tisdag 27 september 2011

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 17

 

Polis sprutade pepparspray på epileptiker...

 För att läsningen inte skall vara allt för betungande har redaktören tagit sig friheten att kort kommentera vissa artiklar…  (Personerna på bilderna har antagligen inget med de aktuella fallen att göra.)

Målsättningen med publiceringen är att informera om hur det faktiskt ser ut i dagens samhälle där polismakten har sina egna lagar. För att upprätthålla en trovärdig demokrati krävs en total utrensning av rötan inom poliskåren.  Alla rättigheter till bilder och text tillhör respektive upphovsmän.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


DEL 17
2008, Polis sprutade pepparspray på epileptiker 
- Trodde inte på att hon var sjuk
(uppföljning)På väg hem från en utekväll med kompisarna drabbades Sara av ett epilepsianfall. Ambulanspersonalen lyckades inte lugna ner henne. Istället kom polisen som inte trodde på att hon var sjuk och sprutade pepparspray i ansiktet på henne.

- Nu JO-anmäler epilepsiföreningen polisen.


Det var 1 augusti och Sara och hennes kompis Lisa var på väg hem från en utekväll med några vänner. På väg hem därifrån drabbas Sara som haft epilepsi sedan barnsben av ett anfall. Vännerna tillkallade ambulans, som snabbt kom till platsen, uppger epilepsiföringen i Kronobergs län, i sin JO-anmälan. Men ambulansmännen klarade inte att få Sara lugn.

"Kan bli aggresiv"

– De kallade på polis för att få hjälp men jag försökte förklara för dem att hon har epilepsi. Hon har till och med fått intyg från sin läkare att hon är sjuk och lätt kan bli aggresiv när hon får anfall, säger vännen "Lisa" till tidningen Smålandsposten.

- Fyra poliser anlände och började fråga ut vännerna om Sara tagit droger och hur mycket hon druckit.

- Sara fick nya kramper och var inte längre kontaktbar.

- Då ville poliserna köra henne till arresten men Lisa protesterade, skriver Smålandsposten.

Sprayade i ögonen.

Poliserna och ambulanspersonalen lyckades till slut få in Sara i ambulansen. Väl där återfick hon medvetandet och försökte ta sig loss. 

Det var då som poliserna sprutade henne i ögonen med pepparsprayen.

Enligt Epilepsiföreningen borde poliserna ha bättre kunskaper om sjukdomen och de borde ha lyssnat på Saras vänner. De borde absolut inte ha sprutat henne med pepparspray.

(Editors notes: Som epileptiker bör man överväga att klä sig enligt ovanstående bild om man vistas i närheten av poliser...)
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2008, Polisbil körde in i nybyggd rondell

2008-08-03 16:27:08 Läst 10 ggr. Källa: nbsp;Upsala Nya Tidning
Tre polismän fördes till sjukhus, ingen var dock allvarligt skadad.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polismännen klarade sig mirakulöst

Polisbilen kraschade rakt in i vägräcket och slog runt. Bilen totalförstördes men de två polismännen klarade sig mirakulöst undan svårare skador. 

De två poliserna var på väg till Stockholms universitet där någon larmat om en misstänkt våldtäkt sent i natt när olyckan inträffade.

Föraren tappade kontrollen över bilen och körde rakt in i räcket. Bilen slog runt och totalförstördes. Våldtäktslarmet visade sig vara falskt, konstaterade andra poliser som lyckades ta sig till platsen.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2008, Polis misstänks för misshandel

Publicerad 2008-08-01, uppdaterad 2011-01-24
Inte första gången lokalpolisen hamnar i trubbel

Två poliser, den ene hemmahörande i Kalmar län ska nu utredas av åklagare, misstänkta bland annat för misshandel och olaga hot. Händelsen som föranleder förundersökningen utspelade sig på Gotland i slutet av juli och exakt vad som skett är sekretessbelagt.


- Det som dock framkommit är att polismannen från Kalmar län utreds för misshandel, olaga hot och skadegörelse, medan polisen från Uppsala "bara" misstänks för misshandel.

För polisen i Kalmar län är det inte första gången i år man hamnar i problem med rättvisan. Hittills i år rör det sig om tre Västervikspoliser och en länspolis som varit föremål för förundersökning. Det har rört sig om allt från krogbråk till händelser inträffade i tjänsten.

