tisdag 8 november 2011

SJ- och SD-Järnvägar slår till?

Man avkastad från SJ-tåg 

för att han bad


Källa: Nyheter24 3/11-2011
STOCKHOLM. På väg hem till Flen från jobbet i Stockholm var den kristne 35-årige och mycket religiöse mannen tvungen att be en av dagens böner på tåget. För att inte störa någon begav han sig till en lugn och avskärmad kupé - precis som han har gjort flera gånger tidigare...




– Jag började att be men sedan kom konduktören och knuffade mig tre gånger i ryggen så att jag höll på att ramla framåt. Sedan sa hon: -Visa mig biljetten! Hörru!, säger 35-åringen.

Han kan nu inte genast visa upp sitt månadskort för den kvinnliga konduktören, då han menar att hans tro förbjuder honom att avbryta bönen medan den pågår. Han bestämmer sig för att istället söka upp henne direkt efter bönen, när han är klar.

 
– Jag sökte upp konduktören och visade mitt månadskort.

Men istället för att titta på det sa hon att jag skulle ha visat det genast när hon frågade. Sedan fick jag veta att jag skulle kastas av vid nästa station, säger han.

Efter att den kristna 35-årige troende mannen förklarat att det aldrig tidigare har varit några problem med andra konduktörer, får han höra följande från den kvinnliga konduktören:



"Vi har rätt att kasta ut dig från tåget och går du inte med på det så ringer vi polisen."

Lämnade 35-åringen på perrongen


 35-åringen, som inte hade haft någonstans att sova om han inte kom med just detta, det sista tåget till Flen, vägrar nu att lämna tåget. Konduktören och ytterligare en ur SJ:s personal väljer då att ringa till polisen som möter upp tåget vid nästa station i Flemingsberg.

Efter ett kort förhör får han veta att han anmälts för hot mot tjänsteman. Därefter frågar 35-åringen om han får gå på tåget igen.

– Polisen sa till mig att det är konduktören som bestämmer vilka de vill ha på tåget.



Efter det steg konduktören iskallt och arrogant upp på tåget och åkte iväg.



 Mannen som nu inte har någonstans att ta vägen väljer att ta sig tillbaka till centralen.
I stället för att sova utomhus tar han sig till en kyrka i Akalla där han tillbringar natten. Efter incidenten kontaktade 35-åringen SJ:s kundtjänst och berättade vad han varit med om.

Enligt mannen sa SJ:s kundtjänst då att detta inte var acceptabelt och ersatte honom med en värdecheck på 1 000 kronor.  – Det här handlar inte om pengar. Det handlar om upprättelse, säger den religiöse 35-åringen till Nyheter24.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: Orden kundservice för alla resenärer måste vara ett begrepp som vissa inom SJ tror betyder:

-Aktivera psykopat-generna nu och hata vissa passagerare omgående…

Det finns ingen vinst i att ha personal anställd som inte kan hantera alla företagets kunder på ett värdigt sätt…

Även om det kan vara hemskt besvärligt när en passagerare inte genast beter sig som den mentalt ansträngda konduktören tänkt sig, så måste densamme också inse att hon inte driver ett koncentrationsläger, utan en servicetjänst som resenären faktiskt har betalat för.

Det är antagligen dags för Sverige att flytta upp skadeståndsanspråken på Amerikansk nivå så företag som SJ blir försiktigare i sina kundkontakter…
Mannen övertygade som sagt SJ:s kundtjänst att åtminstone ersätta honom med 1000:- , så SJ erkänner att deras konduktör handlat felaktigt...


Att mannen också uppfattas som ytterst trovärdig råder ingen tvekan om, annars hade SJ tveklöst inte betalat någon ersättning överhuvudtaget.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Och visst, ”UnderMattans” redaktör ändrade medvetet lite här och där i texten, så att mannen på tåget blev kristen istället för muslim, för att läsningen inte skulle blandas med fördomar… Men det behövdes väl egentligen inte, eller hur?

