måndag 28 november 2011

Vårdpersonal som behöver vård...


Vårdpersonal delges misstanke om brott
Källa: Dagspress den 22 november 2011
De tre anställda på Sörgården i Rottne som i somras ska ha spexat kring en nyss avliden kvinna på boendet delges nu misstanke om brott. De tre ska bland annat ha försökt sätta solglasögon på den avlidna kvinnan och också ha spelat någon form av rollspel inför henne.



– Det finns anledning att anta att brott som ryms under allmänt åtal har begåtts. Det är brott mot griftefriden, säger kammaråklagare Marcus Sjöstrand. – Men vad som har hänt exakt vill jag inte gå in på eftersom förundersökning pågår.

De tre anställda ska, enligt anmälan som gjorts till både polisen och Socialstyrelsen, ha ägnat sig åt att håna en nyss avliden kvinna. De ska ha spexat i rummet där hon låg och också ha försökt sätta på henne solglasögon. De ska tidigare även ha slagit vad om när kvinnan skulle dö.

Det var en timvikarie som slog larm, och händelsen ledde till att den fast anställda kvinnan sades upp och att de båda vikarierna fick sluta. – Jag har aldrig stött på något liknande tidigare. Det är stötande känslomässigt det som har hänt, och de ska delges misstanke om brott, säger Marcus Sjöstrand.

De tre kvinnorna ska alltså delges misstanke om brott mot griftefriden, något som kan ge allt från böter till fängelse vid en fällande dom. – Förhör kommer nu att hållas med de här tre kvinnorna, sedan får vi se om ytterligare utredningsåtgärder ska vidtas, säger Marcus Sjöstrand.

När det gäller Socialstyrelsens utredning enligt lex Sarah så väntas beslut inom ett par veckor.
*


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: Idag talas det ofta om att det är hundratals sökande även på de mest okvalificerade jobben. Om personerna i ovanstående artikel är de utvalda som har de bästa meriterna och kvalifikationerna för sina jobb, skulle det vara intressant att träffa de som är sämst kvalificerade…

Att sen tre kvinnor samtidigt lyckas med denna empatiska högtidsstund hade för inte så länge sen ansetts som omöjligt och nästan en nationell tragedi. Numera blir liknande saker vanligare för varje dag och inget som sticker ut mer än andra händelser i Sverige.

Samhället blir faktiskt hela tiden mer jämlikt i vissa avseenden. Män har inte längre monopol på titeln ”Psyko-assholes”. Beteendet är inte något som uppstår av sig själv utan ett resultat av samhällsklimatet som skapats av politikerna.

Att slå vad om när någon skall dö som man själv vårdar är väldigt, väldigt lågt även för videovålds-avtrubbade, ”Psyko-assholes” män. Det var inte heller så länge sen vår media stolt deklarerade att polisen fångat in 24 stycken vidriga, äckliga, och Svenska barnporrsurfare som borde lynchas offentligt.

Genast kunde eliten i media minsann visa på fördelen med att tok-övervaka befolkningen på gammalt DDR-manér. När det sen kom fram att 23 var kvinnor så visste media överhuvudtaget inte hur det skulle hanteras. De förväntade personangreppen i rapporteringen uteblev fullständigt och intresset bland allmänheten för hela historien försvann.

Vi har idag en politisk samhällsutveckling som medvetet skapar grogrund denna typ av företeelser. Media i Sverige har blivit ett politiskt redskap vars ägare medvetet styr opinionen istället för att sakligt informera. Sverige är idag bara ett företag där personalen skall rätta sig efter företagsledningen.
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Update 29 December 2011*

"Spexade" vid avliden - slipper åtal


SVT / 29 December 2011.
Förundersökningen är nerlagd mot de tre före detta anställda på Sörgården i Rottne som spelade upp en scen och spexade i samma rum där en kvinna avled.

De var misstänkta för brott mot griftefriden, men enligt åklagaren var skämten riktade mot arbetskamraterna och inte den döda kvinnan.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



undermattan.blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.