Vad är det med poliserna i Kalmar län, Sven-Erik Karlsson, informationschef för polisen i Kalmar län? Är de extra arga i år? - Nej, så är det absolut inte. Det man ska komma ihåg är att inget brott nödvändigtvis behöver vara begånget bara för att en förundersökning inleds.
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisbilar med körförbud på vägarna

Publicerat: tisdag 29 juli 2008 kl 09:49, Nyheter P4 Norrbotten
Polisen i Norrbotten har i sommar kört omkring med körförbud på flera av sina bilar. 

Totalt 11 polisbilar i länet har på grund av obetald fordonsskatt haft körförbud, i bland annat Piteå, Arvidsjaur, Jokkmokk och Luleå. Orsaken till de obetalda skatterna är försvunna fakturor enligt polisens serviceenhet.
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisbil kraschade in i kyrkogård

Publicerad 16 juli 2008 7.44 Uppdaterad 16 juli 2008 18.062008-07-16 07:44:50
Malmö.
Biljakten fick ett snöpligt slut när polisbilen körde in i ett stängsel på Östra Kyrkogården i Malmö i morse. Polisbilen fick bärgas från platsen.

Under onsdagsmorgonen tog polisen upp jakten på en bil i centrala Malmö, men efter bara 100 meter tappade polisen kontrollen över bilen och färden slutade abrupt i en häck vid Östra Kyrkogården. En av poliserna skadades lindrigt och fick uppsöka sjukhus.

Bilen som polisen försökte stoppa har förekommit vid flera tillfällen i brottsliga sammanhang, säger Mikael Persson, informatör vid Skånepolisen.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, JO kritiserar Gävlepolisen

Gävle. JO kritiserar Gävlepolisen eftersom myndigheten dröjt mer än ett halvår innan åtgärder vidtagits i ett fall där brottsoffret är endast sex år.

16 juni förra året kallades polis till en plats i Gävle där sexåringen blivit utsatt för olaga hot och ofredande. En anmälan upprättades, men det dröjde enda till januari i år innan första förhöret hölls. När målsägande är under 18 år ska en förundersökning enligt lagen vara avslutad tre månader efter att en skäligen misstänkt knutits till brottet.

- Även vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand får kritik eftersom han blandat ihop brottsoffer och vittne.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisaspirant åtalas efter krock i korsning


LULEÅ. Polisaspiranten hade lite för bråttom på utryckningen. Han slog i gång blå-ljusen och körde mot rött ljus i en korsning i centrala Luleå.

Det resulterade i en krock med en personbil som kom från andra hållet och hade grönt. Polisaspiranten åtalas nu för vårdslöshet i trafik.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisen får ett gnällarmband

Publicerat: måndag 30 juni 2008 kl 07:41, Nyheter P4 Gävleborg
- Polisen kan få pröva på ett gnällarmband.

Anställda vid Polisen i Gävleborg kan få testa ett gnällarmband för att sluta gnälla.

Det är Polisens miljötekniker Christina Ronquist som tänt till på metoden och nu också vill inspirera sina kollegor.

Tanken är att armbandet ska vara en påminnelse om att vardagsgnäll inte tjänar någonting till och varje gång man kommer på sig med att gnälla måste man byta plats på bandet. Därmed kan också andra polismyndigheter få tips om den enkla metoden för att minska vardagsgnäll och på så vis få en trevlig arbetsmiljö.

(Editors notes: Jag känner att jag borde säga något här, men av ren omtanke låter jag bli…)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisanställd fick sparken efter dataintrång

NV-SKÅNE. Den polisanställde mannen kunde inte hålla nyfikenheten och fingrarna i styr. Nu får han sparken för att ha gjort sökningar i minst fyra av polisens hemliga register.

Mannen var civilanställd vid polisen med en placering i nordvästra Skåne när det uppdagades att han under förra året och i år kontrollerat om ett antal personer förekom i polisens register. Konfronterad med anklagelserna erkände mannen vad han gjort.

Anmälningsregistret, misstankeregistret, belastningsregistret och allmänna spaningsregistret var några av de register i polisens datasystem som mannen gjorde slagningar i utan att det hade med hans tjänst att göra. De hemliga uppgifterna som han fick fram misstänks han ha spridit vidare, någonting som han till skillnad mot dataintrånget förnekar.

