torsdag 21 november 2013

EU-rapport: Sverige ett av de 5 värsta länderna i väst för massövervakning av medborgarna

SR 2013-11-08
- Nästan bäst i världen igen! Sverige är ett av fem länder i EU som pekas ut i en rapport över länder som utmärker sig genom sin enorma förmåga till massövervakning av befolkningen...

***

"- Det är syftet och omfattningen av övervakning som i grund och botten utgör själva skillnaden mellan en demokrati och en polisstat..."


Detta står i den rapport som nyligen presenterades för ledamöter i utskottet för fri- och medborgerliga rättigheter i EU-parlamentet.


"Vad NSA-skandalen till syvende och sist handlar om är värderingar, respekten för privatlivet, tilliten till våra demokratiska institutioner och insikten om hur lite vi vet om den övervakning som sker."


Vad blir kvar av tilliten till våra demokratiska institutioner om alla medborgare behandlas som misstänkta genom att övervakas, frågar sig Fransesco Ragazzi som tillsammans med sina kollegor bland annat anser att EU-länderna borde ge bättre skydd till uppgiftslämnare som Edward Snowden, det vore alltså inte fel av Tyskland att ge honom asyl anser Ragazzi.

 – I en levande demokrati borde vi inte vara rädda för att ge den som förser oss med den här typen avslöjanden säkerhet och garantier.
***
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5698158
***




Avlyssnings-Sverige slår till 2013:

"- Polisen, SÄPO och andra brottsbekämpande myndigheter är på väg att få direktåtkomst till delar av Sveriges data- och telefontrafik."


SR 19 november 2013
- Ett helt automatiserat system där Polisen, Skattemyndigheterna, Tullverket, Åklagarmyndigheten, Säkerhetspolisen och övriga brottsbekämpande myndigheter, på egen hand går in och hämtar trafikdata hos företag som lagrar surf-, mejl- och samtalsuppgifter. 


- Det är snart verklighet i den tidigare demokratin, Sverige...


- Uppgifter om bland annat människors mejl och telefoni inom landets gränser kan polisen och berörda myndigheter så snart som systemet är färdigtestat, hämta direkt.

- Det innebär att skatteverket, tullverket, åklagarmyndigheten, brottsutredare, underrättelsetjänster, etc,  i landet snart själva kan gå in och omedelbart hämta ut uppgifter.

- Vem som ringt vem och när, vart ett mejl eller ett sms har skickats, var en person befann sig när ett visst telefonsamtal gjordes och andra uppgifter...[...]
***
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vidareläsning:



EU-rapport: Sverige ett av de 5 värsta länderna i väst för massövervakning av medborgarna

4 kommentarer:

 1. Att Sverige är en polisstat tycker många är konstigt med tanke på dom slöa snutjävlar vi har som inte kan se rätt.
  Snuten lyssnar inte på folk och givna mål är när staten förlorar ansiktet eller pengar.
  Det beror på att den vanliga medborgaren inte har någon rätt och övervakning sker på nätet på grund av statens rädsla för det fria ordet.
  Det begås brott i mot folk utan att rättsystemet gör något fasten dom ser allt.
  Allt för att vi ska hålla oss på mattan vi medborgare medan staten Sverige sopar skit under mattan.
  Att göda nyhetspressen utomlands gör att Sverige knakar i fogarna gör jag med gott samvete.
  Det visar vad Sverige är.
  En jävla polisstat som inte står för vad dom är eller gör.
  Att hamna i polisförhör och sedan göda media med allt gör att dom ser rött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Polisens inkompetens är kanske en del av skillnaden mellan svensk demokratur och mer sofistikerade polisstater?:)

   Utländsk media är ett bra ställe att utnyttja sin "svenska yttrandefrihet" i...

   Radera
 2. -Sverige 2013:
  "Polisen, SÄPO och andra brottsbekämpande myndigheter är på väg att få direktåtkomst till delar av Sveriges data- och telefontrafik."

  - Ett helt automatiserat system där Polisen, Skattemyndigheterna, Tullverket, Åklagarmyndigheten, Säkerhetspolisen och övriga brottsbekämpande myndigheter, på egen hand går in och hämtar trafikdata hos företag som lagrar surf-, mejl- och samtalsuppgifter.

  - Det är snart verklighet i Sverige.

  http://undermattans.blogspot.se/2013/11/overvakningsprojektet-internet-maktens.html

  SvaraRadera
 3. http://corruptiosweden.blogspot.se/2013/11/mer-ddr-demokrati-infors-i-sverige-av.html

  SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.