- Alla tycker väl fortfarande lika synd om honom eller..??
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När man tar del av läsarkommentarerna om händelsen på en del av de, virtuellt inbillade, ”Pur-Svenska?” nät-forumen, så får man åtminstone genast svar på frågan;


- Vart tog alla näthatare med sina extremt små penisar vägen när Bonnierpressen tröttnade på att leka med dem?
(… OK, det kan vara ett mindre syftningsfel någonstans i förra meningen… :) )

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gabrielle Ehnemark hittade den avslängda lilla 11-åringa flickan
som stod och grät under en järnvägsbro. Foto:  Herman Nikolic
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SJ- och SD-Järnvägar kastade

tidigare av en 11-årig flicka…


Källa: Dagspressen 3 augusti 2011
SJ har tidigare uppmärksammats för att vara snabba på att kasta av sina passagerare. I början på augusti tvingades en 11-årig flicka av tåget i Kumla för att hon inte kunde visa upp en biljett.


På perrongen var de dock ingen som tog emot den lilla flickan. 11-åringen försvann sedan spårlöst och var borta över en natt innan hon hittades av polisen. Det visade sig tillslut att flickan reste tillsammans med sin syster som hade biljetterna. Vid tillfället var hon dock på toaletten.

Polisen letade hela natten efter flickan, i trappuppgångar och på andra ställen i Kumla. På morgonen visade det sig att en kvinna hittat elvaåringen gråtande i en gångtunnel och låtit henne sova över...

SJ försvarade sig med att de
trodde att flickan vad 17-18 år...

Storasystern till den 11-åriga flicka från Nora som kastades av tåget i Kumla hade köpt biljett till både sig och sin syster av samma konduktör som senare avvisade lillasystern.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes 2: SJ borde nog tänkt över sitt försvar ett par minuter till…
Nyheter som dessa får också relativt stor uppmärksamhet utomlands. När man läser de utländska kommentarerna om Sverige så är ordet stolt inte det första man tänker på...


Ett bättre nytt temporärt namn på detta tidigare så stolta Svenska Järnvägsföretag blir SJ- och SD-järnvägar ända tills de kickar ut all personal som bara vill ha vissa passagerare med på sina tåg…

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


...Andra Barn som fått stiga av SJ-tågen

*
  • 2009: En 14-årig pojke som tappat sitt tågkort, men visar upp kvittot, får gå av mellan Göteborg och Vänersborg. Västtrafik anser att konduktören handlat helt rätt.
  • 2009: Fyra flyktingpojkar, 14—18 år gamla, som smugglats genom Europa för att i Malmö ta sig ombord på ett tåg, får kliva av utanför Sävsjö. Det är mitt i vintern och pojkarna är dåligt klädda. SJ:s presschef Dag Rosander konstaterar att regelverket följts.
  • 2010: En 13-årig flicka vars mobil har laddat ur kan inte visa sin sms-biljett på pendeltåget i Göteborg och får gå av på fel station. Det tar en timme innan hon hittar sin mamma, som hon stämt möte med. Västtrafiks presschef beklagar händelsen.
  • 2010: En 12-årig flicka får lämna tåget mellan Hässleholm och Karlskrona eftersom hon saknar legitimation. Skånetrafiken beklagar händelsen.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Att kasta ut ett barn utan tågbiljett
kan vara ett brott!

  • Det menar, Gösta Westerlund, lektor i straffrätt vid Göteborgs universitet.
    Det handlar då om ett så kallat oaktsamhetsbrott.Hade flickan skadat sig eller dött efter att ha tvingats av tåget hade brottet kunnat bli ett annat.
    *
  • – Då kan det bli tal om vållande till kroppsskada eller vållande till annans död, säger Westerlund. Han menar att eventuella regler inte har någon betydelse i sammanhanget.
    – Även om du har ett regelverk finns det något som heter omdöme.*
- Man kan inte säga:
"jag följde bara reglementet"


...Och på avslutningsbilden visar bloggen här upp några andra som "bara följde reglementet..."


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.