Så småningom väntas mannen bli åtalad för dataintrång och brott mot tystnadsplikten. Eftersom han erkänt dataintrånget har rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd beslutat att redan nu ge honom sparken.

Hur många personer den polisanställde kontrollerat i polisens olika register vill rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd inte avslöja. Inte heller vilka personer det rör sig om. Chefsåklagare Kristian Augustsson har inte gått att nå medan den polisanställdes försvarsadvokat inte vill ge några kommentarer.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2008, JO-kritik mot polismetoder

Publicerat: onsdag 25 juni 2008 kl 12:50, Gotlandsnytt
Justitieombudsmannen, JO, riktar skarp kritik mot polisens okonventionella arbetsmetoder med infiltratörer.

JO har bland annat granskat den av polisen iscensatta narkotikaaffären på Wisby hotel för åtta år sedan. JO har granskat sex förundersökningar, bland annat det stora narkotikabeslaget på Wisby hotel för åtta år sen, och hittat brister i samtliga fall.

Det var när en åklagare la ner en utredning om olagliga arbetsmetoder i samband med narkotikaaffären på Gotland, som JO tog initiativ till granskningen. Chefs JO Mats Melin anser att det krävs tydligare regler för vad polisen får göra.

Det var i början av maj 2000 som 1,5 kilo heroin beslagtogs på ett Wisby hotell och en nu 33-årig man dömdes till nio års fängelse och utvisning för grovt narkotikabrott. Men mannen och hans advokat har hela tiden ansett att han föll i en av polisen gillrad fälla.

I mars 2005 kom uppgifter om att det var med hjälp av en hemlig informatör som polisen skulle ha skapat den rekordstora knarkaffären. Men när rättegången hölls sas inget om att polisen skulle haft en hemlig informatör inblandad.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polis smet från olycksplats
– dömdes till böter
Oskarshamn 2008-06-04 | Uppdaterad 2008-06-04
- Även om han inte kommer ihåg själva olyckan borde han efteråt ha tagit reda på vad som hänt med bilen.

- Därför döms polisen till 8 400 kronor i böter för att ha smitit från olyckplatsen.

Det var i slutet av oktober förra året som mannen, som är polis till yrket, körde på en parkerad bil. Mannen har uppgett att han led av minnesförlust och inte var medveten om trafikolyckan.

Det har konstaterats att han drabbats av epilepsi och det kan inte uteslutas att han vid olyckstillfället var påverkad efter ett anfall.
 

Vad tingsrätten – och åklagaren – däremot anser är att mannen efteråt, när han upptäckte skadorna sin bil, borde tagit reda på vad som hänt.

I domen står att han ” inte heller trots mångårig anställning som polis inte vidtagit några åtgärder för att utröna hur skadorna på hans personbil uppkommit”. Till försäkringsbolaget och verkstaden sa mannen att skadorna uppkommit i samband med en viltolycka.

Tingsrätten menar att brottet – obehörigt avvikande från trafikolycksplats – är styrkt och dömer honom till 40 dagsböter, totalt 8 400 kronor.
Barometern-OT har tidigare skrivit om att polismyndigheten beslutat att mannen, i händelse av en fällande dom, ska få behålla jobbet.

(Editors notes: Barnen i årskurs 1 undrar om farbror Epileptisk polis borde köra bil över huvud taget? Sen undrar de också vad som händer om han får ett anfall när han håller i sin tjänstepistol? I nödfall så får farbror kanske då använda polisernas mirakelkur mot epilepsi; pepparspray!…)
*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2008, Anmälningar låg olästa hos Sörmlandspolisen

Sörmlandspolisen har missat att behandla fler än 100 polisanmälningar som allmänheten gjort på polisens hemsida.

2008-05-31 00:11:14 Läst 12 ggr. Källa: Östran
*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2008, Peter fick inbrott i sin butik - polisen dröjde sju timmar

Peter Ström fick inbrott i sin klädbutik och ringde larmcentralen. Polisen kom - sju timmar senare.


Vi väntade på polisen, säger Peter Ström. Efter några timmar tröttnade Peter Ström och började ringa polisen och larmcentralen igen. Efter ett antal påtryckningar dök de så upp. Klockan 15. Sju timmar senare.- Jag förstår att det är dyrare att göra insatser på helger och nätter, men det är ju då tjuvarna är ute och poliserna behövs som bäst. – Varför ska jag behöva känna mig otrygg bara för att de prioriterar fel?
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polis åtalas för smitning

- Polismannen körde på en 14-årig pojke - och smet från platsen.

