fredag 11 november 2011

SVININFLUENSAN - Årets Vaccin "I Princip" Säkert...


... JUST DET, "I PRINCIP" ÄR

ÅRETS VACCIN SÄKERT...


källa: GP 10 november 2011
Influensan är här. Men många av dem som skulle behöva vaccinera sig avstår. Helt onödigt, enligt Smittskyddsinstitutet som lovar att årets vaccin är säkert.
*

---Hittills är sju influensafall kända---
*

– Det finns säsongsinfluensa A och B rapporterad från Göteborg och Örebro. Omfattningen är ännu mycket liten, men influensan är här och det är en bra tid att gå och vaccinera sig, säger statsepidemiolog Annika Linde på Smittskyddsinstitutet till TT.

Fast signaler från landstings vaccinationscentraler tyder på att svenskarna alltmer struntar i sprutan. Även bland riskgrupperna.

– Eftersom vi inte har en fortlöpande registrering bygger det på känslor mer än något annat. Men de informella rapporter vi har talar för att folk i princip över allt i landet är dåliga på att influensavaccinera sig, berättar Annika Linde.

Vad detta beror på är oklart, men en bra gissning är att många har avskräckts efter larmen om biverkningen narkolepsi (en neurologisk sjukdom) av vaccinet Pandemrix som gavs 2009 mot svininfluensan.

- Årets och fjolårets vaccin – som alltså inte är Pandemrix – har "i princip" använts problemfritt sedan 1940-talet.


– Vi känner oss trygga med att vaccinet är helt säkert, säger Annika Linde. Mellan 1 000 och 2 000 personer dör årligen i sviterna av säsongsinfluensa, enligt Smittskyddsinstitutet.
 *


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Editors notes:

- Ta nu genast din medicin och var en duktig liten pojke!
 

- Men mamma, mamma, vad innehåller medicinen?
 

...Inget du behöver bekymra dig om lille vännen. ...Den innehåller "i princip" bara jordgubbar och chokladgodis…
 

- Mamma, mamma, vad betyder ”i princip..??”

- Efter denna något förenklade inledning inom ämnet medicinsk vetenskap och betydelsen av beskrivande ord inom det svenska språket så går vi raskt vidare…

För att kontrollera vad orden ”i princip” betyder inom sjukvården i Sverige så laddade ”UnderMattan-bloggen” hem lite ur vårdguiden från Stockholms läns landsting.



- Här beskrivs tydligt influensavaccinet för säsongen 2011-2012.

Till vår oerhörda förvåning finner vi att vaccinet ”i princip” innehåller en tredjedel av svininfluensavaccinet mot A(H1N1) som ”i princip” inte funnits förrän 2008-2009.

- Vi ställer naturligtvis novisens blygsamma fråga:

- Om man nu använt ett vaccin sen 1940 som först uppfanns 2008...
 

...Vilken av Steven Spielbergs 3st "Tillbaka till Framtiden-filmer" var man då med i??

Och, ärligt talat var vi inte det minsta förvånade, ”i princip” blir vi inte förvånade längre…
 

I ingress-texten på denna post så lovar Smittskyddsinstitutet att: - Årets vaccin är säkert.

- Men är inte det ”i princip” vad de lovar varje år?

 
---Influensavaccinet---

Varje år kommer nya influensavirus och därför behöver du vaccinera dig på nytt inför varje influensasäsong. Vaccinet för säsongen 2011/2012 skyddar mot tre influensatyper:

A(H1N1), även kallad svininfluensa. Viruset kom tillbaka till Sverige i samband med att influensasäsongen tog fart vintern 2010/2011 och kan komma tillbaka igen. Om du tidigare har vaccinerat dig mot svininfluensa får du genom årets vaccin en förstärkning av det skyddet.

A(H3N2). Är en variant av Hongkonginfluensan som orsakade en pandemi med många sjuka i slutet av 60-talet.Viruset har återkommit flera gånger sedan dess, men eftersom det ständigt förändras och det är flera år sedan det senast var en större spridning i Sverige har vi ett dåligt skydd mot sjukdomen. Äldre och personer med kroniska sjukdomar har störst risk att bli svårt sjuka.

Influensa B. Olika varianter av influensa B-virus cirkulerar i Sverige de flesta år vilket gör att vi har ett relativt gott skydd mot sjukdomen. Influensa B-virus ger i allmänhet mindre allvarliga symtom än influensa A-virus.


VIDEO - Vaccine's Safety:
A Crime Against Humanity



undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.