet först kom till, …och ändå inte kommit i närheten av att ha besökt 12.ooo vanliga sajter. Du borde helt klart tilldelas något sorts pris… Och du har vunnit …12.000 pappershanddukar. Grattis…! 

F ö måste du vara en riktig arbetsmyra som hinner med dina vanliga arbetsuppgifter också… eller…?? Jasså det gör du inte…?)
*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Fler poliser anmäls för tjänstefel

TT inrikes 2009-02-02 | Uppdaterad 2009-02-02


- Anmälningarna mot anställda inom polisen fortsätter att öka och bakom dem står allt fler unga.

De flesta anmälningarna gäller enskilda polisers uppträdande i olika situationer i tjänsten. En femtedel avser klagomål om att polisen använt för mycket våld vid sina ingripanden.

Leif GW Persson anser att anmälningarna inte längre är en måttstock på hur bra eller dåligt polisen uppträtt mot allmänheten. –Statistiken visar exempelvis fall där polisen inte ingripit. Klagomålen gäller i dag allt mellan himmel och jord, säger han.

(Editors notes: Leif GW borde väl ändå kunna hålla med om att KLAGOMÅL och anmälningar mot anställda ytterst sällan ges till organisationer som sköter sig BRA?)
*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polisbil kraschade vid utryckning

Publicerad 20 januari 2009 15.35 Uppdaterad 20 januari 2009 

Vid 15-tiden på tisdagen larmades polisen om ett bråk på Apelgårdsskolan på Rosengård. Flera patruller var på väg dit när en av bilarna körde av vägen och in i en lyktstolpe.

Ingen skadades vid avåkningen och väl på plats visade sig att det inte fanns något bråk att ta hand om.
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polis kan ha mutats

MotalaPublicerad 27 jan 00:00 Uppdaterad

Riksenheten för polismål utreder om en polisman i Motala har gjort sig skyldig till mutbrott. Polismannen är fortfarande i tjänst. 

Det är chefsåklagare Monica Mimer som har beslutat att inleda en förundersökning. Enligt anmälan ska polismannen ha tagit emot en muta i tjänsten.

Vilken typ av förmån det handlar om och vem som ska ha gett mutan och därmed gjort sig skyldig till bestickning vill inte åklagaren kommentera av utredningsskäl. - Förundersökningen pågår fortfarande. Jag har inte kommit till något beslut ännu.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polisman körde rattfull i tjänsten

GÄVLE. En man som arbetar som polis i Gävleborg blåste i förrgår positivt i en nykterhetskontroll i närheten av Gävle. Nu ska en internutredning avgöra om mannen ska tas ur tjänst. 



Det var på morgonen i förrgår som mannen, som enligt uppgift var i tjänst men körde en civil bil, stoppades i en rutinkontroll i närheten av Gävle. Hans utandningsluft innehöll mer alkohol än vad lagen tillåter.

Den operative chefen Pär Langer bekräftar för GD att en polisman inom Polisen i Gävleborgs län är misstänkt för rattfylleri. Hur stora alkoholmängder det rör sig om vill Pär Langer inte berätta.
Han går heller inte in på detaljer om polismannens ålder eller var i Gävleborg han arbetar.

– Den juridiska processen sköter de i Västerås. Vi tar hand om vår medarbetare här, det är vårt ansvar. Han får nu hjälp via Företagshälsovården, så mycket kan jag säga. I sådana här fall så ligger det ju ofta någonting annat bakom, säger Pär Langer.

Enligt uppgifter i riksmedia i går ska polismannens chef ha suttit bredvid honom i bilen när den stoppades. Det är uppgifter som dock inte bekräftas av Gävleborgspolisen.
För att undvika en jävsituation har man nu skickat ärendet vidare. Västeråspolisens avdelning för internutredning kommer i dag att påbörja en utredning.
*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Civilpoliser skrämde Lundabor

Publicerad 27 december 2008
Flera lundabor blev rejält uppskrämda när civilklädda poliser drog vapen på Lilla Gråbrödersgatan i Lund. – Det blev lite tumult, säger Per Göransson vid Lundapolisen.

LUND. Lundapolisens gatulangningsgrupp hade länge planerat tillslaget mot några knarklangare i staden. På lördagsförmiddagen genomfördes insatsen som blev mer dramatisk än det var tänkt.

Flera lundabor såg plötsligt hur två grupper män hamnade i bråk. Plötsligt drogs flera pistoler upp och tumult uppstod, och minst en privatperson ringde slog larm till polisen om vapenviftandet. Vad de inte visste var att de beväpnade männen var civila narkotikaspanare.


– De misstänkta ville inte följa med
och då får polisen bli aggressiva, säger Per Göransson, biträdande inre befäl, om insatsen. Mer detaljerad än så vill han inte vara om insatsen, men bekräftar att "det blev lite tumult" när männen skulle gripas. Något skott ska dock inte ha avlossats, säger han.
Trots den dramatiska insatsen blev ingen gripen misstänkt för något brott. Tre personer fördes till polisstationen för att lämna urinprov, men när samtliga kissat fick de gå hem igen.