Mannen åtalas nu för vårdslöshet i trafik, olovligt avvikande samt vållande till kroppsskada. 


Det var sommaren 2007 som polismannen körde på en 14-årig pojke i Kungshamn. Direkt efter olyckan ska polismannen ha smitit från platsen.

Polisen - som färdades i sin privatbil - ska även ha kört för fort när olyckan inträffade.Polismannen står nu åtalad för vårdslöshet i trafik, olovligt avvikande samt vållande till kroppsskada. Han nekar till brott.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polismiss kostade 80 000 kronor
En man i Haninge får 80 000 kronor i skadestånd sedan polisen plockat ned hans övervakningskameror och brutit sig in i hans lägenhet, beslutar Justitiekanslern.

Polisen hittade två dolda övervakningskameror utanför mannens lägenhet och misstänkte att det pågick någonting fuffens i bostaden. En polisinspektör beslutade på stående fot att genomföra en husrannsakan i lägenheten.

Med hjälp av en låssmed sågade man upp säkerhetsdörren och tog sig in i bostaden.
- Polisen hade fått för sig att det krävdes tillstånd för kamerorna och fick för sig att det var någonting skumt på gång. Sedan vände de upp och ned på lägenheten och fick för sig att det var någonting obskyrt där, men det var det naturligtvis inte, säger mannens advokat Bertil Malmlöf till TT.


"En skandal"

Enligt Malmlöf sysslade mannen i själva verket med försäljning av övervakningsutrustning.
Händelsen inträffade i september 2005.


- Trapphuset i mannens fastighet räknas inte som allmänt utrymme. Han behöver därför inte ansöka om tillstånd för kamerorna. Att polisen inte kan det här är en skandal, säger Malmlöf.
Rikspolisstyrelsen har gått med på att ersätta mannen för skadorna som uppstod i samband med husrannsakan.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2008, Hotfull polis får behålla jobbet

Publicerat: måndag 28 april 2008 kl 15:08, Nyheterna P4 Sörmland
En polis i Sörmland, som står åtalad för olaga hot, riskerar inte att mista jobbet om han fälls för brottet. Det slår Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd fast i ett yttrande till tingsrätten.

Nämnden anser visserligen att polisen har uppträtt på ett mycket klandervärt sätt. 

- Man anser dock att hans handlande tycks ha samband med hans alkoholberoende som han har genomgår behandling för.

(Editors notes: Hotfulla alkisar är irriterande nog utan att dom också är…Poliser…)
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2008, Polisbilar krockade i Huddinge

Två polisbilar krockade i Huddinge söder om Stockholm på lördagskvällen. Ingen av dem var på utryckning.

Olyckan inträffade strax före klockan 21. Enligt Stockholmspolisens presstalesman Björn Engström fanns fyra poliser i bilarna. Ingen av dem skadades allvarligt i krocken som skedde i den ljusreglerade korsningen Huddingevägen och Åbyvägen.


TT: Det betyder att någon av bilarna har kört mot rött?
- Man tycker så, svarar Björn Engström. Han säger att det tycks vara en ren slump att polisbilarna, en civil och en målad, befann sig på samma ställe. De var inte ute på spaning och hade inte i uppdrag att ingripa mot någon. Blåljusen var inte påslagna enligt Engström:

- De var båda ute på vanlig patrulltjänst. Polisen kommer att utreda händelsen.
*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polis åtalas för åklagarkyss

Publicerad 2008-04-18 09:43
En manlig polis tog tag i en kvinnlig åklagare och gav henne en kyss i minst fem sekunder, enligt vittnen. Nu har polismannen åtalats för sexuellt ofredande.

Händelsen inträffade i Härjedalen i januari i samband med en skidresa för Ekobrottsmyndighetens anställda i Stockholm. Enligt åtalet har mannen tidigare kritiserats för sin frikostighet med plötsliga kyssar till kvinnliga arbetskamrater, skriver Metro. Han medger även i förhör att han "uppträder lite överdrivet kärvänligt ibland".TT

(Editors notes: ”So what, någon någonstans måste väl älska polisen…” + man får ändå verkligen hoppas att han inte använde tungan…)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisbil krockade med väktarbil

Under natten till fredagen krockade en polisbil under utryckning med en väktarbil på Bredgatan i Lund. 

