måndag 21 november 2011

Viktig delseger för kulturdelningen?


Fildelning och Hembränt

 Källa: Anna Troberg, partiledare Piratpartiet, 17 november  2011

EU-domstolens generaladvokat kom idag med ett förhandsutlåtande i det första svenska fallet med den så kallade Ipredlagen. Generaladvokaten gör klart att Internetleverantörer inte behöver lämna ut personuppgifter om de inte uttryckligen lagrats för att kunna ges till upphovsrättsindustrin.


*

- Det är föga troligt att någon internetleverantör kommer att spara känsliga personuppgifter med det uttryckliga syftet att tredje part ska kunna stämma deras kunder, säger Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet.

Generaladvokaten föreslår med sitt utlåtande en medelväg mellan de parter som har framställt målet till EU-domstolen. 

Internetleverantören ePhone menade att abonnentuppgifter bara får lämnas ut till myndigheter och aldrig till privata intressen, på grund av datalagringsdirektivet.


Generaladvokaten menar att detta inte är relevant, eftersom personuppgifter som lagrats enligt datalagringsdirektivet bara får användas för det syftet och inte för något annat som en tredje part skulle kunna tycka vore praktiskt.

- Detta är en viktig delseger, säger Troberg. Upphovsrättsindustrin har förlitat sig på datalagringsdirektivet för att kunna få ut identitetsuppgifter om fildelare. Generaladvokatens utlåtande idag indikerar att EU-domstolen kommer att göra IPRED tandlös.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: Filmbolagens representanter har i vanlig ordning tolkat utslaget på precis motsatt sätt. I deras världsordning är det nu fritt fram att använda IPRED på svenska barn och ungdomar. Detta är ju tveklöst och uteslutande de grupper som drabbas hårdast av ett implementerande av lagen.

Rent spontant kan man lätt se att den ISP som ”uttryckligen lagrar” sina kunders uppgifter för att Filmbolagen och Svenska staten skall kunna väcka åtal mot dom kommer att få lägga ner verksamheten.

I USA medger lagrummet ett 5-årigt fängelsestraff för en 18-åring som kopierar en film.
Deras Media-industri kommer naturligtvis att införa liknande straff här om vi ger dom fritt spelrum.

…OM VIDEON

Leif G.W. har fattat hur intelligenta moderna människor bör förhålla sig till både fildelning och hembränt… Beatrice Ask fattar som vanligt inte mycket men tycks ändå ha en viss förkärlek till hembränt…



Leif GW Persson och Beatrice Ask kommer kort in på ett sidorspår till fildelning och hembränt i programmet Veckans Brott i Sveriges Television.  (Video upplagd 2011)




Another great Under Mattan Opinion

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.