De är släppta alla tre utan brottsmisstanke, säger Per Göransson. 
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2008, Polisens julfest: sex, vandalism och fylla



- Fylla, sex – och vandalisering. Polisens julfest spårade ur totalt.

- När de första tjänstemännen anlände till Söderortspolisens hus i Västberga på fredagsmorgonen låg läskmaskinen omkullvält och sönderrivna böcker och polisutredningar slängda utanför ett tjänsterum.

Tjänstetelefoner hade vandaliserats och enligt en uppgift skall ett ungt par haft sex i polishusets fikarum – åtminstone en av dem ska ha varit polis.

- Tre kraftigt berusade manliga poliser satt kvar, mitt i röran, när arbetsdagen inleddes.

– Vi är på väg hem nu, skall en av poliserna ha sagt, enligt en civilanställd Metro talat med.

Stockholmspolisen skall nu utreda om en eller flera personer bör straffas med disciplinära åtgärder.
– Helt omdömeslöst agerande, säger Lena Kangas, chef för Stockholmspolisens interna utredningsenhet.Söderortspolisens årliga julfest med 300 anställda  den 11 december följdes av en "blöt" efterfest i polishuset med ett gäng yngre poliser och polisanställda.

- Ett av tjänsterummen var både uppochnervänt och delvis vandaliserat.

Åklagare Kay Engfeldt anser dock att brott ej kan styrkas och lämnar nu över fallet för arbetsrättslig prövning. – Mycket märkligt när skadegörelse faktiskt ägt rum, kommenterar Leif Jennekvist, polismästare för Söderortspolisen.


(Editors notes: Ho, ho, ho,  Merry Christmas you merry policemen... and please invite me to your next PARTY!!! / xxx, Santa Claus.)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polispatrull krockade under utryckning

Publicerad 21 december 2008 12.59
Malmö. En polisbil krockade vid 13-tiden på söndagen med en personbil vid Östra Rönneholmsvägen/Pildammsvägen i Malmö.

I personbilen färdades två vuxna och ett litet barn. Ingen av dem uppges ha blivit skadad, men en ambulans skickades ändå ut till platsen för att kontrollera barnets tillstånd. Personbilen var inte körbar efter olyckan och fick bogseras från platsen.

Polispatrullen var på väg på ett larm när olyckan inträffade. De två poliserna i bilen klarade sig utan skador, men polisbilen kommer att lämnas in för kontroll, uppger Sofie Österheim, polisinformatör.
*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polis sov på arbetstid - riskerar åtal

Den trötte polisaspiranten vid Arlandapolisen somnade på sin post inte bara en gång utan två gånger samma natt. Nu riskerar han åtal, men för vilket brott är oklart.

Det var strax före klockan sex på morgonen i slutet av november som en polisman kom in i Arlandapolisens dagrum på flygplatsen. Polismannen upptäckte då att en kollega, en polisaspirant låg och sov på en soffa i rummet, trots att han skulle vara i tjänst.

Polismannen väckte aspiranten och sa åt honom att skärpa till sig.

Men tröttheten tog tydligen överhanden igen. Polisaspiranten somnade om och hittades åter en gång ligga och snarka i soffan. Den här gången av en annan poliskollega.

Fallet anmäldes och nu riskerar den trötte polisaspiranten åtal. Men det är oklart för vilket brott. Någon brottsrubricering har man inte kunnat sätta på fallet med den sovande polisen.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Sundsvallspolis får en varning

*
SUNDSVALL (ST)
.  En polis i Sundsvall har blivit bestraffad med en varning. Det var den sjätte augusti ifjol som polismannen satte handfängsel på en berusad person i Näsåker.


Polisen valde dock att inte skriva någon rapport om tjänsteåtgärden till LKC. Personalansvarsnämnden är kritisk till detta och det är av den anledningen som polisen nu fått en varning.


SLUT PÅ DEL 15

*

MISSA INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN:



Ladda ner Serien som PDF från divShare eller Scribd

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 06, 2012 10:34:23 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/04/01/google-beviset
    ———————————————————–
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 06, 2012 10:36:09 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/07/04/brittisk-polis-far-30-000-militara-attackgevar-med-granatkastare
    ———————————————————-
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 06, 2012 11:27:54 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/01/25/megaupload-fbi
    ———————————————————
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 06, 2012 11:28:04 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/01/25/megaupload-gisslan-hos-usas-kriminella-varldspolis
    —————————————————————–
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 07, 2012 10:34:25 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/02/04/uniformerad-bevapnad-utlandsk-polis-ska-tillatas-i-sverige
    ——————————————————-
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 06, 2012 09:28:39 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/02/04/uniformerad-bevapnad-utlandsk-polis-ska-tillatas-i-sverige
    ——————————————————
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 05, 201208:47:08 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/02/04/uniformerad-bevapnad-utlandsk-polis-ska-tillatas-i-sverige
    ——————————————————
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 07, 2012 10:43:36 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada
    Page Viewed: undermattan.com/2012/04/17/911-23-triljoner-dollar
    ——————————————————————————

    Submitted on 2012/09/10 at 1:56 am

    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 07, 2012 10:44:01 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada
    Page Viewed: undermattan.com/2012/04/17/911-ifragasatts
    ———————————————————————–

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.