Olyckan hände strax efter midnatt. Polisbilen fick efter krocken sladd och körde med sidan in i en stolpe varpå ena hjulet bröts loss.

De båda polismännen fick båda smärtor i benen liksom irritation i ögon och andningsorgan efter att airbagen utlösts. De fördes båda till Lunds sjukhus för undersökning.
*

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polisman misstänkt i ekobrottshärva
Under stor sekretess anhölls i förra veckan tre män som misstänks vara inblandade i en ekobrottshärva med importerade bilar.

- Förklaringen till hemlighetsmakeriet: En av de misstänkta är polis.

NV-SKÅNE. Tidigt i onsdags morse slog polisen till mot flera adresser i Skåne. I sin bostad i Helsingborg hämtades en 38-årig man av en stor polisstyrka. På en annan skånsk ort hämtades samtidigt en polisman och dennes son till förhör. Trion anhölls men släpptes två dygn senare.

— Det fanns inte längre skäl att begära dem häktade men brottsmisstankarna mot männen kvarstår, säger åklagare Michael Pleym vid ekobrottsmyndigheten som i övrigt inte vill ge några kommentarer. Helsingborgaren och polismannens son driver ett bolag i bilbranschen. Båda misstänks för grovt skattebrott och bokföringsbrott genom att ha importerat bilar och sålt dem i Sverige utan att redovisa moms.

- Polismannen tros ha varit sin son behjälplig och misstänks därför för medhjälp till grovt skattebrott och bokföringsbrott. 

- Polismannen är dessutom föremål för en internutredning, eftersom han misstänks ha gjort sig skyldig till dataintrång när han gjort slagningar i polisens system.

Chefsåklagare Kristian Augustsson utreder just nu om slagningarna haft med polismannens tjänst att göra.

I ekobrottsmyndighetens utredning finns uppgifter om att polissonen samarbetat med en kompanjon till 36-åringen, en 45-årig stockholmare som sitter häktad sedan oktober förra året.Rättegången mot 36-åringen och 45-åringen är planerad att hållas i maj.

(Editors notes: ” -Well Mr. Soprano, it seams the competition are using Police uniforms. - You’re wrong Mr. Capone, they’re actually real Policemen… - How about that, if they keep this up we will soon be out of business…)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2008, Polis åtalad för vårdslöshet

En 36-årig, just färdigutbildad, polisman har åtalats för vårdslöshet i trafik. En snäv omkörning höll på att sluta i katastrof.

Det var under körutbildning i Halland i oktober förra året den otäcka incidenten skedde. Den här dagen tränades omkörning. Enligt åtalet gjorde den 36-årige polisaspiranten, på riksväg 41, öster om Veddige, en omkörning av två lastbilar, trots att han samtidigt fick möte med en timmerlastbil.


En frontalkrock kunde undvikas endast därför att föraren av timmerbilen bromsade maximalt, skriver åklagaren i åtalet.

Lastbilschaufförerna har vittnat om hur ytterst nära det var att omkörningen hade slutat i en dödsolycka. Enligt polisen själv var det instruktören som sagt åt honom att köra om lastbilarna, medan instruktören i förhör hävdat att han beordrat att omkörningen skulle avbrytas.



- 36-åringen som, trots händelsen, fick godkänt på körkursen, arbetar numera som polis - dock inte i Halland.
(Editors notes: Avundsvärt med folk som utan hänsyn till egen säkerhet lyder order. Om Japan i framtiden skulle behöva nya Kamikazepiloter så finns här en karriärmöjlighet.

 All heder ändå åt den godkännande instruktören. Han verkar trots allt ha utbildat en stor del av poliskåren…Naturligtvis ska pågen ha godkänt på körkursen. Detta var ju faktiskt en av de få gånger som polisbilen inte krockade…)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Polis åtalas för stöld

Kalmar 2008-04-03 | Uppdaterad 2008-04-03

- En polis i Kalmar åtalas för stöld.

Åklagarmyndighetens enhet för polismål har inlett förundersökning mot en polis för stöld. 


Enligt uppgift från åklagaren har den undersökta händelsen inträffat i Kalmar. I det kortfattade beslutet om förundersökning konstaterar åklagare Kristian Augustsson att det finns anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats.
*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, MC-förare krockade med polisbil

Allvarligt skadad efter olycka i Stockholm


En motorcykelförare ådrog sig allvarliga skador efter att ha krockat med en parkerad polisbil vid korsningen Folkungagatan/Stadsgårdsleden på Södermalm i Stockholm. Polisbilen var tom när olyckan skedde: Poliserna hade stigit ur för att genomföra nykterhetskontroller.

Det ska dock inte röra sig om en smitningsolycka. Föraren, en man, hämtades av ambulans och fördes till sjukhus. – Han är mycket allvarligt skadad, säger Anders Jönsson på polisens länskommunikationscentral. Larmet kom till polisens vid 11.40.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Mc-förare svårt skadad i poliskrock

En man skadades svårt sedan hans motorcykel kolliderat med en polisbil i Hjulsta i västra Stockholm på tisdagskvällen.


Föraren fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. - Det var någon sorts kollision som har gjort att motorcyklisten har hamnat under polisbilen. Men vi vet inte riktigt vad som hände. Men vi har inte jagat honom, utan det är någon olycklig incident som gjorde att mc:n föll omkull, säger Kjell Hellström, vakthavande befäl vid Västerortspolisen, till TT.

Olyckan skedde inte i samband med någon poliskontroll, enligt Hellström.
*

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Åtalad polisman försvarar sin glömska med sjukdom

Publicerad 1 april 2008 9.55 Uppdaterad 16 juli 2010 1.552008-04-01 09:55:20
Ystad. En polisman stod i går inför rätta vid Ystads tingsrätt. Han anklagas för att ha begått tjänstefel i två utredningar som handlar om unga under 18 år.

En tonårspojke från Rydsgård misshandlades på nöjesstället Starshine i Ystad den 22 oktober 2005.

En misstänkt grips och det görs en polisanmälan. Den åtalade polisen får ärendet på sitt bord hos Skurupspolisen fyra dagar senare och kallar snabbt den misshandlade till förhör. Pojken anmäler då också sin antagonist för en misshandel ett år tidigare i Rydsgård och lämnar över läkarbilder på sina skador efter den händelsen.

Eftersom det handlar om unga under 18 år ska fallen utredas skyndsamt. Inom tre månader ska en åklagare avgöra hur misstankarna mot den utpekade är.

- Efter en månad ringer den misshandlade upp och får besked att polisen slarvat bort både förhör och bilder.

Ett nytt förhör görs, men det upprättades ingen anmälan i Rydsgårdsfallet. Den misshandlade stöter på flera gånger, men ingenting händer. Den 22 oktober 2006 tröttnar han och kontaktar Rikspolisstyrelsen.
Åklagaren hävdar att det är tjänstefel av polisen både att inte utreda tillräckligt snabbt och att inte upprätta en anmälan. Starshinefallet läggs så senare ner av åklagaren.

Polismannen nekar till anklagelserna, men hade inget att invända mot åklagarens beskrivning. Han säger sig inte minnas något och förklarar med det han var sjuk och led av koncentrationssvårigheter och minnesförlust. Något han varit sjukskriven för sedan rättsprocessen mot honom startade.

Försvaret kräver därför att polismannen frias. Åklagaren yrkar på villkorlig dom och dagsböter. Domen kommer om två veckor.

(Editors notes: Sjukskrivning för koncentrationssvårigheter och minnesförlust? Polisen måste ha en svåger i chefsposition på försäkringskassan. Om en vanlig människa försökt med den hade F K:s handläggare skrattat så mycket att han själv fick sjukskrivas…All heder dock åt försvaret…Hoppas bara de minns var och när rättegången hålls samt att de kan koncentrera sig under densamma…)
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, Anmäler polisen för kraftigt övervåld

KARLSHAMN.  Det skulle bli en rolig utekväll på krogen. I stället blev det ambulans till akuten efter flera kraftiga batongslag - varav ett rakt över käken.

– Polisen använde övervåld, säger Jerry Lindell som spottade ut tre tänder när han handfängslad trycktes upp mot polisbilen.
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2009, Fotograf anmäler polis för övervåld

- Hotades med pepparspray och försökte tystas av polisen.
Fotografen Jonn Leffmann har anmält polisen för övervåld.

Leffman var på väg hem genom centrala Ystad under lördagsnatten när han fick se tre poliser pressa ner en ung man på gatan. När han ifrågasatte poliserna blev han själv hotad med pepparspray.

Nu har han anmält fyra Ystadspoliser för övervåld. – Mannen hade ingen chans mot tre vältränade poliser, säger Jonn Leffmann till KVP.se. Leffman såg tre poliser pressa ner en person som låg ner, och samtidigt en kvinnlig polis som föste in en kvinna i polisbilen bredvid. Han reagerade kraftigt och ifrågasatte polisens agerande.

– Jag uppfattade det som övervåld. De var tre på honom, som var knockad och inte alls aggressiv.

När John Leffman tog fram sin kamera för att fotografera händelsen blev han stoppad av poliserna. Då tog han upp sitt presskort, vilket ledde till ytterligare hot.


”- Gå härifrån, annars sprayar jag dig”, sa en av poliserna enligt Leffman som också säger sig ha hört hur en av poliserna sagt att han skulle "glömma det han sett".

På lördagsmorgonen gjorde han en polisanmälan om övervåld. Enligt Hasse Persson, polisbefäl i Ystad, skulle polisen omhänderta en man och kvinna, 28 respektive 24 år, enligt lagen om berusning.

(Editors notes: Jävla fotograf, komma här och störa mitt i Polis-Buset. Denna händelse är dessvärre rätt typisk för hur många inom polisen arbetar idag. Fler och fler upptäcker det ”the hard way”. Det finns också en gammal gatupöbels-uppfattning om att polisen gärna få banka skiten ur alla som hamnat i deras register. Men poliser som inte klarar av att göra korrekta ingripanden, är själva en del av buset…)





SLUT PÅ DEL 17

... Oj då, det verkar nästan som om materialet med polisens dåliga dagar börjar ta slut....?
Ho, Ho,  Ho "Just Kidding"... vi ses snart igen...

*

MISSA INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN:



Ladda ner Serien som PDF från divShare eller Scribd


17.


Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. IP: 147.186.254.98 Host: surf.police.se September 09, 2012 03:59:38 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Landed: undermattan.com/2011/12/18/svenska-polisens-daliga-dagar-del-23
    ———————————————————-
    IP: 147.186.254.98 Host: surf.police.se September 09, 2012 03:49:28 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Landed: undermattan.com/2011/12/18/svenska-polisens-daliga-dagar-del-23
    ———————————————————-
    IP: 147.186.254.98 Host: surf.police.se September 09, 2012 03:48:11 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Landed: undermattan.com/2011/12/18/svenska-polisens-daliga-dagar-del-23
    ———————————————————–
    IP: 204.68.144.233 September 06, 2012 01:09:47 PM
    ISP: Lockheed Information Technology Company
    Landed: => No Landing Page Data
    ——————————————————-
    IP: 147.186.254.98 Host: surf.police.se September 06, 2012 02:45:56 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Page Viewed: undermattan.com
    ——————————————————-
    IP: 193.241.8.211 September 07, 2012 09:10:58 AM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Page Viewed: undermattan.com/2012/09/05/israel-har-dodat-1-427-barn-i-gaza-sedan-ar-2000
    ————————————————————
    IP: 193.241.8.211 September 07, 2012 09:11:38 AM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Page Viewed: undermattan.com/2012/09/05/putin-rustar-for-tredje-varldskriget
    —————————————————–
    IP: 157.55.16.99 September 05, 2012 09:45:41 AM
    ISP: Microsoft Corp
    Landed: undermattan.com/2012/07/03/rothschilds-formogenhet-500-triljoner-dolla…
    ——————————————————
    IP: 95.80.41.111 September 27, 2012 09:45:58 AM
    ISP: Stiftelsen Chalmers Studenthem
    Organization: Apartment delegation
    Landed: undermattan.com/2012/07/03/rothschilds-formogenhet-500-triljoner-dolla…
    ——————————————————
    IP: 193.241.212.174 September 05, 2012 11:51:26 AM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Landed: undermattan.com/2012/09/04/svenska-myndigheter-nere-for-rakning-igen
    ————————————————————————
    IP: 193.241.212.174 September 05, 2012 12:06:58 PM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Landed: undermattan.com/2012/09/04/svenska-myndigheter-nere-for-rakning-igen
    ————————————————————————

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.